- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
válasz jani0625 #70299 üzenetére
Szia!
A gyári számából a klímának beazonosítható, hogy hazai forgalmazótól van-e vagy külföldi. De ha minden áron kintről akarsz klímát behozni, a Román emagot kerüld!!!
Én tavaly év elején több jó referenciával rendelkező klímás cégtől kértem ár ajánlatot (Pécsen) a tavasszal esedékes telepítésre, amikor kijöttek, volt még annyi idő beszélgetni, megkérdeztem Tőlük ezt a külföldről vásárolt, de hazai klímásokkal való telepítést. Többségük azonnal elzárkózott ettől, nem vállal ilyet, ha valaki mégis, akkor jóval drágább áron telepíti és csak a szerelésre vállal 1 év garanciát. Volt aki azt mondta, hogy ilyenekre ki sem jönnek hiába kéri az ügyfél...A valahol megvásárolt klímát nem fogja megjavítani a klímaszerelő, mert semmi köze az eladóhoz, ebben az esetben, csak a szerelésre vállal jótállást, a készülékhez semmi köze. Vagy mégis lenne ilyen, nagyon drágán tenné meg. Mivel garancia így nincs, ha kell alkatrész akkor azt saját zsebből állod plusz a szerelési/javítási/kiszállási költséget is persze.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Lorden
senior tag
FB-n a csoportok mégis azzal vannak leginkább tele, hogy szökött a gáz, ezért nem hűt/fűt, folyik a víz mindenhol, szar a dekorcsatorna, gumibak nem lett alárakva, rezonál, bűzlik a gép stb. ezek meg szerelési/elhelyezési hibák.
Elenyésző az olyan, hogy beszart a gép (pláne egy prémium) gari időn belül. -
arnyekxxx
veterán
válasz tvamos #70296 üzenetére
Gyakolati tapasztalat. Egy ikerház két fele, faternál 2 amber van, nálunk két amber royal. A ház aránylag rendesen szigetelt (B30+16centi eps, műanyag ablak)
Amilyen telek vannak, az ambereknek sem okozott problémát a ház fütése, ha hirtelen kell nagyon meleget csinálni akkor a royaloknál az előny de ha megy folyamatosan akkor semmi érdemi különbség. Az éves villanyszámlában sem.
Viszont a rolyalnak 15centivel szélesebb a beltérije meg minden más irányba is 1-2 centival nagyobb. A legkisebb teljesitményűé is. Amikor elkezdték szerelni kicsit sokkolt a mérete.
-
TeeJay
félisten
válasz jani0625 #70299 üzenetére
Ha ez megnyugtat téged
nekem 2 darab Daikin Sensira van, egyik 2020 március, másik 2022márciusban vettem, garancia nem érdekel, tökéletes mindkettőUnokatesómnak 2darab Daikin Comfora 2019 januári, egy Sensira meg egy Comfora idén áprilisban telepítettem, garanciát egyikre sem kérte
Másik unokatesómnak Siófoki nyaraló 2022 júniusban Daikin Sensira, köszöni szépen garancia nem kell megy rendesen
Anyum nővérének raktam 2022 júniusban Daikin Sensira-t, nem kellett garancia mert világ végén van
Két havernak 2022májusban Daikin Sensira, egyiken sem kértek rá semmit, az is megy tökéletesen.
Szóval ha románoktól olcsóbban meg lehet kapni még mindig megéri akkor is ha netán a 3év garancia alatt bármi baja lenne amit kétlekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Lorden
senior tag
Emagon van román Perfera 530 körül láttam pár hete.
-
jani0625
aktív tag
válasz TeeJay #70308 üzenetére
köszi, azért is írtam, hogy relatív rövid gari és megbízhatóság jellemzi őket. Nekem is van két sensire, fűtök vele, de olyat akarok ami azért jobban tud fűteni, teljeskörűbben, jelenleg -5- -10 körül csak kiegészítő fűtés, de arra jó. És nagyon megbízhatóak eddig nekem is.
-
polonic
félisten
Megjavult a MELCloud-ban az energiahasználat opció.
-
Kickass
őstag
válasz TeeJay #70290 üzenetére
Marad a 2.5kw mivel a szoba idővel ketté lesz választva úgy meg eléggé overkill lenne a 3.5. Bár azon még elgondolkodom hogy valahogy a folyósóról lehűteni azt a szobát (most két ajtaja van és félig van gopszkartonnal elválasztva), akkor jöhetne a háromfeles sensira.
Köszi mindenkinek!
-
Gombinyó
őstag
válasz jani0625 #70311 üzenetére
Azért átgondolnám, hogy megéri-e azért a pár 10e ft árkülönbözetért bekockáztatni a gari nélküli szürkeimportos gépet. Értem, hogy van akinél 3 sensira is megy gond nélkül, de mi van, ha te vagy a 4. akinél rossz lesz? Ez már csak akkor derül ki, ha felrakták. Jó nagy szívás lenne.
-
feco70
senior tag
Sokan hoztak Daikin kintről, akivel utoljára beszéltem azt mondták neki, ha valami gond van szóljon és segítenek mindenbe. Persze lehet ez se ér semmit, de sokszór az itteni gari is olyan mint a kutya vacsorája.
-
TeeJay
félisten
válasz jani0625 #70318 üzenetére
Abból már azért lazán kijön egy javítás ára ha gond lenne ha meg nincs gond akkor elég sokat spórol az ember. Nekem az első Sensira már 3,5 éves és milyen jó hogy nem kértem rá semmi garanciát vagon pénzzel olcsóbb volt és még a sok kötelező számlás takarítást is megspóroltam
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Orlin
addikt
válasz feco70 #70237 üzenetére
Pont engem is keresett a múltkor az egyik helyi klímás cég hogy nem tervezem-e mostanában a klíma takarítást.2022-ben ők csinálták.
Meg is lepődtem.Máskor nekem kell keresgélni őket most meg ők kerestek maguktól.
Windy-t néztem eltűnt a topikból.
Esetleg szaki nincs aki jó árban Fejér megyében is vállalna takarítást és mókuskerék olajozást az egyik klímán?Garancia van még rajtuk.Daikin.
[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Orlin
addikt
válasz TeeJay #70322 üzenetére
Ismerős most rakatott Aux klímát 250 körül volt aszem és 60 a szerelés.
Neki a szaki 8 000-et mondott takarítás árnak.Ami elég jó, nekem tavaly volt ennyi.
Alba Klímánál 1db split klíma karbantartás: vidék: 12.000Ft /
Extra koszos berendezések karbantartási felára: 3.000FtLENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Orlin
addikt
válasz tököscsávó #70324 üzenetére
Ma igen hát én sem voltam elájulva tavaly amikor csinálták a takarítást.
Te mondtad így szeretnéd?LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
xigris
őstag
Sziasztok, adott egy Syen muse 3.5kw. rendszeresen karbantartott idén már 2x takarítva.
A lejtés bőven megvan neki.
Használat közben ha eléri a beállított hőt, akkor olyan mocsár szag van. Mit lehet vele kezdeni?
A klima 3 éves 2x volt mosatva, a klima kül és beltéri egy falon van. -
-
gabro0
őstag
A beltérit hogy szokás/jobb felszerelni? Kihajlítani a csöveket és kidugni a falon vagy behúzni a lukon a beltérihez a toldást?
-
Jenne
őstag
Szia!
Nálunk a klímás cég, aki tavaly márciusban telepített, idén hívott március elején, hogy egyeztessünk időpontot az éves tisztításhoz. De az előző 10 évig használt régi klímánk karbantartásánál is minden évben időben megkerestek, pedig nem Ők telepítették és nem is kötöttem velük karbantartási szerződést. Egyszer Őket hívtam kié s utána mindig Ők jöttek, mert meg voltam elégedve velük.
A társasházunkban Ők telepítettek több klímát is tavaly és tavaly előtt is, mindenkit megkerestek az esedékes éves karbantartás időpont egyeztetéssel. Valahogy ez így korrekt szerintem. 8000 Ft/év. Nem csak a szűrőket meg a hőcserélő bordázatát tisztították meg nálunk, (de gondolom a többi helyszínen is), hanem kivették a mókuskereket is és azt is lemosták a zuhany alatt, majd lefújták fertőtlenítő/tisztító spray-vel.
Amikor nálunk telepítettek, utána teljesen feltakarítottak mindent, sőt előtte a bútorokat is szinte csak Ők mozgatták el majd tették vissza a helyükre. A többi lakásban is így dolgoztak...[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok,
van egy 2 éves klímánk, ritkán használjuk, de havonta 1x minimum. Vigyázunk rá, porszűrője nem nagyon szokott poros lenne, párologtatója is szinte portiszta.
Kérdés a következő: milyen cuccal lenne érdemes tisztítani a párologtatóját, ami nem "nagynyomású" megoldás... van valami rendes spray (nem hab), ami azért fertőtleníti a párologtatót "rendesen"?Tudom, tudom nagynyomású a rendes megoldás, de azért csak van olyan, ami aranyközépút...
-
hruodnand
senior tag
válasz 7Heads Drago #70336 üzenetére
Tudom, néztem már jutubot, sok okosság van, gondoltam itt is megkérdezem, kinek mi vált be
-
Jenne
őstag
válasz Csöves #70333 üzenetére
Ők azok: [link]
A főoldalon a képen az ügyvezető igazgató látható, de Ő is kimegy dolgozni ha kell. Amikor anno egyeztettünk a felmérés időpontra, éppen valahol Szekszárd környékén voltak vállalati rendszert telepíteni. Nálunk hárman jöttek ki anno, de aztán az egyikük hamar elment egy másik címre így Ő maradt és egy munkása a telepítéskor.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Orlin
addikt
Hát ez nagyon jó ár.Most nézegettem más cégeket itt Székesfehérváron 15 000 + áfa körül vannak mosással.
A beltérivel alig csinál valamit,de a kültérit elég jól kimossa.Ilyent nem is láttam eddig.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
raskolnikoff
őstag
Jelentem aki a Gree+ applikációval szív, annak most épp az EWPE smart app lesz a barátja. Ezzel működik most úgy ahogy szánták, a felület ugyanaz.
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
lala666
senior tag
válasz raskolnikoff #70343 üzenetére
Nekem már az sem akart menni, felraktam 2020 ast az megy. Annak régebbi a kinézete...
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
Atomgeszi
veterán
Mi a legolcsóbb megoldás kondenzvíz bűzzárónak?
Egy U alak hajtása a csőből?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
raskolnikoff
őstag
válasz lala666 #70345 üzenetére
Ja azt mondjuk nem írtam, ez Gree Pulse volt. De kösz a tippet, majd ha ez elbaxódik (ahogy olvastam el fog előbb-utóbb) akkor majd így próbálkozom.
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest