- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
I2oli
tag
Hétvégén megtörtént az akku csere, érdekes mód már korábban többet ajánlott 5000mAH-os aksit rendeltem amit elvileg faragva kell berakni, de nekem anélkül is belefért pont passzentosan.
Jelenleg 6-8 órás üzemidővel megy a tablet
de bármi baja lesz legközelebb a kukában landol szóval ajánlom neki hogy ne legyen
-
I2oli
tag
Sziasztok!
Akku csere előtt vagyok. Jól gondolom, hogy ezt az aksit mindenféle barkács nélkül bele tudom pattintani?
Van esetleg ennél is olcsóbb barkács-mentes akku hasonló vagy nagyobb kapacitással?
-
I2oli
tag
csak kiegészítésképp, én anno ezt a linket mentettem el hozzá: 100% akku beragadás
-
I2oli
tag
De az csak kijelzési-beragadás ha jól tudom, tehát kijelezve sosem csökken a százalék aztán pukk. De mivan akkor ha órákon a töltőn van, majd 30 percen belül pukk. Aztán be lehte kapcsolni is tovább használni töltés nélkül, akár 1-2 órán át is de lehet elpukkan.Nem én használom, ezeket a tüneteket így mondták el nekem, de ha csak a 99% beragadás lesz tényleg, akkor feltöltve nem kellene hogy kikapcsoljon, a beragadást meg a konzolos módszerrel elvileg lehet gyógyítani.Ok, értő olvasás egyes, leülhetek
Újra elolvastam a hozzászólásod, tehát az akku kezdi megadni magát, sajnos erre gondoltam én is
-
I2oli
tag
Mitől lehet az a jelenség, hogy fogja magát a tablet és hirtelen kikapcsol egy nagyon pici halk pukkanás mellett, mint amikor kifagy és hosszan nyomva kell újraindítani.
Lehet akkuhiba miatt?
Mert töltöttségtől független a jelenség, volt órákat töltőn és lehúzva utána is produkálta. Program sem okozhatja mert gyári reset után is előjött néha amikor még semmi nem volt pluszban rá telepítve.
Az tény, hogy az akku picit púpos, de még nem kezdte el nyomni a kijelzőt és amúgy az üzemideje se lenne rossz, ha random nem kapcsolna ki
-
I2oli
tag
válasz
this is life #5235 üzenetére
Nekem még mindig megvan és hibátlanul működik. (kopp-kopp-kopp) Igaz nem is hardcore használója vagyok, átlagosan heti 2-4 nap van használva, akkor viszont 6-12 órát is.
Még valamikor 2012. aug végén vettem, szóval az 1 év gari rég nem játszik, ha bármi van szinte biztos hogy kuka lesz mert rákölteni javítsra nem hinném, hogy megérné.De még ez a jövő zenéje, mert egyenlőre az akku beragadáson kívül más hiba nem jött nálam elő, lehet hogy az egyetlen ilyen készüléket sikerült kifognom?
Nemsoká kipróbálom, hogy full fényerőn, wifivel egy webes live stream videót full screenen mennyi ideig bírja az aksi, új korában 4-5 óráig vígan tolta.
Üdv,
I2oli -
I2oli
tag
válasz
this is life #5146 üzenetére
Már pedig van értelme, bár azt írták nem oldja meg véglegesen a 100%as akku beragadást, nálam szerencsére azóta nem tért vissza.
A gond, hogy a power driver hibás, így bár az aksi helyes infókat küld ami kapcsolatban áll vele "megkergül".this is only a temporary solution, after prolonged use, or will it continue to appear nuclear phenomena. The problem still lies in the driver inside, but still you can use this method to reset PMU and the softare accurate parameter
szerk.: ő nem azt írta, hogy az üzemidő csökkent csak hogy 100%ra mutatja majd egy idő után kikapcsol. Feltételezem az üzemidővel nincs gond csak az a gond nem látja hol áll a töltöttség és váratlanul kapcsol ki amikor lemerül
ha viszont az üzemidő is csökkent akkor persze ez sem fog megváltást hozni -
I2oli
tag
válasz
pube111 #5141 üzenetére
Egyáltalán nem gond ha rootolod, illetve a gadmei-s rom miatt sem lehet problémád a szervizzel, ha jól emlékszem volt aki a supportot kérdezte meg róla és ők erősítették meg.
Én az elsők között vettem ezt a tabot (és lehet szerencsés darabot fogtam ki) de eddig a beragadt akku volt a gondom vele, illetve a gyári rommal HDMI hang recsegett a TV-n, ezt az frissebb myaudio rom javította.
Szerintem próbáld "orvosolni" magad ezt a 100% akku beragadást, mert tényleg nem nehéz (nekem életem első rootolása emiatt volt
)
(((JoHnni kolléga linkelt róla oldalt anno, ha nem találod megkeresem)))
-
I2oli
tag
válasz
Fritz Teufel #4639 üzenetére
Én még kitartok, eddig egyszer jött elő a beragadó akku kijelzés és ennyi. Azt orvosolni tudtam kb 10 perc alatt egy itteni leírással. Remélem más nem is lesz (kopp-kopp-kopp)
Jelenleg aktív használat mellett online tv-t nézve wifin keresztül több mint 4 óráig elketyeg kényelmesen, igaz a képet kitolom HDMI-vel tv-re, de a kijelzője folyamatosan megy alacsony fényerősséggel.
-
I2oli
tag
válasz
Permet Elek #2662 üzenetére
Visszaküldeni szerintem nincs, ha csak nem akarsz napokat-heteket nélküle tölteni
Én se vagyok egy androidos guru, életemben elsőnek rootoltam pont emiatt az akku ragadás javításához és bevallom nekem sem tartott 3-4 percnél tovább a művelet
Ebben a hsz-ben van a link, hogyan kell lépésról lépésre.
-
I2oli
tag
válasz
Fritz Teufel #2635 üzenetére
nah igen, nem rossz, de 7" ≠ 8"
-
I2oli
tag
válasz
javorszky #2627 üzenetére
Az előttem szóló kollégához tudok csatlakozni, aug végén vettem, azóta semmi problémám nem volt, wifit látja ott ahol a telóm vagy a laptop is, akku a mai napig 4-5 óra között bírja a folyamatos Stream videó lejátszását és mindezek után nem tudnék tojást sütni se a hátulján mert nem nagyon melegedik fel
Tény, hogy az akku nálam is beragadt de tényleg pár perces művelettel orvosolva lett.Lehet, hogy a szerencsés példányok közül valót kaptam, ki tudja, de ha most állnék vásárlás előtt, most is ezt választanám. Ennyi pénzért én teljesen elégedett vagyok vele, szerintem verhetetlen az ár/érték aránya.
A supporttról annyit tudok mondani, hogy kb. 2-3 alkalommal kerültem velük kapcsolatba emailen keresztül, és ha jól emlékszem pár órán belül kaptam válaszlevelet.
-
I2oli
tag
válasz
this is life #2544 üzenetére
Teszek egy próbát vele mindenképp.
Az első hsz.-ben írt 4.0.3 stock rom nincs meg valakinek mert a linken már nem elérhető sajnos :S
-
I2oli
tag
Egy érdekes dologra lettem figyelmes épp most:
Gondoltam a tegnapi sikeres "akku beragadás" megoldása után kipróbálom, hogy mennyit is merül az akksi terheletlen azaz alvó állapotban, mivel azt már megnéztem, hogy 100%ról kipukkadásig kb. 4 és fél óra kellett neki (((ha full hangerőn, full fényerőn, wifin keresztül egy weboldalon streamelt videót teljes képernyőre kinagyítva játszok le folyamatosan))), így este kikapcsolt áttapotban max-ra töltöttem, majd lehúztam bekapcsoltam vártam 1-2 percet de nem indítottam el semmit programot majd alvó módba raktam és elmentem aludni.
Csodálkozva látom, hogy szépen lassan de valami módszeresen leszívta az akksit... nem kellett sok rájöttem mivel semmi nem futott, hogy a wifi csatlakozással égette az energiáit, amit akkor se kapcsolt le mikor kialudt a kijelző.
Ez azért volt furcsa mert a beállításokban direkt arra állítottam hogy "Soha" ne tartsa bekapcsolva alvó módba... így hát gondoltam átrakom a biztosan több nyelven felismerhető "Csak ha hálózatra dugtam"-ra és megnéztem, hogyan is néz ki mindez az angol beállításokban:magyar:
http://imageshack.us/a/img585/9213/huscreenshot20130111185.pngangol:
http://imageshack.us/a/img546/1460/enscreenshot20130111185.pngNem vagyok egy angol nyelvtanár, de az ANGOL beállítás fejlécében olvasható: "Wi-Fi Sleep" szöveget semmiképp nem úgy fordítottam volna, hogy "Tartsa bekapcsolva a Wi-Fit alvás közben"!!!
Számomra a kettő pont az ellenkezőjét jelenti... tévedek vagy valóban egy fordítói malőr van a háttérben?
Mert a magyar esetében így a "Soha ne tarta a wifit alvó módban" amit én be akartam állítani, de mindez az angol nyelven a "Soha ne kerüljön alvó módba" lett szerény véleményem szerint. :S
Szerintetek mi az igaz? Hogy lehetne ezt jelezni a "fordító team" irányába?
-
I2oli
tag
válasz
eckmester #2492 üzenetére
Én is megcsináltam, mikor beírtam a két sor parancsot valóban 100% maradt, de akkor ki kell lépni és kikapcsolni a tab-ot. Utána már nem engedi visszakapcsolni csak az elem villog hogy lemerült.
Most itt tartok, rádugtam töltőre, megvárom még 100%ra eszi magát azután remélem, hogy használat közben csökkenjen is majd a kijelzése
-
I2oli
tag
Nekem érdekes mód nem volt semmi baja annak a verziónak, egy dolog miatt cseréltem le, mert amikor HDMI-vel a TV-re kötöttem a képet szépen áttolta de a hang recsegett mint egy rossz bakelit lemez
Eddig más problémám hál isten nincs vele (kopp-kopp-kopp) csak az akku ragadt be, de azt gondoltam amit JoHnni írt, egy új fw-vel "felülírja" és megint beragadt lesz, de akkor kipróbálom
Köszi a tippet!
Fóliát valaki vett rá? Ha igen honnan és mennyiért?
-
I2oli
tag
válasz
eckmester #2478 üzenetére
Igen tudom, hogy ott van 2 rom, de ez egy korábbi Rev. lehetett amit még gondolom az első készlet kapott ebből a 808-ból.
Találtam is egy régebben lementett képet róla:
http://img255.imageshack.us/img255/3035/screenshot2012112913415.pngÉs igen, ez még a csak angol nyelven tudó volt, külön kellett magyarítani (bár engem pont nem zavart).
-
I2oli
tag
Sziasztok!
Nálam is a napokban beragadt az akku jelzés 100%-on... :S de fura, mert ez az után jött elő, mikor lecseréltem az eredeti ROM-ot rajta, amit még a géppel együtt kaptam MM-ből. Nem tudom lehet-e köze hozzá, de előtte jó volt, utána pedig nem.
Sajnos nem mentettem le, így vissza se tudom tenni megnézni, hogy jól gondolom-e vagy valóban csak az akku dobta be az unalmast.Viszont pár kérdésem lenne:
- mennyi időt kellene kibírnia a tabletnek jó akkuval full fényerőn WiFi-n keresztül stream videót nézve? Mert tegnap teszteltem és 4,5 - 5 órát elment, aztán pukk kikapcsolt
- lehet-e rootolás nélkül valahogy javítani hogy az akku jelzés jó legyen?- hol lehet fóliát kapni rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest