Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz Devid_81 #16789 üzenetére

    1.275V bios-tól 95°C nagyon gáz. Nálam 1.305V-tól ment fel ide 212+ alatt, Z600-zal szépen elvolt 75°C körül. Ha lesz lóvé, a Z600-ra majd 1600-as ventiket pakolok, nem 1100-asat, azzal tuti rendben lesz a hűtés még HAF932 nélkül is.

    Erdei88: A nem XMP-s RAM-oknak is adott az ASUS + az ASRock lapom is 1.8V-ot (a lá régi DDR3, X58-as lapokban!) auto beállításokkal.

    HSM: Az a gáz, hogy a gar procira v. RAM-ra vonatkozik, ergo kérdéses a csere, ha a magas RAM fesz. vágja haza a procidat, mert akkor ki cserélje az amúgy jó procit? Az alaplap gyártója, vagy a RAM-é? :F

    Nekem volt P6T-m, sosem felejtett bios-t. Persze bios-update esetén felejti, ha beállítod neki, hogy törölje a régit, ami meg ajánlott.

    Lacc88: A tudás mellett célszerű a kiépítést is megnézni, pl. van, aki (is) azért vett ASRock-ot, mert messzebb vannak a RAM-slotok a CPU foglalattól, így nagyobb hűtő is kényelmesen elfér mellette. Nekem jó volt a P6T Dlx, de tudás/kiépítés miatt sokkal megfelelőbb az ASRock X58 Extreme (akinek az előbbi szolgáltatásaira van igénye, az nyilván amellett szavaz), még ha 16+2 helyett csak 8+2 fázisos is.
    Örülök, hogy megfogadtad a tanácsomat, és itt is érdeklődsz lapokról. Jó az alapos tájékozódás, hiszen az összes mai platform közül az X58 a legidőtállóbb, így célszerű gondosan mérlegelni.
    Azt tenném még hozzá, hogy ha tuningolni akarsz, lényegében édes mindegy, melyik lapot választod, 4GHz menni fog mindegyikben egy jó CPU hűtővel, amire szintén találsz itt ajánlatokat (Baram, TRUE, Z600), Qru-ék tesztje is remélhetőleg mihamarabb meglesz. Gyári hűtővel amúgy az alap órajel (2.8GHz) stress-tesztekben is OK, de már egy alapfesz. alatti tuninggal is könnyen 80°C-ig melegedhet a proci, szóval tuningot mindenképpen csak valami extra hűtéssel vállalj majd be.

    Henk: Nem, de mégis csak jobb fix 0.96V-on használni a cuccot, mint 0.85-1.27V között.

    Qru: Én végignéztem a speckókat, de sehol nem találtam, hogy 1.35V lenne a max. QPI fesz. Lehet, vak vagyok. :B Mondjuk a 130W TDP-t sem értem a 95W TDP-s prociknál. :U (Vagy most totál keverek valamit.)

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák