Hirdetés
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett Magyarországra a Poco F8 Pro is
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szirty
őstag
-
Szirty
őstag
Hali bizi990!
"Nem akarom visszafejteni a protokollt, csak a parancsokat szeretném tesztelni."
Ahh értem. Arra jó lehet a terminál. Bár én a hyperterminált gyűlölöm, ezért a ZOC nevűt használtam, ami szerintem igen jó, de az ügy szempontjából lényegtelen. Én is tesztelésre használtam...
A SCADA fizetős igen. Legalábbis nem tudok ingyenesről, de attól még lehet. Sokfajta van.
"Az előbbi szoftverekből lehet adatbázisba menteni (pl odbc-n keresztül)?"
Sajnos az Omron dolgait nem ismerem, már nagyon rég foglalkoztam vele. De az biztos, hogy egy valamire való SCADA tudja ezt, viszont arra a feladatra amire neked kell erős túlzás egy SCADA rendszer.
Talán az OPC irányában lehet még szétnézni. Kell egy OPC szerver, amihez van Omronra való protocol driver, és akkor neked programban (pl. C) már csak az OPC szervert kell kérdezgetned. -
Szirty
őstag
Hali!
"A feladat a vezérlendő elemek állapotának mutatása, illetve ezen elemek vezérlése kézi vezérlése lenne PC-ről (pl.: megadott regiszterbe beírok és plc megcsinálja).
Sajna tapasztalatom plc-vel, soros porttal 0 és a plc programozójának is."Akkor inkább használj valamilyen HMI vagy SCADA szoftvert. Pl. CX-Designer.
Összedobod a megfelelő ábrát, az objektumoknak megadod a megfelelő tulajdonságot, mit jelezzen, stb. Ezzel a megoldással nem kell programozni a PC-t.Ha mindenképp magadnak kell megírni, az sokkal nehezebb lesz, sokkal tovább fog tartani és valószínűleg kevésbé lesz hatékony.
Ebben az esetben be kell szerezni valamelyik protocoll leírását. A jó öreg Host-Link vagy Fins protokolét."Milyen ingyenes programot javasoltok, amiben kézzel beírhatom a parancsokat és utána mutatja a választ."
Ha a protkót is te akarod visszafejteni, akkor még tovább fog tartani :>
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- VGA kibeszélő offtopik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Projektor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- bambano: Bambanő háza tája
- Autós topik
- További aktív témák...
- iPhone 17 ProMax (független, 3 év garancia)
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest