- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbeez81
csendes tag
Bizonytalan vagyok klima beszerelés ügyében. Ugyanis 1.5 szobás panelba kellene (47m2). U alakú panel, középen van az előszoba, és a két vége felé nyílik a 2 szoba.
A nagyobbik szobában vagyok többet, de gondoltam ha középre veszek egy 3.5-ös erősebb klimát (ezt ajánlják 47m2-hez), akkor megoldom 2 szoba hűtését, azzal hogy a folyósót (pici előszoba) hűtöm. És amelyik ajtót nyitva hagyom ott lesz hűvös.A klimás srác aki kint volt nem mondott semmit erre, lemérte a métereket és adott egy árajánlatot.
A nagy szoba 16 m2-es. Lehet hogy csak azt kéne hűtenem és 2.5 öst venni?
Na oda gondoltam az Előtér nevű rész jobb oldalára. Azért hogy az erkélyről (lásd jobb felül) 3-4 méter csövezéssel odavezessük.
Ez igy téves elgondolás? Mert nem saját ötlet hanem a neten láttam hogy valaki igy akarta megcsinálni és kép is volt róla. Meg is tetszett a dolog.
köszi a segitséget véleményeket. hülyeség, nemhülyeség. oké nemoké.
-
-
TeeJay
félisten
válasz isti732712 #70092 üzenetére
Ez te komolyan elhitted hogy fázis és nulla vezeték cserével bármi változik? Tudod mennyi klímát takarítottam ami konnektorra volt dugva panel lakásban? Bárhogy dugták mind működött tökéletesen. EU dugvillánál ez mindegy is
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Norbeez81 #70103 üzenetére
Csütörtökön raktam 3,2kW-os Syen Bora Plusz-t ilyen panel lakásba 9. emeletre.
Kültéri ablak alá ment lazán a beltéri meg a nagyszobában van az ajtóval szemben így lazán kifúj a folyosóra és a hátsó kisszoba is lazán le lesz hűtve persze nyitott nagyszoba ajtó mellett. Kb. 6méter cső kell csak ehhez és megéri azt a plusz 3 métert ráfizetni
Gyönyörűen szabályoz a gép és nem lesz on/off mert 24fokra nyomva szépen hűt folyamatosan és a hálószoba is kap belőle ráadásul nem telibe szóval aludni is lehet a kissebbik szobában lazán[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz TeeJay #70107 üzenetére
A hit meg a remény között van némi különbség,persze el hittem, azzal hogy prioritást váltok még gondot nem okozok max ugyanolyan szar marad, és ugyanolyan szar is maradt
Nem értek a klímákhoz,nem tudom milyen panel van benne,gondoltam egy próbát megér, ha értenék a klímákhoz nem lennék itt
[ Szerkesztve ]
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
törölt tag
válasz TeeJay #70107 üzenetére
Nálam egy kínai vackot fordított fázis és nulla vezetővel szereltek fel,
és ugyanazt a hibajelenséget produkálta, mint isti732712 gépe. Nem kapcsolt ki, és még nem a beállításnak megfelelő ventilátor sebességgel forgott, néha csak csippant, de a távirányítón kiadott parancsot nem hajtotta végre.
Ellenőriztem a kültériben a bekötést, mivel nem felelt meg a sorkapcson lévő jelölésnek, megfordítottam a dugaljban a
bekötést, azóta jól működik.
Talán véletlen volt... -
TeeJay
félisten
válasz #94522368 #70110 üzenetére
Érdekes eset... Ezt úgy 3-400 klíma után mondom aminek 95%-a konnektorra volt kötve és össze vissza dugták be és nem panaszkodott senki, ment szépen. Persze a Polar lehet TCL gyártás és azt bekavarja de egyik Daikin Mitsu vagy Toshiba de ma két C&H-t mostam ami Gree azt sem zavarta. Midea sem szórakozott, egy átlag tulaj meg bedugja a konnektorba dugott elosztóba mikor hogy sikerül melyik állásban és még életében nem hallott arról hogy fázis vagy nulla megfordítható ha fordítva dugod be.
-
isti732712
aktív tag
Most kaptam egy választ az index fórumon nincs meg bal oldalt a split egységnek a minimum 15cm közel van a falhoz,ezért ott nem áramlik a levegő ezért nem kapcsol ki hűtésből,állítólag
-
rmihaly
tag
válasz isti732712 #70114 üzenetére
Jobb oldalt van a hőmérője. Nem kell áthelyezni az egész beltérit, elég az érzékelőt normális helyre helyezni, ha van rajta annyi tartalék.
Persze át is helyeztetheted, de az komplett szerelés+ helyreállítás festés stb.
[ Szerkesztve ]
-
rmihaly
tag
válasz #94522368 #70116 üzenetére
Gázkazán ionizációs lángőr elektronikájának nem mindegy hogy melyik a fázis, nulla, védőföld.
Ha rosszul van bekötve, a védelem letilt - de ettől nem megy tönkre a kazán elektronika.A kínai klíma (gree és klónjai) nem érzékeny a fázis- nulla értékre, de a kültéri és a beltéri között megycserélt fázis-nulla kommunikáció hibájához vezethet.
Mondjuk pacsi annak aki nem tudja megjegyezni hogy a vezeték egyik végén a kék a nulla, fekete a fázis és szürke az adat
Zöd/sárga meg mindenhol zöld/sárga.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz mjani1172 #70090 üzenetére
A klímánál ez fokozottan igaz. Nincs semmilyen tömeg ami hőt tárolna. A falakat, födémet vegyük ki a képletből, mert az mindegyik fűtés módnál adott. Egy radiátoros fűtésnél ott a víz, meg a csővek. Kályhánál, kandallónál is van tömeg. Klímánál semmi... még annyi se mint egy konvektornál, de mondjuk az is szinte azonnal kihűl.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
törölt tag
válasz ecaddsell #70089 üzenetére
Ha érted, akkor arra reflektálj:
- ugyanaz a helység és a helyiség?
- 3,10-2,74=0,2?
- fütésre ajánlott-e olyan klíma, amire a gyártó is azt írja, hogy (TOL, azaz működési hőmérséklet határa)-10 fok, és önerőből -7 fok (TBIV)?
A fizikai kémiát nem érdekli, hogy jobban teljesít, vagy előre megy, nem hátra, a tények makacs dolgok.. -
félisten
Nagyon egyszerű. 1* kell kiépíteni és soha többet villany gond. Megyünk az elektrifikáció felé. Előbb utóbb az autóink is azok lesznek és nem fog meglepetés érni. A 3 fázis alap, ezt már csak ki akartam maxolni.
ecaddsell! Akkor úgy mondom, nálam klíma nem fog konnektoron lógni. A fázishelyességről meg továbbra is azt gondolom amit. Lebontottam a Mitsu kültériét, ott is valószínűleg okkal van feltüntetve hová menjen a L és az N.
Úgy érzem a klímák villany és érintésvédelmi vonalán soha nem lesz igazság. Talán azért, mert ha mindent precízen be akarunk tartani, akkor egy klímás nem is köthetné be csak villanyszerelő jelenlétében. Egyébként az én szerelőm ha nem lett volna táp kiépítve, akkor előtte küldi a vill.szerelőjét, hogy legyen alapja ahová kötnek. Gondolom náluk is él a konnektoros dolog.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
tvamos
nagyúr
válasz #94522368 #70101 üzenetére
Eddig nem hallottam erről az AUX-ról, és azt sem tudom, hogy jó, vagy sem. Azért írtam oda, hogy ezt ajánlotta a szakember.
(#70102) feco70 válasza tvamos (#70100) üzenetére
Ezzel nem segítettél.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
félisten
-
-
isti732712
aktív tag
válasz isti732712 #70120 üzenetére
Valami nem egyenes itt, most ismét ugyanúgy csak hűt mint állat,ma mindenképp hívom a kivitelezőt,pedig már azt hittem .....
-
tsrt
csendes tag
Sziasztok! Érdekellne, hogy max. mekkora távolság lehet a kül és beltéri (Fujitsu ASYG09KMCC) között? Illetve mit jelentene a 10-11 m körüli távolság a minimumhoz képest?
-
tsrt
csendes tag
válasz Alpenjunge #70130 üzenetére
Köszönöm! ilyenkor romlik a hatásfok? Több az energiaszükséglet?
-
TeeJay
félisten
Legtöbb 3,5kW-os gép 15-18métert tud de raktunk mit 22-24méterre is Daikin Sensira-t a lényeg hogy megkapja a plusz hűtőközeget és megy lazán némi teljesítményvesztéssel persze.
10-11méter az semmi, Daikin gyárilag 10méter csőig van töltveMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
tvamos
nagyúr
válasz Kolondrum #70126 üzenetére
Ugy is lehetne, csak csak nem tudom eldonteni, mennyire hihetoek azok a muszaki adatok, amiket a kulonbozo weboldalakon megadnak, meg azt sem, hogy az a kinai, vagy torok, cagytudomisen milyen gyarto mennyire megbizhato.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Csiga74
csendes tag
Sziasztok ! A klimánk hűtés esetén ha eléri a beállitót hőfokot . Monjuk 25 fokot leveszi a kompreszor teljesitményt . Ha változtatok a hőmérsékleten mondjuk 22 fokra akkor is a minimumon járatja a kompreszort. olyan mintha nem müködne a ko,preszor teljesitmény szabályozása. ilyen hiba esetén mit lehet tenni. ha újra inditom a klimát akkor 22 fokra állitva maxra tolja a komreszor teljesitményt. ha egyszer lehűt utána megint jön a hiba. Válaszokat és a segitséget elöre is köszönöm.
-
Strezi
őstag
válasz noorbertt #70136 üzenetére
Vagy egyszerűen húzd ki a képen látható kondenz gégecsövet a tálcából és direktbe azt vezesd tovább. Téli, fűtésre amúgy is bukó / veszélyes a könyök a tálcába (ha esetleg számítana).
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
TeeJay
félisten
válasz Csiga74 #70137 üzenetére
Nem lehet hogy nem vársz eleget? Azért ha 22-re rakod előbb ő figyelni fogja mennyi fokos levegőt szív be és ahhoz kalkulál, plusz nem tudom milyen márka de lehet simánhogy 22 fok nem annyira nagy ugrás neki 25-ről hogy felpörögjön. Ha 16-ra teszed akkor sem emel 1órán belül teljesítményt? Ja és ventilátor sebesség állításra sem?
-
feco70
senior tag
válasz kisbalazs83 #70141 üzenetére
Nálam jól megy
-
Morris
veterán
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani jó mosózsákot illetve a tisztításhoz magasnyomású mosót?
Szeretnék venni egy szettet a későbbi takarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest