- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Newlocal
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Powerlogic Atrix 5000 házam, immár 2 éve. Eddig nem használtam a front panelen a hangkártya kivezetést és most rá kellett döbbennem, hogy nem működik. Természetesen a ház már nem garis
Az alaplapra rá van kötve, sőt az USB is működik a frontról, csak a hangkimenet nem.Esetleg ezt lehet javítani valahogy?
''Két dolog érdekel igazán: az állapottérmodell alkalmazása az irányításelméletben... és a p*na.''
-
zazahoho
őstag
válasz molnarpeter #9252 üzenetére
Szerintem nehéz menet lesz ,mert nem sok embernek van rá szüksége csak ezt találtam de nem túl gazdaságos rendelni ilyen kis összegű alkatrészt
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
zazahoho
őstag
válasz molnarpeter #9255 üzenetére
Az a gond,hogy garis a táp oda nem akarok beforrasztani semmit ,és cosmos háznál az érintő szenzor vezetékei ezen a kis 24 pin-es toldón ill, hosszabbítón van .
Az a tervem ,hogy az egész ház kábelezését megcsinálom szépen kábel harisnyázom minden vezetékét ,de amíg ilyen aljzatot nem tudok szerezni feketében addig nem állok neki.[ Szerkesztve ]
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
addikt
Más is keresett már ilyen rácsot, és elég találékonyan megoldotta. Asszem annó (5-6 éve) a coolness.hu-n volt fent , a lényeg, hogy kell egy mikrosütő ajtó. Arról szépen le kell szedni a rácsot és már lehet is használni.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Kvazár
őstag
válasz jericho69 #9259 üzenetére
Mire szeretnétek használni? Ha az nem kitétel, hogy fém legyen, akkor szerintem méteráru boltban lehet ilyen szövetet kapni. Azt utána ráfeszíted és kész.
Apropó Bp. X. ker. környékén tud valaki méteráru boltot? Rezgés csillapításra szeretnék venni jó vastag filc anyagot.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: -
-
Forceman
tag
Hali!
Levágtam a gépem oldalát, már csak plexi kéne bele.
Honnan tudnék szerezni ?
(Csak személyre szabott gyártást láttam, nekem nem kell ilyen különleges cucc, ezek valószínűleg drágák lennének.)
KösziMilyen deszkát ajánlok? Természetesen tölgyet, de a fenyő se rossz...
-
Forceman
tag
Kösz a választ.
Melyik Praktikerben jártál?Milyen deszkát ajánlok? Természetesen tölgyet, de a fenyő se rossz...
-
GraphX
csendes tag
Sziasztok!
Remélem nagyjából jó topikba írok, azzal a kérdéssel, hogy szerintetek hol tudnék venni külön 3pines fan csatlakozót, abból is az anyát? Van egy 6-os venti szabályzóm, amin a nagy, 4pines molex van, de a ventiknek meg ez a kis 3pines csatija van csak. Azt hiszem létezik átalakító, de nem akarok több km. kábelt bezsúfolni, inkább átforrasztanám, ha lehet ilyet külön kapni.
Előre is köszönöm a segítséget!
Szép napot! -
törölt tag
nem biztos hogy jó helyre írok de nem találtam megfelelő topikot!
szeretném ha kicsit normálisabban nézne ki a gépem ezért szeretném elvezetni valahogy a kábeleket meg rendberakni mert jelenleg minden kábel ide oda lóg és nagyon ronda....
Ezt hogy lehet megcsinálni? Milyen szerszámok kellenek? Tudtok valami leírást ahol leírják hogy hogy tudjuk belülről rendberakni?
-
HolyFire
aktív tag
Szevasztok!
Az lenne a kérdésem hogy miként lehet egy tápegységet leellenőrizni hogy megfelelően működik valamint hogy megfelelő feszültségeket ad le? Elkezdtek romlani a vinyóim és gyanítom hogy a tápom kezdi bemondani az unalmast. Szeretném kideríteni hogy hibátlan-e a táp vagy valami gondja van...egy Antec HE Neo 430 tápról lenne szó...
Ha valaki tud segíteni azt megköszönöm.Neeee!!! Csak a rumot ne!!!
-
dfdfdf
őstag
válasz #40835072 #9266 üzenetére
legegyszerőbb ha velesz kábel spirált
egy UV neonnal brutálisan jól néz ki
a hosszú kábeleket meg becsúsztatod egy üres dvd vagy vinyó helyre ez a legegyszerűbb
remélem tudtam segíteni -
GraphX
csendes tag
Szia!
Köszi a tippet.. végül én is erre jutottam, mert computermode-ban sem volt tüske hozzá.
Pont ma mentem el egy ilyen boltba.. vettem is hasonló csatlakozót plusz zsugorcsövet... egy picit azért faragni kellett rajta, de most tökéletes.
Persze az előlapi vezérlő garija most csípőből ugrott -
GraphX
csendes tag
Szia!
Nem vagyok nagy elektronikai guru, de nem potis. Az Aerocool-nak az f6xt típusa. 6 ventit, 3 fokozatban tud működtetni. Már be is kötöttem, szépen működik. A ledek színét lehet állítani kékre vagy pirosra... mondjuk nekem pont zöld lett volna jobb (ha lett volna)
[ Szerkesztve ]
-
h.adam.92
őstag
Üdv!
Egy darab venti csatlakozóra az alaplapon, mennyi ventit szabad rákötni?
-
Newlocal
aktív tag
válasz molnarpeter #9252 üzenetére
Nincs ilyen opció a BIOS-ban nálam
Kéne ,hogy legyen?''Két dolog érdekel igazán: az állapottérmodell alkalmazása az irányításelméletben... és a p*na.''
-
-
FireKeeper
nagyúr
válasz h.adam.92 #9282 üzenetére
igen, a ventik 12V-ról mennek, de akkor maximális fordulaton (kivéve a PWM-esek, azok fix 12V-ot kapnak, és a PWM jel szabályozza a fordulatot). ha szeretsz kicsit moddolni, adhatsz nekik 5V-ot (ilyen feszen nem minden venti indul be), vagy 7V-ot, ha a pirosra a 12V-os ágat, a feketére az 5V-os ágat kötöd molexnél (asszem).
én 5V-os ventifeszültséget úgy oldottam meg nagyon egyszerűen, hogy egy toldón a 12V-os és az 5V-os szálat megcseréltem, viszont ilyenkor figyelni kell, hogy csak ventit szabad arra az ágra utána kötni (előtte lehet bármi).
én az ellenállásos szabályzást nem szeretem, mert az csak hőt disszipál, a legjobb a PWM, vagy ha fix feszt adsz a ventinek, ezt akár kapcsolóval is meg lehet oldani kultúráltan.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
dfdfdf
őstag
válasz FireKeeper #9283 üzenetére
A nem mind az kb 85% ot jelent 5 volton a ventik nagyja beindul röhögve persze kivétel erősíti a szabályt eddig csak egy eggyel találkoztam ami nem ment 5Vról
Ha szeretsz moddingolni akkor egy ellenállást beforraszt és kész a szabályozás
a 7V-ot elfelejteni PCs táppal nem tesz jót se a tápnak se a ventinek sem. Aátámasztani nem tudom sajnos ezt de lőttem már ki 7V al üzeleő ventit s tápot is amit így kötetöttem be szólva ezt a megoldást kerüld ha kérhetem -
h.adam.92
őstag
válasz FireKeeper #9283 üzenetére
köszi a helpet!
azért kérdeztem mert van 2 ventim ami nagyon hangos, ami nem is zavar ha mondjuk játszom vagy vmi, hadd menjenek csak, de ha csak olvasgatok vagy csak üresben áll a agép akkor ne menjenek már. ezér tgondoltam azt, hogy egy sufni kapcsolót beszervezk rákötök 2 ventit és egy db venti csatlakozóba dugom be a kapcsolót.
-
Forceman
tag
A celluxnak az odaragadt ragacsát mivel tudnám leszedni?(hűtőborda tetejéről)
A hűtőborda tetejét mivel lehetne lepolírozni?
KösziMilyen deszkát ajánlok? Természetesen tölgyet, de a fenyő se rossz...
-
Forceman
tag
Na pont kifutottam.
Annyi lenne még hogy a fénycsőt hogy rögzíthető a gépben?
Adnak hozzá rögzítőt?Milyen deszkát ajánlok? Természetesen tölgyet, de a fenyő se rossz...
-
addikt
válasz Forceman #9292 üzenetére
Többféle megoldás is létezik. Van amelyikhez adnak felragasztható tépőzárdarabkákat, van amelyikhez kétoldalas ragasztószallagdarabokat adnak.
A hűtőprda polírozását, pedig nagyon finom csiszolópapírral kell csinálni.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Sajnos a tápom 24 tűs atx kábelét meg kell hosszabbítanom hogy elérjen az alaplapig.A gondom az hogy 20 tűs hosszabbítóm van.Működésképes lesz az hogyha a táp 24 tűs dugaszára rádugom a 20 tűs hosszabbító egyik felét (így 2x2 tű kimarad a tápdugaszról) majd a másik felét egy 20-24 tűs átalakítóval a lapra dugom?A tápnak és a lapnak nem gond hogy nem rendelteésszerűn használom a 24 tűs atx csatlakozót?
Üdv:Viktor
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest