- Motorola Edge 40 - jó bőr
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok.
Azon filózom, hogy a BIOSTAR X370GTN lapra vajon rámegy-e az ARCTIC COOLING Alpine AM4 Passive hűtő. Lenne majd itt egy későbbi project... -
Nirvanus
aktív tag
válasz
spgabor #45138 üzenetére
Egy Chieftec ház némi átalakítással beválhat.
-
Nirvanus
aktív tag
Update: a Zalman M1-ből kikerül a GT1030, helyette pedig bepattan egy SAPPHIRE Radeon R9 380 OC ITX Compact kari. Érdekes lesz, HD4850 óta nem volt csatis kártyám. Hétvégén kockulás.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
#25954560 #45053 üzenetére
CiT márkás az is, de valami szutyok. Maga a házikó egyébként rendben van. Inkább a Chopin előtti, még olcsóbb InWin ITX-re hajaz (volt olyan éra is, én anno 15-16 ezerért vettem ITX házat táppal újonnan ezen márkanév alatt).
Más: TFX tápot fogadó miniITX ház létezik-e dupla félmagas hellyel? A Chifi jelenleg is kapható háza sajnos kizárva (jó, csak zéró a szellőzése, kókányolni pedig nem akarok). Láthattam valahol Foxconn házat ilyen specifikációval vagy lázálmom volt? "Sziszonik" emelt ventis TFX menne bele. -
Nirvanus
aktív tag
Ez a Zalman M1 meglepett... Úgy cseréltem benne ki a modu Fractal-t egy VX450W-re, hogy szinte semmit sem kellett bontani hozzá. Nem találtam kábeleket az Integrához, ezért volt a csere. A jövőben majd érkezik 4db P300 3TB és lehet, hogy egy 1050Ti/1060 is. Nagyobb nem kell. Igaz, ez a batár ITX, A picikébe majd 2200G konfig jön, hogy ne legyek részre hajló (ablak-ajtó beszegelve, hogy az asszony ne tudja kibszni).
-
Nirvanus
aktív tag
-
Nirvanus
aktív tag
Egyszer biztosan.
Ha megjön a házikó, majd belepróbálom. Időközben ismét ugrott az ára, de a lényeg, hogy a számla már megvan. Tervbe van véve pár db 3-4TB HDD vásárlása NAS-Plex célokra, így muszáj voltam dönteni, hogy plusz egy gép vagy alakítás. Már csak modu kábelt kell találnom a Fractal táphoz.
-
Nirvanus
aktív tag
Zalman m1 megrendelve (jelen pillanatban 8k postával). Ha megérkezik, el fogok képedni, hogy milyen hatalmas (belefér-e vajon a komplett Metis?).
-
Nirvanus
aktív tag
Van AX1600i-m Noctua ventivel, mindene bevizsgált és 100%-ig újrahasznosított anyagból illetve növényi alapú műanyagból készült. A Greenpeace ajánlásával, és csak 10k. 100év garral, 3hónap ingyen tesztidővel. De most komolyan, miért nem jó egy FSP TFX? 10éve megy egy gépemben és még élek. Az meg még mindig csendes.(és nincs szaga sem)
-
Nirvanus
aktív tag
-
Nirvanus
aktív tag
Én anno 2-3 ezer Ft-okért vettem SFF házakat 250-es 80+-os TFX FSP tápokkal. Lehet, hogy még van pár helyen ilyen, pl Marcsi.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
hegegabi80 #44811 üzenetére
-
Nirvanus
aktív tag
Eljutottam odáig, hogy takarítok itthon. Sok PC alkatrész szanaszerteszéjjel. Ha összerakom, csak kevesebb helyet foglal, nem? De. H81i, i3-4160T, XMS3 2*2-1600 kit, GeForce GT630 1GB, Crucial MX100 250GB, Toshiba 2TB, Chieftec Flyer ITX 200W TFX. Win10 LTSB 2016 x64 (nincs áruház, nincs felesleges szemét). Holnap folytköv, mert még kupi van...
-
Nirvanus
aktív tag
Pár napja gondolkoztam, hogy mégis meg kellene venni a Zalman M1-et, 6500-7500Ft volt az ára akkor szinte mindenhol. De most ...
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
hegegabi80 #44700 üzenetére
Egy Antec, de ő mégis jobban szerelhető egy Metis-nél.
A G3220 lett cserélve egy i3-4160T-re (T-s i5 még mindig kerestetik). Nincs bent zsúfoltság, sem optikai meghajtó, sem brutál hűtés. A rendszer is mSata-ról megy (ezért szeressük a B85N Phoenix lapot).
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok.
Zalman M1-e van itt valakinek? Győzött a lustaság és szereztem "új" lapot procival (H97N/i5-4570) és a jövőben szeretnék több HDD-t belepakolni a konfigba, ha már lehet. Meg NEM akarom újra összerakni a METIS!!!-t
Szóval megéri a ház, nem zsákbamacska? Csak mert 10 körül kijön mindenhonnan postával.
-
Nirvanus
aktív tag
Van valakinek tapasztalata ezzel a házzal kapcsolatban?
-
Nirvanus
aktív tag
Végre átköltöztem teljesen a Chifi Flyer-be. És... Szr.
45 fokos az Evo840, 45 fokos a Toshiba HDD. A gyári táp köszönőviszonyban sincs a 80+-os FSP TFX-ekkel, főleg hangügyileg. És a 1030 pici ventije is fejjel lefelé van, így az is durvább hangokat ad ki teljes terhelésen, mint ha feküdne a ház az aszalon. Merthogy most áll a monitornak használt 32" Samu TV mögött. Kínos ezt kimondani, de holnap előkotrom az IKEA-s formában lévő (azaz lapraszerelt) Metis-t és a Hyper212 EVO-t. Meg az 500-as Fractal félmodu ATX tápot. Pedig úgy nem akartam...
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #43493 üzenetére
Szépség.
Nekem egy 7900 USDT pihen a polcon. E8400/2x2/64SSD mellett pörögnek ezek a kicsikék. Nálam a Win 8.1 EIP vált be rajta a legjobban.
-
Nirvanus
aktív tag
CHIEFTEC FI-01B 250W háztapasztalat pár hét után: jó.
A venti nélkül használt ALPENFÖHN Panorama (2k) a G3220 procihoz megfelelő (MX-4 paszta required). Ehhez persze szabadon kellett hagyni a PCI-express slot-ot, hogy a tápegység ventije elérje a bordát áramlásügyileg. A házban nincs HDD, kizárólag SSD-k. A WD Black Orico USB 3.0-s acryl tokban (1500-ért ajándék volt, bár kérdéses az élettartama). Szénné hajtva sem ment a hő 65 fok fölé, bár mostanában nem nagyon szoktam erőforrásigényes programot vagy játékot futtatni (idő, erő, kedv hiányában). Asszonypajtás B85N-jében is G3220 van még ugye a Kodati alatt az ISK-ban, de kapott egy Giga GT1030-at (1slot, LP, aktív), ami meglepően csendes. Lassan úgy érzem, elértem a célomat, habár H110 ITX, G4560...
-
Nirvanus
aktív tag
Mivel nem vagyok függő, ezért szereztem újfent egy ITX lapot. B85N Phoenix, 10ezerért nem tudtam otthagyni, főleg, hogy itthon vigyorog egy 64GB-os mSata SSD. Gondolom, jobb, mint a H81i-s deszkák, amiből itthon van kettő konfig.
-
Nirvanus
aktív tag
Metis-izmus...
-
-
Nirvanus
aktív tag
-
Nirvanus
aktív tag
Kemény 6A-s 12V-os ág. Meg a desktop merevlemezsütő hely.
-
Nirvanus
aktív tag
Valakinek van tapasztalata BIOSTAR X370GTN alaplappal? Nagyon kattogok egy Ryzen 3 2200G-n. Jelenleg még a GT1030 sincs kihasználva, a félkonfig pedig kijönne 100 alatt.
-
Nirvanus
aktív tag
Mindig közbejön valami...
Teljes magasságú Gigabyte GT1030-at sikerült hamarabb szereznem és jött mellé egy Fractal Design Integra 550M, szóval a Chieftec Flyer házproject módosul picit. Megy bele a QC5000 lap meg a GT630, az 1150-es konfig meg vissza a Metis-be, dee... a Panorama vajon feltehető egy GT1030-ra és az így a Metis-be? Mert nem picit vicces a hajtogatott alulemez a Giga kariján...
-
Nirvanus
aktív tag
Csak kellene egy kis segítség...
9,2-10-12 cm-es halk és vékony ventiből mit érdemes megvenni? A Chifi-be a Panorama-hoz nem fér be standard, az eredeti ventije meg nincs meg.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
AxBattler #41957 üzenetére
ISK-ban a párom HTPC-je, Flyer-ben még semmi (a Metis kiürül hamarosan), a Cisco-ban az Atom "NAS", a 1340Mi-ben meg egy QC5000M-ITX/PH (jelenleg dísznek).
Csak... izé... olyan szépek együtt, na. Pár évvel ezelőtt az LC-Power házért a fél karomat odaadtam volna. Holnapután pedig rajztáblából faragok ML-09-re hajazó kuckót. Mi ez, ha nem (visszafelé)fejlődés?
-
Nirvanus
aktív tag
Van itthon: Metis, ISK310, Cisco(szerű), 1340Mi, Elite100(szerű) és Acer Veriton ház (nem, nem vagyok függő). A DC7900 USDT-t már nem is említem.
De vadásztam már egy ilyen Flyer-re egy ideje. Táp? Azonnal megy bele egy FSP TFX, annyi SFF gépház van itthon, hogy meg sem tudom számolni őket igazán. 1030 megy majd bele (a dual slot-os MSI, we all love Dremel/Skil). Hűtő még kérdéses.
-
Nirvanus
aktív tag
-
Nirvanus
aktív tag
Tegnap este szétkaptam a Metis-t, darabokra takarítás céljából (Hyper212 Evo, HD7850, Chieftec NEM modutáp)... Lapjaira szedni pár pillanat, de bekábelezni... Fél tíztől fél tizenkettőig tartott a procedúra, de majdnem open frame maradt a kicsike.
-
Nirvanus
aktív tag
Upgrade-en gondolkozom az asszony gépében (H81i/G3220/Scythe Kozuti/2x4/GT630 1GB x8 LP 1slot/64SSD/1TB SSHD/Antec ISK310-150). Az elsődleges dolog a videókártya lenne. A többi so-so megfelel ( 49-es LG FHD smart-ra van kötve a cucc, amolyan mindenes HTPC). Nézegetem ezeket az 1030-okat ugye. Vagy 1slot, de aktív hűtés, vagy 2slot, de passzív megoldások vannak. A Gainward GT630 x8 is 2slot volt (a Skil előtt), de redukált bordával sem fő meg az ISK-ban. És a GT1030 elvben kevesebbet is eszik. Megérné lecserélni a mostani, 100-as Szofi dobozba elférő kártyát (tested and capable) egy MSI-féle 1030-ra vagy felesleges pénzkidobás? Nem nagyon játszunk azon a gépen, max Epic Perfect World vagy Lego játékok. Ahogy számolgattam, pont annyit gyorsulna a grafikus teljesítmény a cserével, ami nekünk elég lenne. De az aktív hűtőktől picit óckodom, és nem tudom, hogy a GT1030 tolerálja-e annyira a bordakurtítást, mint a GT630.
-
Nirvanus
aktív tag
Találtam végre egy project-emhez megfelelő kiszemeltet.Van valakinek ezzel tapasztalata?
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok.
Egy elég hülye kérdésem lenne.
Valaki itt csinált már rétegelt fa rajztáblából házikót vagy wall pc mount-ot?
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
Polllen #41386 üzenetére
Nálam H81i van G3220-szal, HD7850-nel egy Metis-ben és nem panaszkodik vagy melegszik.
Hátsó Noctua befúj, Hyper212 Evo tápba fúj, Chifi nem moduláris (meg ne kérdezzétek, hogyan fért be
) meg lefúj megoldású. 65 foknál nem nagyon ment feljebb a vga, pedig nem mai csirke és fűt azért rendesen. 1030-hoz, sőt, 1050-hez is bőven elég lesz a sima Metis szerintem.
-
Nirvanus
aktív tag
Van valakinek tapasztalata miniSTX platformmal?
-
Nirvanus
aktív tag
És itt porosodik szegény.
Pico táppal, 60-as SSD-vel. Túl sokat dolgozom mostanában, nincs időm kockulni.
Na meg H81i/G3220 konfigok vannak, egyik ISK310-ben (bontsa meg, akinek hat anyja van!), másik a Metis-ben (Metis... Metis everywhere). Meg két lapos... Meg még vagy két ITX... Öregszem, összeraktam, működik, leszrom. Ez betegség? Vagy csak időszakos elmezavar?
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
milkabrams #39806 üzenetére
Karcsú a kuckóba betehető hűtő max magassága, elméletben.
( convert it to node 304 with flex)
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
hegegabi80 #39687 üzenetére
H81i/G3220/2x4G-2400/840EVO-128/WDCblack-750/7850 2ventivel. Játék alatt sem megy nagyon 60 fölé semmi. A Hyper 212 Evo hátulról beszív, a 450-es Csifi meg onnan kifúj.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
hegegabi80 #39685 üzenetére
A haverdás nem jönne be, brony vagyok.
Kölcsönadtam a Skil-t.
Nem vágom meg, minek? Nem melegszik túl sehol.
-
Nirvanus
aktív tag
Új taggal bővült a mániás családunk.
-
Nirvanus
aktív tag
Nekem a H81i-ben a G3220-szal a 2400-as Savage-ek simán mennek 1333Mhz-en.
Mondjuk a Hyper-X kit volt a megérős 12ért.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
betyarr #38548 üzenetére
Semmi fagyás és/vagy újraindulást nem tapasztaltam eddig. Házból én olyat ajánlanék, aminek a teteje szellős és rá lehet applikálni egy 12 cm-es ventit, alacsony fordulaton szinte hangtalan és éppen elég légáramlást kelt a házon belül a SoC-nak és a pico-nak is, lehet, én is áttelepítem egy ilyesmibe.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
betyarr #38542 üzenetére
Sajnos csak szoftveresen tudom csekkolni a pico értékeit, de nem tapasztaltam furcsaságot. Az integrált procik ilyenek, jóval magasabb működési és max hőmérsékleteik vannak. Azért én applikálok egy légkavarót a 1340Mi-be, mert biztos, ami hótziher. A J3455 azért jóval fejlettebb megoldás, 28 helyett 14 nano, 5W-tal kisebb fogyasztás. Nem mintha az A4 15W-tal zabálna.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
betyarr #38540 üzenetére
Ugyanezek voltak a célok és a cél személye itt is.
Csak ugye időközben jött még egy H81i lap. A QC lap meglepően jól bevált a kiszemelt feladatokra. Fullscreen fhd yt videó nem szaggat egyáltalán és nem kell rá várni sem (na itt ez volt a fő tényező). Nem nagyon szereti a multitaskot, yt, fb meg 2-3 lap mellett már azért érezni, hogy nyöszörög, ha mindent egyszerre kell neki csinálnia. De csinálja. A kínai pico-val üzemel, egy szem ssd-vel. A hőmérsékletek viszont érdekesek. Integrált passzív platform lévén vígan elszalad 70-80 fokig, sőt. Viszont semmi hangja nincs. Nem cicereg. A Cerka220, a D2500 és az Ion után felüdülés. Persze egy H81/G3220 kombót nem vált ki, de elég használható. Nekem már csak be kell tenni a virágtartó polcból lett médiaállványra. Ez mindenki másnak egy perc lenne. Nekem meg ugye pár óra (de rühellem a kábelezést...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Synology NAS
- Milyen házat vegyek?
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Linux kezdőknek
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest