- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Yettel topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
válasz LacHUNt3r #12898 üzenetére
Azonosnak tűnő BIOS verziók utolsó 4 karaktere kártyánként különböző:
Bár ezt meg nem tudom hogyan lehetne kideríteni, hogy neked melyik van fent
Az Nvidia GPU BOOST lélektana (ez még az 1.0 verziót szemlélteti ami az RTX 20-nál a 4.0-nál tart és még variáltak rajta) miatt pont, hogy a Power és a Thermal limiteket kell kitolni maximumra és a kis kapcsot kiszedni, hogy ne legyenek összefüggésben. Így ez a két tényező később fog csak limitálni.
A Core Voltage-ot pedig vissza venni 0-ra.
A Core Voltage-ot kb csak akkor érdemes kitolni maximumra ha pontokat hajhászol és az abszolút maximumot akarod kifacsarni a kártyádból. Bár a fogyasztási limit úgy is előbb fog bekorlátozni (vagy a hőmérséklet) és szerencse kell hogy adott feszültség mellett az átlaghoz képest magasabb órajelet tudjon megfutni a nálad lévő kártyán található GPU.
Meg persze tudd is hűteni, hogy ~50°C fölé ne menjen a GPU hőmérséklete mikor is a kártya terheléskor 3D HIGH órajelprofilra kapcsol 3D LOW vagy 2D-ről és az első maximális GPU órajelre és feszültségre beáll. Majd ahogy melegszik úgy veszi vissza magát.
Rendszerint a levegővel hűtött kártyák hamarabb futnak hőmérsékleti limitbe mint a vízhűtéses verziók.
Ugye minden limit kitolásától függetlenül elkezdi visszadobálni a GPU az órajelet és a feszültséget: NVIDIA Boost 3.0Minél kevesebb feszültség kell adott órajelhez, annál kevésbé fog melegedni.
Javaslom ezt: Afterburner OC Scanner
Ez nem csak MSI kártyákkal lehet használni, de a beállításoknál az "Unlock voltage control" rész melletti lenyíló menüben a third party-t kell választani ha nem MSI kártyával használod az MSI AB-t.A memóriára nem fog neked órajelet beállítani, de ha te előzőleg kitesztelsz egy adott nem szemetelő értéket és beállítod majd utána nyomsz egy OC szkent, akkor a fogyasztási keretet figyelembe véve és a plusz VRAM órajel jelentettet többletfogyasztás miatt úgy fogja kitesztelni a GPU-t hogy még beleférjen és a stabil keretek között elérhető maximális GPU órajelet és feszültséget kapod végül eredményként.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
LacHUNt3r
tag
válasz laychi #12899 üzenetére
OEM kartyakent vettem szoval a doboza sajnos nincs, de gpu-z szerint igen illetve a meglevo szamlan gtx 1080ti o11g-gaming szerepel, amire az elso talalat az OC gaming.
Koszi, megneztem es habar a bios verzio nem derult ki, az viszont igen hogy OC vagy sem.
Nagyon koszi ezt a terjedelmes leirast. Igazabol a jelenlegi ertekek a custom fan curve kivetelevel teljesen alapon vannak, nehany honapja probalkoztam csak a Folding@home apropojan ugy allitgatni az ertekeket, hogy a lekevesbe melegedjen a kartya - behatobb oc ertekek eleresevel nem kiserleteztem.
-
N@idia
őstag
Na időközben sikerült minden, de sajnos egyik sem oldotta meg a gondot kivéve egy dolog! Megpróbáltunk venti profilt állítani az sem segített megpróbáltuk alulfeszelni ez pár fokot javított, de ugyan úgy fagyogat a játék plusz dev error hiba 6068 és társai. Ami megoldást nyújtott az a temp limit csökkentése 60%-os temp limitel 68-72 fok a kartya viszont az fps kb a fele lett max 1560mhz engedi fel a kártyát a 2000 MHz helyett. Esetleg valakinek egyéb ötlet ?
[ Szerkesztve ]
Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
-
Puma K
nagyúr
válasz N@idia #12904 üzenetére
Megfelelő rákészülés mellett (legalább MX4 paszta, műszerész csipesz a hőátadó padok leszedéséhez és zsírpapír amire teszed a padokat) szét kellene szedni a kártyát ha nincs rá garancia.
Újrapasztázni a GPU-t, majd újra összerakni és utána megnézni mit produkál alap temp limit mellett terhelés közben.
Nem tudom honnan jön a "2000MHz helyett", mert az csak akkor jön össze még rendes kártyák esetén is, ha adottak a féltetlek úgy mint hőmérséklet és nem fut ki a fogyasztási keretből adott terhelés mellett.
A gyári értékei ennek a kártyának:
Graphics Clock-Base Clock (MHz)1607
Boost Clock (MHz)1721Viszont úgy tűnik már a gyári értékeket sem futja meg... így simán visszaküldeném garanciába (már ha van rá gari) vagy beszélnék az eladóval akitől vetted, hogy valami nem kerek.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Vannak játékok amiknek a grafikus motorjaik érzékenyebbek a legapróbb instabilitásra is ha felfelé-lefelé módosítod a kártya értékeit.
Nálam pl az Overwatch volt az ami már az első 2-5 percben letérdelt ha előzőleg valamit módosítottam a kártyán.
GPU-nál exe hiba-kilépkedés, VRAM-nál meg színezgetett:
Viszont ugyan azokkal a beállításokkal amivel az OW problémás volt a GTA Online nem problémázott és akár folyamatosan 18 órán keresztül (mikor még volt annyi időm) futott bármiféle gond nélkül.
OW esetén elég elindítani egy Practice Range-t és már ott is meg lehet találni az esetleges instabilitást.
-
N@idia
őstag
Azt nem értem, hogy mikor megjött beraktam akkor semmi baj nem volt leszámítva a melegedest, de az is megállt 81-84 fokon viszont tegnap óta bármelyik játékot indítok összeomlik ergo lényegtelen mivel tesztelek mindegyik játék kifagy. Viszont a hétfői naphoz képest amikor nem volt gond a játékokkal annyi változott hogy frissült a Windows 2004-re és redditen írják, hogy instabil lesz tőle a játék azóta van nálam is gond és fagyas amióta felraktam, bár kikapcsolni se tudtam mert automatikusan frissült le. Most telepíteni újra a gépet visszarakom a régi verziót amivel nem volt gond ettől függetlenül megy vissza a kartya és veszek egy Msi Rx 5700Xt gaming X kártyát újonnan ha minden jól megy szerdára meg lesz az is remelem
[ Szerkesztve ]
-
N@idia
őstag
válasz laychi #12911 üzenetére
Ha feloraval hamarabb írod nem kezdek hozza Egyebkent segített a telepítés megszűnt a fagyas és a dev error is stabilan futnak a játékok, szóval aki ezt kirakta annak most kezet csokolnek tegnap végigszenvedtem a napot és azt hittem a melegedés okozza a crasht, de mint kiderült az update miatt volt.
[ Szerkesztve ]
-
-
N@idia
őstag
válasz laychi #12914 üzenetére
Igen, már rájöttem, de most hogy újra húztam a Windowst hagytam mindent alapon és indítottam egy kis cod warzonet 1,5 óra játék és 75-78 fok körüli értékig ment el, ami azért nem olyan rossz, igaz a klíma is megy most végre megcsinálták Jelenleg 22 fok van a szobába, így már azért elviselhetőbb egy kicsit, de ettől függetlenül megy vissza a kartya. Én úgy gondolom 66-70 fok lenne a normális és lehet nem ennek van a legjobb hűtés, de gari nélkül nem kockáztatom azt, hogy ha idővel romlana a stabilitása a kártyának eladás szempontjából rosszabbul jönnek ki úgy gondolom
-
laychi
veterán
Nem rossz így vízhűtéssel.
Egyenlőre ennyi.
Egyébként GameRock BIOS, nem a gyári.
https://www.3dmark.com/3dm/49170264[ Szerkesztve ]
-
mihione
őstag
válasz laychi #12916 üzenetére
Superpositiont is nyomhatnal,jo lett a hutes amugy!Nalam valami gond lehet a pumpa/blokkban mert mar 120-as radival se tudott olyat amit kellett volna neki.120+vastag 240-es is melegebb ennel,bar kerdes nalad a ventik mennyin mentek meg milyenek...
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
laychi
veterán
válasz mihione #12917 üzenetére
Nem lett acélos olyan acélos,mint a tied.
Vram sajnos nem megy úgy.
De majd megpróbálom,hogy feltolom én is a hűtést, hátha többet bír.
Meg nekem egyenlőre nincsenek rajta bordák,meg a vrm-en sem.(#12918) gainwardgs
Szerintem 0,8-1,0 mm körül lehet, passzolom. -
mihione
őstag
válasz laychi #12919 üzenetére
Nem rossz ez.Plusz fesszel menne meg tobbet is szerintem,alap feszen nekem 2050 mhz amit tud,csak a vram megy tobbet,de az ertelmes vege nekem is kb 700 korul van,800-830-at meg elbir de nem nagyon hozott mar pontban semmit.Amugy is idoigenyes a vegletekig oczni valamit,ugyhogy ha igy stabil nem erdemes basztatni,max pontvadaszatra ,jatekra inkabb kimelem 2050mhz core es +550 mem bar a felbontas meg a vsync miatt igy is overkill ha alapon hagynam :D
[ Szerkesztve ]
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Puma K
nagyúr
válasz laychi #12919 üzenetére
Az ilyen +650-es értékeket látva MSI AB-ben mindig morgolódtam anno, hogy de jó egyeseknek mit mennek a kártyáik
Ami nálam volt MSI Gaming X 1080 Ti azon nem bírtam 200-300 MHz-nél többet emelni a VRAM-on... sőt voltak tuningra érzékenyebb címek amik még emiatt is problémáztak
Így gyakorlatilag alapon használtam a kártyát csak a GPU kapott némi finomhangolást órajel-feszültség szempontjából...
-
laychi
veterán
Egyébként Metro Exodus, ami megadja az alapot.
Az egy brutál terhelést ad a kártyának.
Ezekből az OC értékekből lehet faragni. Legalábbis GPU-n. Vram beállítást szereti. -
LacHUNt3r
tag
válasz LacHUNt3r #12887 üzenetére
Mit gondoltok, lehet tehat barmit kezdeni a kartyaval? Ugy tunik nem igazan szuletett konszenzus ezzel kapcsolatban. Baromira zavar, hogy nem tudom mihez kezdjek vele.
Esetleg van Mo.-on szerviz ahol meg tudnak nezni/javitani, vagy kulfoldre kellene kuldeni valahova?
-
Raidon
őstag
válasz LacHUNt3r #12925 üzenetére
Nálam volt már hasonló hiba korábban nem 1080Ti-nál, hogy a monitor kábel volt megtörve. Ha tisztán telepítesz fel drivert? DDU-val le pucolni rendesen aztán felrakni a legfrissebbet Experience nélkül!? Hátha
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
LacHUNt3r
tag
válasz Raidon #12926 üzenetére
Koszi a tippet, igen probaltam mar DDU-val driver torlest es telepitest, ujat, nehany honaposat, sajnos nem javult. Masik kalbellel/monitorral emlekeim szerint fel eve probaltam, es ott is megjelent. Probaltam kutakodni a neten hatha masnal is elofordult mar, de meg nem talaltam ugyanilyen esetet. Eloszor artifaktra gyanakodtam, de ez sokkal kisebb foltokban es mas mintaban vagy szinben van jelen.
Olvastam olyanrol, akinek hasonlo jelenseg volt es ugy tudta orvosolni, hogy a kartya lelogo felet megtamasztotta alulrol - ennek nem tudom mennyi relevanciaja lenne, mert az enyem jo ha 1-2 milimeterben ter el a vizszinttol.
-
Krisz0418
őstag
Erdemes most valtani 2080s-re 1080ti-rol? Vagy varjam meg az uj szeriat?
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Laraxior
titán
válasz Krisz0418 #12928 üzenetére
Még a hónapban bemutatják az új szériát, most már nem érdemes mocorogni, főleg nem 1080Ti-ről.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Srob
tag
Basemark teszt, a linkért köszönet Laraxiornak! A cél, minél magasabb minimum FPS elérése. A tesztet alapon kezdtem.
Majd jött az oc.
Érdekes, hogy a gpu és a memória együttes húzása nem hozott jobb értékeket csak a maximum FPS nőt, de az 300 fölött is volt.
Ezért elkezdtem visszavenni a gpu alapóra jeléből (-25MHz) a memóriát meg ami kifért a csövön (+738MHz), hogy a legjobb eredményt kapjam.Többszöri futtatás után is maradt a 90 FPS +/-1.
Ebben a tesztben a memória emelése hozott több min.FFS-t.[ Szerkesztve ]
"curiosity killed the cat"
-
Laraxior
titán
Csak azt nem értem, hogy miért ír ilyen 60-100FPS-t, amikor a monitorozásnál tisztán látszik, hogy 10-11FPS-el fut a teszt
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
LacHUNt3r
tag
válasz LacHUNt3r #12887 üzenetére
Udv ujra sracok!
Sikerult megfigyelnem par erdekes dolgot a furcsa jelenseget produkalo gpu-rol. Tegnap hosszu orakig csak tv volt radugva hdmi-n keresztul es elegge furcsalltam, hogy nyoma sem volt a jenelsegnek, meg jatekban is megneztem raadasul 4k-ban, es semmi. Kiprobaltam egy masik 1080p-s monitorral is hdmi-vel (a monitor amivel hasznalom 1440p-s mini display porttal), ott sem jelent meg semmi.
Visszadugtam a fo monitort displayporttal, lejatszottam 1-2 kort, alap esetben mar reg jelentkezni szokott a hiba de semmi, rebootoltam parszor, jatszottam a beallitasokkal, aztan a 4. reboot utan megjelent megint. Ekkor atdugtam hdmi-re amin csak 1080p van, majd vissza 1440p-re es megint semmi.Ti mit gondoltok a fentiek alapjan? Arra gondoltam ha vram lenne a ludas, szimplan veletlenszeru hogy mikor hasznalja epp a windows vagy barmelyik program az adott modult, es attol fugg elojon-e? Ez talan adhat magyarazatot az egesz jelensegre es hogy mi a baja. Azota egyebkent irtam az ASUS Magyarorszagnak hogy hova adhatnam be javitasra a kartyat, 2-3 napja nem valaszolnak (telefont sem veszik fel).
-
david_97
senior tag
válasz laychi #12922 üzenetére
Én ezt nem értem örülök az eredményednek amúgy, én is valami hasonlót vártam mikor beszereztem egy cooler master ml240l aio-t a kártyára. Oké hogy meleg van a szobában (27 fok is sokszor) de az én gpu-m simán 70fokos mondjuk Warzone közben. Az aio jónak tűnik, pumpa megyen, 95% fordulaton tartom. Egyszerűen a két cső majdnem egyforma meleg, nem érkezik a ventilátor lehűteni a vizet, vagy mi lehet a baja?
-
david_97
senior tag
válasz laychi #12937 üzenetére
Már az oldal üveget is leszedtem, nem hozott érdemi változást. Többször is újra raktam, ugyanúgy semmi változás, a hűtés illeszkedik rendesen, ha ettől erősebben szorítom rá már nem oszt nem szoroz, szóval inkább nem kockáztattam egy repedést vagy hasonlót, mikor szétszedem látom hogy a paszta egyenletesen terül, jó a mounting pressure ezek alapján.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Cobrusz #12939 üzenetére
+1
Vízzel az igen igen sok. (nem lehetetlen, hogy a szenzor fals adatokat ad meg)
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Krisz0418
őstag
válasz Cobrusz #12939 üzenetére
Nalam se surun eri el a 60-65ot. Van jatek ahol be se kapcsol a venti. Szinten strix. (Vasarlas ota hozza se volt nyulva)
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
laychi
veterán
válasz david_97 #12943 üzenetére
Ahogy nézem eléggé zárt a ház, az is jelenthet pár fokot.
Az oldalától befelé szívjon a vízhűtéshez a venti.
Szerintem azon a design rácson nem igen tud távozni a meleg levegő, ha kifele fúj és megreked a házban a meleg.
A faltól legyen minél távolabb a gépház, ha esetleg a közelében van.
Min. 10-15 cm.
Mivel képet nem csináltál nem tudom az aio csövei lent vagy fent vannak.
Alul legyenek.
Esetleg kicsit rázogasd meg a radiátort,ha van benne légbuborék, ami anomáliát okoz, az kerüljön fentre.
Érdemes lehet házon kívül összeépíteni a rendszert, hogy lásd mennyit befolyásol a ház és a szellőzése.
Tudom sok meló, de érdemes megcsinálni, így tudod szűkíteni a problémát okozó lehetőségek körét és kizárni xy dolgot, mint "hibaforrás". -
juliabrilke
veterán
Mennyire jó ötlet 2 eltérő 1080ti (Windforce, Waterforce) vízhűtéses kártyát összerakni?
Órajelek biztosan eltérnek majd, viszont ezeket és a feszültséget gondolom lehet majd külön-külön is állítani szoftveresen. -
Laraxior
titán
válasz juliabrilke #12945 üzenetére
Afterburner mindent tud. GPU-Z is mutatja, szóval akármilyen összerakhatsz.
Nekem KFA2 1080Ti HOF, meg egy sima MSI Armor volt SLiben. Még különböző órajeleket is beállíthatsz nekik"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
david_97
senior tag
válasz laychi #12944 üzenetére
Ahol olvastam a házról, mindenhol azt javasolják hogy alul szív, radiátor kifuj, azért az nem csak design rács, rendesen jön ki rajta a meleg amikor hajtom a kártyát, tehát hűt, csak valahogy nem eléggé, a csövek alul futnak. Ha megcserélem a radiátor irányát, szerintem irtó meleg lesz a házban, még úgy is ha az alsó 3-at is megcserélem hogy kifelé fujjon, viszont akkor a proci is eleve mekegebb levegővel fog hűteni, azon léghűtés van. Azon gondolkodtam talán mégis mounting pressure lehet a baj, de nem merem jobban meghúzni a csavarokat, viszont ha kézzel össze fogom és szorítom az aio-t a kártyára, 2fokot lejebb megy rögtön szinte. Hazamegyek ma, meg próbálom jobban húzni a csavart, csak nem szeretnék egy 140k-s papírnehezéket
-
Krisz0418
őstag
válasz david_97 #12947 üzenetére
Egyebkent mivolt a gond hogy aio-val kell huteni a kartyat? Gyari hutes nem volt tul jo?
Fogadjunk te legalabb tudod oc-zni a kartyat, cserebe en meg gyari hutovel hutom
amugy egy normalis gephaz ennyit szamitana? Jelenleg egy be quiet pure base 500 windowom van, elol egy 12es venti szivja be, hatul egy 14es kifele. Elore meg elferne 2 12es venti, ugy talan megjobban tudnam huteni a dolgokat? Kur*a tagas haz, meg egy 1080ti elferne a masik melle kb. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
juliabrilke
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest