- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lorden
senior tag
válasz SSJPiotr #70800 üzenetére
Ekkora gépnél a hőérzet biztos, hogy más lesz. Illetve az a központi hely legyen legalább 50-60nm egybefüggő helyiség, mert ellenkező esetben kényelmetlen lesz a komfort.
Átlag negyed fogyasztás is szerintem véleményes, az tuti, hogy kevesebb, de hogy mennyivel, ezt mérni kellene jövő májusig. -
Jenne
őstag
Pécs és a Tükebuszok oldalén a reklámok...
Válassza a leghalkabb klímát a lakásába Midea-Midea az Ön klímája
vagy a másik
A legcsendesebb klímát szeretné? AUX klíma a választás.
a harmadik reklám
A világ legnagyobb klíma gyártójától válassza a leghalkabb klímákat. GREE klímák az otthonába
Most akkor melyik az igaz...?A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Atomgeszi
veterán
Szokásos propaganda. Ami megy nagyban, az megy kicsiben. + a szokásos csúsztatott marketing dumák.. Ha sokat olvassák az emberek, akkor el is hiszik, és beleég a köztudatba.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
UHHH
senior tag
A profik a mai comfortX-eket nagyon szidják, hogy hangosak, meg hulladékból vannak.
Midea XtremeSave 3.5 tapasztalatom van: Atom halk és nagyon ECO, leszabályozott akár 9 wattra is, akkor csak a venti mozgott, viszont kompresszor üzemben is ~110 watt is volt sokszor.
A legmelegebb napon sem volt 3 kWh felett a fogyasztás 0-24 óráig üzemeltetve. -
mrmft
senior tag
Az, hogy a Midea halk. A Gree nem az, de legalabb klima, az Aux pedig, hat inkabb hagyjuk...
Minap tapogattam kivul-belul az uj Midea Breezlesst, azt meg magamnak is feltennem. Bar a kulteri sulya viccesen konnyu. Hutesben tesztuzem alatt ugyes volt.@#70810 UHH
Minden 3. 4. uj Comfort X-el iden volt valami gond. Volt ami mar a dobozbol kiveve hibas volt. Mideabol iden eddig 0 problemas darab.[ Szerkesztve ]
-
megane76
csendes tag
Szerintem minden klímából ki lehet fogni gyári hibás darabot, nekem 3 db klímát cseréltek garanciában 2 hónap alatt, ebből 2 Daikin, egy Midea volt, elismerte mindkét vezérképviselet, hogy gyáritási hibásak. Fogyasztói társadalomban nem a tartósság a cél, semmilyen műszaki cikknél. Használd és dobd el. Ma ha tartós minőségi klímát akrar az ember mélyen a pénztárcába kell nyúlni 😥 500.000 től a csillagos ég.
-
TeeJay
félisten
válasz megane76 #70815 üzenetére
180-ért vettem 2020 márciusban az FTXF35A Sensira-t ami 4. nyarát tolja végig és májustól szeptember végéig ment folyamatosan minden évben.
Ha jól számolom ez úgy 18-20hónap folyamatos üzem eddig és mégis megy gond nélkül. Másoknak ennyi 30év alatt nem megy bele a klímába mert nyaranta 3napra merik bekapcsolni összesenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Pepe78
őstag
válasz TeeJay #70813 üzenetére
A Vantól mikor kellett félni? Kb fokozatmentesen állítható kis túlzással. Garantáltan mindenki megkapja amit szeretne. Csak pozitív jelzővel illethető a megoldás. Ha valakinek a 20-40-60-80-100 % - AUTO beállítás elég a Midea-tól azt is megkapja. Nem kötelező 1%-onként állítani.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
3 db. Gree Amber klíma. Tavaly augusztus végén, szeptember elején lettek felszerelve. Télen ezekkel fűtöttünk.
Tavasszal megvolt a karbantartás. Én havonta tisztítottam a szűrőket.
Nyáron keveset mentek. Most gyakorlatilag egyik napról a másikra bűdöset kezdtek fújni.
Belenéztem, és mindháromnak ilyen a mókuskereke.
Száraz, nem nedves a lakás. Jól látom ez penész?
Most aktuális lesz az őszi karbantartás. Tavasszal gyakorlatilag csak maszatolás volt, igazán nem azt a takarítást láttam mint sok videóban bemutatnak. Szűrő kitakarítva, kis folyadékkal befújva, Szilvia papírtörlővel kitörölve. Ez nem az amit vártam.
Jövőhéten kérem az őszi karbantartást. Mire lehet számítani?
Megint a fent leírtakra, vagy ez a karbantartásba (amiért nem keveset fizetek ) belefér a mókuskerék kiszerelése, és megtakarítása?
Van "how to" videó arról hogy hogyan kell a mókuskereket kivenni? Megtakarítanám én én is, akkor legalább tudom hogy alaposan meg lenne csinálva.
-
dredjudge84
őstag
Nekem már két nappal később ahogy felszerelték ugyanezt a klímát büdöset fújt. Ma is ment két órán át délután hűtés módban, ma nem éreztem Viszont most hogy lehűlt a levegő már csak ventilátor módban megy, így viszont már megint érzem azt a poshadt szagot. Most akkor egy hetes korára nekem is penészes lett? Vagy miért fúj büdöset?
-
Lorden
senior tag
[link]
Háromnál sztem már simán megéri megvenni a takarítási cuccokat, mint pár havonta hívogatni, hogy x ezer/db árért áttöröljék.
Ha csak kiakasztod a videó első percnél lévő lamellát, már jobban hozzáférsz a kerékhez, mint ahogy a fújkálós/szilviás szerelők szokták csinálni.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz dredjudge84 #70821 üzenetére
Kifolyik rendesen a kondenzvíz és nem áll a csepptálcában? Azért egy hetes gép nem lehet büdös maximum a gyártás közbeni kösz lehet rajta semmi más
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
embe
nagyúr
válasz TeeJay #70819 üzenetére
De garis, és úgy tudom hogy ahol vásároltam, akik a garit vállalták, velük kell a karbantartást csináltatni. Hisz tőlük vettem, velük vagyok fogyasztási szerződésben.
És a gari feltétele az évi 2x-es karbantartás. Mivel nem kevés pénzt kérnek el ezért a karbantartásért, tervben volt, hogy 2 fűtési szezon után elengedem a dolgot, és majd csinálom én. Tavasszal fizettem 30eFt-ot, a gyakorlatilag semmiért. És ez egy kedvezményes, akciós ár volt. És ezt ugye évente 2x meg kell ismételni, 2x ki kell fizetni.Lorden: Pont ezt a videót találtam, ezt néztem végig. De nálam lehet érdemes lenne kiszedni a mókuskerekeket. Nem tudom ezzel a fujkálós módszerrel mennyire lehetne alaposan letakarítani. Ki lehetne a mókuskerék kiszerelése nélkül? Olyan jók ezek a szerek?
Egyébként ez a gomba letakarítás, vajon belefér az évi kötelező karbantartásba, vagy ezért már külön díjat számolna fel az alapkarbantartáson kívül?
[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
Felénk egy szétszedéses karbantartás onnan indul, hogy 30e, az elég húzós.
Mosás 15-16e, ez a fújkálós hülyéskedés 8-10e.
Én teljes lakásfelújítás után kértem mosózsákos mosást a gépre, utána úgy nézett ki belül, mint amit akkor vettek ki a dobozból. Sztem fölösleges szétszedetned.Itt már le van véve amire gondoltam
[ Szerkesztve ]
-
-
lekorszke
tag
Amit csatoltál be képet az alapján nem vészes egyáltalán,persze nem igy kene kinézzen "tisztitas utan" .
Ennél még nem érdemes kiszedni a mókuskereket ,sokkal rosszabb állapotban lévő gépeket is mostam már patyolatra anélkül hogy kiszereltem volna a mókuskereket belőle.
Lekell bontani a burkolatot ,rendesen ki kell mosni mosózsákkal , alaposan meg normális minőségű vegyszerrel pl deep clean, ami erre lett kitalálva -
embe
nagyúr
válasz Lorden #70826 üzenetére
Ja de ez van kb. 1 percnél. Akkor tudom mire gondolsz.
Ennél a cégnél, jelenlegi ár, nettó 16eFt./db., és nem tudom hogy ez mit tartalmaz.
Tavasszal volt egy akció (gondolom holt szezon miatt) akkor bruttó 30-ból meg is volt a 3 klíma. De az említett Szilviás módszerrel. Ami nem sok szart ért, mert gyakorlatilag én havonta kitisztítottam akkor így. De ennyi is volt az ára.lekorszke: Akkor remélem így megoldják!
-
TeeJay
félisten
válasz dredjudge84 #70832 üzenetére
Akkor viszont passz. Raktam pár klímát már fel de egyik sem volt egy hetesen büdös. Penész ennyi idő alatt kizárt. Ha túl magas a hőfok és a kültéri leáll akkor a beltériben a lamella nem lesz hideg és ha közben pörög a ventilátor akkor már a maradék cseppvizet fogja vissza fújni az lehet állott víz szag
-
PROTRON
addikt
Azon a felületen mennyire írják le a megrendelt folyamatot?
Mert ha leírták hogy "csak befújkáljuk hogy a házinéni azt lássa történt valami és tejeljen" akkor nem érheti szó a ház elejét.
Ha viszont rendes takarítást írtak, pláne ha mosózsákosat akkor viszont felháborodott panaszlevelet kell írni amiben kihangsúlyozod hogy a mostani alkalommal minőségi munkát vársz el, megtoldva némi fogyasztóvédelmi megtévesztési felelősséggel és "ingyen negatív reklámmal az interneteken" akkor van esélyed rá hogy ezúttal el is fogják végezni amit rendelsz. Azért 3 db-nál már mennyiségi kedvezmény is jár, mert ahogy TeeJay írja, takarítás után várni kell, de ha 3 van akkor tud mennyi a másik gépre amíg az első még várakozik.Én úgy tudom hogy a kötelező jótálláson felüli garanciához olyat nem írhat elő hogy kötelezően ugyanaz a cég csinálja mint aki telepítette, hiszen ha becsődölnek, attól még Téged nem érhet hátrány mint fogyasztót.
De nyugodtan javítsatok ki ha esetleg a gyártó előírná hogy ugyanannak kell takarítania mint aki telepítette.
Inkább úgy szokták előírni hogy pecsételési joggal rendelkező szakember, tehát az hogy a szomszéd jóska 0 szaktudással aláírja a papírt az nem játszik.Persze sok klímás a saját reklámját tolja és ráerőlteti az eberekre.
Szóval nyugodtan viheted oda a pénzedet, ahol szolgáltatást kapsz, nem bénázást.
Tényleg rájuk kell szólni, mert van hogy 1 nyaras, segédmunkásokat küldenek ilyen munkára, aki lehet látott olyat aki hallott olyanról hogy valaki már egyszer csinált ilyet.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
lekorszke
tag
válasz 7Sony7 #70836 üzenetére
Szia
Elsősorban jo ha van egy alacsony nyomású mosó amivel jol kitudod mosni a gépet,sajnos az ecsetelés stb kevés a teljeskörű fertőtlenítéshez.
Mosó pl karcher oc 3 plus , bosch fontus II ...
Kell egy normális mosózsák, illetve én vegyszerből mosáshoz DeepClean-t használom, ehhez szükséges egy pumpás, akár turbófejes vegyszerkihordó. -
embe
nagyúr
válasz PROTRON #70834 üzenetére
Köszi a részletes választ neked is!
Most volt egy éves a gép. Még a kötelező jótállásin belül vagyok. Így ugye még amelyik cégtől vettem az végzi, mert hozzájuk szól. Amit írsz, azt úgy gondolom a már a kiegészítő jótállásra vonatkozik.
Az a gond, hogy igazán nem szerepel semmi sem az oldalukon, hogy mit is takar pontosan a karbantartás, tisztítás. Nem kis cég, sok telepítő van. Köztük olyan "egy nyári" szakemberek is, mint amit Te is említettél.
De most mindenképpen tisztázni fogom ezt. Főleg hogy most teljes árat fognak kérni, mert csak január-márciusban van a kedvezményes időszak karbantartási díjra. -
TeeJay
félisten
válasz dredjudge84 #70835 üzenetére
x-fan funkció csak parasztvakítás. Hűtés után tedd rá FAN módra és 1órát legalább menjen úgy, akkor már van esély rá hogy leszárad annyi idő alatt
-
TeeJay
félisten
válasz 7Sony7 #70836 üzenetére
Vagy bízd normális szakira
Bosch Fontus 18V mosóm van, azzal le kell csapatni a mocsok nagyját mindenről
ezután jön csak a Deep Clean vegyszer megfelelő arányban keverve egy 1 literes nyomáspermetezővel mélyen felhordva! Enyhén koszos klímához nem kell annyira sűrű koktél de olyanhoz ami full nikotin meg penész oda adom neki rendesen az anyagot sőt van mikor kétszer is átmosom a tökéletes eredmény érdekében. Végén pedig amikor már hatott szer és feloldott mindent természetesen alaposan leöblítem mert vegyszert nem hagyunk a gépben bárki bármit mond!!!Mosózsákot én is aliexpress-ről veszem mert egyrészt házhoz jön másrészt idehaza is azokat adják tripla áron a klímás cégek
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
válasz TeeJay #70843 üzenetére
Ha! Hát igen. Bíznám én, de olyanok mint az autószerelők, vagy a gumisok. Vagy jól csinálja, vagy sz@rik bele. Nekem arra nincs pénzem, hogy az ötödik kókler után még próbálkozzak. Nem volt még nálam senki, félre ne érts, de pont fentebb írták, hogy a felszerelést végző szerviz is kóklerkedik. Te biztos jól megcsinálod, meg itt a fórumon még többen, de... Na mindegy, ettől még valószínűleg szakit hívok, nem ruházok be ennyit erre, csak hát parázok, milyen hangulatban lessz a mester.
Ja, tényleg amúgy a kis fenyőfa ikon mit csinál? Ha be van kapcsolva, kellene valamit észlelni?
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
TeeJay
félisten
válasz dredjudge84 #70844 üzenetére
Ja volt olyan ismerős aki minden hűtés után fűtéssel szárította le a klímát. Mondtam neki hogy egyrészt a lehűtött szobát 15-20 percig fűti tehát adott a k@kinak egy pofont másrészt a jó sok nedvességet vissza párologtatja így vagy 10 fokkal nő a hőérzet harmadrészt a klíma is szeretni fogja az örökös hűtés fűtés közötti váltást minden nap többszörLeszoktattam róla hogy inkább fan mód vagy hűtsön folyamatosan és sosem kell akkor kikapcsolni
[ Szerkesztve ]
-
dredjudge84
őstag
Nah, most már tudok konkrétabb dolgot a büdös jelenségről. 25 fokos szoba esetén ha 26 fokra állítom a klímát, akkor hűti le a szobát 23 fokra. Gondoltam teszt gyanánt emelek 3 fokot, vagyis beallitok 28 fokot. Ennek hatására fél-egy perc múlva már azt a büdös szagot fújta a klíma. Amint visszaállítottam 26 fokra el is múlt a büdös.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest