- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
venom8888
őstag
Nekem Aorus 1080ti Extrem van,es brutal kartya, allitom hogy meg vagy 3 evig biztosan eleg lesz 1440p re.200k ert vettem hasznaltan ebayrol, es nem bantam meg.
-
sirszevenap
addikt
válasz venom8888 #11755 üzenetére
Mikor vetted 200K - ért használtan? Mert ha mostanában akkor nem volt az annyira top vétel! Báááár. Annyiért itt - ott most is. Én 150-ért vettem 1 év (kicsivel több) garis MSI GamingX-et Augba. Nem hinném, hogy az a kártya ad annyit, hogy 50-el több legyen. Szerintem igen túlárazott.
[ Szerkesztve ]
Bankkártyával? Hát persze!
-
GAbre
veterán
válasz sirszevenap #11756 üzenetére
Az a plusz amiért vette ebay,meg paypal fee-re ment el
Az eladó is kb annyit kapott xd
Jó kártya,de valóban ph-n kellett volna venni.Avatar
-
venom8888
őstag
UK ban vettem nem PH rol Itt elek, kb 1 eve vettem.
-
GAbre
veterán
válasz sirszevenap #11759 üzenetére
200ezer fontért nem éppen xd )
De jah,ha volt rá gar kinti,akkor nem rossz az ár.Avatar
-
GAbre
veterán
válasz sirszevenap #11761 üzenetére
Több,mint 1 éve vettem msimet 150èrt.
Aztán év elején még olcsóbban palitomat.
De nem az árat vitattam,tapasztalatból tudom,hogy ott kicsit drágábban mennek a használt alkatrészek.Avatar
-
venom8888
őstag
válasz sirszevenap #11764 üzenetére
En sem vettem volna vadi ujat elhiheted,meg ha meg is tehetnem. De mikor kijottek az rtx ek,ugy vittek a 1080ti et ebay en,mint a cukrot. 3 at nezegettem es az alatt el is vitték oket. Orulok hogy ezt meg tudtam venni azonnal,es utolag kuderult hogy a 1080ti-ok kiralya ez a kartya. Tehat jol jartam.
[ Szerkesztve ]
-
Riccsiz_h
aktív tag
Anno 1 éve vettem én is egy 1080Ti-t. Gainward Phoenix (2 ventis kiváló hűtéssel, nem a blower style), akkor 180k volt 25 hónap garival. Pedig nagyon nézegettem az aprót, de 180k alatt nem nagyon találtam akkoriban nem blowerest, garival De legalább nincs coil wine, mert volt a srácnak 5-6 darab és megegyeztünk hogy amíg van neki kicseréli, ha ez ennyire fontos nekem. Asszem a 3. vagy a 4. kártya volt olyan ami végre csendben volt
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
Robi BALBOA
őstag
válasz venom8888 #11765 üzenetére
"1080ti-ok kiralya ez a kartya"
Ez egy kicsit erős túlzás, a nyeklő, vékony műanyag burkolatával, amibe egy idő után a vetemedés miatt a venti elkezd beleérni.Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Találtgyerek
veterán
válasz Robi BALBOA #11768 üzenetére
Nagyon jó kártya,de én sem nevezném a típus királyának.
Azért lehet a KINGPIN kicsit komolyabb szerkezet.06-3o/9759I39
-
GAbre
veterán
válasz Találtgyerek #11769 üzenetére
Szeretünk "bélyegeket rakni".
De ez,hogy melyik a legjobb,mindig szubjektiv.
Lehet tényleg jó,de annak,akinek több gigabyte,avagy pont ez rosszul viselte,tuningot,melegedett,meghalt vagy bármi,és MSI(-k)palit(-ok)stb,meg jól mentek,annak az a legjobb.
Minden esetre nem rossz kártya,és én mindig ezt mondom,ha valamik jók,akkor nekem mi a kedvencem,nem a legjobb van.Avatar
-
Találtgyerek
veterán
Egyetértünk ebben. Hirdetésekben is sokszor látom,hogy a legjobb hűtésű,leghűvösebb ebből a típusból. Közben meg van abból a típusból vízhűtéses is,aminek valószínűleg jobban teljesít a hűtése. Nem tudom sokan honnan veszik ezeket a jelzőket. Lehet van valami táblázat...
06-3o/9759I39
-
GAbre
veterán
Nem nagyon találtam topicot gondoltam itt felteszem a kérdést:
Valakinek van PIP képes monitora és használta is?
Én most nézegettem,és ha 2 gépet akarok felezve nézni,a képet összenyomja PIP-ben,és alul felül elveszik a képernyő 1/3-a.
Próbáltam leszedni a gyártó oldaláról a hozzá való aplikációs programot(hátha azzal állítható),de azt írja nem támogatott a monitor.És nincs monitor osd-jben menü rá.
Vagy ez normális,hogy 50-50-es pip-ben nem rakja ki teljesen a képet?(felbontást is állítottam már.Avatar
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Tervezem a kartya megvételét. Menyit ér egy msi 1080 ti gaming trio amire még 1 év gari van?
-
GAbre
veterán
Neked mennyit èr egy Ford Mustang?
Függ attol,hogy autókereskedő/szakértő vagy illetve,hogy havi 50 vagy 500ezret keresel.
Szóval a kérdésedre nincs egyértelmű válasz.
A piaci helyzetet kell nézni,hogy hasonló 1080ti-ok mennyibe kerülnek,és neked mennyire kell ez az adott kártya,avagy mennyi pénzed van rá.
Magyarul javaslom nézz körül neten ki mennyièrt árulja és válaszd ki a számodra szimpatikusat.
Ha nem sürgős,és olcsón akarsz folyamat böngészd hirdetéseket,hamar elkelnek a jó árú karik.Avatar
-
GAbre
veterán
A piaci helyzetet kell nézni,hogy hasonló 1080ti-ok mennyibe kerülnek,és neked mennyire kell ez az adott kártya,avagy mennyi pénzed van rá.
Magyarul javaslom nézz körül neten ki mennyièrt áruljaHa kicsit fentebb olvasol volt már 1-2 csevegés a 1080ti árakról.150k körül mennek.
Ha konkrét választ vársz valakitől,csak erről a kártyáról,megvárhatod.Nekem nincs ilyen kártyám.
De ahogy itt újfent említettem,keresd meg magadnak,nem kerül sokkal több erőfeszítésbe,mint kérdezni fórumon.Még ha nem találsz konkrétan még 1 detto ugyanilyen kártyát körbelőheted az árát.Avatar
-
OgreImre
senior tag
HArdveraprón 135-190 között vannak használt 1080Ti-k.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
RazoR
veterán
Én most adtam el az EVGA FTW3-at 160-ért, kb ez most a reális ára, vannak 140 körül is de azok jellemzően az amúgy is olcsóbb típusok (MSI Armor, Palit, Gainward, blowerek, stb.).
A komolyabb kártyák 160-180 körül mennek, de vannak irreális árak is, pl. 190-200k amikor 200k körül már van 2070 super is ami teljesítményben ugyanaz csak kevesebbet fogyaszt, halkabb, hűvösebb, 3+ év gari, viszont -3GB Vram.A Trio-ért én 160-170-nél nem nagyon adnék többet.
[ Szerkesztve ]
-
mike92
csendes tag
gondolom ez az a kártya ami miatt érdeklődőtt ron8 hogy mennyire reális, hogy valaki 95-ért hirdeti:
https://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Msi_1080Ti_gaming_x_trio_kartya_elado_LegOlcsobban_96464610.htmami túl szép hogy igaz legyen, az nem az. 2 napja hirdeti, pár órán belül elvitték volna személyesen ha létezne.
Amúgy jófogáson vannak csalók szép számmal, most egy ilyen is van fent, 1080ti 20 ezerért
https://www.jofogas.hu/veszprem/Asus_1080_Ti_OC_96486292.htm[ Szerkesztve ]
-
Tomassy00
senior tag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz mike92 #11781 üzenetére
Na már a hirdetések sem találhatóak, lemaradtam pâr világi vételről!
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Leon77
őstag
válasz mike92 #11781 üzenetére
Az a durva, hogy 1,5 éve az MSI Gaming 1080 ti-met 150k-ért vettem és nem esett azóta sem az ára. Én hardverapróról vettem, bányász kártya volt alul feszelve. Tökéletes ventillátorokkal. Egy játékra használt karit jobban megvisel a hőingadozás, mint egy bányászt. Úgy voltam vele, max. kicserélem a ventiket, de hibátlanok.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Leon77 #11786 üzenetére
Egy bányász karinâl az a lényeg, hogy (a körülményekhez képest normális módon legyen használva, alulfesz, jó szellőzés stb...) legyen rajta Gari, lehetőleg legalább 1 év.
Amúgy én sem tenném rá a nyakam, hogy megkíméltebb egy kari ami játékra volt használva, főleg ha az megfeszelve és jól kitolt Tdp-vel ment.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
GAbre
veterán
Az utolsó 2 driver óta nem működik rendesen a gsync.
Böngészős videóknál csúnyán csìkozódik.
Erre gondolom nincs megoldás?Avatar
-
GAbre
veterán
Van vkinek valami trükkje,hogy a windows ne rakja fel maxra a hangerőt új monitor kábel csatlakozásánál?
Engem is zavar,de ismerősnél a füles ki-be húzásakor folyton felnyomja 100ra,és üvölt a monitor.Avatar
-
fisi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy pár hónapos Ryzen 3700 x és egy Asus Prime x 570 Pro alaplap kombó amiben egy Asus Rog Strix 1080 Ti csücsül erre tegnap ezt kezdte csinálni:
tegnap arra ébredtem hajnalban- hogy világít az alaplapon a Q- led fehérrel. mondom mi ez? Újra indítottam eltűnt.
Ma meg indítom a gépet veszett sípolás- és megint ég a fehér led.
Az alaplap szerint már -manual -ez vga hibát jelez de semmit nem veszek észre. Táp csatik is a helyükön stb, van valami ötletetek mi lehet ez?Újra indítás után újra teljesen rendben minden.... Eddig még.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám és szeretnék a végére járni...
Szóval adott a profilomban szereplő konfig. VR-ozás közben szokott lenni némi probléma. A CPU és GPU kihasználtság alacsony és akadoznak a VR játékok néha. Nem szembetűnően de a compositor eldobál rengeteg frame-t, amit nem kellene pláne alacsony kihasználtság mellett...
Ez a probléma már régóta fennáll és sokmindennel próbálkoztam. Különböző driverek, win reinstall, latency monitor és a többi. Egy oldalt tele tudnék írni azokról a dolgokról amikkel próbálkoztam.Azért jöttem ide, mert észrevettem egy nyomot ami szerintem érdemes elindulni. Nagyon hülyén hangzik, de ez van:
Nagyon ritkán van olyan, hogy megfelelő a teljesítmény de azért 10 gépindításból egyszer talán előfordul... Azt vettem észre, hogy ilyenkor amikor a gép idle azaz semmi erőforrás zabáló nincs, az MSI AB-ben ilyenkor a következő értékeket mutat a kezdő képernyőn:Amikor rossz a VR-beli teljesítmény akkor pedig szintén idle állapotban ezt mutatja az MSI AB:
A két kép között látszik a különbség: mikor jó a rendszer, akkor idle állapotban valami visszaveszi a VGA órajeleit.
Mikor nem megfelelő a teljesítmény, akkor a VGA egész magas órajeleket produkál idle státuszban is... Olyan, mintha valami pörgetné, használná a GPU-t a háttérben...Ennek okán azt csináltam, hogy mikor jól működött a rendszer, cmd-ben a tasklist paranccsal kilistáztam a futó folyamatokat és szintén kilistáztam mikor a rendszer gyenge volt. Nem találtam köztük olyan taskot amiben különbözne a két állapot.
Persze a beépített win10-es erőforrás figyelővel is próbálkoztam. Az a fura, hogy a második képen látható állapotban is 0-1% körüli a GPU kihasználtság. Szóval nem tudom mi használná, mi pörgetheti a GPU-t, ami miatt feltehetőleg performance csökkenés a jutalmam. Arra is gondoltam, hogy az NV vezérlőpultban állítgatok az energia menedzsmentben. Sok játékhoz ajánlás a "prefer maximum performance" állás és én ezt használom mindig, mindkét állapot ezen a módon áll elő. Persze megpróbáltam azt is, hogy megváltoztatom de az MSI AB nem reagált rá.
Összvissz ennyi nyomom van a probléma felkutatására, a VGA órajelei viszont ez az egy holtbiztos jel mert mindig bejött ahányszor ránéztem. Az MSI AB tuti nem ludas, mert a power monitorozást mindenhol kikapcsoltam, csak az órajeleket és a hőmérsékleteket méri és mikor a rendszer stabil olyankor is fut a háttérben, nem okoz gondot. A problémát az tetézi, hogy nincs rá hatásom mikor indul el úgy a rendszer, hogy alacsony órajeleket mutat a kártya.
A VR-t meg azért emelem ki mert ott a legszembetűnőbb a performance vesztés. Siege és a többi játék fut viszonylag normálisan. De a monitoron játszott játékok is valamivel stabilabban, jobb frametime-mal futnak mikor jó passzban van a rendszer.Szóval jöhetnének tippek, hogy hogyan lehetne kikutatni, hogy ebből, az MSI AB által mutatott értékekből merre indulhatnánk el, mi miatt emeli az órajeleket és mi miatt történhet az, hogy instabil a rendszer teljesítmény tekintetében.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
válasz gainwardgs #11799 üzenetére
Olyan vírust ami win reinstallt is túléli és az Eset és Malwarebytes sem találja meg már lassan egy éve?
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest