Hirdetés
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Yettel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
Igen, sdr-ről írtam.
Teszteltem is annak idején az említett videókkal, az én B7-em kb. 45-ös Oledfénynél van látható fényerő emelkedés a 17 feletti oszlopoknál. Mondjuk ez az érték számomra már sok. S ha kicsit be is zárja a feketét alaphelyzetben, mondjuk a 17-es nem is látható, akkor ha emeljük az Oledfény értékét, akkor a 17-es is látható lesz.
S ha ezt megfordítjuk, akkor is igaz, ahogy csökkentjük az Oledfény értékét, úgy sötétedik az a rész is. Ami lcd-k esetén vagy nem látható, vagy kevésbé észrevehető. Ezért azok esetében lehet 100 vagy 120 nits csúcsfénysűrűség értékre kalibrálni.
Oled esetében nem biztos, mert lehet ez a csúcsfénysűrűség érték még sötét részletek vesztésével jár. S talán János is említette, de lehet máshol olvastam, hogy Oled esetében a kalibrált értékek közelében kell maradni az Oledfény értékének, mert változik nagymértékű változtatással, míg lcd esetén kevésbé változnak a paraméterek a Háttérfény változtatásával.
Emiatt gondoltam én úgy, hogy picit csökkentik a Fényerőt, hogy a sötét részek sötétebbek legyenek, ezt mérési ábrájuk alapján megtehették volna. Akkor viszont csalóka a mérésük, mert ezt a készüléket jól kalibrálják, amiket pedig max fénykibocsájtás mellett kalibrálják, az nem igazán kalibrált készülék.
Röviden, ha ők minden készüléket sdr-ben max fénykibocsájtás mellett kalibrálnak, akkor végül is nem kalibrálnak, csak azt mutatják meg, maxon melyik készülék pontosabb a referenciához képest.
A mérésük jelen estben semmilyen információt nem tartalmazz, próbáltam utána nézni is, de semmi konkrét dolog nincs leírva. Így olyan a mérésük, mintha full beállítás mellett korrigáltak volna az rgb levelen és kész.Miért, van különbség a két gamma között? Vagy csak az LG-n nincs, más márkáknál van?
Bocs, de lemaradtam az előzményekről, így ezt a kijelentést meg én nem értem igazán mire vonatkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Team Group 32GB DDR4 3200MHz TED432G3200C22BK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s M920s SFF / számla, garancia
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest