- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
Aktív témák
-
hemaka
nagyúr
Jó is lenne, habár ha 1.4, akkor bőven 100e Ft-os áron fog ide megérkezni.
Habár lehet csak elírás, mivel akkor a nevében is benne kellene lennie az AF-S jelzésnek, legalábbis úgy szokott lenni. Viszont az obin rajta van, hm ez tényleg érdekes.
De utána néztem, talán nem elírás, na majd kiderül.
[link]
[link][ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ ...
-
Pilács
senior tag
Na lassan csak jönnek ezek az obik is...
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Chandler
senior tag
D80 tulajok!
Lenne olyan kedves valaki és kölcsönadná a magyar leírását a gépnek 1 napra, amíg lefénymásolom? Külföldről rendelem, és azt olvasgattam hogy azért a tükrös gépek leírásában vannak egész érdekes dolgok, amit érdemes elolvasni, csakhát angolul nincs kedvem átrágni a manualt.
Előre is köszönöm -
Chandler
senior tag
Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek
-
drkbl
őstag
-
hemaka
nagyúr
Köszi a linkeket, jah akkor olyan 100e körül fog mozogni úgy látszik. Az nem is olyan vészes ár, mert a sima AF olyan 80-90 körül van.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ ...
-
lugosi
MODERÁTOR
-
Kobe
veterán
jelenleg egy s6500fd fujim van, de elkezdett komolyabban érdekelni a fotózás, így belátható időn belül - karácsony környéke pl - szeretnék előre lépni. Nem 2-300 ezres kategóriába, hanem valami olcsóbb, de hobbicélra megfelelő tükörreflexes masinával. Nikon gépek tetszenek kialakításban, minőségben.
Kezdő szettnek - egy használható váz, esetleg kitobival, mennyiből hozható ki ?
Makrófotózásra illetve tájkép és többnyire épület-városfotózásra kellene egy variáció, lehetőleg minél olcsóbban.Láttam mostanában Nikon D40est, 80-90 K között, ez még a nagyon nagyon belépőszint, és érdemes feljebb kacsintgatni ?
-
lugosi
MODERÁTOR
Igazi makrofotózásra a dslr világban külön objektív kell, ezzel együtt kezdésnek biztos hogy nem fér bele a keretbe.
Azt írtad, hogy nem 2-300e ft, de mégis mennyi a keret? Használtban gondolkozol-e, vagy csak új? Ha a használt is érdekel, akkor az ebayen érdemes szétnézni. -
Kobe
veterán
tisztában vagyok vele, hogy a makróhoz külön objektív kell. A gépet - vázat szeretném újonnan, sajnos a használtak esetében nem bízom a garanciában. Az objektívnél pl a makrónál méár emggondolnám, hogy használtat bepróbálok.
Nézegettem árakat, ha a makró objektívtől eltekintünk és mondjuk létezik valami olyasmi kitobi szett amivel pl épület-város fotózás-tájkép megvalősítható, akkor azt mondom, arra lenne olyan 130-140 K max 150. Ez természetesen nem csak azt jelenti, hogy kitobival játszik a dolog, hanem mondjuk egy váz olyan 80-90 körül forog mondjuk kezdő kategóriában, ehhez valami általános célra objektív mennyi lenne.... -
drkbl
őstag
Én ezt hoztam ki egy D40+18-55(illetve mostanában 18-70)+70-300-ból: [link]
Alapkérdés, hogy milyen objektívparkot szeretnél? A modernebb, jobb bevonatos, stb. objektívek AF-S-ek, azokkal van AF. Ha közepesen régi használt objektívparkot szeretnél, akkor az AF hiánya miatt motoros váz kell neked. Ha nagyon-nagyon régi objektíveket szeretnél, akkor megint csak a 40-40x-60 vonal jön számításba (itt nincs mit rövidre zárni).
Ha csak makrózni szeretnél AF-S nélkül, szóba jöhet a D60 is a jobb manuális fókusz támogatásával.
Keményvonalas épületfotózáshoz TS objektívek valók, az újabbak minden funkciója D300/D700/D3-al elérhető csak. Esetleg Lensbaby.
Ha motoros vázat nézel, azért hasonlítsd össze a D40 ergonómiai szolgáltatásaival, nem véletlen, hogy a D90 némely újdonsága a D40-ben került tesztelésre. -
Szten Márs
nagyúr
Makróhoz vegyél egy DCR-250-et, átmeneti megoldásnak teljesen tökéletes lesz.
Én a helyedben egy Pentax K200D duplaobis szettet és egy DCR-250-et javasolnék. Igen, kifutott a keretből, de igencsak jó, ütős szetted lenne így, ami elég sok igényt kielégítene és szerintem ár/értékben eléggé ott van a szeren.Persze a Nikonnal sem járnál rosszul, nem akarlak lebeszélni róla. És akár egy D40-re is vehetsz egy Nikkor AF-S 18-70-et, ami használtan szerintem jó árban megszerezhető és nem épp egy rossz obi. Vagy akár nagyobb átfogásban egy 18-135-öt, ami tényleg klassz átfogású és igen jó optikai felbontóképességgel megáldott objektív hírében áll.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
mivel vannak más prioritásaim is, ezért nem tervezem 8-10 objektív beszerzését és tetemes összeg elköltését cska objektívekre ezért valamelyest törekednék az univerzalitásra. Ez alatt értem, hogyha a kitobinál pl 10-20 ezerrel drágábban van egy másik obi, ami alkalmasabb egyaaránt természet, táj, akár város fotózásra, akkor szívesen választom azt.
Két objektívben gondolkodom, de mint bridge tulajdonos ezek között nem ismerem a határokat és a különbségeket. Egy olyant szeretnék amivel a táj-természetfotók olyasmi minőséget érnek el, mint amilyen képeket linkeltél például, és egy olyat, amellyel értékelhető makrók is készíthetők. Itt nem a több 100 ezres objektívre gondolok, amivel menet közben is le lehet lőni a légy szárnyáról a baktériumokat, hanem hasonló közelséget biztosít mint például egy s6500fd a raynox 250 dcr lencsével.Ez árban nagyjából mennyiből lehetne kivitelezhető ?
Szten Márs: egy másik honlapon nézegettem a pentax k200ast, Pentax K200D kit (18-55mm + 50-200mm objektívvel) nem egész 150 ért, ez ugye ugyanaz amit mutattál, csak valamivel karcsúbban. Nekem is megtetszett ez a felállás.
Azt viszont nem tudom, hogy a raynox ezekkel ugyanugy használható mint pl s6500 on ?
Illetve ha a pentax ilyen jó választás, fotozz.hu n pl nagyon kevés kép készült vele, miért ilyen "ismeretlen" ? Tudom, az az oldal kicsit sznob jellegű, de még ott is összvissz 5 képet találtam ezzel a géppel
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
No mivel itt is feltetted a kérdést, illenék válaszolnom itt is, de ezúttal rövidebben:
Nem ismeretlen a Pentax. Akik a filmes időszak gépeit figyelemmel kísérték, azoknak meg pláne nem ismeretlen a Pentax. Kisebb gyár, mint a Nikon, vagy Canon, kevésbé húzós marketinggel, és a profiknak nem kínálnak cuccot, ami az említett másik két márkánál szintén igencsak besegít a marketingbe. Kb ennyi a történet.
MOD: off. Ebben a topickban nem is kicsit
[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
A Tokina folytatja az objektív-motorizálást, következő alany az AT-X Pro SD 12-24mm F4 (IF) DX lesz, amely egy "II" utótagot kap a nevéhez.
-
johnjohn
addikt
Van náluk más is !Szép darab.
-
törölt tag
Csiga977
Privi ment -
törölt tag
-
Flow
senior tag
Eladó tele és széleslátószögű objektívek! Link
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Alvin_ti4200
félisten
Készülök életem első DSLR gépének megvásárlására. Egyelőre a D60+18-55 VR kit tűnik befutónak 130-ért, ennél több pénzt nem óhajtok rászánni most a témára, mert ahogy látom a belépő szintű ketyerékkel is nagyon meg kell tanulni fotózni (by the way valami DSLR gyorstalpaló nincs valahol? Csak hogy tudjam melyik fogalom mit jelent). A másik jelölt a Sony Alpha A300, de engem zavar a kikapcsolhatatlan zajszűrés és a magas ISO-knál való zajosodás illetve a felbontástesztben is elég homályos képet mutatott a D60-hoz képest olykor-olykor. Cserébe viszont van élőkép, igaz ez se fenékig tejfel. A mostani gépem egy Panasonic DMC-LZ1 (4 MP, 6x optikai zoom, optikaik képstabilizátor), ezt lassan 3 éve használom, de sokat fogok (remélhetőleg) természetben és külföldön járni az elkövetkezendő években. Az érdekelne, hogy milyen főbb irányokban tér el esetleg egy D40 a D40X-től és a D60-tól illetve a Sony A300 és a D60 közül melyik éri meg jobban egy kezdő DSLR-esnek? a Sonyban a nagy kapacitású akksi és a vázban lévő képstabilizátor tetszik. Ha nem muszáj nem költenék rá túl sokat (tudom ez nagy hiba), viszont muszájból nem akarok láthatóan gyengébb gépet venni csak a pénz miatt.
-
hemaka
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #6640 üzenetére
Hm, szerintem Sony-t csukjuk ki azonnal a buliból, legalábbis ez az én véleményem :]
D60 nem rossz, csak azt a motort sajnos kispórolták, viszont nem rossz kitobival kezdésnek
Estleg még Pentax K200D + DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL jöhet számításba az általad megadott árkategóriában.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ ...
-
Flow
senior tag
Esetleg egy jó állapotú, használt d70(s) is szóba jöhet ennyiért 18-70-nel. Jobbnak nem mondanám, inkább más. Af motor, 5 fókuszpont, élesebb, jobb rajzolatú objektív, nagyobb átfogással, fém bajonettel. Szubjektív, de én valahogy a d40-d60 gépekkel nem tudok azonosulni a fogásuk miatt. Persze ugyan úgy kell velük fotózni, de mégis... más.
Persze tisztában vagyok vele, hogy a d70 felett is eljár az idő, képzaj, picit szűk kereső, 6mp... Csak mint alternatívát említettem ebben a kategóriában.
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Karima
őstag
Hali!
Van egy d40-em, és ehhez szeretnék 1-2 hónapon belül egy sb-800as vakut venni. Eddig nem is lenne gond. Viszont off-flash-ként is szeretném használni, méghozzá úgy, hogy a d40 felugró vakuja nem játszana, mert a hot-shoe-n egy 4 csatornás rádiós adó lenne (van). Ehhez van 3 vagy 4 vevőm is, mivel a stúdióvakukat ezzel használom.
Na most az lenne a kérdésem, hogy a rádiós vevőt rá lehet-e csatlakoztatni az sb-800ra, azaz be tudnám-e állitani ebbe a studiovakurendszerbe? A stúdióvakukra a vevő 3,5-es jack-el, illetve a 6,5mm átmérőjű jack-el csatlakozik.
Az is neheziti a helyzetemet, hogy a stúdióvakuknál pont a legnagyobbon nincs olyan funkció, hogy egy másik vaku villanására kioldjon, csak a két kicsin
Ilyen a rádiós adóvevőm:
[link]
Az adóján látok valami csatlakozót, meg kábelt is adtak hozzá. Csak nem tudom, hogy az jó-e nekem erre a célra. Bár jobban csipném, ha meg lehetne oldani az SB800 kábel nélküli működtetését ezekkel a cuccokkal.Előre is köszi a segitséget.
-
Karima
őstag
A link sehogy sem működik, meg bemásolni sem tudom (gondolom túl hosszú), úgyhogy akkor csak leirom, hogy a hot-shoe-n lévő adó oldalán van egy 3,5-es jack bemenet. Nagy valószinűséggel a szinkronkábelnek. De azt nem tudom, hogy igy össze lehet-e kötni az SB-800-al.
[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
D80 Firmware Update 1.11
D200 Firmware Update 2.01Mindkét frissítés a bizonyos körülmények között jelentkező lemerült akkumulátor jelzést javítja, melynek megjelenése független az akku valós töltésszintjétől.
[ Szerkesztve ]
-
KakaosCsirke
tag
Hello Alvin,
Nekem D40-em van. Ha belterben is akarod hasznalni, mindenkepp vegyel hozza kulso vakut (ez mondjuk barmely fenykepezogepre igaz). A Nikon vakurendszere kiugroan jo a konkurensekehez kepest. Ajanlom az SB400-at ami 30e korul jar, meretre lenyegesen kisebb mint barmely masik kulso vaku amivel eddig talalkoztam (utazaskor, varosnezeskor ez komoly szempont). Meg ilyen ejszakai fotokat is tudsz vele csinalni:
Nagyobban ugyanazHa kitben veszed a D60-at, akkor en mindenkepp a dupla kittet vennem. Ezek a kit obik egesz jok es stabilizaltak is. Kesobb kulon nem tudod megvenni ezt tele lencset csak hasznaltan vagy lenyegesen dragabban.
Ami a Sunyi A300/350-at illeti, ha jol emlexem talan ez az egyetlen DSLR a dpreview tortenelmeben ami nem kapta meg a "Highly Recommended" cimket. Raadasul erzekelo eltolasos alapu a kepstabija ami kozel sincs egy kategoriaban a regi Pana geped stabilizatoraval. A dpreview tesztelte az A200 stabijat es nem volt tole elszallva, ha jol emlexem 1-2 fenyertekre taksalta, mig a lencse eltolasosak 3-4 korul tudnak. Itt a forumon a Pentax K10D (szinten erzekelo tologatos stabis) tulajoktol hallottam, az sincs pariban a Panaval bar allitolag az Oly meg tudta csinalni ezt a technologiat is eleg hatekonyra. Sajat tapasztalat alapjan a Nikon lencsek stabija hasonloan jo. Nekem Pana FZ30-am es Nikkor 18-200 VR lencsem van, ezeket tudom osszehasonlitani. A Pana stabi talan jobb (teljesen szubjektiven), de a D40 + 18-200 meg fel kiloval nehezebb.
Istenről beszélni ciki. Feszegetni a kérdést, hogy mi van a halál után nem illik. Pedig a statisztika nem hazudik: 100 emberből 100 hal meg.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz KakaosCsirke #6646 üzenetére
Közben....
-
Ijk
nagyúr
Egy 18-70 vs. 16-85 vrII a dp egyik fórumán:
[link]
Ja, és ha jól látom egy magyar kolléga tesztelte
Persze egyetlen ilyen tesztből nem szabad komolyabb következtetést levonni, de talán további megerősítése, hogy az új obi nem ér annyival többet, mint amennyi.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz johnjohn #6649 üzenetére
Most vagy sok rossz példány került ki, vagy az egész széria ilyen. Mindenesetre aprón 50k-ért szinte bármikor kapni 18-70-et, nikonnál jelenleg csak a 17-55 jobb, csakhát az picit drága. (egyébként azt is ki lehet váltani elég jól a 18-70+ 50 1.8 kombóval, harmad áron)
/人◕ ‿‿ ◕人\
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest