Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz Kempetlen #47596 üzenetére

    Azok közé tartozol sajnos, akik személyeskedéssel próbálják meg az érveket helyettesíteni. Ezzel társul az, hogy a saját kis buborékodból ki nem látsz. Úgyhogy sajnálattal, de részemről is meddővé tetted a vitát. Gondolom teljesen elképzelhetetlen az, hogy más is elsőkézbőli tapasztalásait írja meg. Ha pedig nincs tökéletes átfedésben a 2 beszámoló, akkor jön a "valaki hazudik" kiművelt intézménye. Ha bejárnád a világot, akkor is csak a szűkre szabott látómeződből begyűjtött "tények" maradnának meg. Gratulálok. Remélem kinövöd ezt a felesleges arroganciát és belátás, körültekintés, de főleg: többváltozós gondolkodás kerül a helyére.
    Semmi legenda nincs abban, ha egyik napról a másikra lehal a hang, pattogóssá lesz, mint a 486-osok korában, átáll a létező legszarabb touchpad driverre a rendszer, mindezt kéretlenül plusz és felesleges bosszúságot okozva, időt elvéve. De hosszú és változatos a lista, egészen jelenideji előfordulása. Nekem ez nem kell (másoknak sem, igazából). A Firefox lassabb gépeken meg egyértelműen szarabbul teljesít, mint a Chrome, főleg az utolsó 3-4 verziófrissülés óta.
    Szervizes is lehet hülye. Sufni verziós méginkább.

    (#47599) cigam, jól van. Mi nem értem miért beszélgetünk egyébként, mindvégig egyet mondunk. Persze nincs kifogásom ellene.

    [ Szerkesztve ]

  • AtHoS

    nagyúr

    válasz Postas99 #47600 üzenetére

    A kategória kezelésen kívül a többi stimmel, de hátha tud/használ valaki olyan programot, ami azt is tudja és ezen topikba is betéved és válaszol/ad tippet számodra.

    Én sajnos itt elakadtam, nem volt igényem/szükségem még kategória funkcióra :B

    Szerk.

    Visszakerestem a Topikban naptár-ra és korábban ajánlásban többször szerepelt a Rainlendar program, aminél olvastam, hogy kategóriákat is létre lehet hozni [link]

    Nézz rá szerintem, hátha...

    [ Szerkesztve ]

    read-only mode on the forum

  • Postas99

    senior tag

    válasz AtHoS #47602 üzenetére

    Köszönöm a segítséget. Úgymond valami időpont foglaló program kéne.

  • Kempetlen

    tag

    válasz totron #47601 üzenetére

    1. Nincs gond a frissítésekkel. A Win 7 még baromi lassan ette meg őket, illetve a 10-nél is volt baj a korai verziók közti váltásokkal, de az 1803-as verzió óta bármelyik újra tök nyugodtan felupgrade-elheted a gépet gond nélkül.

    2. A Win 10 nem belassulós. A Win 7 még úgy-ahogy jellemző volt, de a 10-nél ezzel már nincs probléma. Mondom ezt úgy, hogy rengeteg szoftvert tesztelek és uninstallálok.

    3. A hangkezelés köztudottan megújult az 1909-es verzióval, így elég sok régi hangkezelő kihullott a támogatásból. Erre a megoldás egy ASUS Xonar hangkártya, de az alaplapi integrált hangkarikat azóta is egész jó arányban viszi. Nincs olyan, hogy csak úgy elmegy a hang, és ahol hardveres hiányosság akad, ott nyilván utána kell járni a dolgoknak. De ez semmiképp sem a Win 10 hibája vagy hiányossága.

    4. A Windows 7 semmire sem alternatíva, nem játszik az, hogy meghagyjuk. Ez tény, cigam kifejtette, hogy miért.

    Azok közé tartozom, aki mindig kipróbálja az újdonságokat, de aki évekig a Vista kerüléseképp saját, driverekkel integrált XP-t telepített mindenki gépére, és aki ugyanúgy gyűlölte a Win 8-at. Saját tapasztalat alapján, nem mások legendái alapján. A Win 7 volt az MS első jó oprendszere, és azon mára a 10-zel olyat csiszoltak, hogy igencsak megérződik a sok-sok év különbség. Mindezt úgy, hogy a 10 nem "eszik" többet. Ezek után mi a vita tárgya?

    A Win 10 után visszatérni a 7-re olyan, mint 7 után XP-zni. Bottal se piszkálnám... És nem, nem mások hiedelmei alapján. Ezek a konkrét tapasztalások. Úgyhogy hiába próbálod lehúzni mendemondák alapján, egyszerűen nincs igazad, hogy bárkinek lenne értelme a 7 mellett maradnia, amikor ott a 10, vagy ott vannak az Ubuntuk.

    [ Szerkesztve ]

  • Postas99

    senior tag

    Köszönöm megnézem.
    Lehet ha úgy kezdem hogy van egy, állatorvosi rendelő. Oda időpontra kéne a betegeket behívni mert egy doki csak ezzel foglalkozik, a többi rendel de ennek a dokinak kellene egy ilyen kiválasztja a kategóriát pl konzultáció beírja hogy mikor nap és időpont marad a következő napra még időpont és ha jön egy újabb bejegyzés akkor már csak a szabad időpontokat dobja fel. De azért lehessen rugalmasan átírni

  • AtHoS

    nagyúr

    válasz Postas99 #47605 üzenetére

    Rákerestem időpontfoglaló programra, de tapasztalat híján csak google találatokra tudok hagyatkozni. Ezek bizonyára 95%-ban megfelelők, de kategóriákra való utalást nem találtam az oldalakon, azt tesztelni kellene.

    Ingyenesben winre ezt találtam [appointment-manager]
    Fizetősben meg első találatok között ezt (nem olcsó) Customer Appointment Manager, de van demó verziója
    MS fizetős szolgáltatása [link] [link]

    Illetve egy jó kis lista ilyen szoftverekre Appointments and Scheduling Software for Windows

    Esetleg online verzióban ingyenes [időpontmester]

    De ezek mind csak google találatok alapján tippek, lehet teljesen messze van az elképzelésektől amit nyújtanak :B

    read-only mode on the forum

  • totron

    addikt

    válasz Kempetlen #47604 üzenetére

    A használatról, használhatóságról (sebességről) utóéletről beszélj, az, hogy felmegy rá, egy dolog. Gondolom kifejezetten gyorsabb a Win10, mint a Win7, régi hardveren... A lemezkezelés meg egyenesen pazar lesz, az ám. Persze mit tudhatom én, ezt te tudhatod. Csakis te.
    Nem registry-hízással való belassulásról beszélek, hanem az eleve használhatóságról. Sem nem verzióugrásbeli hanganomáliáról beszéltem. Értem, hogy megérveled minden fronton a kizárólagos hasznosságát, de ez nem azt jelenti, hogy rajtad kívül más ne szívhatna vele. Nem tudom ez így mennyire tiszta. A hang nem ment el. Olvass pontosan.

    Én is kifejtettem, hogy miért marad meg egyes esetekben és ha tetszik, ha nem, vannak ilyen userek. Nem túl nyerő ez a haverom kifejtette és jól megvan mondva a minden is vitakultúra, de nyilván ez benned nem fog változni, ezzel kell gazdálkodni - ez így önmagában is vita tárgya lehetne.

    A 10 többet eszik.
    A frissítésekkel - végponton - van, ahol gond van, van, ahol nincs. Összességében a legtöbb gépen már valamikor volt gond belőle. A frissítés, mint olyan önmaga meglétével nincs gond. De a zuhanással sincs gond, csak a földet éréssel..

    Lehetne ezt ismételgetni napestig. Ezt a legenda-dolgot nem tudod elengedni, látom. Valami nagyon kétségbeesett saját kerekvilág-védés van itt a háttérben. Millió féle hardveren futó OS-ekről beszélünk, te meg egypár különbségtől látványosan bacrashelsz. Mert hát az elképzelhetetlen, hogy többnemű árnyalata létezzen egy termék felhasználásának, futásának. Gondolkodni tanulj meg előbb.

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Winne #47585 üzenetére

    Mint ahogy korábban írták, nem minden esetben kerül ki a hívásrögzítés a híváskor...
    Most megnéztem a régi Doogee x5 Pro-n ott is kint van (azon 6-os Android van) ill. a Redmi 7A-n is ott figyel. Olyan lehetőség is van (ez most szintén a Redmi 7A), hogy a hívás beállításokban automatikus rögzítést állítasz be, majd megadod azt a számot, amit minden esetben rögzítsen.

    Nem tudom milyen telóról beszélünk, de a beállításokban ha rákeresel a hívásrögzítés-re, akkor talán feldob olyan lehetőséget is, mint feljebb, azaz automatikus rögzítés és talán olyan opció is előkerül, ahol pl. ki lehet tenni a hívásrögzítő ikont a hívás felületre stb stb...

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

  • AtHoS

    nagyúr

    válasz AtHoS #47606 üzenetére

    orvosi időpont foglaláshoz erre akadtam: [link] , [link] ezek mondjuk online működnek, ami lehet nem is megfelelő

    read-only mode on the forum

  • Postas99

    senior tag

    válasz AtHoS #47609 üzenetére

    Köszönöm. Lehet ezek jobbak, nem gond hogy online mert a Doki 2 helyen is rendel.
    Megnéztem a rainlendart, ha befoglalom az időpontokat, majd utána befoglalnék egy újabb időpontot akkor vidáman feladja ugyanazt az időpontot hogy foglaljam be egy új eseményre. Kár érte jó ügynök volt. Szóval nem tartja nyilván hogy már egyszer befoglaltam.
    Többit is megnézem..

  • Vesa

    veterán

    válasz Kempetlen #47587 üzenetére

    "A Win 10 minden szempontból jobb, nem értem, miért szarakodnak emberek még a 7-te"

    1. Nem jobb
    2. Kémekdik, kényszerfrissít, hülyének nézi a felhasználót
    3. 3 évig még érkeznek frissítések (azoknak a cégeknek, akik fizetnek érte...a neten naprakészen beszerezhető)

    totron
    +1
    Végre egy intelligens, értelmes hozzászólás, a nem túl nívós képességű megmondóemberek mellett! Kell az ilyen, sajnos egyre ritkább...

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

  • King Unique

    titán

    válasz Vesa #47611 üzenetére

    1. De, jobb, sokkal modernebb, sokkal többet tud, sokkal fejlettebb, mint a 10+ éves legacy, muzeális, már (részben) EOL W7...

    2. Azt telemetriának hívják, ami a W7,8.1 rendszerekben is van, + amúgy a gépházban testreszabható. Nem, beállítható a manuális frissítés is, léteznek választható frissítések is, de egy idő után nyilván kell frissíteni, ha nem akar a user lyukas, nem támogatott OS-t használni. Nem, nem nézi annak, bár akik annyira nem értenek hozzá és úgy általában az egész informatikához sem, azoknál úgyis mindegy. :D

    3. Az ESU csak és kizárólag szervezetnek elérhető fizetős formában, nem home usereknek, meg csak biztonsági frissítések, semmilyen érdemleges újítás és fejlesztés... Az otthoni tákolás meg illegális, warez és kétes kimenetelű, szóval arra aztán nem érdemes alapozni. :DDD

    [ Szerkesztve ]

  • Kempetlen

    tag

    válasz totron #47607 üzenetére

    Valami nagyon kétségbeesett saját kerekvilág-védés van itt a háttérben.

    Hiába próbálod rámhúzni a dolgot, nem fog menni. Nyilván nem csak telepítem, hanem napi szinten 3 gépet a közvetlen közelemben használok/tapasztalok. Illetve ismerősi körben, és azokban az irodákban, ahol szintén Win 10 alapon megy a munka, szintén találkozom a gépekkel, nem csak telepítéskor, hanem utána is rendszeresen. Teljesen fölöslegesen próbálkozol ilyen lealacsonyító ferdítésekkel csak azért, hogy ne sérüljön a Win 10-ről alkotott véleményed.

    Egy dolgot felejtesz el, hogy mint minden rendszer, a használhatóság rohadtul függ a telepített programoktól. Rendszer és rendszer között hatalmas különbséget jelent ez. A saját telepítéseken ÉRDEKES MÓDON még nem volt sosem baj. :) Ez biztosan feketemágia lehet. De még az is előfordulhat, hogy nem véletlen írtam én a fent látható összefoglalót? :U

    Vesa: 1. Nem jobb
    Na, ez aztán a velős hozzászólás. :D Csak én nem látom az indokokat? Amúgy nincs igazad, a Win 10 minden tekintetben egyszerűbb, gyorsabb, fájdalommentesebb, és ne felejtsük el, támogatott. Win 7-re már senki sem fejleszt semmit, és a legtöbben már nem is tesztelik Win 7-en a szoftvereiket, ami amúgy teljesen érthető 2020-ban.

    2. Kémekdik, kényszerfrissít, hülyének nézi a felhasználót
    Te ilyen hipochonder típus lehetsz. Amúgy meg ennyi a megoldás. A frissítésekkel pedig nincs semmi baj. Az android is felpakolja a havi biztonsági csomagot, ahogy a Win 10 is 2 hetente. A nagy frissítések pedig eddig is opcionálisak voltak. Hol van a probléma?

    3 évig még érkeznek frissítések
    Na jah, csak nem az átlag számára, plusz mindezt miért? Hogy továbbra is egy elavult rendszert lehessen tutujgatni? Nade minek?

    [ Szerkesztve ]

  • Vesa

    veterán

    válasz King Unique #47612 üzenetére

    1. Nem kell, hogy többet tudjon, az kell hogy stabil legyen! A w7 nálam stabil, 5éve egy install fut (grafikai munkát végzek, ami közismerten hardverigényes feladat).

    2. Ó igen, az "anoním telemetria", amiből kb. mindent meg lehet tudni rólad. Olvasgass kicsit a témában, tele van vele minden nevesebb szakportál. W7-ből ki lehet irtani ezt, 10-ből nem tudod teljesen.
    A frissítést hagyjuk, komplett rendszeremet hazavágta, kétszer is. A személyeskedő butaságod nem érdekel...Érvekkel, kulturált módon szívesen vitába szállok, primitív személyeskedéssel nem kívánok foglalkozni.

    Kempetlen

    "A frissítésekkel pedig nincs semmi baj."

    Nálunk 10 gépen elszálltak a Wacom táblák, mert ez a "világ csodája" felerőszakolta a saját _nem működő_ drivereit. Nyilván kitaláálom, Te ezt _is_ jobban tudod.

    Aztán szívtunk amiatt is, mert a Creators update elbarmolta a fontokat a Photoshop alól.

    A többi, W10 frissítésekhez kaolcsódó hibák méretes listáják a neten olvashatod. Period!
    Mivel számodra ez nem a tényekről szól, hanem egy gyerekes hitvita, ezért a témát a magam részéről lezártnak tekintem!

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

  • Kempetlen

    tag

    válasz Vesa #47614 üzenetére

    A Win 10 minden tekintetben stabilabb, mint a Windows 7 volt. Ez tény, igencsak nagy mintavéletezés alapján. Én eléggé gyaláztam a rendszereket, és míg a Win 7 nálam 2 évet kibírt, addig a 10-nél azután sincs semmiféle lassulás meg egyéb baj. Sokaktól azért nem hallod a napi problémákat, mert nincs. ha egyszer stimmel a hardware és normális szoftvereket alkalmaznak, akkor azt az embert onnantól fogva nem találod meg mindenféle fórumokon panaszkodni - és megsúgom, ebből van a legtöbb.

    A Creators Update totál régi, az arra való átállásnál valóban volt gond. De az már egy 2 éves történet! Azóta 4 nagy verzió jött ki, és egyikkel se volt baj.

    Azok még sosem jöttek vissza hozzám gépet szereltetni, akinél lecseréltem a meghajtót SSD-re és Win 10 került fel hozzájuk. Itt, a topikban is többször meséltünk már arról, hogy a Win 10 reinstall eddig is gyakorlatilag megszokásból, vagy nagy mértékű hardware-cserék után történtek, nem pedig muszájból.

    Mondd már meg, hogy mennyit számít a használhatóságban vagy stabilitásban bármiféle telemetria? Egyrészt kezelhető megfelelő HOSTS fájl szűréssel és egyéb trükkökkel, másfelől meg gondolom akkor se Microsoft, sem pedig Google élőformákat nem alkalmazol, kizárólag Brave browserben böngészel a pure Linux kerneled alól.

    Az, hogy neked mi vágta annak idején haza a géped, semmiféle érvnek nem számít. Elmagyaráztam, hogy az 1803 óta nincs ilyen probléma, de hajrá, használd nyugodtan az elavult Win 7-ed, engem érdekel legkevésbé - csak közös fórumba nem kéne hülyeségeket írkálni. Engem csak ez zavar.

    [ Szerkesztve ]

  • King Unique

    titán

    válasz Vesa #47614 üzenetére

    1. De, kell hogy többet tudjon és vannak ahol és akik számára előnyösek, szükségesek az újítások. Hú, nem mondod, nálam meg W10 stabil, sőt van olyan telepítésem, ami 1507-ről lett végigupgrade-elve gond nélkül 1909-ig és majd hamarosan 2004-es verzióra lesz. Ja, és a hardverváltozást is van amikor jobban kezeli a 10-es, a licencelése meg egyértelműen rugalmasabb, lásd digitális licenc, ami Microsoft-fiókhoz is kapcsolható, stb.

    2. Mese, egyik okoskodó, meg okoskodó szakportál sem tudott eddig ilyen téren semmilyen konkrétumot felmutatni, meg hogy mégis milyen személyes adatokat gyűjtenek és ebből eddig pontosan kinek és milyen hátránya származott, szóval ennyit erről... W7-ből ki lehet irtani, húha, ja akik nem értenek ahhoz sem ezt a mesét terjesztik, meg ugye mióta ott is összesítő frissítések vannak, tényleg úgy megy, hogy csak úgy kigyomlálunk akármit... :DDD

    3. Az, hogy nálad gondod okozott egy adott frissítés, nyilván nem jelenti azt, hogy mindenki másnál is. Nálam meg speciel nem okozott gondot, meg ugye vannak szükség esetére olyan dolgok is mint pl. adott frissítés eltávolítása Windows alól / WinRE környezetben, rendszer-visszaállítás, rendszermentés stb. Vagyis aki konyít hozzá valamit, az használja az utóbbiakat és nem úgy megy, hogy csak úgy elszáll a rendszer, aztán utána semerre... A személyeskedő butaságod engem sem érdekel, amit ráadásul te kezdtél... :U Meg az ilyenekkel úgyis felesleges, mert láthatóan nem vagy olyan szinten otthon a Windows témában és nem értesz a Windows 10-hez, max. vsz gúgli szinten, szóval nem világos mégis mire fel a nagy "szakértés", amivel amúgy már maga a Microsoft sem ért egyet.. :DDD

    [ Szerkesztve ]

  • totron

    addikt

    válasz Kempetlen #47613 üzenetére

    Én értem, hogy nagyon büszke vagy az elért telepítős eredményeidre, de önigazolással önigazolást igazolni nem ér. További jó szervizelést kívánok és persze felnövést. Fürdetés tekintetében ne magadból indulj ki. A többváltozós gondolkodást tudnám megint csak említeni. Azért ironikus, hogy pont a nemsérülést emlegeted, valahogy nekem meg te tűnsz pont ilyennek.

    Függ a telepített programoktól, ebben egyetértünk. Minimális, már használható apparát sebességéről írtam. Persze nem értek az informatikához, ez már csak így van.

    Win 7-et sem kell telepíteni muszájból. Bullshithalom növekszik. Másik felnagyított divatérv, hogy nem fejlesztenek Win7-re - amivel azt sugallod, hogy nem használható effektíve, de úgy semmire. Esetleg még írd be, hogy megszűnt a Win7, mármint hogy az összes valaha feltelepített bitje eltűnt a világegyetemből. Majdnem ilyen szintű ez a szüntelenül idecitált érv is.

    Különben neked honnan a fenéből van ekkora önbizalmad? TE elmagyaráztad. Már elmagyaráztad. Minek fórumozol ilyen habitussal? Notepad.exe, de tényleg vagy zárt csoport, ahol nem érhet ellenvélemény vagy ami még rosszabb, ami végképp lekezelhetetlen: ugyanannak a véleménynek egy más árnyalata.

    Az érdekes mód tekintetében a hardverkörnyezetet emlegesd, ne saját magadat. Nárcizmus power.

    Szerk.: gondolom a használt Win10-es gépek is régi gépek - arról ment ugyanis a pofázás. Ja nem, keresztérvelés kell, hogy igazad lehessen. Ne csússzunk már félre csúsztatásokon.

    [ Szerkesztve ]

  • Kempetlen

    tag

    válasz totron #47618 üzenetére

    Nem sugallom, hanem tény: ha egy rendszerre már nem fejlesztenek szoftvereket, akkor hogy várod el, hogy az stabilan működjön? Ez ennyire egyszerű. És akkor a biztonsági frissítések hiányát már nem is említem, mert az is nyilván valami misztikus hülyeség.

    Ha nem akarnád, hogy a bullshithalom növekedjen, akkor nem írnál ilyen totálisan felesleges bekezdéseket, mint most tetted. Onnan van ennyi önbizalmam, hogy rengeteg olyannal találkoztam már, aki próbálta megmagyarázni, hogy miért JOBB a Windows 7, vagy hogy miért van értelme kikapcsolni a frissítéseket. Ezen még néha felhúzom magam, de valójában kiröhögnivaló minden ilyen balfasz. Ha magadra vennéd, akkor csak hajrá! You're welcome.

    Igen, ezerféle régi gépre raktam már fel Windows 10-et, ha már érdekel - de úgy tűnik, csak a fogást próbálod keresgélni. Sok sikert! :D

    [ Szerkesztve ]

  • totron

    addikt

    válasz Kempetlen #47619 üzenetére

    Vitakultúrád mindenesetre reménytelen. Nem a másikat látod, hanem a feldolgozhatatlan (tényszerűtlenségnek minősített) másvéleményt, de szigorúan a magad érzései, képletei mentén. Így alakulnak, olyanok, hogy én mindenkinek adagolnám. Nincs bennem térítési szándék. Aktívan kiakadtál, mikor eltérés mutatkozott a bejáratott univerzumodban, arra reflektáltam. Na de mostmár elég a csúszkálásokból. Élj a világodban a beplántált dogmák szerint. Nem azt állítom, hogy hülyeség Win10-et használni, azt állítom, hogy nem tudod kezelni a helyzetet. Azt viszont nagyon nem. A többire meg felesleges sokadszorra is visszakanyarodni. Majd egyszer talán megérsz egy ilyen diskurzushoz is. Csakhogy nem biztos, hogy a szervizelt gépek számával egyenesen arányos lesz a közelebbjutás. Keress valamit, ami humán téren is fejleszt - és ez nem személyeskedés. Hány éves vagy egyébként?

    Szerk.: és nem, nem a fogást keresem, te kapcsolod össze, mert összegabalyodott a tények és érzések síkja benned.

    [ Szerkesztve ]

  • Kempetlen

    tag

    válasz totron #47620 üzenetére

    Minek ez a rizsa és személyeskedés? :U Most, komolyan, hány éves vagyok. Mi a következő, hogy hívod az apukád?

    Tök egyszerű belátni, hogy nincs igazatok Vesa-val. Olvassátok King Unique-et, ha nekem nem hisztek. Ennyit erről.

    [ Szerkesztve ]

  • totron

    addikt

    válasz Kempetlen #47621 üzenetére

    Mert vállalhatatlan amit nyomatsz és messzemenően rossz irányba vitted? Lehetett volna ezt másképp is. 22-nek gondollak max. Zárjuk le.

    Már megint saját berken belül akarod igazolni az igazolást. Elolvastam őt is, nem mondok ellent. Nem azzal van bajom. Össze is lehet fésülni a tapasztalatokat, nem háborúvá érlelni. Na de ezt hiába mondom.

    [ Szerkesztve ]

  • Kempetlen

    tag

    válasz totron #47622 üzenetére

    Egyetlen érvet se hoztál fel azok ellen, amit írtam, az utóbbi 3-4 hozzászólásodban, csak az én személyemet próbálod kóstolgatni igen kevés sikerrel. Ezzel így valóban nincs sok kezdenivalóm.

    Ha összefésüljük a tapasztalatokat, akkor az jön ki, amit már az elején is írtam: Win 7 elfelejt, Ubuntu vagy Win 10 telepít. Nagyon sok szükség volt erre a sok fölös körre, hogy végül ugyanott lukadjunk ki. clap clap

    [ Szerkesztve ]

  • totron

    addikt

    válasz Kempetlen #47623 üzenetére

    Nem, te megbeszélted magaddal, hogy ugyanoda akarsz kilyukadni. Valamiért nagyon fontos ez neked. És egyáltalán nem az jön le, hogy vitába küldhető érvként lenne jelen benned a meggyőződés, sokkal inkább a személyedre veszed, talán ez az életed, nem tudom. Érveknek azért nincs helye, mert.. hát most írtam le, megint. Magadat nem látod ebben, ki tudja hány évig nem is fogod még, talán soha.

    Már azzal is próbálkoztál, hogy én minden gépre lassúnak állítottam volna a Win10-et és hasonló. Kiforgatsz mindent, a dogmákat mellé rakod és kész is a tuti. Nem felemelő ez így. Majd pár év múlva visszatérünk erre, ha érdemes lesz.

  • totron

    addikt

    válasz Kempetlen #47625 üzenetére

    Nem hívom apám, csak a fiatalfelnőttek egy (személysiség)típusára jellemző ez, ahogyan előadtad magad. Ezt próbáltam tisztázni, de akkor maradjon titok. Ez sem személyeskedés.

  • Kempetlen

    tag

    válasz totron #47626 üzenetére

    Na jó, utolsó nekifutás a gyengébbek kedvéért.

    • A Win 7 nem támogatott, nincsenek rá tesztelt szoftverek 1-2 kivételtől eltekintve.
    • A Win 10 stabilabb és a frissítésekkel is jobban bánik, amellett, hogy támogatott szoftverek érkeznek rá.
    • A Win 10-et könnyebb használni, sokkal letisztultabb, és a felületi villódzó és egyéb bugoktól is mentesebb. Könnyebben feláll egy fatális hibából is. Teljesen hazavágni sokkal nehezebb, mint egy Win 7-et.
    • A Win 10-re már egyáltalán nem jellemző a Win 7-nél még részben jelen lévő belassulási probléma pár hónap elteltével.
    • A két rendszer ugyanakkora erőforrás mellett azonos dolgokra képesek. Egy tiszta rendszer mintkettő esetében 1-1,2 GB memóriát használ, és mindkettő tipikusan 40 GB-on elfér..
    • A Windows 7 idővel sokkal több tárhelyigénye, mint a a szintén Lemezkarbantartóval rendszeresen rendbentartott Windows 10-é.
    • A Windows 10 egyre stabilab kiadásokkal rendelkezik, erre a Microsoft egy ideje különösen ügyel - főleg a kezdeti problémák miatt. Emiatt a fő upgrade-ek is az esetek túlnyomó többségében hibamentesen lefutnak.

    Ezek a tényállások. Személyiségtípustól meg minden bullshittől mentesen. Ezekre nem cáfolnak rá a "Creators Update az én gépemen nem ment valami" jellegű traumás benyomások évekkel ezelőttről, sem pedig az, hogy megkérdőjelezed a használhatóságát vagy sebességét. Innentől fogva pedig igen, ugyanoda lukadunk ki, amit eddig is írtam: vagy Win 10, vagy Linux. Most ezek a - hosszútávon biztonságosan és normálisan - használható operációs rendszerek jelenleg. Ez ennyire egyszerű.

    [ Szerkesztve ]

  • totron

    addikt

    válasz Kempetlen #47627 üzenetére

    Már nem annyira élvezem, de te még csak igen.
    Nincsenek tesztelt szoftverek - megint a megszűnés kategóriája. Annyi éven keresztül kitesztelt, lepróbált szoftvercsomagok és egyéni fejlesztők által is megírt progik ezrei, tízezrei nincsenek már - okké.. Miért divat keverni a tényeket/mindent is a fogyasztóiságra oly' szépen ráültetett beparáztatással? Effektíve működik a Win7-es gép is, sőt, a Nokia 3210-es is, igen, egyikre sincs szájbatekert frissítés. Hjajj. Nagyon fontos ez a gondviselés. Mondom ezt úgy, hogy a világból kikergetnek a gyenge jelszavakat használók és alapvetően gépüket felelőtlenül használók, minimális tanulásra sem hajlandók. A másik véglet sem szerencsés, mikor a dogmák környezeti változók nélkül vannak szajkózva, szemellenzőben, ezt csinálod most te. Nézd meg az egészet, honnan indult. Mármint honnan indult, nem te minek vetted. Mert te arra reagáltál aminek te vetted. A gyengébbek kedvéért csakis.

    Jobban bánik.. a földet érés is jobb? Miben jobb a frissítés-bánásmód?
    Könnyebb használni: marketinges droid-e vagy? MIBEN könnyebb? Te látod magad ilyenkor?

    Az egyik legnagyobb differencia a telepített méretben van. Ne égesd már magad, de komolyan. Persze az is "ugyanannyi". Messze lassabb a Win10. Jó, neked nem. Meg bemagyarázod a környezetednek, hogy ami úgy van, az nem is úgy van és fordítva, azokkal visszaigazolod magad és kész is a lista.
    Biztos akad eset, melyben extra large méretű Win7 nagyobb, mint egy gyakran karcsúsított Win10, de ugye érzed, hogy fals összevetés?

    Ez a baj, hogy neked ennyire egyszerű. Nyilvánvalóan eddig is az tűnt ki, hogy egyéni eset egyéni rossz szajízét húztam én is rá az egész Win-univerzumra. Sanszos. Csúsztatsz megint.

  • totron

    addikt

    Az egyéni esetek sem elvetendők egyébként. ANNAK a usernek probléma, adott esetben nagy probléma. Meg sincsen történve mert nem tömeges? Becsületbeli ügyet csinálsz ebből a Win témából, de fókusztévesztés van: az embert kell kiszolgálnia. Gombhoz is lehet keresni a kabátot, de az egyszeri júzer annyit fog látni, hogy az addig jól bevált hardvereivel - nem őskoriakkal - jól ment minden, most meg már nem. Ez a fejlődés, hogy kivettek támogatásokat? El nem ítélhető módon fog arra a következtetésre jutni, hogy bizony nem a pár éve - talán nem is fillérekért és nem is találomra kiválasztott - kártyái nem mennek és csak a rendszer cserélődött, tehát nem önmagát vagy a vast fogja okolni.
    És tételezzük fel azt is, hogy nem síkhülye és bár érti, hogy új oprendszer, meg változás, akkor sem fog bologatni a dolohoz. A haladás nem ilyen. Ezt most nevezhted kiragadottnak és nem szembemenve írom az alaphelyzettel, hogy a változás az van és nem mindig áldozatuk nélküli, de olyan természetess pökhendiséggel lendültél túl ezen az egyéni előfordulás intézményén, hogy nehéz szó nélkül hagyni. Nem érdemes már használhatatlan hardverekhez ragaszkodni, de ez a mentalitás sem kell a fejlődés címszava mögé bújtatva, amit te képviseltél ezzel az imént. Gondolom ezt sem látod.

  • Vesa

    veterán

    válasz totron #47620 üzenetére

    Hagyd, gyerek még...

    "egyéni előfordulás"
    Ami ráadásul nem is valid, hiszen nem pár tucat ember dolgozik komoly grafikai programokkal, hanem többtízezer, sőt, százezres számról beszélünk! Persze ha a windows-t használók teljes táborához mérjük, akkor valóban "elenyésző". Más kérdés, hogy ez a lényeget tekintve teljességgel irreleváns...

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

  • Kempetlen

    tag

    válasz totron #47628 üzenetére

    Vannak kitesztelt progik, de amelyik neten működik, és nem frissítik őket, az biztonsági okból elvetendők.

    A Windows 7 ilyen szempontból eleve elvetendő. Teljesen rendben van, hogyha egy speciális feladatra, netes összeköttetés nélkül valaki Win 7-et alkalmaz. De én nem a speciális, hanem az átlagfelhasználás szempontjából közelítem meg ezeket a kérdéseket.

    Egy kőbalta telefon frissítése és egy neten folyamatosan használt, sérülékenységektől hemzsegő szoftveres környezetet ne hasonlítsunk már össze. Nyilván számít a jelszavazás, a felhasználó hozzáállása és szokásai, de mi pusztán az oprendszereket hasonlítottuk össze.

    Valahogy úgy néz ki, úgysem megy át, az amit írok, csak jössz itt földeréréssel meg minden egyéb hablattyal. Innentől fogva megint nincs értelme a hsz-ed további részének.

    #47629: egyéni esetek blabla. Ezzel mit akarsz mondani? Nem jó a Win 10? Inkább ne használjuk, jó a frissítetlen 7? Vagy mi a kijelentés, ami mellett egyáltalán érvelni próbálsz? Még ez se tiszta.

    A Win 7, általános felhasználásra semmilyen szempontból sem jobb, mint a 10. Se a támogatottság, se más nem támasztja alá. Ezt teljesen jól kifejtettük, nincs értelme tovább ragozni.

    Az egyéni esetek pont azért egyéni esetek, mert nem alkalmazhatók az átlagra. Főleg nem azok, amik évekkel ezelőtt, egy ma már nem alkalmazott Win 10 verzióra vonatkoznak.

    Vesa: Te meg se próbáltál King és az én érveimre reagálni, úgyhogy nem igazán értelmezhető, hogy most mire fel is ugatsz be. Ráadásul megint nincs igazad.

    [ Szerkesztve ]

  • totron

    addikt

    válasz Kempetlen #47631 üzenetére

    Nem, te a remegést hasonlítottad össze. Kell a gondviselős frissítés, meg a saját világ védése. Kérdéseimre nem kaptam választ. De mindegy is.

    Szerkimerki.: sajnálom, hogy ilyen szinten nem értesz. Azt mondom az egyéni esettel - éspedig ezt érezni illene - hogy nem vizsgálod meg az emberi tényezőt, a valószerűségét az egésznek, hanem csak hajtod, hogy dea Win10 éshogy az jobb. Jó, ÉRTEM. Mindenki érti. Jelenkori egyéni szívásokra gondoltam, még akkor is, ha szerinted ez "nincs". Maradjunk annyiban, hogy megesik azért, szépen. Nekik mit mondasz? Dögöljenek meg? Nem, nem érvelek ezzel burkoltan a 7 mellett. Van mondókád erre is? Jó a Win10, DE. Hibátlan a haladás, DE. De de de. Naugye. Sonar meg.. A DE faktor mindent elbír: aggassunk külső eszközöket, térjünk át asztali gépre, DE a Win10 jó. Legyen mondókád arra is, aki szív és ne pedig elhantolni való károgókként tarts őket számon. Valahonnan eltanultad ezt a mentalitást és azt hiszed, hogy jó. Emberileg is, meg logikailag is. De nem, egyik esetben sem.

    [ Szerkesztve ]

  • King Unique

    titán

    válasz totron #47628 üzenetére

    Ez a messze lassabb a Win10 nem tudom mégis honnan jött, amikor a hivatalos rendszerkövetelmények is kb. azonosak, de persze nyilván csak szerinted alapon értendő... :DDD Ja, meg a W10-nél gyorsabb a bootolás is a gyorsindítás miatt, aztán pl. NVMe SSD-ket is normálisan támogatja, nem kell tákolni a telepítőt, UEFI-s telepítést szintén, nem úgy mint az avítt 7-es... Aztán a W10-nél legalább natív USB 3.X támogatás is van, + UASP és UNMAP, a W7-nél ezek sincsenek, illetve ha fel is van téve a 3.0 driver, akkor is csak BOT módot tud... + Ha már a méret, akkor a 7-esnél eredetileg a lemezkarbantartó még a Windows Update után sem tudott törölni, az is csak utólag lett beletákolva a buta rendszerébe... Modern és fejlett Windowsoknál - lásd W8.X és W10 - nyilván nem téma, azokban alapból benne volt, van többek között ez is.
    Amúgy meg nincs miről beszélni, pláne hogy a W7 már EOL lakossági vonalon, ennyi. Aki szervezeti szinten használja, ott még van fizetős támogatás pár évig, de modernebb és jobb már nem lesz a rendszer. + Itt most a home felhasználás volt inkább a téma és oda online használtra nyilván nem az EOL OS az elsődlegesen javasolt, ennyi. Meg attól, hogy a W10-nél is vannak hibák és nem mindenkinél problémamentes, attól még egy igenis jó rendszer és már 1+ milliárd eszközön fut, ami azért mégiscsak jelent valamit. :))

    Ja, és kicsit vissza lehetne venni, pláne hogy a leírtak alapján nem nagyon mire okoskodni... :U

    [ Szerkesztve ]

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Vesa #47614 üzenetére

    Előbb utóbb nem csak a szoftverek hanem az egyre újabb hardverek sem fogják támogatni a Windows 7-et tehát ez a ragaszkodás egyszerűen okafogyottá fog válni mert kénytelen leszel váltani, pl. 5-10 év múlva építesz egy teljesen friss konfigot amire már nem lehet majd telepíteni a Windows 7-et.

  • totron

    addikt

    válasz King Unique #47633 üzenetére

    Ja, a hivatalos rendszerkövetelmények. Meg van mellé a valóság. Srácok, leírom ide is: nem milliós karórákról vagy Ferrárikról beszélgetünk, nem gondolom, hogy annyira hihetetlen lenne egy saját tapasztalat. Meg az úgy teljesen szokatlan, hogy adott hardveren egy újabb oprendszer az lassabb (ja, vannak mikroellenpéldák). És komolyan erről pötyögünk..

    A gyorsindítás egy funkció és elterjedt a használata, nem is hülyeség nyilván, de bootot boottal illik összevetni. A többire meg mit írjak? A barátod vitte el abba az irányba a témát amibe. A polemizálás nem is ezen ment. Nyilván szerintetek meg de. Ah.

    Az megvan, hogy elbeszélünk egymás mellett? Ne, ne legyen meg, minek.

    [ Szerkesztve ]

  • Cs1csó

    félisten

    válasz totron #47635 üzenetére

    Amúgy miért jó neked egy 11 éves oprendszert használni amit már legalább 4 hónapja semmilyen formában nem támogatnak?

  • Vesa

    veterán

    válasz Cs1csó #47634 üzenetére

    "egyszerűen okafogyottá fog válni mert kénytelen leszel váltani,"

    Ezzel tisztában vagyok, azonban magad is leírtad: ez egy kényszer!

    Mert azt még egyik okoskodó sem tudta megmagyarázni, miért válassszm a számomra egyértelműen instabilabb, sokkal több hibalehetőséget hordozó OS-t, azzal szemben, amit reggel bekapcsolok, és tudom, hogy működik, mert ezt teszi 5 éve! Szemben a másikkal, ami már többször okozott problémát (konkrét anyagi kárt is). Ne keverjük össze azt, hogy iparági érdektől vezérelt kényszer miatt persze előbb-utóbb kénytelen lesz mindenki váltani, és azt, hogy erre a felhasználók egy igen jelentős részének egyébként semmi szüksége nem lenne, mert a jelenlegi rendszer tökéletesen stabil és minden tud, amire szükség van!
    Egy hasonlattal élve: Nem vita tárgya, hogy egy iPhone képességei és tudása messze lekörözi egy avétos Nokia telefon tudását, azonban, ha számomra a telefon csak telefonálásra kell, akkor minden egyéb űberfaszaság felesleges és _számomra_ semmiben nem fog többet nyújtani. Ahogy nem kívánok drivert sem frissíteni, ha a jelenlegi kiválóan működik, és nem fogok soha elfogadni egy olyan rendszert, ami mégis rám kényszeríti ezt (ráadásul mint azt számos eset mutatja, hibásan és bajt okozva)!

    A windows verziók véleményezésének csatájában engem az érzelmi kérdések teljesen hidegen hagynak. Csodálatosan meg lennék elégedve a W10-el is, ha nem okozott volna már konkrét károkat és bosszúságokat, nem kémekedne utánam és a többi! Amíg ezt nem képes hozni, addig engem teljesen hidegen hagy, hogy milyen extra szolgáltatásai vannak, ugyanis nem az OS-t akarom b*sztatni, hanem szimplán dolgozni akarok!

    A megmondóemberek ilyenkor szokásos, "mert nem értesz hozzá" típusú, gyerekes mantráját megelőzve leszögezném, hogy a w10 anomáliákkal tele van az internet. Aki ezt a tényt mégis kétségbe vonja, az konkrétan vagy nem tud olvasni, vagy vallásos/gyermeki áhitattal tekint egy pénzért megvásárolható fizikai termékre, mely gyerekes primitívséghez én nem kívánok asszisztálni!

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

  • Kempetlen

    tag

    válasz totron #47635 üzenetére

    A valóság az, amit leírtam. Nagy mintavételezés alapján, és az általános tapasztalat is ez. Az, hogy neked mi volt a nyűgöd vele, nem sokat oszt vagy szoroz a témán. Nyilván nem ezzel foglalkozol, nincs akkor rálátásod. A személyes tapasztalattal semmi gond nincs, csak amikor megkérdőjelezed más kvalitásait, és bemászol a személyes terébe, na az innentől fogva érthetetlen. De akkor hagyjuk is.

    Vesa: Pontosan azért, mert nem instabilabb. Azért, mert támogatott bármennyire is alulbecsülöd ezt a kérdéskört. Azért, mert biztonságos - de láthatóan ezt is leszarod. Akkor ezek után mivel győzzünk meg? Nyilvánvalóan téged személyes preferenciák és benyomások űznek, így viszont nem lábalsz ki a tudatlanságból. Én is sokáig halogattam a Win 10 használatát, de egy jó ideje meglépték azt a szintet, ami elfogadhatóvá és megbízhatóvá teszi. Ennek idestova 2 éve. A mostani előtti, 1909-es release pl. csak arról szólt, hogy bugfixeljenek, új feature abba nem igazán került bele. Szerinted képtelenek változtatni, és még mindig attól kell félni, hogy vajon mikor omlik össze? Ez már a múlt, évek fejlesztése van a Win 10-ben. És valóban, ha nem ismered, hogy hova jutottak, mennyire megbízható, akkor nem lehet más a következtetés, minthogy nem próbáltad, és épp emiatt érteni sem értesz hozzá. A bizalmatlanságon csakis a saját tapasztalás segíthet, ha nekünk nem hiszel.

    [ Szerkesztve ]

  • totron

    addikt

    válasz Kempetlen #47639 üzenetére

    Hát attól tartok, ha ilyen a hangnem, engem sem érdekel a te sértettséged. A vélelmeidet meg privátban is megírhattad volna, persze a nagyközönség előtt kell, hátha valaki automatikusan átveszi a te véleményed. Valamilyen szinten biztosan jó problémamegoldó vagy és ezt a szervizelésben tudod is kamatoztatni, de ezen a betanított munkás szinten túl nem látsz. Nem személyeskedés, csak ennek tudom be, hogy sehova nem sikerült jutni, órák alatt sem. De legyen ez. Nem hatalmaz fel viszont arra, hogy kérdés nélkül told rám a véleményed rólam. Ami nyilván fix, hogy ne kelljen semmit összefésülni, nem tudod máshogy feloldani a szembenállást, elég statikus vagy így. Ha valami meghaladja az említett kvalitásaidat, akkor rögtön nyűg, meg rögtön a másik a hülye? Az ügyfeleknek is ezt adod be? Szép. Klasszikus IT-s arrogancia. Nem sikerült nem elbeszélni egymás mellett sem, gondolom ez is erény. Hát, ez jobb nem lesz. Továbbra is van rálátásom, továbbra is képtelen vagy kezelni az akár árnyalataiban eltérő tapasztalatokat vagy szöveget értelmezni vagy én nem tudom, de nagyon ragaszkodsz. Tedd.

    Szerk.: mégis csak bosszantó azaz ultraprimitív gyerekattitűd amivel élsz. Messze nem csak a saját tapasztalataimról írtam, hagyjuk már ezt a belém vetített minden azért van, mert védem az igazam sarkítást. Te hoztad ki erre. Hiába írom ezt is. Soha ne kérdőjelezd meg magad, csak ügyesen és magabiztosan, előre. Szevasz.

    [ Szerkesztve ]

  • Vesa

    veterán

    válasz Kempetlen #47639 üzenetére

    Komolyan, Te mit nem értesz azon, hogy tömegeknél okozott összeomlást vagy egyéb bajt a frissítés?
    Jól írja a kolléga: van a saját kis szűk világod, azon túl semmi nem létezik. Értjük, összeraktál pár gépet egy garázsban és a clean install stabil volt. Parádés. Ebből levonod a -hibás- következtetést, hogy az összes felhasználónál ennyi a történet. Pedig már legalább a harmadik linket teszem be, amiben konkrét w10 anomáliákról írnak. Egyiket sem olvastad el nyilvánvalóan.
    Meggyőzni? Mivel? Azzal, hogy a világba kijelentéseket teszel? Én már több linket odabiggyesztettem az érveim mellé, Te maximum egy másik fórum tagra hivatkoztál, mintha ő a szakma egy kikezdhetetlen géniusza lenne, akinek a szava mindenek felett hiteles! Ne vicceljünk már...

    Na mindegy, veled befejeztem mert erre a szintre nem kívánok lemenni.
    Mindenkinek további stabil OS-t kívánok, mindegy milyen!

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

  • ollie

    MODERÁTOR

    válasz SunMount3r #47586 üzenetére

    Teljesen mindegy melyik browsert használod, mindegyikben sokat fognak enni a weboldalak.

    ***

  • Winne

    nagyúr

    Üdv!

    Powerpoint ppt-ket kellene összefűznöm minden tartalmával együtt, hogy egyben legyen és keresni lehessen benne. Mi a legjobb megoldás erre?

    Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

  • Cs1csó

    félisten

    válasz ollie #47644 üzenetére

    +1
    A 2008-ban vett "gamer" notim akkor penge volt játékra is de evidens, hogy böngészésre is, azóta eltelt 12 év most nagyon szenved pedig a "vas" nem lett gyengébb. Egyszerűen a weboldalakat sokmagos, sok RAM-os gépekre írják, és a böngészőket is amiket ezek megjelenítésére készítenek.

    Egy gép megfelelően használhatósága kb. 3-5 év között van ha a vásárláskor nagyon erős volt akkor esetleg 5-10 év (asztali gép) ez van.

  • Anonymusxx

    aktív tag

    Valaki tud olyat progit, amivel vágólapra lehet menteni, és billenytű kombókkal előhozni? pl elmentem hogy xy1, és a ctr +1 -el , xy2 ctr + 2 vel hozom elő és beillesztem valahova. Csak mert sokszor kell egy pár fajta szót beillesztenem.
    ezek közül nézegettem, de kb egyik se volt túl jó, vagy túl komplikált, vagy nem erre jó

    https://windowsreport.com/clipboard-managers-windows-10/

    [ Szerkesztve ]

  • SwissAirplan

    aktív tag

    Sziasztok.
    Tudtok javasolni olyan app-ot amivel mint google streetview al "körbenézős gömbpanoráma" képet lehet csinálni?!?!
    Az se rossz, de eddog nem tudtam onnan exportálni! Meg ha lenne egy "célapp" annak jobban örülnék!

Új hozzászólás Aktív témák