-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viperator
őstag
válasz LimaBravo69 #43650 üzenetére
Nem hallottam róla, Dxomark-on nincs fenn. Ki kell próbálni és tapasztalni. Van egy másik tipp...
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
LimaBravo69
tag
válasz Viperator #43651 üzenetére
Ez az átfogás szimpatikusabb
A Nikonokról nincs tapasztalata senkinek?
Főleg a 10-24 izgatja a fantáziámat, de ha a Tokina jobb, azt is megfontolom.szerk: illetve mégegy kérdés a Tokinák esetében is előfordulhat olyan gyártási szórás, mint a Tamronok-Sigmák esetében?
[ Szerkesztve ]
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
Viperator
őstag
válasz LimaBravo69 #43652 üzenetére
Nem akarok befolyásolni, nem olyan régen olvastam valamelyik fórumban, hogy nem valami stimmel a Nikon, attól még használható.
Nem a gyártási szórás a lényeg, hanem a kompatibilitási (AF) lehetőség - Tokinánál nem fordult elő, inkább Sigmánál (licensz probléma).
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
LimaBravo69
tag
válasz Viperator #43653 üzenetére
Köszönöm a választ!
Elolvastam pár Amazon értékelést az említett Tokinákról, elég meggyőzőek a pontszámok. De mint a szállások értékelése esetében, itt is a negatívokkal kezdtem és van pár negatív hozzászólás, akik főleg a back-front fókuszt említik.
Tudom, ez simán előfordulhat Nikon obikkal is, ráadásul a hétezres szériában van fókuszhangolás, de most teljesen elbizonytalanodtam..
Alszom rá még párat
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
helixP
nagyúr
Szerintetek EZ használható lehet ennyiért?
(Nagyon olcsón keresek valami minimál vakut, tanulni a vakuzást)
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz helixP #43655 üzenetére
Ennyi pénzért nincs kockázat ha a polcon pihen örökre akkor sem buktál kb. semmit.
Más: Kijött az új canon milc is:
-6 Fé érzékenységű AF rendszer
5655 fókuszmező
Dual Pixel CMOS AFBorzasztó kíváncsi vagyok ez gyakorlatban mit jelent majd a z7-hez képest.
[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok! Egy d750 vásárlása elött álok és a kérdésem az hogy ebay-ról küldhetnek utánzatot?
Köszönöm mindenkinek!!
Csak bolti garit adnak rá 1 évet..[ Szerkesztve ]
Vizuális mesemondó.
-
m.albert
csendes tag
válasz LimaBravo69 #43652 üzenetére
Régóta használom Nikon 10-24-est, nem rossz objektív, de a jelenlegi bolti áráért szerintem akad jobb vétel is.
Nikon 10-20 nem volt túl meggyőző a 20mm végén és a VR ki be kapcsolás menüből nem működik minden vázon (vagy valami ilyesmi).
Amiról jókat írnak még, az az újabb Tamron 10-24 VC.
-
rekid
addikt
-
válasz m.albert #43662 üzenetére
"Amiról jókat írnak még, az az újabb Tamron 10-24 VC." Többször használtam, szuper obi! Múltkoriban 170 környékére volt akciózva (ami pont annyi mint a régi 10-24-ük kifutó ára volt), annyiért ajándék lett volna (ha lett volna keret ).
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
p_adam
addikt
A 'valós' kiválasztható fókuszmező 143 mint a korábbi Canon gépeknél, tehát nem kell semmi forradalmira gondolni, csak az eddigi algoritmus pl. az zónákon belül is az eddigieknél intelligensebben tud működni, felismeri a szemet, stb.
A következőben majd írhatnak 30.3 millió pontot is, mivel technikailag az is igaz -
negyedes
addikt
válasz negyedes #42835 üzenetére
Mostanra sikerult elkuldjem a gepet szervizbe. Tenyleg totalis backfocus problemaja van. Kalibraljak es meg upgradeelik a softjat is. Osszesen 15k kerult a futarral egyutt. Remelem hetfo-keddre visszakapom.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
gaben22
senior tag
válasz bandhajon@ #43666 üzenetére
Hát én eBayről tuti nem vennék ilyen drága cuccot. Illetve nézd meg Nikon oldalán merchandise oldalakon vásárolt cuccok esetén jár-e a gyári gari rá (mert pl. Garmin kiköti, hogy nem...)
eBayről nem = ha másik országba kell küldeni, ha USA-ban élnék és USA-ban lenne az eladó, akkor persze nem lenne problémám vele.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
r.levente75
addikt
válasz bandhajon@ #43666 üzenetére
Én sem vennék ilyen helyről ekkora értékű gépet.
-
Viperator
őstag
válasz bandhajon@ #43661 üzenetére
Biztos bolti gari? Nem eladói gari? (szürkeimportos) Probléma esetén Neked kell visszaküldeni...
-
rekid
addikt
A marketingesek nem tudom mit kaptak de én is kérek belőle:
"Minden új RF objektíven lesz olyan személyre szabható vezérlőgyűrű, amelyen a fotós a rekeszt, a záridőt és az ISO-t állíthatja – így nem kell elnéznie a témáról a beállításokra és még természetesebb képet rögzíthet."
WTF?
Az ND szűrő javítja a képet, mindemellett a körpolarizációs szűrő csökkenti a becsillanásokat és a színeket élénkíti.
Höh? Akkor olyan nekem is kell..
Új vaku: "Több tárgy egyidejű megvilágítására is elegendő ereje egy sötétebb a zárt térben vagy a szabadban napsütésben ügyesen visszaverődő fényeket produkál, így a képeink csodásan természetesek lesznek."
Nekem eddig is több "tárgy" volt a vakus képeimen. Ügyesen visszaverődő fény...hmm ezt ízlelgetnem kell..
"Akik mozgásban vannak, azok számára az állandó Bluetooth kapcsolat lehetővé teszi, hogy párosított okostelefonnal rögzítsék a GPS adatokat is."
Hogy mi? A kép exifjébe nem tudja beleírni? Vagy a telefon gps-ét akarja használni?
randras: Te is az ügyesen visszaverődő fényre pályázol, vagy rekeszt záridőt meg isot állítanál, hogy termeszetes képet kapj?
[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
mazsi70
senior tag
válasz randras_83 #43674 üzenetére
A Canon is 1 kártya (UHS-II ) foglalatot kapott ,mint a ZÉÉ !
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
Byk01
őstag
Én néztem is, hogy időnként olyan ügyetlen a fény, ami kijön a vakuból. Néha kicsit megbotlik, van, hogy el is esik
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
szacsa82
tag
válasz helixP #43655 üzenetére
Pár hete vettem ebayről Yongnou 568 III-at 25e-ért, arra jutottam, megéri a plusz pénzt, amivel jobb. Remek rendszervaku, és tetszik, hogy használható Slave-ként is. Mindenesetre szerintem nyugodtan vásárolj egy YN vakut ebayről.
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
p_adam
addikt
válasz mazsi70 #43677 üzenetére
Szvsz arról lehet szó, hogy a Canon és Nikon számára az első induló modell(ek) nem a "Pro" kategóriába esik (esnek) és nekik sem célszerű gyorsan átlovagoltatni a népet egy másik új rendszerre, csak bemutatni, hogy "igen, bizony most már nekünk is van". Nem kell feltétlenül (egyből) jobbnak lenniük, mint a konkurencia.
Csak szépen lassan. Nem olyan egyszerű ezt az egészet úgy csinálni, hogy mégse lépjenek a saját lábukra, az összes többi mirrorless kamerát gyártó cégnél ilyen gond egyáltalán nincs.A Canon esetében meg egy 5D III, vagy 7D II alá sorolt kamera hivatalból egyébként sem kaphat két kártyahelyet és a Cinema család alatt (az 1DC-t is beleértve) nem vehet fel videót két kártyára (egyelőre).
És mivel a tükör nélküliség egyik mozgatórugója, ebben mindegyik modell óriási erőlelépést jelent, de egyelőre azt szeretnék, hogy a kliens lehetőség szerint a DSLR-jét is használja továbbra is.
Megint csak a Canon esetében pl. egy 6D vagy 6D II az összes meglévő objektívet megtartva gond nélkül lecserélhető erre az új gépre adapterestől, persze egy jó adag plusz pénzért.[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
Elsőre van válasz.
-
szacsa82
tag
válasz helixP #43683 üzenetére
Ok, az 560 sem rossz 18e-ért. De tudtommal nincs benne TTL vagyis elvész egy csomó praktikus rendszerfunkció vele. Ez nálam megér +7 ezret, főleg, hogy ha utólag derül ki, hogy nagy a különbség, akkor már nem 7e-be kerül a csere. Plusz az 568 lényegesen erősebb is, azért javasoltam.
Egyébként amit belinkeltél az nem csak rádiós kioldó adapterrel működik? (Annyira nem értek ezekhez...)
[ Szerkesztve ]
-
-
azerazer
csendes tag
-
chepavel
aktív tag
válasz helixP #43689 üzenetére
Szerintem nem kell altalanositani, eladora valogatja, es, amugy is van eBay protection. En egy YN685-ot vettem tavasszal (mert van TTL) 26-ert. EU-n belulrol, nehany nap alatt itt volt, minden gond nelkul. Mas termekekkel nagyon ritkan elofordul hasonlo eset, de akkor kerdes nelkul visszakapod a lovet.
Csak tipp, hogy 100 visszajelzes alatt nem uti le az ember, es nem lesz sok meglepetes.[ Szerkesztve ]
Áj Láv Aggregáth 5.0! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! ||| https://500px.com/pavelandras
-
gaben22
senior tag
válasz helixP #43689 üzenetére
Csak érintőlegesen követem ezt a dolgot, de ha jól értem itt egy kirívóan jó áron volt meghirdetve egy termék, te pedig szóltál, hogy olcsó, nem hinném, hogy ezzel hibáztál volna. Pár hónapja jártam én is így, akkor maga eBay jelezte, hogy gyanús a helyzet, aztán jött a levél, hogy visszakapom a pénzt, mert állítólag feltörték az eladó accountját. Bármi is van a háttérben, ez vastagon protection alá tartozik, mindenki hamar vissza fogja kapni a pénzét.
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
helixP
nagyúr
válasz gaben22 #43691 üzenetére
Nem is aggódok érte, hogy nem kapom vissza az összeget, már kaptam is a CS-válaszát:
The reason why the item has been removed, is mainly because of policy violations committed by the seller of this item. To ensure the protection of our buyers, we had to remove the item and take action on the seller’s account.
This is a special case and I assure you that this will be treated with urgency.chepavel: Tény, hogy rizikós volt, de ennyit megért.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
ILC Murphy-törvény : obicserénél MINDIG úgy veszed ki a táskából az újat, hogy a legszarabb szögben álljon a bajonettre tekeréshez, és a legnyomibb csuklóakrobatikával tudd csak felpasszintani.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
veterán
Egy hülye kérdés még a D3500 kapcsán - feltűnt, hogy az AF segédfény hirtelen LED lett. (Legalábbis én most vettem először észre.)
Ezzel kapcsolatban elgondolkoztam: használja azt egyáltalán valaki itt?
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
szacsa82
tag
válasz nikkor #43694 üzenetére
Még nem nagyon volt alkalmam próbálgatni, de egyértelműen word class, a követő funkciók, az érintős fókusz... nem véletlen mondják, hogy ma ez a csúcstechnológia fókuszálás szempontjából. Fotónál nyilván nem jön ki a különbség annyira, mivel a D7200 is nagyon jó e tekintetben, de videóban ég és föld azok után, hogy Nikon DSLR-nél csak MF jöhet szóba...
-
válasz anaqer #43695 üzenetére
Múltkor visszaállítottam a gépet alapbeállításra, elfelejtettem a segédfényt kikapcsolni, és jól szembevilágítottam a modellemet De ugye a D7200-ban még villanykörte van.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
szacsa82
tag
válasz nikkor #43694 üzenetére
Ja és még egy ami nagyon tetszik az M50-ben (és ezzel be is fejezem a Canon dicsőítését a Nikon topikban, csak az igazságot ki kell mondani, és a Nikonnak meg tanulnia kell a többi márka előnyeiből), igaz, még ezt sem teszteltem, de hogy az android app is full kontrollt ad videóban is(!), ezt nagyon hiányoltam a D7200-on, ahol még fotóban is max a fókuszpontot engedi kiválasztani, értékeket meg nem is tud állítani. (Pedig részben a wifi miatt választottam a D7100 helyett, aztán végül csak kipróbálva lett ez a funkció, annyira körülményes és igazából nem több, mint ha időzítővel fotóznék...)
-
szacsa82
tag
válasz marcitp #43699 üzenetére
Köszi, Marci, ez jól esett, egyébként eszemben sincs lecserélni a D7200-at, megmarad az fotóra, az M50-et a video projetkjeimhez vettem, butaság is lenne, a DXO szerint 10 pont a különbség a Nikon szenzor javára, funkcionalitásban is messze felette áll. Kevés olyan helyzet jut eszembe, amikor jobb választás a Canon, esetleg amikor sutyiban vagy mobil vezérléssel kell fotózni vagy nagyon gyorsan kell sorozni, amikor már nem bírok 3 kilót se cipelni...
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest