- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Yettel topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
Új hozzászólás Aktív témák
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Jatekok alatt a VGA-m 77 fokos, az milyennek szamit?
-
Motion_Blur
félisten
-
L4mie
veterán
válasz Motion_Blur #11554 üzenetére
nekem ha rajta van a ház oldala akkor még magasabb is a hőfok...igaz fronton van a CPU radiátora szóval meleg levegőt kap.....mATX átka
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
venom8888
őstag
A gephaz ventiket kitakaritottam, 5 eve,miota meg van, nem volt takaritva. A VGA 5-7 fokkal kevesebb.
-
venom8888
őstag
válasz sirszevenap #11559 üzenetére
Hat kb csak a meleg levegot forgatta bent,mert vastagon el volt tomodve a ventik szuroje. A vga ventiket is meg takaritottam termeszetesen. Ugyan azzal a jatekkal probaltam ugyan azon a reszen a tesztet. Tisztitas nelkul 75-78 fokos volt a vga, takaritas utan, 69-72. Szerintem szamitott a takaritas, kellett hogy szamitson valamit
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv!
Mennyire biztonságos jelenleg 1080 Ti-t venni?
Teljesítményben és árban is kedvezőbb lenne, viszont nem szeretnék befürödni egy problémás darabbal.
Tudom, hogy a bányászat miatt került fel ennyi modell.
Mennyire rizikós mondjuk egy év garanciával venni egy ilyen kártyát?
Visszautasíthatja a szervízelést a cég ha gond van vele? Mennyire véd a garancia?
Mire érdemes figyelni? Vagy túl rizikós belevágni ilyesmibe ha az embernek egy esetleges meghibásodás után nem lenne lehetősége új kártyát venni?
Hogy látjátok a helyzetet? Konkrétan őt néztem ki egyelőre: [link]
Remélem nem túl OFF
Csak itt egy kicsit több tulaj van...Köszönöm!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Találtgyerek
veterán
válasz freelanced #11561 üzenetére
Szia!
Szerintem ez bolt függő is. Volt régebben szó róla,hogy valamelyik bolt elutasította emiatt a garanciát.
Ettől függetlenül az MSI amit néztél véleményem szerint jó,megbízható típus.
A hirdetésben szerepel,hogy nem bányászott. Ha igaz,akkor a garanciáztatásnál se kell a bányászat miatti elutasítástól félned.06-3o/9759I39
-
Puma K
nagyúr
Én és még egy másik itteni tag ugyanonnan vettünk külön-külön bányász MSI Gaming X 1080 Ti-t.
Mivel megvan a garanciapapírja, számlája és doboza, valamint a kártya újszerű állapotban van ha nem mondom hogy bányász kártya rá nem jönnél az ég világon semmiből. Mert nincs jele. Nincs nyoma. Ugyan úgy teszi a dolgát mint minden más kártya.
Mivel ez egy alapból 250W-os TPD-vel rendelkező VGA, így a hő eléggé jelen van a kártya használata közben, amihez persze teljesítmény párosul. Az MSI Gaming X 330W-os maximális kitolható limittel rendelkezik.
Ha van megfelelően szellőző házad és megfelelő szellőztető házventilátorokkal, akkor egy 1-1,025v-os GPU feszültség limitálással 1987-től felfelé tudod rendszerint járatni a GPU-t attól függően mennyire szereti a tuningot az adott kártyán lévő GPU. Így kevésbé melegszik az alap 1,063v-hoz képest és az órajeleket sem dobálja majd annyira vissza mint alapból tenné.
Amit linkeltél kártya az enyémmel megegyező. Én alapból az Asus cuccait részesítem előnyben, de az MSI-vel sincs semmi baj.
"Mennyire rizikós mondjuk egy év garanciával venni egy ilyen kártyát?
Visszautasíthatja a szervízelést a cég ha gond van vele? Mennyire véd a garancia?"
Ameddig garancia van rá addig jó. Minél tovább tart a garanciaidő annál jobb értelemszerűen.
Ha nincs szétbarmolva a VGA csavarjai és semmilyen fizikai sérülés nincs rajta, de tönkremegy, akkor szava nem lehet alapesetben a garanciális ügyintézésnél az adott cégnek.Viszont az adatlapodon lévő Intel Core i5 - 2500 3,3GHz-hez nem venném meg. Mert nem hajtja ki ezt a kártyát az a CPU.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
deadwing
addikt
MSI egyik legjobb Ti... Kb Asus Strix szint. Jók a ventilátorai, meg úgy látom erre a kártyára vigyáztak is.
Sztem vállalható.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
freelanced
addikt
válasz Puma K #11563 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszaitokat!
Találtgyerek
Ez a kolléga mondjuk pont nem olyannak tűnik, de sokat írják, hogy nem bányászott közben a 25. ilyen kártyát értékesítik... Nagyon sokan nem őszinték a dolog kapcsán.
Puma K
Köszönöm a te válaszod is!
Akkor ebben a formában te bevállalnád a linkeltet például? A többi amit találtam nem volt annyira meggyőző. Kicsit az a necces hogy postázni kell nem kipróbálható, nem helyben van, de az eladónak van jó néhány pozitív értékelése szóval ilyen téren csak nem lesz gond.
Már i7 9700k processzor mellé lenne a kártya, Corsair RM650X táppal.
Elvileg Alza Garis...
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Néhol egyezni kell a garanciapapíron levő névnek a tulajéval, ha esetleg garira kerül a sor... (Alzánál nem tudom, hogy így van-e...)
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Puma K
nagyúr
válasz freelanced #11565 üzenetére
Én most már így 2019. közepén inkább egy RTX 2070/2080-at vállalnék be.
Főleg hogy jönni fog kedden az Nvidia RTX 2000 szériájából a "SUPER" jelzésű modellfrissítés.
Ha igaz akkor lejjebb fog menni a meglévő 2000-res széria ára, de majd minden kedden lesz tiszta.Egy új RTX 2070 pl MSI RTX 2070 VENTUS vagy ASUS ROG Strix RTX 2070 ebben az ársávban mozog. Ennél meg tuti biztos nem huncutkodott vele senki, minden tiszta és friss 3 év garanciát kapsz.
-
veterán
Üdv!
Palit 1080Gamerock-MSI 1080Ti Gaming X Trio-ra cseréltem.
Kérdés az lenne hogy(én még ilyet nem láttam) ha afterburnerben elkezdem tunningolni minden szép és jó, egészen addig mig valami történik A jelenség az hogy lefeleződik az FPS, semmi extra tuningot nem kell elgondolni még épphogy 2000 főlé mentem, innentől csak restartól megy rendesen a kártya.Nem ütközik a tuning alatt power/fesz limitbe semmi egyszer csak megy a teszt mondjuk 50 fps-el (vagy jaték) egyszer csak 25.. a kártya 67 fok fölé még nem ment...
Ja a GPU kihasználtság és a freki marad ott ahol volt... remélem érthető volt , mert én nem értem...
Nem bányász, 6 hónapos a cucc. -
freelanced
addikt
válasz Puma K #11567 üzenetére
Igen, csak az a baj, hogy a 2070 nem sokkal erősebb a 2060-nál de a 1080 Ti elvileg jobb mint a 2070, a 2080 viszont jó lenne de az meg ilyen 230-240-250 körüli áron kezdődik, ami 50-60 ezerrel drágább mint a 1080 Ti. Ezért a dilemma.
-
venom8888
őstag
válasz freelanced #11570 üzenetére
En tobb tesztet is neztem, es tobben irtak is,meg a legelejen mikor kijott az rtx,hogy a 1080ti az az rtx 2080 szintjen van. Ha sokkal olcsobb a 1080ti, en azt vennem, en is ilyen dilemmaba voltam. De ez most csak az egyeni velemenyem, dontsd el te!
[ Szerkesztve ]
-
WoodrufF
tag
válasz freelanced #11570 üzenetére
Nem tudom, szerintem egy használt 1080Ti max. 120ezret ér.
-
Puma K
nagyúr
válasz WoodrufF #11572 üzenetére
Ez nem 1080.
Aki meg 120-ért eladja a garanciális, nem mókolt és gondtalan működésű kártyáját 1080 Ti-ből az meg is érdemli hogy olyan hülye...
Főleg úgy, hogy milyen áron mennek az RTX 2080-ak, és az 1080 Ti ettől a teljesítménytől nincs messze. +/- 0-15%.
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz WoodrufF #11572 üzenetére
Igazad van.
Egy alkatrész ami újonnan 270-ezertől kezdődik.
Vagy 300 körül lehetett még kapni pár hónapja.
Az bizony manapság maximum a 44%-át éri használtan.
Akkor a 1070-ed mennyit ér?50-60ezret max?[ Szerkesztve ]
-
-
nyulnyulu
senior tag
Én nem tudom ki melyik pizsijében álmodozik 120 ezres garis 1080ti röl,de még mindig 150-180 körül mozog inkább,főleg ha normálisabbat néz az ember,120 ért,ütősebb 1080 at kapsz garisan!
privátra illik válaszolni
-
WoodrufF
tag
-
Találtgyerek
veterán
válasz freelanced #11576 üzenetére
Ha nem sürgős a dolog,akkor várj szerintem egy kicsit!
Lassan lejjebb mennek az RTX-ek árai. Érdemes válogatni az Aprón is. Nem kell egyből lecsapni az első kártyára. Elég sok korrekt eladó van.06-3o/9759I39
-
Puma K
nagyúr
válasz WoodrufF #11577 üzenetére
Hardveraprón sok mindent lehet találni, de mivel más alternatíva nincs ezen a teljesítményszinten mint amit az 1080 Ti tud (Radeon VII, RTX 2080) így ennek ennyi az ára.
A rendes hűtővel ellátott példányok (ismétlem még egyszer alapból 250W a TDP), pedig nem fognak 120-ért menni. Max azok amiknél valami nem kerek.
Később lemehet az ára 120-ra vagy kevesebbre is persze, de az jó pár hét-hónap.
-
venom8888
őstag
válasz freelanced #11576 üzenetére
En Ebay rol vettem a 1080ti omat SLI be volt kotve a gyereknek, az egyiket eladta.
-
GAbre
veterán
válasz nyulnyulu #11578 üzenetére
Maximum 120ezres álomról volt szó.Nem arról,hogy van épp 1.
Néha-néha vannak nagyon jó áron dolgok hardver aprón(is). Pl 120-ér is néha eladnak 1080ti-t.(Csak általában azok pár óra,vagy nap alatt el is kelnek)
De hogy valaki MAX 120ezerben lássa a 250-300k-s kártyák használt árát,amik átlag 140-150 körül mennek.
Szerintem az az ember él álomban...Avatar
-
nyulnyulu
senior tag
válasz WoodrufF #11579 üzenetére
Gratulálok a választáshoz,nekem más igényeim vannak,mint megvenni egy bányász manli(ez valami fogkrém márka?)csodakártyát,ez csak a saját véleményem,de mindig figyelem az 1080ti ket,de fehér hollóként kezelhetjük a 120 ért felrakottakat...
GAbre:én is igy gondolom ahogy te is leírtad,sőt én 150 ért se adnám a strixem.[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
-
sirszevenap
addikt
válasz WoodrufF #11579 üzenetére
Te tuti a csodás Számítógép alkatrészek adok veszek facebook csoportból vagy. Ott volt egy ürge, aki 120k-s manlis bojler kártyákkal példálózott, hogy "Nézd csak, van 120-ért is! Kicsit el vagy szálva az árakkal!" - Mondta ezt egy 150 ezres Rog strix hírdetéshez.
Kérdem Én, Ti vicceltek ezzel, vagy ennyire nem vagytok képbe a témával kapcsolatosan? Úgy tüntettek a 120K-s Ti-ok mellett, mintha valaki fizetne nektek érte, hogy próbáljátok letoltni az árakat. Üzenem: Manlis bojlerekkel való példálózással ez nem fog menni!
[ Szerkesztve ]
Bankkártyával? Hát persze!
-
deadwing
addikt
-
freelanced
addikt
válasz venom8888 #11584 üzenetére
Az mondjuk merész
Igazából én még reménykedem hogy valami átlag felhasználó ír. Biztos sokaknál van jelenleg is garanciális 1080Ti jó állapotban. Aztán ha jó áron átveszem ( akár 180-190) csak megéri neki is, hiszen kicsit mellétesz és kijön egy 2080 belőle.
Mondjuk eddig nem volt nagy sikere a dolognak.
-
nyulnyulu
senior tag
válasz freelanced #11591 üzenetére
Minek cseréljem le az 1080ti 2080ra?közel azonos teljesítmény,kevesebb vram...és még pótoljam is meg...hát..akinek 6 anyukája van,nem bántásbol írom,de én ezért biztos nem cserélném le,2560x1080 felbontáson játszom,én kissebbre akartam cserélni,de meggondoltam magam.
-
Puma K
nagyúr
-
veterán
-
freelanced
addikt
válasz nyulnyulu #11592 üzenetére
Ebben is van valami.
De gondolom van aki azt nézi hogy előbb utóbb úgy is cserélni kéne.
Az ára meg azért már csak esni fog.
Szóval szerintem sokaknak megérhetné.
Kis teljesítmény+3 év garancia stb.
De igen talán a legnagyobb hátrány az hogy még rá is kell fizetni.
-
F e Z o
veterán
-
F e Z o
veterán
válasz sirszevenap #11597 üzenetére
Ha van feles pénzed, izgat a gari, akkor persze nem...
H2O über alles!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz F e Z o #11596 üzenetére
+1
Mondjuk most egy 2080Ti Sli szép beruházás lenne!
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
GAbre
veterán
válasz freelanced #11595 üzenetére
Szerintem inkább úgy vannak vele mások is,mint én is.
Van 1080ti-od még van rá 1 évnél több gari.
Minek fizessek rá + 50-100-ezret.
Ha behal,akkor vagy kapok egy 2080-at vagy akkor max a vadi új 1080ti-t adom el.
Majd esetleg fél év garancia körül adom el,hogy legyen jobb kártyám,amin még van is bőven gar is.Avatar
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs