- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
csacsi77 #8611 üzenetére
most nem arról van szó, hogy Nikkor vagy Sigma, egyszerűen csak arról, hogy minél nagyobb zoomátfogású egy objektív, annál gyengébb minőségű képeket lehet vele csinálni, mert tele lesz optikai hibával. nyilván egy felsőkategóriás objektívhez egyiket sem érdemes hasonlítani, csak azért írtam le, hogy érdemes meggondolni ezt is.
-
Necc
addikt
válasz
csacsi77 #8599 üzenetére
Üdv.
Én a helyedben egyiket se venném, ugyanis a gyári specifikációk alapján 200mm-en csak f/6.3 -as rekesznyílással működik, ez pedig egyfajta rizikót hordozhat magában."Az általánosan használt AF szenzorok f5.6 felett megtagadják a működést" [olvasnivaló]
Bár a nikon rendszerhez nem nagyon értek, de ha mindenáron utazólencse kell, akkor én a helyedben valami ilyesmit néznék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged