- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Mi 10 - nem olcsóbb, hanem kedvezőbb árfekvésű
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Ne álmodozz,nincs értelme.A Pascal Titan ugyanolyan gyors mint a Ti,az utódja a TitanXp meg 5%on belül van a Titan Volta meg +20% ezekhez képest mindezt 3000euroért,ref hütéssel.Az ég világon semmi értelme vgara költeni a következő egy évben,annak akinek 1080Tije van.A következö vga most a GV104 lesz ami a 1080utódja,hozni fogja a TitanXp-t +5% mindezt kb 2/3 fogyasztással,hűvösebben csendesebben,+egy-két használhatatlan új ficsör.... a GV102 lesz az érdekes az lesz a 1080Ti utódja,amit én jövő tavasznál hamarabb nem várnék.Ennyi most a történet nagyjából.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Laraxior
titán
~50-60k-ból le lehet vizezni a CPU-t, meg a GPU-t. Nem egy nagy was ist das.
Bár leginkább a GPU-t éri meg, csak azzal gyorsul a rendszer, a CPUnak elég az alapórajel is."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
keIdor
titán
válasz Laraxior #7353 üzenetére
Azzal sem sokat gyorsul, inkább a hang miatt érdemes, azt is csak tier 1-nél.
Nekem a GP104, GM204 még a custom hűtésekkel is elment tök csendesen. Az meg mindegy szerintem, hogy 45 fokos a GPU vagy 70 fok, mindkettővel magas lesz az élettartam, meg úgyis le lesz cserélve.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
veterán
"~50-60k-ból le lehet vizezni a CPU-t, meg a GPU-t. Nem egy nagy was ist das. "
Uj alkatreszekkel biztosan nem ,de meg hasznaltan is kizart
Uj arak :
D5+tartaly (40k) + 2radi (50-60k) + FC VGA blokk 35k + CPU blokk 15-20k +10 fitting (10*2k) +csovezes legyen par 1000 / +radikra ventik (6*3-4k ) de ezt nem is szamolom hozza a vegosszeghez /
160k minimum a VGA +cpu vizezese.
Hasznaltan legyen 100k (FC vga blokkot ugyse kapsz hasznaltat )[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Le lehet,de az olyan is.Aki meg 250ért vesz vgat és elúsztatja egy 50-60K-s hűtéssel az hááát nem is mondom mi.Az egész listából max a radit érdemes használtan venni,vga blokkot csak full covert érdemes,pumpából se rizikóznék használtat.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
Nos... SLIt akarsz 4Kra... szép elgondolás,de....
-Tavaly 10 játékból ötben nem ment,a maradék ötböl három problémás volt,a maradék kettőben sem skálázódott kockásra.Idén sem várható,hogy jobb lesz a helyzet,sőt még ennyire sem számítanék.
-Felhasználói élmény tekintetében egy egy kártyás rendszernél 50fpnél kisebb a render idő mint két kártyával 80fpsnél.Az ok igen egyszerű,jelenleg csak az AFR ami működik,ami azt jelenti hogy az egyik képkockát az egyik gpu szállítja a másikat pedig a másik.Tehát amíg egy gpunál 50fpel 20ms lesz a render idő addig 2gpuval 80fpsel 25ms.Gyakorlatban ez azt jelenti hogy jó darabosnak fogod érezni,noha több fpsed van.
-Akkor nézzük az alaplapod,sajnos nem lesz elég 4Kban a PCI-E 3.0 8X vganként,sok játékban egyszerüen csak gyengén skálázódna a rendszered (tipikusan nem a benchmarkok,azok hasítani fognak dehh ki játszik azokkal???) azt látnád hogy a két vga 50-60%on pörög és marha darabos lesz és nem érted majd miért nem használja a vgakat a játék.
-Hütés...sajnos itt sem szolgálhatok jó hírrel...két ilyen vga egymás alá pakolva igen igen nagy meleget tud csinálni,mindegy milyen házad van 600-700W fűtést nem fog tudni csendesen hűvösen tartani,főleg úgy hogy ezek a custom kártyák nem fújják ki a meleg a házból.Minimum egy AIO kell rájuk,amivel részint a garit is bukod asuséknál,részint sajnos az asusnak nincs dedikált vrm hütése,igy leginkább csak a full cover blokk a helyes megoldás.Persze lehet ram bordázni a VRMet,de szerintem nem szeretnél idő előtt gariztatni.Ha pedig vizre adod a fejed,akkor igen igen mélyen zsebbe kell nyúlni ismét.
-Mindezek tükrében,én mindenféleképpen lebeszélnélek most a több kártyás rendszerekről. Nem azért írom amit írok mert a pénztárcádban akarok durkálni.Távol álljon tőlem,de hidd el nekem ha nem akarsz egy rakás szívást a nyakadba a pénzedért akkor nem fogsz bele,nem most,és nem ilyen fogyasztású kártyákkal,és ilyen vga árak mellett amikor ennyire gyenge a multiGPU támogatás.A döntés persze a tiéd,én csak megpróbáltam rávilágítani egy-két dologra amit saját magam tapasztaltam....
-
Laraxior
titán
Vegulis senki nem rakott meg ossze vizet az aprorol, igazatok van. Sőt, az osszes elazott, mert nem uj blokkot vett valaki. Igen, mert a blokkok olyan romlandoak.
Szivattyubol csak a 40ezres D5... Hat persze, senkinek nincsen a forumon DDCje, amit lehet 5-8k-ert venni...
Biztosan ma kezdtem...Fullcover blokk a legnagyobb buko ha valaki cserelgeti a VGAt évente... De vegyuk meg 30k-ért.
14k egy univerzalis GPU blokk, kell melle talan par ramsüni, ha nincsen a VGAn borítás, meg egy venti a vrmre.
Ugy csinaltok, mintha soha nem lettetek volna a vizes topikban...
Lehet tőletek kapta az ötletet az arc, aki 350ezerből epített magának a CPUra vizet?"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
keIdor
titán
válasz Laraxior #7358 üzenetére
Én pont nem az FC blokkon spórolnék, azért a legtöbben két évre vesznek VGA-t, ott már olyan mindegy, hogy 14k vagy 30k a blokk, főleg ilyen VGA árak mellett, cserébe a VRM és memória is rendes, biztos hűtést kap.
A legtöbb 1080Ti-s 980Ti-ről váltott.A többiben van igazság, az FC blokk résszel nem értek egyet.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
TTomax
félisten
A pumpával se értek egyet,biztos nem bíznék egy ilyen vgat egy használt aprós ddcre,meg a vrmet se drótoznám az is biztos,ha venti kell rá akkor minek építem a vizet,mert sajnos elég sok vganak nincs dedikált vrm hűtése...ha meg vizezek akkor meddig tart egy cpu blokkot berakni?Akkor már inkább aio ha nem szánok rá annyit.2évet az is kibír aztán kuka,kb mint a használt ddc pumpa...vizet vagy normálisat vagy kár belevágni.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Igen ha én építenék én se ezen spórolnék, epítettem is régen, de megértem az ő álláspontját is. Kivétel az univerzális blokk, mert ha már vizezünk, azt rendesen tegyük... meg nem sokkal drágább az FC blokk. Ez olyan, hogy ha X299-re építenék arra is only monoblokk. Minden melegedő komponenst hűteni kell, ide tartozik a VRM is!
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz KAMELOT #7362 üzenetére
Nincs azzal baj, csak nem 300W-os termékre tenném.
Egy i3, i5-re vagy egy GTX-1060-ra játékvíznél komolyabbat én se tennék. De a high endnél, ahol egy-egy alkatrész 300-400W-ot eszik az OC miatt, ott a VRM-et ne ventivel fújassuk már, a VRM-nek is kell a víz.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
sqpp
őstag
Az a lényeg, hogy megoldható apróról is, csak rizikós? Nemde? (bár ez elmondható újra is, ha rosszat fogsz ki..)
Mindenesetre nekem a víznél eszemben sem volt a használt. A gépem is új volt, tehát mindenféleképpen új cuccokat is gondoltam bele.
De ez még a jövő kérdése, hogy pontosan melyik részek lesznek. A Titan block az jó lesz gondolom az új titan-ra is?
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz KAMELOT #7368 üzenetére
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
sqpp
őstag
Miért lett ilyen ellenszenves mindenki egymással mostanában, viccet félretéve? Ha csak miattam van, mert láttam, hogy páran nem igazán kedvelnek itt, akkor inkább eltűnök.
De rossz az ilyet látni. Lehetne normálisan is társalogni és ha valakinek más a véleménye xy dologban, akkor azt nem lehurrogni, hanem emberi módon megbeszélni.
De hát úgy is hiába írom. Én leszek a fekete-bárány!
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
-
TTomax
félisten
Az típusra válogatja melyik VRM birja el és melyik.Sokmindetöl függ,hány fázis,milyen komponensek,a komponensek milyen üzemi hőmérsékletet bírnak,stb.Egy dolog biztos,nincs olyan 1080Ti amin ne lenne VRM hűtés gyárilag,aki nyugodtan akar aludni az lefogatás hiányában nem ragasztgat vagy gyorskötegelözik mert az nem biztonságos a ragasztás leeshet, a kötegelő megnyúlhat a melegre,ami azért nem szerencsés mert egy pár típus kivételével nem tudod monitorozni.Mindenkinek más a rizikó faktor amit bevállal,van aki kenegeti szépen CLUval,meg gyorskötegelözik,meg +ventiket állít rá de közben vize vagy aioja van.Magam is csináltam ilyen anno,de van az a határ ahol már nem vállalom,inkább legyen full cover blokk.AIOnál az a szerencsés akinek van dedikált vrm hűtése alapból és az a gpu hűtéstől független.A határ mindenkinél máz,és ne nézzünk hülyének senki ha egyik vagy másikat választja.Mindenkinél más a prioritás,és az anyagi lehetőségek.Én biztosan nem vállalnám a ragasztást egy 1080Tinél,de egy 980Tinél sem a VRM bordákra,mert úgy nem érezném a vgat biztonságban.Persze van garancia,de azért nem szerencsés ezzel játszani.
-
keIdor
titán
válasz KAMELOT #7368 üzenetére
Ér azért valamit, de +14k-t megér az FC blokk, mert annyival nem drágább. De ez csak az én véleményem.
Meg nekem két GTX-780 annak idején vizezve volt két FC blokkal és mindkettőt el tudtam adni.TTomax: Én abból indulok ki, hogy 250-300 ezer egy GTX-1080Ti. Vízhűtést építeni megint +100-200 ezer között van, attól függ mekkora radikat választasz, mennyi, milyen minőségű alkatrészeket stb.
Ekkora összegnél (és fogyasztásnál, ahogy írod is, csak rizikó) nem szabad FC blokkon már spórolni.20 milliós autó, de nem tudod tankolni szituáció...
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
ucli
senior tag
Mini pwm to pwm átalakítót hol lehet kapni? Csak Amazonon és a Merlinnél láttam, de egyiket sem találom annyira jónak.
-
ucli
senior tag
válasz hackeeeee #7379 üzenetére
Én pont az előbb csináltam meg, egy 240-es Arctic Liquid freezer Gpuz szerinti 120%-os tdp mellett tartja 43°C-on a kártyát,ami 2000Mhz-n ketyeg. Fél nap szopás (csiszolás, még több csiszolás és ragasztás) után úgy néz ki, hogy készen van, bár az a *örökítőanyag meg nem nevezett cég* le is húzott egy thermal paddel, amit meg küldtek az meg annyira sem ragad, hogy megtartsa a süniket.
Amúgy az tényleg igaz, hogy a vrm chipek 125%C-ig vannak hitelesítve? Igy, hogy potyognak le a bordák eléggé para a dolog.
-
Gróf...
aktív tag
Üdvözlet hölgyek, urak!
Minap áttértem a zöld oldalra egy 1080 ti kedvéért és van egy dolog ami furcsa számomra. Mégpedig, hogy video lejátszás alatt 1600 MHz-el (1569) teker a gpu. Ez így rendben van? "Odaát" elég volt 500 is. Kicsit furcsállom. Ráadásul, és/vagy ebből kifolyólag 54 fokos. Cseppet indokolatlannak tartom ezt a hajtást!Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
ScomComputer
veterán
válasz Gróf... #7386 üzenetére
Drága hölgyem!
Nálam így alakul 8700K @5Ghz...1080Ti GamingX @2Ghz...de ez attól is függ,hogy milyen lejátszót használsz...próbáld ki a PotPlayert,ha nálad nem a képen látott órajelek vannak akkor más a gond![ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Far Cry 5 nagyon jó kezeli a HDR-t. Nvidia 1080Ti-vel marha jó a kép. Eddig csak szenvedés volt PC-ről a HDR de most úgy tűnik szuper. Az AC: Origins is szuper HDR-ben. Aki teheti próbálja ki.
[ Szerkesztve ]
-
Gróf...
aktív tag
válasz ScomComputer #7387 üzenetére
Jó. Akkor tippeket kérek a "Más a gond" kategóriában. Merthogy, pont potplayert használok!
Meg dvbwiever-t a tv nézéshez, ami szintén zenész (1569 MHz Mem: 1377MHz)Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
ScomComputer
veterán
válasz Gróf... #7390 üzenetére
Mikor az új vga a gépbe került,gondolom nem volt új os telepítés,de remélem volt régi amd-s driver gyalu a DDU-val...ha új os van akkor is javallott egy ddu-s driver unistall,majd a legújabb nv driver telepítése,csak a driver és a physx telepítés..és így próbáld.....ha ez sem segít akkor valami eszi a gpu-t a háttérben..
[ Szerkesztve ]
-
Gróf...
aktív tag
válasz ScomComputer #7391 üzenetére
Köszönöm Jó lett.
Ez volt a harmadik DDU-s nekifutás. Természetesen mielőtt beraktam ezt a kártyát legyalultam mindent. Aztán jött egy olyan jelenség, hogy beragadt 1569-re, hiába nem futott semmi. Akkor volt a második. Így hogy a 3D-s szarságokat SEM tettem fel, értem el a megfelelő működést. (607/101)
Mégegyszer kösz a tippet!Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
Gróf...
aktív tag
Tudom mit fogtok mondani, de tényleg mindegy egyes FRISSÍTÉSNÉL IS (!) kell DDU? Számomra ez is szokatlan.
Feltettem a most megjelent 397-est, hogy lássam mi történik és megint 1569-el nézhettem videokat. DDU után jó lett ismét. Valóban ez lenne a rendje?Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
Laraxior
titán
válasz Gróf... #7393 üzenetére
Nemigazán, de Win10-nél franc se tudja mi történik.
De minek is frissítgeted a drivert állandóan?"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Puma K
nagyúr
válasz Gróf... #7393 üzenetére
Külön a DDU-t csak akkor érdemes használni ha valami komoly galiba van a driver-rel.
Viszont az Nvidia driver telepítőben érdemes a "Tiszta telepítés"-t bepipálni.
Ugyan ilyenkor a driver-ben történt beállítások elvesznek, de ezt nem nagy kunszt a telepítés után újra beállítani és így minimalizálni lehet az esetleges szoftveres problémákat.
Driver-t viszont akkor érdemes igazán frissíteni, ha egy adott bug vagy teljesítménnyel kapcsolatos problémákba ütközöl. Friss driver-t sem érdemes azonnal felrakni. Érdemes hagyni akár 1 hónapot is, hogy előjöjjenek a különféle problémák... ha vannak ilyenek.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Gróf...
aktív tag
Azért frissítettem, mert direkt kíváncsi voltam, hogy mi történik: (Múlthét péntek óta erősítem a zöld oldalt!!!)
Így már hidd el én sem fogok kapkodni a frissítéssel!Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
Gróf...
aktív tag
Újabb nyűgöm van! Letöltöttem az aura csesztető programot: 1.06.xx. Gondoltam beállítom, hogy a gpu/vga hőmérsékletétől függően változtassa a színét. Igenám, de nincs ilyen menüpont! A stroboszkóp és a zene között kellene lennie, vagy egy okos, vagy hőmérséklet lehetőségnek.
Mit vétettem?Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
ScomComputer
veterán
Egy kis 8700K OC teszt 1080Ti-vel!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- iPad topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Spórolós topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Óra topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.