- MIUI / HyperOS topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FerNandor
őstag
Megjött az 55-200 VR II Japánból. Igaziból két nap alatt megjött Japánból a nyomkövetés szerint (06.26-28)csak hát ugye a vám... 11 ezer valamennyit kellett fizetni rá.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
37+11, kb 49 alatt azt hiszem. De tökéletes, új állapotban van, gyári dobozában, papírjaival. 37-ért lett volna nagyon jó, de akkor b@..ák meg, gazdagodjanak meg ezen.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
aleister
veterán
válasz #65675776 #33054 üzenetére
Egy ideje túlzottan elharapódzott a "Gift"-es feladás. Azóta nagyon megnőtt a vámolási ráta. Anno cikkeztek is róla. Nekem 5-6 éve a kb 60k-s stúdióvaku szett (3 vaku, állványok, fényterelők, stb), ami volt vagy 40 kiló, és akkor dobozban jött, mint egy kisebb íróasztal "átcsúszott" a vámon. Pár évre rá (a szigorítás után), a szappanosdoboz méretű, 22k-s mobilt megcsípték.
Most már az esetek nagy részében éberek a vámosok. Nem véletlenül írtam, hogy számolni kell a 27%-kal.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz #Morcosmedve #33057 üzenetére
Az az USA-ból jövő termékeken van szerintem csak. Ott automatikusan felszámítja az ebay, nem is tudod kikerülni.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz aleister #33058 üzenetére
Nem tudom, akkor hogy lett neki 37-ről 49k (lehet elmismásolta az "aprót" és így jött ki az a pár ezer Ft-nyi vám).
Az USA-ból szoktak sokan vásárolni, ettől még minden nem EU-s országra vonatkozik.
Jelenleg valami ilyesmi kedvezményt csinálnak/csináltak...hogy ebből mi igaz, passz, mert eBay-en rajta van, kivéve a komolytalanabb "aukcióknál", ott marad a rizikózás.[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
bandigno
senior tag
válasz #Morcosmedve #33059 üzenetére
úgy, hogy a reptéren megfogják, nyilatkoznod kell egy árat és fuvarköltséget, a speditőrök meg rászámolják az áfát és esetleges vámot!
-
Zotya21
senior tag
válasz #Morcosmedve #33059 üzenetére
jaja én is rendeltem egyszer kínából tabletet mert tök fasza volt kb fele áron tudott annyit mint itt egy samsung tablet
aztán jött az email 2 hét mulva hogy itt a vámon a cucc és küldjem el a paypal bizonylatot hogy mennyi volt és rászámolják a vámot
hát majdnem leestem a székről amikor megtudtam hogy a két tabletre + 35 ezer volt a vám +adó
azóta drága cuccot nem rendelek eu-n kívülrőla paypal számlát meg nem mertem meghamisítani, pedig csak képernyőképet kértek de nem fogok bíróságra járni ilyesmiért
https://500px.com/slayer_art
-
gergo5991
őstag
válasz aleister #33056 üzenetére
Én amerikából rendeltem egy alpha industries kabátot 150 euró volt + még ráment a vám (12%) + áfa. (20% - Szlovákia) A vámhivatalhoz kellet bemenni a kabátért mert nem akarták kiadni, jah és fel is nyitották megnézni mi van a csomagban.. Úgytudom nálunk új törvények alapján mostmár minden 150 euró érték felett a vámhivatal "intézi" a csomagokat.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz gergo5991 #33064 üzenetére
Nem csak 150 euró felett. Már 22-nél vizsgálják, hogy mi a forrás. Ha EU-n kívüli bolt, akkor már megy rá az ÁFA. Ha EU-n kívüli magánszemély, akkor 45 eur-ig nem kell rá fizetned. 150 euró fölött mindkét esetben megy rá a vám is.
-
-
válasz aleister #33067 üzenetére
"Összecsattintós", mint a 18-55 VRII (amivel amúgy én maximálisan elégedett vagyok, és tök praktikus hogy kisebb helyet foglal), +gondolom, minden fícsöre advanceddabb kenroki nájkon
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
válasz Throme #33069 üzenetére
Így nézve megérte, ha minden rendben van vele. Használtan 60-65-ért láttam aprón, de még új modell, alig egy éve forgalmazzák. 20-25.000-el többet biztos nem ér a sima VR-hez képest.
FerNandor most már muszáj leszel tapasztalatokat és képeket megosztani, engem is pl. érdekelne a használhatóság, kényelem, pontosság, képminőség etc.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
#Morcosmedve
veterán
válasz aleister #33065 üzenetére
Akkor csak van vám is. BTW. ezért kell eBay-ről is Global-on keresztül venni-intézni.
(#33072) aleister: Nekem van egy ilyen obim. Még gyűrűm nincsen, de én is gondolkodtam, vagy egy 40-es micro obin.
55-200 VR-t megérheti a VRII-re cserélni? Méret miatt nekem számítana, de a manual focus-t nem igazán látom, az ezüst csíkos résszel lehet az elején?
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz #Morcosmedve #33073 üzenetére
Megvan... elég fura megoldás (számomra). Megnézem élőben majd.
© asszongya'hogy
-
aleister
veterán
válasz #Morcosmedve #33073 üzenetére
Ha van ilyen obid, akkor no para! 1-2 usd egy ilyen fordítócsűrű. játszani, kipróbálásra bőven jó.
-
törölt tag
-
#Morcosmedve
veterán
válasz bandigno #33076 üzenetére
52mm-es obihoz pl. ez a gyári.
"Nikon Reverse (Adapter) Ring" név alatt fut. Van pár dolcsis "kínai" fém adapter is, ami nem gyári, lényeg, hogy az obid szűrőmérete legyen az adapter, így tudod majd feltekerni.
-----------
(#33075) aleister és (#33073) hpeter10:
Köszi. Nagyon hosszú obit mennyire érdemes lógatni? 35-ös nem nagy és prime, egy zoom-os/hosszabb prime hogy viseli a macrofordítást?Előzőre vélemény?
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
törölt tag
válasz #Morcosmedve #33078 üzenetére
Ha műanyag a szűrőmenet, akkor az elfáradhat. Fém menetek esetén annyira nem probléma. lusz a tubust sem úgy méretezik, hogy az vegye fel a terhelést, ergo kilötyögősödhet ha sokat használod így. Akkor meg a fókusz is elmehet rajta, illetve növekedhet a torzítás.
-
FerNandor
őstag
37341Ft + 9422Ft vámteher és 2000Ft vámügynöki szolgáltatás.
Nagyon jó az objektív, új állapotú. Tökéletes a mérete, örülök, hogy nem az 55-300-at vettem. Itthon a legolcsóbb akkor a digitalkonál lett volna 69890-ért, de elfogyott és bizonytalan ideig kellett volna rá várni. De egyből fel is ment 69990 körüli árra, tehát így is 20ezer Ft-tal olcsóbban megúsztam.
Egyik nap talán lesz időm kicsit használni. Majd írok akkor
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ha a világ végéig élek is, akkor sem fogom megérteni a csikicsukis (collapsible, ha így jobban tetszik) zoomok létjogosultságát DSLR kontextusban. 55-200nál ez kb. 18mm difi hosszban - ennek mi értelme? Tükrösnél másfél körömnyi hossz miatt baszakodni még egy gombbal...? Nekem furi, de hát different strokes for different folks.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
csacsi77
senior tag
-
aleister
veterán
válasz fulemuless #33088 üzenetére
Na ez a butaság.
Egyedül az USA-ból jövő termékekre van előre kifizetve az import charge.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz fulemuless #33090 üzenetére
Nem 150 euro az értékhatár. Már korábban is megy rá az áfa. Lentebb már kifejtettem.
A minőséget meg ne keverd ide! Semmi köze a témához,
-
Garu12
csendes tag
Sziasztok !
Egy olyan kérdésem lenne , hogy a nikon D330 vázon működik -e a Tamron 18-200( VC illetve az anélküli obi ) autófókusza , vagy csak a manuális fókusz megy ?
-
törölt tag
válasz fulemuless #33097 üzenetére
De, oda van írva mindenhova kb.
-
maser
tag
Hali!
Valaki tudja, hogy a Nikon D3300-nak ugyan az-e a távkioldó csatlakozója, mint a D3200-nak?
Elvből azt gondolom, igen, mert ugyan az a széria, de biztosra nem tudom.(#33093) Garu12
Szerintem a fókusz az nem, mert nincs benne fókuszmotor. Nekem is az van, és nem működik egy régi objektívvel az autófókusz, bezzeg a D70-emmel meg működik.[ Szerkesztve ]
Foredene @ Ragnaros | maser#2802
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest