- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalker
addikt
válasz Topiccsendőr #20649 üzenetére
Just leave it...buy crap, buy twice... Én már megtanultam a leckét.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Buster17
addikt
Milyen moci látható az alábbi klipben? [link] 3x is feltűnik
-
-
senior tag
válasz Djuree #20646 üzenetére
Ezt osztom én is a '95-ös TRX-em felújítása után..
Ma már nem csinálnám végig, hanem még rakosgatnék melléje pénzt és élből egy jobb állapotút vennék itthon amit még papírozni sem kell.
Mondanom se kell hogy végül az olcsó motor annyiba lett, amennyiből a legtutibbat meg tudtam volna venni itthon és még rengeteg időmbe, utánajárásomba is került a dolog.
Ez a történet szerintem csak úgy lehet jó, hogy mikor tényleg kész a gép, fel van újítva, na akkor mész oda pénzzel hogy akkor mennyi is az annyi? és amelyik okés azt elviszed.
-
vendingo
veterán
Régóta nézegetem az AT-ket, 700-tól indulnak (+ átíratás) a normálisok, és lemerem fogadni hogy egy részükre mindenképpen költeni kell.
Ahogy én számoltam: motor:150, felújítás ~400, honosítás:100, telifény 100
750 ezerből lenne egy tuti frankó motorom, amire nem kell költenem, csak a kopó fogyó cuccokra.
2. motornak venném, csak túrázni. Az hogy mennyi idővel jár a honosítás/felújítás nagyon nem érdekel. Ráérek, pénzem is lenne apránként rákölteni.
A honosítást úgy néz ki megtudom oldani. Ismerős régóta hoz autókat külföldről, ismer minden kiskaput.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
senior tag
válasz vendingo #20660 üzenetére
Jól van, úgyis Te döntesz, más maximum csak tanácsot tud adni.
Még egy kis adalékként - csak óva intés végett:
Olaszból én is hoztam be robogókat, motorokat és volt amelyik külsőre tipp-topp volt, még pár percen - Km-en ment is szépen csak pl épp mikor cseréltem volna le az olajat rajta akkor láttam, hogy hát nincs mit lecserélni, mert az éppen nem volt benne..
És 150e Ft összeg alapból is rémisztően és gyanút keltően kevés, azért ennyire szerintem külföldön sincs kánaán még most sem..De kívánom, hogy hiábavaló legyen a gyanúm.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Sírok a röhögéstől:
Megdugott egy motort egy férfi -
mocsanisi
senior tag
Leckemegtanulásra. Nálam is eddig tartott a kánaán. Gázbowden elszakadt (bicikli váltóbowden volt beletéve ), 1-2 henger elkezdett kihagyni. Elvittem KawaSzatiékhoz persu ajánlására. Átnézik az egész motort töviről hegyire. Ha irdatlan nagy összeg és hibák sokasága fog kijönni, tudom kicsit köcsögség de a jog nekem kedvez. Kötöttünk egy adásvételit, aztán 2 nap múlva be lett tolva szervízbe papírokkal igazolva. Ha sok rejtett hibája lesz... De reméljük semmi komoly. Úgylátszik nekem sose sikerül jó motort venni
[ Szerkesztve ]
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
csabyka666
veterán
Felhívtam a vizsgahelyet, ahova majd a motort fogom vinni augusztusban. Megkérdeztem, mi a helyet a fehér burával. Kicsit komplikált a dolog. Leírom.
Azt mondták, hogy ha van E15 jelzés a fehér burán, akkor azt is tehetek a motorra. Mondtam, hogy nem tudok olyat venni, mert ez egy 251-es ETZ, és nincs már rá gyári bura, csak az utángyártott, abban meg nincs E15.
Viszont az a faramuci helyzet állt elő, hogy ha veszek rá borostyánsárgát, abban sem lesz E15 jelzés, mert azt is csak utángyártottat kapok. Erre azt válaszolták, hogy nem probléma, mert ha borostyánsárga van rajta, akkor nem kell körbefotózniuk a motort, ezért nem lesz rajta a képeken, hogy nincs a burában E15.
Ha fehéret tennék rá, akkor a burát is le kell fotózniuk, mert ugye nem azzal jött ki a motor a gyárból, és az már "tuningnak" számít.A rendőr valószínűleg nem szól a fehér bura miatt sem, de én nem akarom kihívni magam ellen a sorsot, szóval maradok a borostyánsárgánál, abból biztosan nem lehet baj!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Topiccsendőr
addikt
válasz csabyka666 #20669 üzenetére
Nekem van egy valag gyari indexburam hozza. Szogletes is.
Ha kell valami, elbizniszelhetjuk, televagyok alkatresszel.Explosión de dos tiempos
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Topiccsendőr #20670 üzenetére
Segíts nekem ha tudsz, légy szíves!
Melyik szoci motoron volt olyan kerek első komplett fényszóró, amelyik kerek, viszonylag lapos, kb. 180-200mm átmérőjű, és a két oldalán van a villához rögzítő csavarja? Simson jó lenne, de azt alul fogja egyetlen csavar.... ...rá kellett ébredjek, hogy a belpiacos kis Honda chopperembe nem kapok fényszóróizzót, de ha kapmék is véletlenül, jövőre a műszakin úgysem engedik át: nemhogy CE jelzés nincs a búrán, hanem ráadásul szimmetrikus (amerikai/japán) a bordázata /fénykévéje is. Nem tudom, az előző gazdái hogyan nyomták át a műszakikon... (Ja, meg amúgy is alig világít, valami halogén izzós lenne az igazi) Gányolni meg nem nagyon szeretnék, eddig nagyjából eredeti állapotú a kis csótány....Szerk: Eddig a JAWA 350 tűnik kép alapján leginkább hasonlónak... ..nem tudom, bont-e valaki ilyet...
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Archer
őstag
Ha már index: nekem ilyen süllyesztett kagyló szerű bizbaszok vannak elől a klasszikus kilógó gyári helyett (már így vettem a motor), E akármennyi ugyan bele van írva de ez mennyire lehet szabályos? Másik hogy szemből, napsütésben mit láthatnak belőle... Ha akarok a gyárira hasonlító formájút venni elég arra figyelni, hogy az E betű bent legyen vagy legjobb lenne a gyári bontóból?
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Topiccsendőr #20673 üzenetére
Engem is csak a kényszer vinne rá, bár lehet, hogy egy kerek fényszóró amúgyis jobban állna neki a gyári szögletes helyett. Ennek annyi fénye van, hogy kb. 40-nel lehet vele biztonságosan menni sötétben.... ...és pótizzót sem tud szerezni még a Honda szervíz sem.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Bogyó bá' #20674 üzenetére
Emlekeim szerint belpiacoshoz a honda szervizek tudnak szerezni barmit.
Nem temetnem a potizzo projektet, azert mert ott elhajtottak, en megprobalnam mashol, masik szervizben is a dolgot. Ha mas nem, a Red baron tol en rendeltem belpiacos alkatreszeket, amikor senki nem tudott szerezni. Ott biztos van izzo is. Bar tuti lesz vagy 4 papirExplosión de dos tiempos
-
DonThomasino
veterán
"A" kategóriával lehet vezetni 600 cm3 alatt is ?
Vagy van bármiféle korlátozás?[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
canniball
nagyúr
válasz Topiccsendőr #20677 üzenetére
Ha már alkatrész, van olyan webshop ahol típus alapján lehet alkatrészek között bogarászni? Egész konkrétan most CG125-höz (2006) keresnék "nívópálcát".
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz DonThomasino #20678 üzenetére
Miért ne lehetne?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Daywalker
addikt
Az A az ultimate megoldás, bármit vezethetsz aminek két kereke van
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
DonThomasino
veterán
Mennyi most a reális ára az 'A' kategóriának?
83e ért néztem elsősegély nélkül, nekem elfogadhatónak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz DonThomasino #20682 üzenetére
Úgy tudom, úgy 110-120k-ból lehet összehozni a full tanfolyamot vizsgadíjakkal, illetékkel együtt.
Kieg: Az A1 (B125)-re nekem 32k-t ajánlott az autósiskola, de mivel nem kismotoroztam 30 éve, így 9 vezetett órával, tőlük bérelt motorral végülis 53k lett...
[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
válasz DonThomasino #20682 üzenetére
86.500- volt az enyim kompletten, ebben nincs benne az EU meg az alkalmassági mert nekem volt B.
De azok egyenként 6000 fele vannak tehát még +12000 kbrutin + kresz pótvizsga ha esetleg nem sikerül akkor 4600- darabja
forgalmi pót 11.000-Meg attól is függ hogy a forgalmi vizsga elött szól ez az oktatód, hogy ha nincs zsebbe akkor ennél a viszga biztosnál megfogsz bukni...volt ilyen nálunk, hál isten nem aznap vizsgáztam...
Amúgy szerintem nem érdemes nagy A-n kívül mást csinálni, vhogy nem tudom elképzelni hogy idősődő fejjel nem vágyik majd egy motoros esetleg valami jobb gépre. Nem feltétlen erősebbre, de 30 fölött már énis valami kényelmes dögre vágytam, chopper esetleg. Ha meg nicns nagy A akkor még1x szopni kell.
[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
DigitXT
nagyúr
Vagy van bármiféle korlátozás?
Ha már megvan a jogsi nincs, viszont vizsgázni elvileg nem lehet 600 cm3 alatti gépen. -
TommyGun
őstag
válasz DigitXT #20685 üzenetére
Ez amúgy vizsgabiztostól függ, nálunk simán lese szarta mire ülsz, a "párom" CB400-on tolta, én meg FZ-600-on...csaj volt a biztos, ránézett, "nagy" motor oszt csók. Szerintem azt se tudta milyen motorok. Persze ez a forgalmi vizsgán volt, rutinon faszi volt kérdezgetett is meg mutogatni is kelett a nagymocin.
[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
canniball
nagyúr
-
zack
nagyúr
55k-ra csökkentettem a 190e ft-os 2 részes Arlen Ness bőrruhám árát s.o.s-ben, a csizmámat pedig 20k-ra.
Ha esetleg valakit érdekel, nem fog vele rosszul járni. Nem akarom linkelni, mert tiltott, de nem biztos hogy akinek kell az magától ráakad, ezért teszem be off-ba.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz canniball #20687 üzenetére
Én sem azt terveztem, a vén fejjel megszerzett A1/B125 jogsihoz leginkább Yamaha Majesty-ket nézegettem, aztán végül mégis emez lett belőle. Mindig elfog a röhögőgörcs, ha kinézek az ablakon (itt áll előtte a majd' 20 éves bonsai-chopper ), de a szinte minden este elkövetett egy-másfél órás poroszkálásaimon piszokul élvezem. Nagyon tetszik a kényelmes, széles és alacsony ülés, a felegyenesedett testhelyzet. Hogy lassú, mint a fene, kit érdekel!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz canniball #20691 üzenetére
Én 50-60 km-eket nyomok le esténként (másfél hetes jogsival bőven 400km felett járok), de a hátsóm nem zsibbad. Annál inkább a fejem az előző tulaj által kiherélt kipufogódobok hangjától.... Ezzel majd valamit csinálni kell....
(#20693) DonThomasino: megegyezés kérdése. Jellemzően semmilyet.
Én a 90km-ről történő házhoz szállítást alkudtam bele az árba, képek alapján, látatlanban vásároltam...[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
Motor vásárlásnál milyen költségeket szokott bevállalni az eladó?
-
TommyGun
őstag
válasz canniball #20687 üzenetére
Dehogynem, nemrég lett nagy A jogsim, de már 20 éve motorozok/robogózok.
Nem is elsősorban chopperre gondolok, de ha vki 5-10 évet mocizik egy 125ös robogóval eljön az idő amikor vágyik valami komoly mocira, nem feltétlen hayabusha, de vagy böszme hajó Goldwingre vagy menő csopperre vagy vmi kicsit gyorsabb speedre kicsit pályázni, túramocival körbejárni az országot..etcetc
Ezért mondom hogy én szerintem nem éri meg nagy An kívül mást letenni, mert 2x szopatod magad, idő pénz.[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
válasz DonThomasino #20693 üzenetére
Ezt a kérdést nem nagyon értem.
-
canniball
nagyúr
válasz TommyGun #20695 üzenetére
"Dehogynem, nemrég lett nagy A jogsim..."
Ezek szerint jól emlékeztem; de akkor hogy volt más vizsgabiztos rutinon meg forgalmin?"...nem éri meg nagy An kívül mást letenni, mert 2x szopatod magad, idő pénz."
Mint minden ez is relatív. Én pl. úgy voltam vele hogy elmegyek B125-re, aztán ha mégsem olyan jó dolog ez a motorozás mint ahogy gondolom akkor nem dobtam ki sok pénzt, ha pedig de akkor elmegyek kieg.-re. Utóbbi eset is árban annyi mintha egyből A-ra mentem volna, időben még talán kevesebb is és kvázi két részletben fizetek, egyetlen hátránya a plusz egy forgalmi vizsga.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- alza vélemények - tapasztalatok
- Sweet.tv - internetes TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Projektor topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Óra topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.