- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz -Solt- #12500 üzenetére
Munkatarsam Strix 1080TI je is most hasonlo hibakat produkal. 1 eve van meg neki. Azt mondja 100 vagy a folotti power limiten szines csikok vannak terheleskor kb fel perc es ki is fagy. 80%power limiten semmi problem .
Meg ,hogy a vrm temp -re 100 fokot ir terheleskor a hwinfo ,holott FC vga blokk van rajta . Egyaltalan van ezekben a kartyakban vrm szenzor vagy csak valami fals erteket mutata hwinfo ? 80% limittel is 80fokos allitolag a vrm. -
-
Raidon
őstag
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz -Solt- #12506 üzenetére
Kerdes h mennyi penzt kapnal vissza. Mert ha joval kevesebbet mint amit egy 2080 er akkor en a helyedben inkabb a kartyat kernem. Azt jobb aron el lehet adni. De ez csak agyalas a reszemrol,sosem gariztattam meg kartyat ugy h penzvisszafizetes lett a vege.
Live-Die-Respawn
-
MPowerPH
félisten
Tesztelgettetek, mennyit bir a memoria maximum ezeken a kartyakon?
VR alatt kezd az oreg keves lenni... Egyenlore 2100/1575 -on megy, de VR alatt eszrevettem, hogy bekap tobb mint 8Gb VRAM -ot. Eddig a memoriat nem piszkaltam, hagytam 1400-on. Ekkor nyultam a ramhoz, es erezheto volt, hogy kicsit erore kap.
De a Rift S -t mar nem birna, pedig az lesz a kov lepcso.(bar ott csak 80HZ a frissites)mod: nem tudom, mi lenne itt a 2080 -al? Az a 8Gb itt mar keves lenne.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-Solt-
veterán
válasz MPowerPH #12515 üzenetére
Nem gondoltam volna... ACC nekem is megvan, teljesen jól beállítható Rift S-n is, igaz én online nem játszom, de offline jól elvagyok vele. Szép kép mellett megvan a fix 40 FPS ami a Asynchronous Spacewarp-l párosítva olyan mintha 80 lenne, alig venni észre a különbséget. Szerintem bőven kibírható a Rift S + 1080 Ti páros, más kérdés, hogy a Rift S-t most nem fogsz kapni sehol, esetleg használtan...
@oriic: Az igen, le vagyok maradva...
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Srácok, akinek volt már garanciális ügymenete az EVGA-l direktben az leírná, hogy mi volt a végkifejlet? Volt aki bontatlan új terméket kapott?
www.smart-bus.hu
-
MPowerPH
félisten
válasz -Solt- #12521 üzenetére
Volt, tobbszor is. Minden zokkenomentesen ment. Az, hogy mit kapsz, attol fugg, mi van nekik keznel. Ha nem tudnak ujat adni, kikuldik a javitottat, avagy ha olyan sincs, felajanlanak egy ujabb generaciot, ami teljesitmenyben kozel van.
De az is lehet, hogy javitjak. Az egyik kartya amit bekuldtem, ment reballra.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
CamelX
csendes tag
Sziasztok! Akadt egy elég bosszantó problémám, remélem semmi komoly...
ASUS GTX 1080 ti Turbo a videókártyám, amit 2018 januárjában vettem használtan, és azóta hibátlanul működik. Igenám, de pár hete elkezdett random felpörögni a ventillátor, de mintha bőven 100% felett pörögne, mert baromi hangos, mint egy Subaru turbo...
Tudom, hülyeség, de az összes létező mérőprogi több100ezres fordulatot jelez. Ez ilyen "spike"-okban jelentkezik ráadásul, 1-1 másodpercekre.
Általában ha újraindítom a gépet, megoldódik, most pl. 1 hétig nem csinálta, most meg 3x-i újraindítás után is... A fenti screenshot épp játék közben készült, azért 83 fokos (ez több éve stabilan erre van beállva játéknál), de előfordult nem egyszer hogy böngészés közben jött elő.
Ami furcsa, hogy Afterburnerrel hiába próbálom meg szabályozni a venti görbét, nem segít. Kb. ezt a cikket találtam mint hasonló tapasztalat:
https://ipon.hu/magazin/cikk/geforce-gtx-1080-fe-rendellenesen-mukodik-a-ventilator
Külföldi fórum böngészénél leginkább csak friss eseteket találtam csak, és ott gari volt a vége, mert frissen jött elő a hiba, de ez nálam már nem játszós
Valakinek ötlet hogy mi lehet ez?
-
Krisz0418
őstag
válasz abridabri #12528 üzenetére
Ránézek köszi, igazából ma jött meg a strix 1080ti-om aztán nézegetem még. Előtte rx 5700 volt, az se vette vissza de ott nem járt maxon.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
Nálatok az rdr2 benchmarkba mennyit tud a kártya? Es milyen beállításokkal? Nálam valahogy csak 53 átlag fps-t, az 5700 pedig 50et tudott. Ennyit számít hogy az új széria, driverek stb, ez meg egy régebbi kártya?
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
válasz MPowerPH #12535 üzenetére
Hogy erted hogy letoltheto? Ncorerol leszedheto, de amúgy rockstar laucnherbe meg kell venni (red dead redemption 2)
Nektek meddig boostol a kártya? Nálam 1936 a max. Táppal lehet gond? Cooler master mwe 550w bronze tápom van, 1 pcie kábel vam ugye szét osztva 2x8pinre, szóval nincs két külön kábelen 8pin.
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz gainwardgs #12538 üzenetére
Tudsz képet csinálni beállitásokról? Megnézem én is
-
Krisz0418
őstag
válasz F e Z o #12541 üzenetére
Na egyenlőre itt tartok: a kártya szerintem stabil. Teszteltem eddig 3 játékkal es összehasonlítottam az rx 5700al. A kártya max 73fok a proci 55. Max amire boostol az 1950mhz.
Gta5ben az amdvel 60-80kozott ugrált az fps, most 120+ itt hatalmas ugrás lett.
Division2ben az amd átlag 77et tudott most 91. Itt is jobb lett.
Viszont rdr2-ben valahogy nem az igazi. Az amd ultran átlag 50et tudott, most meg 49-53 között ugrál. Itt már esetleg szóba jön az optimalizacio kérdése?U.i: nvidia vezérlőpultban a 3d-nel milyen beállításokat használtok? Miket célszerű?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Krisz0418 #12543 üzenetére
" A kártya max 73fok a proci 55. Max amire boostol az 1950mhz."
Ahogy anno nekem tanácsolták itt, adjál neki egyedi ventiprofilt és mehet rá az automatikus OC Scanner, az ad egy szép tuningot majd. (Csak hőfokokra kell vigyázni)
Enyém pl a gyengéb típusok közé tartozik és ment 2025-öt talán...(Most fejből nem tudom)
Live-Die-Respawn
-
Krisz0418
őstag
Megnezem köszi. Mondjuk örültem hogy befert a kártya, egy alap aerocool shard rgb házam van. De holnap érkezik a jóval tágasabb be quiet pure base 500 window ház.
Akkor az rdr-re nincs megoldás igaz?
Azt nem mondom már hogy a logonal világít a kártya csak, gondolom a többi led már elfáradt. Esztétika csak.
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz Krisz0418 #12545 üzenetére
gyereeeekek. Levettem a gépház oldalát és stabil 64fok a kártya. Annyira kicsi a ház pedig atx lap van benne. A kártya meg batár, hiába van elől 2 pure wings venti meg hátul.
Reggel hozza a futár a be quiet pure base 500 házam, ez jóval tágasabb lesz. Kiderül majd.
-
Krisz0418
őstag
válasz MPowerPH #12547 üzenetére
Nem tudom, ahogy beleástam magam teszteket néztem éjjel nappal, olvasgattam stb. Mindenhol az jött ki hogy a 1080ti az 5700 xt-nél is erősebb. Persze az kevesebbet fogyaszt, 7nm, de remélem nem lőttem mellé a cserével.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest