- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- iOS alkalmazások
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Demo07 #11850 üzenetére
Amit leírtál tüneteket, az millió dolognak lehet a hibája, táp, alaplap stb....
Mondjuk ez a 5perc, mire vissza lehet kapcsolni, elég érdekes, én futtatnák egy CPU és ram tesztet, és egy másik táppal is kipróbálnám a konfigot, és csak ezek után gyanakodnák másra, végső estben bontanám meg a vizet!
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Demo07
aktív tag
válasz Robi BALBOA #11851 üzenetére
Tápot már cseréltem, azzal kezdtem, Seasonic focus plus 850W gold, tartalékba volt, ugyan úgy csinálja... CPU stressz teszt is 2 órát futott, semmi hiba, ram picit húzva van, lehet azt visszateszem alap beállításra, illetve kompresszorral kipucolom ma a gépet, hátha...Ram 3600/C17 helyett 3733/c17-en fut...
Alaplapot most nem tudok cserélni, ismeretségi körben nincsen aki tudna kölcsön adni.. egyesével hosszabb ideig kitesztelni a komponenseket... hátha valami megoldást találok -
Robi BALBOA
őstag
válasz Demo07 #11852 üzenetére
Bakker, akkor jól beleszaladtál a leütésesbe.
Ilyen hibákkal el lehet mazsolázgatni.Mondjuk miből sejted, hogy levizezés után 1 évvel a kari melegszik túl?
A kari új volt, vagy már ment másnál? Esetleg bányászott?Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Demo07
aktív tag
válasz Robi BALBOA #11853 üzenetére
Kártya használt volt, én vettem már rá a blokkot, ezért sejtem, hogy valami melegedés lehet a gond... mert mikor összeraktam a gyári EK thermal padokkal a blokkal kb 5 percet ment a gép terhelve, idle minden rendben volt....
De amint elkezdett melegedni kb 5 perc után után hasonló jelenség mint a mostani...Akkor vettem másik thermal padot ami kellően magas volt már, és minden szükséges helyen érintkezett... szerintem.. de lehet nem és ezért is van most a galiba, bár érdekes hogy nyáron melegebb volt és bírta...
2 hónapja átépítettem a gépet a jelenlegi állapotra, akkor sokat volt mozgatva a kártya ki-be a csövezés elrendezése miatt... de érthetetlen nekem is hogy miért most, és akkor 1 évig miért volt atom stabilElméletileg nem bányászott az előző tulajnál...ez a példány... de a hozzá kapott számlán 9db aorus 1080TI volt(7 gyári vízhűtéses és 2 levegős, én az egyik léghűtésest kaptam)... de attól még ez is járhatott lent a bányában...
Off:De a számlát is megkaptam a teljes vásárlásról és az azon szereplő alaplap csak 7 kártyát tud amúgy stabilan vinni, utána jártam, ismeretségi körben van is olyan alaplap bányahasználatban. Amikor hozzám kerül már a thermal padok voltak rajta cserélve, phobya padok voltak rajta...
Annyi szerencsém talán van mondjuk, hogy 2020.10.11-ig garanciális még, hálisten!Közben annyit csináltam az előző írásom óta, hogy kipucoltam a gépet kompresszorral, látszólag semmi kosz nem volt olyan helyeken ami gondot tudna okozni...
DE cpu stress teszt és furmark együttes kombójával a gép kb 10 perc full load után dobálja a kéket... haven és vallay + cpu stressz alatt szintén 10 perc után jön a kék...
Ha csak a CPU stressz megy ott semmi gond... az picit több mint 1,5 órája fut, stabilan.Hétvégén lesz rá időm, hogy leengedjem a vízhűtést és szétszedjem a kártyát... remélem kiderül, hogy miért szivat... és lehet, hogy most sem tökéletes mindenhol a thermal pad... de szétszedés után kiderül, hogy melyik van szépen felragadva és van benne az alkatrész formája... jó lenne ha kiderülne és szépen menne tovább.
Nincsen 1 hónapom ülni kártya nélkül ami a garancia ügyintézés átfutási ideje, mert az ipon sem a kapkodós fajta... ha úgy van csere példány már tuti nincs, így másik kártya, meg blokk kellene arra is.. Idénre már nem akarok a géphez nyúlni, ha nem muszáj költségek szempontjából.Hétvégén amikor szétborítottam és kiderült mi a baja, megírom azért, hátha más is okul az én kínomból...
[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Demo07 #11854 üzenetére
Legyen szerencséd, reméljük nem komoly a baj.
A tapasztalat mindig jól jön.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Habugi
addikt
válasz Demo07 #11854 üzenetére
Ha már úgy is szétrobbantod a vizet, ne menj neki úgy a projectnek h nincs nálad bármilyen nem buherolt csere/kontraszt VGA, kérj majd egyet kölcsön.., így adja ki a leggyorsabban hogy gebaszos-e a kártyádon bármi.
Nagyjából az első pillanatban ezzel kezdtem volna, még táp csere előtt pölö.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
N_A_S
veterán
válasz F e Z o #11842 üzenetére
Futattam egy FurMark Stresst hogy pasztázás után legyen viszonyítási alapom, és kb 6-7 perc után 75C-os lett a kártya, auto venti vezérléssel, zárt házban. LÉrdekes az is hogy csak 1720-1760 körül boostol így.
szerk.: átraktam FHD-ra, így már 1924-1949 a boost
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
GAbre
veterán
"NVIDIA Ultra Low Latency Mode a G-Sync monitorokkal, a kettő technológia szimultán használhatóvá vált."
Ez vajon csak g-sync alatt megy,vagy freesynces monitor alatt?Illetve akkor is ha nem támogatott hivatalosan?Hír Update1:
Beraktam 2700es cpu-t.
Hát ugyanazon órajelen kissé lemarad teljesítményben (Division 2)
De összességében stabilabbnak tűnik a játék menet.
Kevesebb akadás. Nekem megéri megtartani[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz Puma K #11860 üzenetére
Egyenlőre úgy tűnik megy,bár nem tudom megmondani,hogy mennyivel jobb az input lagg.
Milyet használok?
3440x1440 maxon minden kivéve árnyékok.Kb ilyen beállításokkal megyek.
55-75 fps(g-sync)
2600 3.8ghzen benchmark volt 6000 pont felett picivel 66-67 átlag fps.
2700 3.8Ghz Bench: 6000alatt volt többször is.65-66fps átlag[ Szerkesztve ]
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
1080ti kártya vásárláselőtt állok és nem tudok dönteni, melyik jobb kártya. Kérhetem a véleményeteket. Tuning és a hűvösség is fontos nekem.
Valamint mennyi szokott lenni a normális hőfok idle és load alatt?- Evga 1080ti FTW3
- Giga aorus 1080ti (nem extreme)Válaszokat előre is köszönöm.
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
marcarc
senior tag
válasz Sziszifeca #11862 üzenetére
Ajánlani nem tudok, mert nincs tapasztalatom velük. Nekem a ROG 1080Ti idle: 30-35 fok, terhelés alatt 60-70 fok (egyedi fan curve-el).
-
Puma K
nagyúr
- Evga 1080ti FTW3
Plusz infó, hogy:
9db szenzor van a kártyán elhelyezve, így jól lehet monitorozni tuningnál, hogy mi az a része ami melegszik."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
fisi
senior tag
válasz Poloploid1 #11826 üzenetére
Nem segít. Vegyél egy normális házat pl Cooler Master H500p mesh. Én is így jártam. Azóta csend van meg játékok alatt is max 75 fok de inkább 65..
-
nagyúr
Hali !
MSI Gaming X Trio
netán Lightning-Z
Palit Jetstream SuperJetstream
Gainward szinte ugyanaz,mint a Palit
Rog Srtrix
Evga FTW3Giga-t nem vennék.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Robi BALBOA
őstag
válasz akoska07 #11867 üzenetére
Azért a Zotac AMP Extreme-t ne felejtsd ki!
-
Laraxior
titán
válasz akoska07 #11867 üzenetére
Ja, a KFA2-t már nem is ajánljuk mi?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Sziszifeca
őstag
Csatlakozom hozzátok:
--- EVGA 1080 Ti FTW3 GAMING iCXmajd tesztelem.. egyenlőre tápot kell szereznem holnap. (kiszemelt: Corsair AX860 860W Platinum, gondolom ez elbírja bőven)
[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Sziszifeca #11870 üzenetére
Kettőt is
-
nagyúr
válasz Robi BALBOA #11868 üzenetére
Én kérek elnézést.
#11869 Laraxior :
Az ritka,mint a fehér holló.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
AsakuraDave
őstag
Szerintetek ez szoftvers hiba vagy hardveres? Játék alatt jön ez elő, de csak X óra játék után és kb csak dx12 játékokba vettem csak észre és pl a BFV alatt már a classoknal ha customizalom őket ott is látni hasonlót de az a monitor közép alul jelentkezik. GPU max 75fok 1080Ti.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
N_A_S
veterán
válasz Sziszifeca #11870 üzenetére
Grat! Szerintem jó választás volt! Kiváncsi vagyok mit lép a te példányod
https://tinyurl.com/phnas
-
AsakuraDave
őstag
válasz AsakuraDave #11873 üzenetére
Megnéztem a FarCry 5 alatt. 1.2-es resscale mellett előjön hasonló. 1.5-ös resscale(4k már ha ugyan az mint gears 5 alatt mert ott kiirja a felbontást is és 1.5-nél 4k van) és 1.0(tehát nativ 1440p) mellett meg eltűnik Lehet ez driver hiba? Gears 5 is res scalelve fut de ott mintha csak egy X idő után jönne elő artifact vagy ha átmegyek következő actba. Lehet olyankor van egy töltés és a vga mem meghülyül? BFV alatt még nem jöttem rá mi okozza.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Sziszifeca
őstag
Most lett táp+videókari csere, és az alábbi problémám lenne.
Játék közben néha ledob a tálcára, mintha alt+tab-ot nyomnék.
Ez van néha benchmark alatt is. Valami köze lehet a hardver cseréhez?>>Youtube/Sziszifeca<<
-
RazoR
veterán
Sok FTW3 talált mostanában gazdára ahogy olvasom, nem akarja valaki vizezni esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Ha oc zol egy 1080ti-t menyi plusz fps hez juthatsz pl BF5 ben?
-
tom_tol
addikt
válasz Sziszifeca #11877 üzenetére
Nem hiszem. Nekem évek óta ugyan az a hw. van, mégis csinálja.
-
Zoo123
senior tag
Giga Aorus 1080 Ti (nem extrém) kártyám van.
-Tuning az minden kártyánál más, én nem húzom mert elég a gyári boost 1947-1967 MHz, másoknál olyan 2050 MHz nagyon maximum 2100 MHz-et szoktak menni.-idle hőfok: nem szoktam nézegetni mert minek, de olyan 35-40 fok körül lehet, Youtube 4K 60 fps videólejátszás alatt is állnak a ventik--> 50 foknál hűvösebb.
A hűtő talpán lévő hatalmas rézlemez a GPU-t és a Memória IC-ket is beborítja, álló ventik mellett sem fog túlmelegedni idle/light loadnál.-Terhelve gyári vezérlés (szinte hangtalan 1200-1500 rpm) 67 fok környékén tartja, de én egyedi ventiprofillal 59 fokra lőttem be 1967 MHz-es (gyári turbó órajel) mellett.
Ekkor már enyhe szálzaja van a ventinek 1900-2000 rpm mellett.Ha kitaposod a belét akkor is elég az Aorus hűtője, nyári kánikulában is, csak akkor értelemszerűen már nem halk.
Én maximálisan elégedett vagyok vele, életem -eddigi- legjobb videókártyája!
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Zotac AMP változat a 1080TI ből mennyire ajánlott kártya? 3770K mellé menne egy Corsiar air 240 es házba.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
venom8888
őstag
válasz hszilard666 #11886 üzenetére
Tudomason szerint Benne van a 3 leg erosebb 1080TI ok kozott. AMik a kovetkezo Aorus 1080TI extrem(nekem ilyenem van) GeForce GTX 1080Ti Asus STRIX OC, ZOTAC GeForce® GTX 1080 Ti AMP Edition. Garantaltan eleg lesz meg vagy 3 evig. 1440p re.
Ha tevedek javitson ki valaki.Szerintem meg veheted melle,de ha lenne mellette egy 9600k vagy egy Ryzen 3600, Vagy ezektol jobb CPU-k. jobban osszhangban lennenek teljesitmeny ugyileg.[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Ez kb olyan ,mint ha vennel verseny gumikat a lada 1500-asodra, nyilvan nem art neki, de nem lenne anyi haszna rajta,mint egy Golf GTI-n.
-
venom8888
őstag
válasz hszilard666 #11889 üzenetére
Az kurva isten hogy meg er. En 200K ert vettem hasznaltan enyemet 1 eve kb. De amenyire lehetoseged van, tudj meg rola mindent,mire,miben hasznaltak, menyi idos stb.
[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
válasz hszilard666 #11889 üzenetére
AMP Edition vagy AMP Extreme?
A két kari között csak a hűtés a különbség(az Extreme-n sokkal jobb a hűtés), a nyák 100%-ig ugyan az.
Mind a kettő megér 130at, az Extreme-t 150k alatt nem is adnám.
-
Találtgyerek
veterán
válasz hszilard666 #11886 üzenetére
Pontosan melyik verzió? A sima AMP vagy az AMP Extreme?
A sima AMP-nek jóval gyengébb a hűtése,mint az Extreme-nek. 80 Fok környékét is eléri.
Ez persze nem annyira rossz,de nem nevezném a legjobb hűtésnek.Robi 7 másodperccel megelőzőtt..
[ Szerkesztve ]
06-3o/9759I39
-
Puma K
nagyúr
válasz venom8888 #11887 üzenetére
Nincs olyan hogy legerősebb, mert úgy is csak víz alatt futja ki magát a GPU, és vízzel megtámogatva tudja stabilan tartani az órajelet terhelés közben.
Mert ha melegszik a GPU vagy adott szintű fogyasztási limitet elér akkor a kikapcsolhatatlan Nvidia GPU Boost 3.0 ami a Pascal-okban van közbeszól és vissza veszi az órajelet és feszültséget így csökken a fogyasztás és hőmérséklet.
Az Nvidia GPU Boost terhelés közben, amikor a felhasználó által állíthatatlan 3D HIGH profilban megy a kártya (a 2D és 3D LOW profilokon felül), akkor szabályozza GPU feszültség, GPU hőmérséklet és a kártya teljes fogyasztása függvényében az órajelet.
A hűtések hatékonyságát pedig lehet kategorizálni, de inkább az általad felsoroltakat úgy mondanám, hogy nyugodtan ajánlottak, mert megbirkóznak a kártya minden komponense által termelt hővel.
De nem teljes a lista mert még vannak gyártók adott típusa hirtelen pl EVGA és MSI kártyái amik szintén ajánlhatóak meg még lehet vannak más gyártók rajtuk kívül.Viszont ezeknél a házban széthányós példányoknál a hőelvezetést meg kell oldani egy jó házzal és jó házat szellőztető ventilátorokkal.
A hűtéseket így kategorizálnám:
1. Az épített vízhűtés, a kártyát teljesen lefedő hűtőblokkal
2. A hibrid hűtés, a GPU-n és jó esetben a VRAM-on egy 120-as AIO, hűtőbordák a többi részen és egy mókuskerekes-blower kialakítású hűtés, ami hátul a kártyán lévő csatlakozóknál tolja ki a kártya által termelt hőt
3. A bitang nagy házban széthányós több ventilátoros hűtések
4. A sztenderd méretekbe beleférő 2 ventilátoros hűtések-nyákok
5. A sima gyári vagy azzal megegyező blower-mókuskerekes hűtések(#11886) hszilard666 :
Melyik Zotac AMP! ?
A 2 vagy a 3 ventilátoros?[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
hszilard666
veterán
Köszi Skacok!
2 ventis! Közben megérdeklődtem, bányásztak vele. :/ nem tudni milyen hőfokokon, vagy környezetben. Szabad ilyet venni?
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Puma K
nagyúr
válasz hszilard666 #11894 üzenetére
Első körben a 2 ventilátoros verziót nem ajánlanám.
Meleg és hangos lesz, mert alapból egy maximum 250W-os TDP-vel rendelkező kártyáról van szó.Vagy megpróbálhatod, de akkor az MSI Afterburner-ben teszteld ki, hogy mi az a legalacsonyabb feszültségi érték amit még tud tartani 1900MHz-cen a GPU.
Az hogy bányászott egy kártya, az nem oszt nem szoroz, mert egy játékosgépben használt VGA ami terhelést kap a felmelegedés-lehülés-felmelegedés üzemmódnak köszönhetően gyilkosabb mint sem a bányában egyenletes terhelésen és feltekert hűtéssel dolgozó VGA.
Kérdezd meg milyen beállításokkal dolgozott a kártya a bányában.
[ Szerkesztve ]
-
Találtgyerek
veterán
Egy újrapasztázás biztos nem ártana neki. Itt a legtöbbet a hűtés kapja,mert 0-24-ben megy.
Egy-két helyen láttam,hogy cserélni kellett a Zotac kártyákon a ventilátorokat.06-3o/9759I39
-
Robi BALBOA
őstag
Ha van rá 1+év Gari, biztos eladóhoz vagy bolthoz simán, de vehetsz "elvileg" nem csákányosat is hasonló áron.
Ami még nagyon jó kari, az a Gainward Phoenix, ne tévesszen meg a 2 venti, brutális dög, hozzá a 3 ventisek teljesítményét.
(#11893) Puma K:Tényleg nem nagyon lehet legerősebbet hirdetni, mert úgyis maga a GPU fog korlátozni olyan 2100körül, de a GPU-t kiszolgáló nyákot már lehet osztályozni és abban az egyik legjobb a Zotac AMP Edition/Extreme.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz Robi BALBOA #11897 üzenetére
Csak mikor a referencia nyákos GPU is olyan órajelet ér el és tud tartani épített víz vagy hibrid hűtéssel mint egy túltervezett nyákos társa, akkor nincs értelme kategorizálni és figyelembe venni.
[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Puma K #11898 üzenetére
Ezt élettartam szempontjából lenne jó összevetni, de azt meg nehéz, a körülményeket is figyelembe véve.
Magyarul aki vizeskedik, annak jó egy ref kari is, aki pedig léghűtésnél akar maradni annak érdemesebb egy jobban megtervezett nyákos és hűtésű karit vennie.
Új hozzászólás Aktív témák
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs