- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- iPhone topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Winner_hun #53623 üzenetére
Van, te meg is találod
-
ngabor2
nagyúr
válasz
concret_hp #53618 üzenetére
1 hetet kell utána kibírni, és akkor már nem szúr.
Amúgy a Spartacusban készült kép ennél is durvább, csak azt nem tudom, hol van.
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló #53603 üzenetére
Egy kép rólunk. (a fekete pólós vagyok én
)
-
ngabor2
nagyúr
Lenne egy kérdésem: valaki Pesten 22-e (szombat) estére nem tudna 4 fő számára alvóhelyet biztosítani? Hálózsákot is viszünk, csak akihez tudtunk volna menni, az mégse ér rá. Legjobb lenne valahol a Nyugati környékén, de máshol is szóba jöhet, ha a GPS eltalál oda.
-
ngabor2
nagyúr
ilyen képeket még mindig nem szabad csak úgy ide bedobni, ugye?
(kaja előtt megnézni nem ajánlott
)
-
ngabor2
nagyúr
akkor még nem öntöttél ki szférikus szilikagélt. na AZ csúszik
ragadni nem ragad, az más kérdés.
szintén más kérdés, hogy hogy nem találták még meg a forrást. ilyen anyagot nem mari nénje állít elő piros lábasban otthon, és nem minden harmadik kofa árulja kamionszámra. elvileg az autópályán haladó járművek monitorozva vannak. vagy itt jön elő a személyiségi jogok védelme, amivel igazából élni nem, csak visszaélni lehet?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
EQMontoya #42762 üzenetére
nekem már a nevétől feláll a hátamon a toll. a hitet nem lehet tanítani. a vallást azt lehet, fanatikusabb helyeken pedig egyenesen kell. a következő lépés meg az lenne, hogy ha már vallásoktatás, akkor nem csak és kizárólag néhány keresztény felekezet közül lehetne/kellene választani, hanem hozzáértő(!) tanárok jól összeállított(!) tan(!)könyvből tanítanák a nebulókat a világvallásokra, a természeti népek vallásaitól, a sámánoktól, az ősi egyiptomi, ókori görög, zsidó, hindu, taoista, mittudoménmilyen vallásokról, köztük nem kiemelt(!) helyen a kereszténységgel. aki keresztény vallású, az azt úgyis meg kell, hogy tanulja. aki meg nem, arra ne kényszerítsünk már rá mindent. és akkor nem lenne az, hogy a suliból kikerülő iskolás csak bambán néz, ha lát egy krisnást, vagy minden szakállas, arab kinézetű embert terroristának vél. a baj az, hogy a felkiáltójeles részek hiányoznak.
erkölcstan... inkább előre moderálom magam
-
ngabor2
nagyúr
válasz
bandus #42752 üzenetére
ha minden értelmes ember lelép, akkor csak a lépni nem merők/tudók, és a kikönnyítettek maradnak itt. ez pedig a maradék értelmes réteget is a kiköltözésre sarkallja. öngerjesztő folyamat. aki meg azt mondja, hogy a hazaszeretet miatt marad, az vagy fanatikus, vagy alaposan megtévesztették.
-
ngabor2
nagyúr
igény volt ezekre a nevekre, egyesek az épp aktuális tévés sorozatból kívántak nevet adni utódaiknak. viszont legalább a olyan förtelmes, magyar fül számára sértő neveket elutasította Az Akadémia, hogy pl. Bóbita. és valóban, mennyivel szebb, magyarosabb, dallamosabb hangzása van egy dzsesszikának, vagy armandónak, esetleg az oroszlán jelentésű leokádiának... milyen kár, hogy nincsenek rendes magyar utóneveink, ezért kénytelenek vagyunk a magas kultúra közvetítődobozából átvenni más, művelt népektől.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid #39753 üzenetére
amelyik mikroorganizmus megél és szaporodik CO2-nyomás alatt, 1-es pH-n, foszforsavban, az meg is érdemli, hogy megerjessze azt a cukrot
-
ngabor2
nagyúr
válasz
fokukac #39692 üzenetére
én elhagytam az enyémet, mert elszakadt a szíja
ami előtte volt, az is volt vagy 10 éves, már a házát is ragasztani kellett. most egy Q&Q órám van, átálltam a mutatós órákra a digitálisról.
ing... nem szeretm az inget, pólóm van dögivel
párom ki is van akadva, mikor vasalja őket. csak táboros pólóból van vagy 15 darab, minden évből 1-2 darab (plusz a melós pólók). amíg egyedül éltem, csak porosodott a vasaló. most a párom már másodjára cserélt vasalót, mert feladta a nemes küzdelmet.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló #39600 üzenetére
mert ha kiírják valahol, hogy H-Turul, akkor egyesek másra fognak gondolni, és mennek majd büszkén
-
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83 #39519 üzenetére
debreceni.
de errefele a péntek csak péntek délután 2-kor jön el, addig permanensen 5-napos hétfő van.
bandus: mi jó előre hosszú-hosszú listát írunk, pedig csak a PH!-táborba megyünk, kb. 250km-re.
-
ngabor2
nagyúr
mindjárt péntek lesz
-
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid #34977 üzenetére
pedig van hókotró, csak azt ilyenkor nem használják, mert kopik. különben is, a következő elszámolási időszak még odébb van, a jelenlegibe meg nem lett betervezve. ezt most télen tényleg eljátszották Debrecenben.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló #34768 üzenetére
túl fiatal vagy. ezek gyerekkorom csokijai.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
fokukac #34425 üzenetére
annyira bírom ezt a "+ áfa" módszert. leírják, hogy valami 100 forint, de 127-et kell fizetni. engem mocskosul nem érdekel, hogy a szolgáltatónál az én 127 forintomból "csak" 100 marad, az én zsebemből 127-et kell kifizetni.
ugyan az, mint ahogy a jól hangzó bruttó fizetés, csak a nettót kapom kézhez, ami már nem olyan szép.
nem lehetne azt, hogy a bruttó fizetésemet kapom kézhez, és a nettó árakat kell kifizetni mindenhol?
-
ngabor2
nagyúr
hú, de rég jártam erre.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Pisztillus #21760 üzenetére
amennyire látom, a magyar felsőoktatást jelenleg gőzerővel verik szétfele. és ez nem most kezdődött, viszont hamarosan befejeződik, ha így folytatják. én a debreceni egyetemet látom, hogy pl. a kémia épület szó szerint esik szét, nincs laboreszköz, viszont minimális pontszámmal felveszik az oda nem valókat
persze vannak szakok, ahol túlképzés van, de vannak olyanok, ahol hiány. ha logikusan gondolkodnának az illetékesek, akkor kedveznének a hiányszakmáknak, nem szétzüllesztenék azt.
nomeg a hiányszakma lehet, hogy azért az, mert az itthon kiművelt emberfők kivándorolnak. talán ha megfelelő eszközökkel (=megfelelő fizetés, elismerés, előrejutási lehetőség) itthon tartanák, akkor nem lenne hiányszakma.
az utólagos síráshoz valóban jobban értünk. ja, és természetesen mindenki mindent jobban tud annál, mint aki döntéshelyzetben van, különösen utólag
(mi is közéjük tartozunk
)
-
ngabor2
nagyúr
mindenki kiköltözik külföldre, csak én maradok itthon?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83 #15784 üzenetére
errefele is 15-én kapcsolják be a fűtést. a feltöltés már megtörtént, a hideg már itt is van. reggel elég masszívan be kellett öltözni, hogy ne fázzak a bicajon. lassan jön a térdmelegítős időszak.
-
ngabor2
nagyúr
a héten 6 tengerimalac halt meg nálunk
ebből 4 újszülött volt, rá 2 napra meghalt az anyjuk. ma délután meg az alig 2 éves apjuk távozott
-
ngabor2
nagyúr
van egy matek feladat, ami kifogott rajtam...
egy 4x4-es táblán hányféleképpen lehet elhelyezni 8 bábut úgy, hogy minden sorban és minden oszlopban 2 bábu legyen?
levezetés is jöhetne.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kassadin #15578 üzenetére
ha nincs rá keret, akkor könnyű dönteni
nekem volt rá, fél nap alatt döntöttem (pontosabban annál gyorsabban, utána már csak el kellett menni).
a műtét utáni 3 napon nem ajánlottam volna senkinek a műtétet
utána 3 hónapig a "még egyszer semmiképp", azóta viszont ajánlom. mármint akkor, ha a feltételek adottak. 40 fölött az orvos se ajánlja, mert ott már nem a szaruhártya görbületi hibája lesz az elsődleges látásrontó ok.
-
ngabor2
nagyúr
ha te se tudod, hogy érdekelne-e, hogy mit dolgozunk, akkor honnan tudjuk, hogy be akarunk-e venni?
bandus, pohár: alapból borzalmasan túlárazott cuccokra könnyű 70%-os kedvezményt rászórni, különösen az utolsó darabokra. nagyon le kellene engem fizetni, hogy elhiggyem, hogy egy 45k-s pulóver annyival jobb, mint egy 5000Ft-os, mint amivel többe kerül. van olyan kb. 8 éves pulóverem, amit sokáig nyúztam, de alig látszik meg rajta. nem nagy márka, és asszem 1000Ft körül volt. hasonlóan van 4000Ft-os, 5-éves őszi dzsekim, semmi baja. meg hozzájutottam egy boltban kb. 40k-ért vesztegetett kabáthoz, hivatalos helyről, az meg már ki van bomolva. ennek fényében én nem veszek drága ruhát, pláne nem pláza jellegű üzletben.
-
ngabor2
nagyúr
végre sikerült ismét ideérnem. szörnyű egy melóhely, folyton dolgozni kell...
-
ngabor2
nagyúr
jó reggelt. álmos vagyok.
-
ngabor2
nagyúr
személyi sérüléssel nem járó közlekedési baleset után bő 1 hónappal utólagos helyszínelést lehet kérni? a baleset után nem lett rendőr hívva, tanú nincs.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Tothgera30 #12533 üzenetére
szerintem komoly, mert viccnek kicsit erős lenne...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Winner_hun #12104 üzenetére
nem lehetetlen, csak nem ajánlott
nagy különbség...
-
ngabor2
nagyúr
kellemes reggelt mindenkinek. ezt az időt csak klímával lehet elviselni. akinek nem muszáj, ne menjen a napra.
-
ngabor2
nagyúr
nem bírok mozdulni, annyit kajáltam. a család 3 részéről 3 komplett (heti) ebéd került egy asztalra. hogy fogy ennyi minden beférni a fagyasztóba, azt nem tudom. viszont a jövő hétre nem rendeltem semmit, biztos, ami biztos
-
ngabor2
nagyúr
én nem vagyok beteg. ez most bug, vagy feature? esetleg átmeneti állapot?
-
ngabor2
nagyúr
süt a nap, kék az ég, csiripelnek a madarak...
én meg a melóhelyen ülök...
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
jó reggelt
hétfő van!
-
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83 #8005 üzenetére
ezt vetted ki a szavaimból?
-
ngabor2
nagyúr
jó reggelt
a nap jóhíre: péntek van
hogy ez miért jó, azt nem tudom. pláne ennyire álmosan, reggel...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
csapos2 #7940 üzenetére
épp ez az, hogy csak visszafogott mértékben hagyom magam befolyásolni. ha ez 18+ topik lenne, akkor azt is írhatnám, hogy az én befolyásomat élvezi, de esetleg valaki nem érti félre
a zsótti gyerek még megvan. kb. 2 hete megborotválkozott, alig ismertem meg. de azóta megint nincs rá ideje, mert rossz oldalára került annak a bizonyos túlméretes, orálisan kielégített nemi szervnek.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
BlacKSouL #7924 üzenetére
én is harcban állok a szebbik felemmel, mindenáron meg akar szabadítani az arcszőrzetemtől
eddig én állok nyerésre. megjegyzem, nem a szakáll áll jól nekem, hanem nélküle vagyok még rondább.
amúgy jó reggelt mindenkinek, el bírtam volna viselni még pár óra lustálkodást az 5 órai ébresztés helyett. nem a mami keltett, csak ő nem hagyott éjfél előtt elaludni
-
ngabor2
nagyúr
álmos reggelt mindenkinek. gondolom ez a legtöbbünknél be is jön
-
ngabor2
nagyúr
válasz
kételkedem #7109 üzenetére
hogy nem ivott belőle eleget?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83 #7107 üzenetére
ásíts bátran, hisz hétfő van.
-
ngabor2
nagyúr
kellemes hétfőt mindenkinek. úgy látom, öreg nyulak is errefele tévednek néha.
-
ngabor2
nagyúr
a pénzvilág jelenleg a titkosítás miatt tud virtuális pénzzel dolgozni. a jelenleg elterjedt prímszámokra épülő titkosítások visszafejtése meg okosék szerint pillanatok kérdése egy jól összeállított kvantumszámítógéppel és programmal. egyszer próbálta elmagyarázni egy olyan ember, aki nagyjából átlátta a módszert, nem igazán értettem. de hiszek neki. a neten keresgélve is érdekes, leegyszerűsítve is bonyolult dolgokat találtam róla, meg se kísérlem megérteni
a google az én szolgám ezen a téren.
kukac: egy fejlődő, és egyre éhesebbé váló kína, vagy india mellett a 200 dollár feletti olajár nincs is olyan messze. másrészt én még úgy tanultam, hogy az olaj nem tócsaként, hanem porózus kőzetben, felitatva van jelen, és a ma elterjedt módszerekkel kitermelhető olaj az összes mennyiség kb. 1%-a, a többi a pórusok falán van megtapadva. tehát ez az 1% fog 10-20-50-200 éven belül elfogyni, de a maradék 99% (egy része) szintén kitermelhetővé tehető, természetesen nagyobb költséggel. javíts ki, ha tévedek.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló #6083 üzenetére
ott se lesz olcsó, ugyanis a termeltnek kb. 3-5x-ösét használják. ráadásul ott szivattyúzni kell az olajat, arabuséknál meg feltör magától (még).
jelenleg az olajkutak a nagyon könnyen kitermelhető olajat adják. ha ez a mennyiség lecsökkenne, akkor már bőséggel rendelkezésre állnak a technikák a nehezebben hozzáférhető mezők kitermelésére. az olaj nem egyik napról a másikra fog elfogyni, hanem szép lassan drágulni kezd, és mikor a piacnak választania kell a kényelem és az ár között, előbb-utóbb átáll az olaj alapról más alapra. csodálkoznék, ha nem lenne valamelyik páncélszekrényben biomassza alapra épített vegyipari gyár terve, csak még nem éri meg átállni, mert "olcsó" az olaj. de utána megindul a fahulladék, szalma, kender, mezőgazdasági hulladék alapú energiatermelés és szerves vegyipar. bár meglátásom szerint a vegyipar lesz az utolsó, ami teljesen elengedi a kőolajat, épp azért, mert az olajtermelőket meg tudja fenyegetni, hogy elveszítik a nagy piacot.
amúgy a "világvége" nem az olaj elfogyása miatt fog bekövetkezni, sok egyéb lehetőség is van. például ha sikerül megépíteni és programozni a kvantumszámítógépeket, akkor a jelenlegi pénzvilág egy csapásra összeomlik, visszaállunk a valódi, kézzel fogható vagyonra. lassan ideje lenne...
-
ngabor2
nagyúr
mióta kerestem már ezt a bohózatot.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83 #6047 üzenetére
sokan pihentek, én viszont egész nap nem tudtam pihenni. annyi meló volt, ami 5 embernek is sok. még szerencse, hogy voltunk rá 10-en...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló #5913 üzenetére
töröljük el az összes elmosogatott tányért!
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló #5910 üzenetére
és ennél mélyebben már ne is menjünk bele, mert innentől aktuálpolitika
-
ngabor2
nagyúr
válasz
kételkedem #5899 üzenetére
ha valamit meg akarsz utáltatni a néppel, akkor tedd kötelezővé...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Pisztillus #5776 üzenetére
én régebben vásároltam áruhitelre. de mikor sorra kiderültek, hogy a 0% thm és a 0Ft önerő az nem azt jelenti, hogy ingyen elhozom, és összesen az ár tizedének tízszeresét kell fizetni, inkább leszoktam róla. persze annak idején igen jól jött, mikor nem egyszerre kellett 180-200kFt-ot letenni hűtőért, meg mosógépért, meg belefért egy kenyérsütőgép is. már rég visszafizettük, a cuccok megmaradtak, és úgy érzem, az ésszerűség határain belül maradtunk. plazmatévét, meg hifitornyot, vagy egyéb szórakoztató elektronikát nem vennék ilyenre.
a lakás megint más, kevés az az ember/család, aki sokmilliót csak úgy zsebből elő tud teremteni. annak idején 170Ft-tal vettem fel a hitelt, volt 140 is, most 215. de még mindig kevesebbet fizetek, mintha forintban vettem volna fel.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
kételkedem #5522 üzenetére
a döntéshozóink kint azt látnák, hogy elég kisebb vízfej. ha elég kisebb vízfej, akkor kiderülne, hogy igazából rájuk sincs szükség. ha kiderülne, és kirúgnák őket, akkor az nekik rossz lenne, mert kevesebb jutna nekik a nagy közösből, tehát ezt megelőzendő inkább ki se mennek. vagy ha kimennek, akkor azt mondják, hogy ez itthon nem megvalósítható.
mi mindenből a rosszat tudjuk átvenni. ma is hétfő van.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Tothgera30 #5435 üzenetére
jobbat, kevesebb hóval
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló #4814 üzenetére
vágányzár dógozik. egyre gyakrabban kerül annak a bizonyos orálisan izgatott szervnek a rosszabbik végére, nem nagyon van ideje írni. ráadásul ide általában alkoholos befolyásoltság alatt írogatott, és szerencsére az is egyre ritkább nála.
-
-
ngabor2
nagyúr
cölibátus (papi nőtlenség), vagy szex nélküliség? nem mindegy...
btw a papi nőtlenség tévedések egymásra épülő halmazából alakult ki. emiatt tartom képmutatásnak a római katolikus templomi esküvőt, és keresztelőt: a pap olyanra esketi meg az ifjú párt, amit ő maga sose élhet át. bár mióta kritikus szemmel nézem a vallásokat, egyikben se bízok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vicces képek
- Okos Otthon / Smart Home
- Házimozi haladó szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sweet.tv - internetes TV
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest