-
Mobilarena
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Kalandor #3296 üzenetére
Akkoriban már nem saját fotókat használtam, pont emiatt, hanem csak a mostani hirdetéseimben is látható sablon képeket. Néhány mondatból állt csak a hirdetésem, de a mondatok/szavak egy az egyben le voltak másolva betűről-betűre (saját magam által megfogalmazott mondatok voltak természetesen, persze tartalmazták a gyártói linket is). Átnéztem a mentéseimet, de sajnos ennyire régről már a képernyőfotóim sincsenek meg a problémás esetekről. Mivel tiltás funkció az oldalon nincs, így saját tiltólistát vezetek, és ezen lista alapján 2 tag is volt, akik másolták már a hirdetéseim szövegét. Hogy a fentebb említett jelentésemre kapott válasz melyikük esetében történt, azt nem tudom, de kettejük közül az egyik tag volt, az biztos, bár ennek így, ennyi év távlatából úgysincs túl sok jelentősége már.
Mindenesetre köszönöm a saját magam, és a többi hirdető nevében is, hogy ilyen téren ha gondunk akad, akkor ezután már biztosan nem lesz elutasítva a jelentésünk. -
törölt tag
válasz
Kalandor #3293 üzenetére
Itt is volt jelentve hirdetés, amikor ugyanazzal a szöveggel hirdette egy illető a termékét, amivel én is. Hogy pontosan milyen választ kaptam elutasítás gyanánt, azt nem tudom megnézni, mert csak 2019-ig látszanak a jelentéseim, de a tartalmát nagyjából le tudom írni. Valami olyasmi válasz jött rá, hogy mivel az illető is ugyanazt a terméket hirdeti, mint én, ezért a hirdetés szövege is lehet neki is ugyanaz. Mindeközben betűről-betűre le volt másolva az egész hirdetésem.
-
törölt tag
Ezt sok-sok év óta művelik facebookon is, meg jófogáson is. (Szerintem már 1 évtizede is csinálták ezt.) Én pontosan emiatt fejeztem be a saját képek használatát a hirdetésekben. De volt olyan itteni hirdető is, aki nem csak a képet lopta ki a hirdetésemből, de még a hirdetés szövegét is kompletten lemásolta, és úgy hirdette a saját termékét betűről-betűre ugyanazzal a szöveggel. Jelenteni hiába jelentettem.
Miután befejeztem a saját képek használatát, utána meg elkezdtek páran képeket kéregetni különböző termékekről, persze vásárolni még soha egyikük sem vásárolt. Nyilván a képeket más oldalakon meg felhasználták, és voltak még annyira pofátlanok is, hogy még azt is megmondták, hogy ilyen meg olyan szögből is fényképezzem le nekik pluszban... -
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #3272 üzenetére
Ehhez a táphoz gyárilag sem jár tápkábel.
-
törölt tag
válasz
inf3rno #2859 üzenetére
Utólag vagy előtte nem volt gondod? Utólag ha kaptam egy problémás hardvert, és hajlandó voltam ráírni az illetőre, akkor nem szoktak problémázni, na de eleve az ember egy magasabb rangú tagtól el sem várná, hogy elküld egy problémás hardvert. (Aztán mégis.)
Szóval a sok hozzászólás nem egyenlő a hozzáértéssel. (Persze a sok pozitív értékelés sem.) -
törölt tag
válasz
inf3rno #2857 üzenetére
A hozzászólások számából csak az szűrhető le, hogy az illető sokat szeret írogatni. Semmi több. Hogy hogyan viszonyul a vevőkhöz, ad-e megfelelő információkat, megfelelően csomagolja-e be a terméket, a lehető leghamarabb feladja-e a csomagot, egy esetleges probléma esetén megfelelőképpen reagál-e, az sajnos a hozzászólások számából pont nem fog kiderülni. Pontosan ezért volt jobb a régi értékelési rendszer, amikor mindezeket külön-külön lehetett értékelni.
(Nekem egyébként pont az a tapasztalatom, hogy a sok hozzászólással rendelkező tagok durván el vannak szállva maguktól, miközben szakmailag fogalmuk sincs pl. egy használt RAM esetén egy MemTest lefuttatásának a szükségességéről, vagy épp CPU esetén egy Aida64 Rendszer stabilitásteszt throttlingtesztjéről, de épp mondhatnám a HDSentinelt is SSD esetén. Szerintük ha gépben volt, és működik, akkor az már jó. Hát no comment.) -
törölt tag
válasz
Imi1981 #2788 üzenetére
Félretenni bárkinek bármit csak foglaló fizetését követően szabad. Anélkül csak üres ígérgetés az egész, nem kell vele foglalkozni. Régebben én is szoktam félrerakni dolgokat ilyen ígérgetőknek, de 100-ból 100-szor nem jelentkezett aztán az illető, szóval onnantól kezdve csak úgy tudom komolyan venni az illetőt, ha lefoglalózza x összeggel a terméket.
Ha fenyegetőzik, akkor meg eleve nincs miről beszélni. Te vagy az eladó, te döntöd el, hogy mit, mennyiért és milyen módon adsz el. Ha nem felel meg neki, akkor le is út, fel is út!
-
törölt tag
válasz
#31600896 #2472 üzenetére
Ez szerintem nem ide való, hanem inkább ide:
https://prohardver.hu/tema/a_rossz_boltok_topicja/friss.html -
törölt tag
válasz
Dave946 #2431 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek. Emberek vagyunk, bárki hibázhat, viszont akkor azt vállalja is föl az illető, és jelezze a vevő számára a lehető leghamarabb. Ez a minimum azért cserébe, ha a vevő megtisztelte őt a bizalmával, és tőle vásárolt.
Az azonosító egyébként a csomagon is rajta lesz úgyis, tehát utólag is meg fogod tudni a feladás pontos időpontját percre pontosan. Anélkül viszont jelenleg csak találgatni tudsz, és valójában akár az is elképzelhető, hogy tényleg föl is adta az illető a megbeszélt napon, csak a posta késik. Ha meg mégsem, akkor viszont még mindig ott az értékelés lehetősége.
-
törölt tag
válasz
Dave946 #2429 üzenetére
Feladást követően a feladónak kapnia kellett egy bizonylatszámot, aminek segítségével a csomag útja a posta nyomkövető rendszerében lekövethető. Kérd ezt el, és máris láthatod, hogy tartotta-e a szavát, és csak a posta késik, vagy a feladás valójában meg sem történt azon a napon.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
DeathAdder #2403 üzenetére
Szívesen, bár én csak az én saját gondolataimat írtam le az esettel kapcsolatban.
-
törölt tag
válasz
DeathAdder #2401 üzenetére
Attól hogy nálad csendes volt, másnál még simán cicereghet, ez minden esetben benne van a pakliban. Ha a vevő előre kiköti, hogy neki csak akkor fog kelleni, ha nála sem cicereg, és ezt te is elfogadod, akkor más lenne a helyzet, de ha ilyen megállapodás nem volt, akkor nincs miről beszélni szerintem.
Sajnálatos dolog, de bárkinél előfordulhat cicergés:
https://prohardver.hu/tudastar/a_tapellato_aramkorok_cicergese_sipolasa.html -
törölt tag
válasz
DeathAdder #2399 üzenetére
Miben egyeztetek meg? Ha a vevő előre jelezte, hogy amennyiben nála a kártya ciceregni fog, abban az esetben azt nem kéri, akkor nyilván hogy vissza kell venned, hisz elfogadtad az általa megszabott egyedi feltételt még az üzlet megkötése előtt. Ha ezt előre nem beszéltétek meg, akkor viszont nem vagy köteles visszavenni, a cicergés nem működési probléma, ilyen indokkal garanciáztatni sem lehet semelyik videokártyát sem.
-
törölt tag
válasz
#98320896 #2391 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy ki vállalta azt az 1 hét próbagaranciát.
Ha valakinek van már több száz pozitív értékelése, akkor nála szinte biztosra vehető, hogy teljesíteni is fogja a vállalását. Tehát ha 1 hét próbagaranciát adott, akkor azt be is fogja tartani. Ha mégsem, akkor jelenteni kell a hardverapró fele, de nem hinném, hogy több száz pozitív értékelés után bárki is megbolondulna, és nekiállna trükközni.
Minél kevesebb értékelése van egy hirdetőnek, annál nagyobb a kockázat is, hogy esetleg ráfázol. Nem feltétlen fogsz ráfázni, de az esély jóval nagyobb. -
törölt tag
válasz
Croft-21 #2362 üzenetére
12 pozitív értékelésed van, neki 0.
12 éve vagy itt tag, ő 0.
Ez saját megítélésem szerint nem patthelyzet, neki kellene alkalmazkodnia az "erősebb" taghoz.
Esetleg szóba jöhet még az is, hogy a csomagküldés díját utalja el előre, így ha mégse venné át, csak a visszaút árát bukod el (ingyen nem hozza vissza a posta a csomagot). -
törölt tag
válasz
Phobion #2354 üzenetére
Ha nincs külön bolti garanciapapír, csak a gyártói, akkor viszont érdemes lenne az adott boltnál rákérdezni erre, mert lehetséges, hogy ilyen esetben kelleni fog a számla. Videokártyát amikor a bolti garanciaidő lejárta után garanciáztattam a gyártónál, ott pl. csak a számla kellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Delta Force (2024)
- Fotók, videók mobillal
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest