Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lujó55

addikt

válasz TasiA #18631 üzenetére

2007-es a kocsi, 105ekm van benne. múltkori alvázmosáskor megemelték, alánéztem, mert gondolom már kipufogót kéne cserélni. azt mondta a mosós, ha az övé ilyen jó állapotban lenne összetenné a két kezét. kerék megrángatva, semmi kotyogás, szilentek jók, teleszkópcsere következik, de szerelő mondta, használjam addig amíg bírja, ráér utána cserélni. motor hangja olyan, mint egy csendes dízel, ilyen volt 40ekm-nél is, semmi nem változott. jövőre veszünk egyel nagyobbat, már ki is van nézve valami hasonló, már csak az a kérdés hogyan számítják be ezt. én nem fogok félmilliót egy kocsira költeni! :(
    inkább veszek valami normálisat.
    volt 100-as skoda, trabant 601, dacia TLX, skoda felicia, punto 1.2, astra 1.4 most valami 1.6-os jön négy évre, aztán lépek feljebb...

• TasiA

senior tag

válasz TasiA #18631 üzenetére

ááá, megírtam erre kiírja, lejárt a limit :W

Szal, ha meg tudnád mondani előre mikor jönnek a hibák, akkor rendesen megélhetnél ebből a képességedből! :)

PITU:

Én mikor vettem a mostanit, volt 1 misim autóra. 730-volt a masina+ nevemre vételi költségek.
    Így indítottunk, vezérlés+szíjak+feszítők mindenhol, olajak, fékfolyadék+tárcsák elöl+betétek mindenhol, fagyálló, szervó olaj, kipufogó, lengőkar szilentek, kormány gömbfej, klíma gázzal töltés.

Ekkor volt benne 205 ezer km, így vettem ezeket kicseréltem és lett 850 ezer forintos autó belőle 1 nap alatt. Én nem panaszkodtam, nem róttam fel hibának! Miért is tettem volna egy olyan autónak, amit előttem éveken keresztül használtak, hajtottak ki tudja hányan és hogyan? Azóta eltöltöttünk együtt 6 évet és 110 ezer km-ert, de sosem éreztem úgy, hogy kiábrándultam belőle,vagy ez egy szar kocsi mee valami baja lett, pedig azért akadtak. A klímával szoptam eleget, a fűtőmotorral is bohóckodtam sokat, meg a vízhűtővel is eljátszottam 2x a cserét+volt egy kuplung felújítás, illetve rendszeresen futómű alkatrészek, de ezt betudom a szuper útjainknak.

Nem vagyok autószerelő és nem voltam ott mikor átnézték az autódat, de ha ez az alkatrész csak bontással szemrevételezhető és semmilyen előjele nem volt a hibának, akkor nincs aki megmondja előre, hogy ez szar lesz. Akkor most javítható a dolog 50-ezerből, vagy cumi van a letört darab miatt? Ha javítható, akkor nem nagy a baj, ne keseredj el. Lehet utána eseménymentes 100 ezer km-vár rád!?

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák