- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Szerkesztve]
-
ReJim akkor tudnál nekem segíteni??
-
Tudja valaki hogy delphiben/pascalba hogyan kell lpt-ről beolvasni?
ReJim! Remélem ráéersz majd...
Jester01!
''DOS alatt a 0x378-as I/O portot kell írni/olvasni.
Windows alatt szintúgy, de csak kernel módban lehet.
Lehet a neten találni kész driver dllt.''
Ez most mit takar?
Keresek NOKIA 3410-est olcsón, csak az legyen a lényeg hogy telefonálásra lehessen használni. Buheráláshoz kell.
Mivel lehet *.MID-be tömöríteni zenét? -
válasz
Jester01 #1042 üzenetére
Az oprendszer nekem mindegy de ha lehet akkor XP. A nyelv lehetne magyar, mármint a menü meg ilyenek. Sajnos nem értek a programozáshoz ezért keresnék v.kit aki tud nekem segíteni. Ha van olyan program amivel lehet másikat készíteni azt is sívesn megnézném de lehet hogy boldogulok vele...
A program amit szeretnék készíteni, az a COM-1-ra készülne. Azt szeretném, hogy ha én leírok egy szöveget és rákattintok egy gombra, akkor azt kódolja be morse jelekbe, (amit én megtudok neki adni hogy mi legyen pl.:''a'' ''.-'' ) és a megfelelô ütemre a COM porton továbbítsa rövid és hosszú jeleket. Ha például egy ''a'' betüt szeretnék, akkor a COM-porton egy helyen (tökmindegy hol) lead egy pl.:5voltos feszültséget fél másodpercig (ez a rövid) és egy hosszabbat ez 1mp. Így tranzisztor segítségével egy másik áramkörbe tudom helyezni a morse impulzusokat. Az áramkör egy Rádió adó-vevő lenne, ami hang-pittyegésekkel továbítja a másik adónak ami most vevő. A másik adó veszi a jelet és továbbítja a másik PC COM portjához, ami ezután visszakódolja a morzejeleket és utána azt kiírja szövegesen.
Ennél szerintem részletesebben nem tudom leírni. (szerintem).
elöre is köszz -
Tud v.ki segíteni vagy mennyek inkább más topicba?
-
Nemtudom hogy mennyir vág a témába de azért:
Olyan programot keresek amellyel programot lehet készíteni.
A program amit szeretnék készíteni, az a COM-1 portot tudja vezérelni. Azt szeretném, hogy ha én leírok egy szöveget, akkor azt kódolja be morse jelekbe, és a megfelelô ütemre a COM porton továbbítsa rövid és hosszú jelekben. Így tranzisztor segítségével egy másik áramkörbe tudom helyezni a morse impulzusokat. Az áramkr egy Rádió adó-vevő lenne. A másik adó veszi a jelet és továbbítja a másik PC COM portjához, ami ezután visszakódolja a morzejeleket és utána azt kiírja szövegesen.
Enyi lenne kb a lényeg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3087
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest