- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gollum
tag
válasz DroiDMester #55892 üzenetére
Én konkrétan ilyet vettem, itt, eleinte szintén hitetlenként.
(Itt el van írva az energiaosztály, a gép helyett a hőszivattyúé van írva, gondolom, ezért jóval olcsóbb, mint a társai.)
Ez pont két páramentesítő ára, csak nem csak a levegő lesz száraz, hanem a ruhák is, kevesebb meló, kerülgetés, mit veszíthetsz?1., Azok inkább erős középkategóriák, (Jobbára a név.), nekem innen feljebb a Miele, ami komolyan vehető, a következő az lesz, ha ez tönkremegy, de nem akar, teszi a dolgát, és ilyen kis pénzért még jó is.
2., Ha teregetni van helyed, akkor egy szárítónak is.
De eleve láttam, hogy úgysem foglak tudni meggyőzni, (Nem is akarlak. ), csak próbáltalak a realitás talajára vezérelni. (Tudod, ár/érték arány.)
-
Hauptmann
addikt
válasz gabor9991 #55898 üzenetére
Nem ismerem a Fishert, a Sensira nagyon alap klíma. Nem sokat tud, de amit igen, azt halkan.
rigel,
Nekem kondenzációs van, kétfajta kímélő lehetőséggel, mindkettő kb. 45-50 fokon szárít, mint a hőszzivattyús, hosszabb ideig is tart egy ilyen szárítás, mintha nem lenne bekapcsolva. Emellett nagy előny, hogy csak kikapod a kondenzációs egyséegt, és átmosod, a hőszivattyúsnál ez nem így működik.
[ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
Szerintem is hülyeség, nekünk is van, de gáz nagyon.
Mire egy mosás lejár, az előző adag már meg is szárad, nem kell vasalni, minden pihe-puha (kötélen száradt farmer sokkal jobb, annyira merev, hogy szinte törik), ha papírzsepi zsebben marad azt is eltűnteti, stb ... -
gabor9991
őstag
válasz Hauptmann #55904 üzenetére
Kollégám sem ismerte de mégis azt kérte nem a daikint!
Otthonfelújítási támogatásban el lesz számolva így pontosan 15 ezer forintot takarított meg rajta.
15 ezret... ennyiért választotta a japán helyett a kínait.Valamikor itt is leírta windy hogy ha a japán és a kínai gép között 30 százaléknál kisebb az árkülönbség nem szabad a kínait választani.Itt 5 százalékos volt a különbség a végén és a klímás mégis azt adta el.
És tudod mivel etette meg ?
A 6év garanciával és a csepptálcafűtésssel.
Szerintem ezt érdemes elmondani annak aki érdeklődik, ha elmondom/elmondja valaki más akkor meg leírod hogy hájpolják a japán gépeket.
Nekem is van japán és kínai is, látom is köztük a különbséget, de amennyit fizettem a kínaiért annyit teljesen megért nekem. -
kisbalazs83
aktív tag
válasz poli27 #55895 üzenetére
Boldog lehet valaki egy Fisher kínai klímával is. Szép fényes világító előlap, jól hangzó paraméterek. Kínában is tudnak minőséget gyártani, ha megfizeti a megrendelő. Szóval lehet akár egy teljesen minőségi prémium klíma is. Daikin-t is simán gyárthatnák ott is. Amúgy cseh, török és maláj, csak a prémium japán gyártású belőle. Probléma az, hogy semmilyen adat amit megadnak, nincs igazolva eurovent által, ahol azért a nagyok minősítik a klímáikat, hogy hihetőek legyenek a prospektusban feltüntetett adatok:
Itt nincs Fisher. Van kínai, pl.: Gree, Hisense, Midea, Haier. Dél-koreai: LG, Samsung klíma, a japánok mellett, és láthatóak a mért értékek, tényleges specifikációk.#55884 Bajzath
A Fisher 23 éve töretlenül jelen van és akik megvásárolták dicsérik . Van élet a japán klímán kívül is.
Aki megbizható és megfizethető árú klímát szeretne annak jó választás lehet .Ez olyan szép volt, mint egy Fisher reklám
[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
nagyúr
válasz kisbalazs83 #55909 üzenetére
Meddig fogsz még ezen a "eurovent" en rugózni? Nézz utána kinek a belsője van a FISHERbe, az említett Special Editon-ba MIDEA belső van, a wifi vezérlő programja is pont ugyan az a Net Home Plus
De pl: a Summer meg a Comfort Plus-ba GREE belső van, nem kell ezeken tovább rugózni!
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz DroiDMester #55910 üzenetére
Szerintem akkor nincs is több kérdés. Vedd a Fishert és számolj be róla
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
Nagya21
addikt
Nálam az 52nm panelba is elfér.....
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
"Zoli"
csendes újonc
válasz DroiDMester #55910 üzenetére
Szia!
Vissza olvasva a hozzá szólásaidat, úgy látom eleve el döntötted, hogy milyen gépet veszel, csak hát akartál csinálni egy kis feszkót itt a fórumon ugye?
Nincs azzal baj, ha kínait veszel, használd sokáig egészséggel és hibamentesen!
Egyébként meg te kértél véleményeket, ha nem tévedek.
Üdv: Zoli -
loncsika
tag
Én ezt találtam a neten Fisher tekintetében.
https://opencorporates.com/companies/us_dc/EXTUID_2872961[ Szerkesztve ]
If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.
-
nagyúr
válasz "Zoli" #55913 üzenetére
Nem, nincs még mindég eldöntve!
És miért csinálnám a feszkót? Azzal hogy rákérdeztem 2 típusra amiből az egyik(AIWA) nekem is gyanús volt már a leírásai alapján is, azt el is engedtem, a FISHER meg nem 1.éve létező gyártó még akkor sem ha csak itthon Magyarországon létezik!
Áruld el mitől jobb egy MIDEA, GREE, vagy SYEN, ugyan úgy mind kínaiak és ők csinálják a FISHER-nek is.
Mint írtam nálunk a cégnél GREE és SYEN van 95% ban nem 2-3 készülék minimum 40 ről beszélünk, és sok már közel ~10.éves, és azóta is működnek hiba nélkül!
Ezekről le is írtam a véleményem hogy jó lenne ilyen is nekem itthonra, de én azokat hangosnak találom ezért nem is néztem ilyet itthonra!MIDEA-ból is vannak csendesebbek és kevésbé csendesek, ha a FISHER S.E. hozza azt amit papíron ígérnek az már bőven elegendő lenne számomra, nekem is tetszik hogy nem csak fix 3-4.venti fordulat van a beltérin hanem 1% onként állítható, de gondolom van egy bizonyos minimum %(20-25% ra tippelek) ami alá nem lehet vinni azért.
Írtam hogy én már 6éve hibátlanul használok itthon egy MIDEA páramentesítőt és télen bizony 24/7.be jár, és köszöni szépen még mindég hibátlan és a hangja sem hangosabb mint újkorában! Szüleimnél szintén jópár éve megy egy FISHER aminek 1:1.be ugyan az a belseje mint az én MIDEA-mnak és ő is hibátlanul teszi a dolgát
És ha keresgélsz a netem a fisher-ről infót ott sem írnak róla rosszakat, szóval nem értem miért kell ennyire ezt a márkát itt leírni, ha egy JAPÁN lenne ami fél éve létezik még csak, akkor biztosan agyonra dicsénétek mert japán.
Hidd el szívesen vennék DAIKIN Ururu Sarara-t csak hát nincs 2,5.millióm a 2db klímára. De az is milyen már megveszel 1,2.millióért egy klímát és nem képesek ennyi pénzért bele tenni a WIFI-t még vedd meg hozzá külön, ne ez a pofátlanság netovábbja! Persze van olcsóbb Perfera amiben van gyárilag WIFI de akkor is ez egy szemét dolog a DAIKIN-tól!
-
DithenS
senior tag
válasz DroiDMester #55915 üzenetére
Rohadt irritáló okostojás lehetsz a való életben. Nem
vertek még meg? -
-
zacci
aktív tag
válasz DroiDMester #55915 üzenetére
De miert akarsz Fishert venni, amikor tudod h midea v. gree (tok mind1) a belseje ? Miert nem veszel akkor mideat v. gree-t ? Miert egy olyan markat eroltetsz, amirol nem all rendelkezesre hiteles info ? Csak remenykedsz es szeretned azt hinni, h amit talaltal infot az megallja a helyet a valosagban.
Hidd el, ha megveszed a Fishert mukodni fog. Tolja majd a hideget meleget. A tobbi ne erdekeljen ezen a szinten. Ha ennel tobbet akarsz, kulturalt vezerles, halk mukodes akkor ajanlott japant venni. Es nem kell idiota modon rogton az ururu sararaval jonni. Senki nem mondta h azt vegyel mereg dragan. Vannak nagyon jo japan klimak amik pont annyiba kerulnek mint egy kinai, ami a japanokat probalja lemasolni.
Egyebkent meg azt veszel amit akarsz. Mindenkinek joga van hulyenek lenni es rossz donteseket hozni.
Ha a design a fontos, akkor vedd azt amelyik szamodra a legszebb, de ahhoz nincs szukseged itt ezen a forumon kerdezni. Te magad is el tudod donteni melyik tetszik leginkabb.
A fisher tudtommal nem gyart klimat. Random megrendeli valamelyik kinai gyarto kifuto modelljet, majd raszitaltatja a nevet. Ettol meg lehet jo ilyen masodvonalbeli latszolagos gyartonak, pont ugy, mint a Bosch. Ennyike[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz DithenS #55916 üzenetére
Áruld már el, mit írtam ami irritáló! és hol okoskodtam?
Nem azért van ez a(és a többi) fórum, hogy az ember le írja a véleményét?
Azért mert itt az userek 90%-a japán kímát használ mert, ha ide betéved valaki mindenkire az akarják rá erőszakolni, hogy csak azt vedd, és csak az a jó, mert ami nem japán az már csak szar lehet!
igaz sokat nem olvastam itt vissza a fórumba, de azért kb ~1 évre visszamenőleg vissza mentem, de egyszer sem olvastam olyat hogy bárkinek ajánlottak volna mást mint JAPÁN, egyszer sem láttam hogy bárki írta volna hogy pl egy GREE vagy MIDEA vagy bármelyik más kínai jó lenne!
==============================================================
E.Kaufmann : inkább legyen wifi a fali tartót könnyebb és sokkal olcsóbb pótolni és van akinek 1átalán nem is fontos! amúgy ez az AUX még gagyibbnak tűnik mint a fisher hogy mernek rá 10év garit vállalni?==============================================================
zacci : MIDEA-n belül nem találkoztam ilyen paraméterekkel mint amit a fisher ír magáról, vagy jobb van drágábban vagy rosszabb ugyan annyiért! Miből veszed hogy kifutó modellek bár lehet a többi típus az az de a Special Edition az nagyon nem annak néz ki belőle![ Szerkesztve ]
-
zacci
aktív tag
válasz DroiDMester #55919 üzenetére
Azert ajanljak itt 90%-ban a japant, mert....na miert is ? Majd egyszer megtudod, ha talalkozol egy pl. daikin klimaval es ossze tudod majd hasonlitani az otthoni Fishereddel, de akkor mar keso lesz sirankozni es jon a beletorodes.
-
mrmft
senior tag
Akkor olvass vissza jobban, volt olyan Gree ami ajanlva volt anno.
De ez a mai Gree, mar nem az a Gree. Nem veletlenul vannak a japanok ajanlva. Inkabb egy fapad alap, japan mint egy WiFis kinai. Ha latnad oket egymas mellett megertened. A Fisher nem gyarto, csak egy brand. -
rígel
őstag
Senki nem erőszakol senkire semmit. Téged se akar meggyőzni senki, te akarod magadat meggyőzni , illetve megerősítést vársz egy illúzióról.
Sok sikert. -
zacci
aktív tag
Figy, ha ennyire beszippantott a bullshit marketing, akkor vedd meg a Fishert! De tenyleg!
En nemreg jottem ide a forumra es ugy alltam neki, hogy Bosch klimat szeretnek, mert eloszor engem is lenyugozott az a kampo marketing, amit a Bosch muvel. Paraxtvakitos kijelzo a kliman, talca futes, Bosch minoseg ennyiert abszolut bestbuy! Aztan kiderult, hogy a talcafutes nem is letezik, a Bosch ugyfelszolgalat azt sem tudja mit forgalmaz, a szerviz hatter erosen kerdeses, inkabb nincs mint van (ertsd. hosszutavon). Aztan neztem Mideat, de kiderult, hogy hangos lesz, ami viszont erosen rontja a komfort erzetet es akkor megertettem miert mondta tavaly az irodahazunk klima szereloje, hogy ha jot akarok, akkor Daikint veszek.
Es vegul Daikin lett meg ugyis, hogy nincs hozza gyarilag wifi, amit utolag szereztem es szereltem be, bar sok hasznat eddig nem vettem. Sokan rugoznak a designon. De lassuk be, mindegyik belteri egy feher teglatest oszt ennyi. Nem ez a lenyeg egy klimanal es az sem, hogy milyen paraxtvakitos szuro vagy egyeb haszontalan funkcio van benne. A klimanak egy fontos szerepe van. Tegye a dolgat nyaron, esetleg telen es azt a leheto legkulturaltabb, eszrevehetetlen modon. Ezt tudja a Daikin. Nem fog elmosogatni helyetted, nem teszi tisztaba a gyereket, csak teszi azt amire megterveztek, de azt magas minosegben. Nem hiaba nem valtoztatnak erdemben a Daikin klimakon mar evek ota. Mikozben a kinai klimakat fel evente attervezik, modositjak, aztan lehet csodalkozni, ha letorik a szuro fedele, mint a ropi es nem fogsz hozza alkatreszt kapni, mert mar reg mas a design. Ehhez kepest a Daikin design pont ua. most mint 5 evvel ezelott. Ha ilyesmi tortenne (nem fog, mert minosegi muanyagot hasznalnak), akkor sincs gond, mert pont jo lenne ra az eppen futo modell alkatresze. Pont ezzel ervelt a klima szerelo. Daikinhozevek mulva is lesz alkatresz. Az ilyen midea, gree klonokhoz mint a Fisher erosen ketseges. Onnan tudom, hogy a Bosch levetett Mideat hasznal, mert 1. ez eri meg neki beszerezesi szempontbol (regebbi techologiat olcsobban tud beszerezni) es bizonyitottan egy regebbi Midea-t arul Bosch ruhaban uj, fantasztikus innovacios bullshit marketing koritessel.
A Gree egeszen addig volt erdekes es alternativa, amig le nem rontottak a minoseget es nem emeltek fel az arat a japan klimak szintjere. De ez tipikus uzletpolitikai fogas. Eloszor adunk jo ar/ertek aranyu eszkozoket, es amikor elterjed, felhuztak a brandet, akkor jon az olcsositas, minoseg romlas es ezzel parhuzamosan az arak emelkedese. Ehhez kepest egy japan tartja a minosegi szintet evek ota.Az eurovent azert fontos, mert kvazi egy szabvanyositott meresi metodus alapjan lehet osszehasonlitani kulonbozo klimak parametereit. Ha ebben a buliban nem vesz reszt a Fisher (miert venne, hiszen nem gyarto, csak egy brand), akkor azt hazudja magarol, amit csak akar. Es a legjobb, hogy nem is fog hazudni, mert teljesen mas feltelek mellett merte pl. a zajszinteket, amirol semmit nem tudsz es en sem. Csak azt veszi eszre a user, hogy egy japan klima valamiert megis halkabb, mint az ugyanolyan agy jobb parameterekkel rendelkezo pl. Fisher. De a zajszint csak egy dolog. Maga a vezerlesben is vannak kulonbsegek, amik szinten meghatarozzak egy klima komfort erzetet. Kerdes mennyire tud leszabalyozni egy ilyen fisher ? Vagy majd ki-be fog kapcsolgatni, mint egy on-off klima ?
Az mar latszik a rendelkezesre allo parameterekbol, hogy pl. a Daikin kulterijenel sokkal hangosabb a Fisher kulterije. Innentol szamomra egy atlag klimanak tunik, semmi mas.
Gyartoi oldalt pl. nem talaltam, ami nem zarja ki azt, hogy nincs, de kapssbol nem talaltam, igy keresse meg akinek ket anyja van[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
Osszegezve:A kinait azert nem ajanljak,mert hangos a kulteri illetve belteri,vicces garancia ido ~ 10 ev,allitolag 5 ev mulva mar alkatresz se lesz hozza,fals gyari adatok.
Japan ill. Daikin halk kint-bent,2-3-5 ev gari,biztos,hogy lesz hozza alkatresz meg 10 ev mulva is,hiteles gyari adatok.Nekunk 2 kinai van,az egyik 4 eves,hibatlanul mukodik,semmivel sem hangosabb mint uj koraban volt,legalabb is engem nem zavar a “szel zaj”.
Meg most lett 2 honapja egy Aux,szamomra az is csendes,fej folott van kul ill. belteri.Egyenlore nincs okom panaszra,ha meg kihuzza 10 evig az teljesen jo,addigra megeri a cseret,foleg a belteri,muanyag burkolat addigra tuti elveszti a szep feher szinet.[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Legalább nem kamu márka, mint a tied
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Tony21
tag
"ha ide betéved valaki mindenkire az akarják rá erőszakolni, hogy csak azt vedd, és csak az a jó, mert ami nem japán az már csak szar lehet!"
Mint ha a klíma szerelőket hallanám, csak ott a kínai a csúcs, japánok meg a szar
Volt pár szerelő felmérni, volt olyan aki szabályosan megrémült mikor említettem, hogy valamilyen japán lesz (akkor még nem szűkült le a kör egy bizonyos típusra). Nord-ot ajánlotta, ahhoz képest minden más csak tesco+s szobaventillátor szerinte. Nem ők szereltek :)Vegyél Fishert, pont.
-
zacci
aktív tag
válasz Gubu0101 #55924 üzenetére
Szerintem kb. az osszes klima elmegy hosszu evekig, meg a tesco gazdasagos is, hiszen tobbnyire csak szezonalis hasznaltaban vannak. Nalam iden pl. meg nem ment 1 oranal tobbet. Ebbol kiindulva orok elet + 2 De HA! es itt a HA-n van a lenyeg, akkor ne kelljen mar uj klmat vennem, azert mert valami kis bizbasz baja lett.
En nem azt mondom, hogy nem lehet jo egy kinai klima, de azert az etalon a japan. V8 as motorban meg az amerikai
A durva az, hogy egy kinai klima ma mar japan aron forog.[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
Arakat mar nem is szabad nezni,minden is az egekben
Ertem en,hogy japan stb.
Nyilvan a hibalehetoseg,akkor emelkedik,ha non stop megy,mert nincs olyan anyag vagy alkatresz ami nem “farad” el,ezeknek a beszerzese mar mas kerdes.Ezekben meg nem hiszek,hogy nem lesz alkatresz,mert bizonyitani meg senki nem tudja,hogy 5-10 ev mulva mi lesz,csak spekulacio.Arra hivatkozva,hogy evente ujabb es ujbab fejlesztesek,tipusok jonnek ki nem mervado.En nem vagyok egyik partjan se,sot,annyira nyomjak ezt a daikint,hogy a kovi esku az lesz,mar csak kivancsisagbol is…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
mexel
veterán
Azért mindig az a végszó, hogy azért nem kell kínait venni mert a japán ( daikin) szinte ugyanannyiba kerül, akkor meg miért vegyünk kínait? Ha ez így lenne nem is kérdeznék én sem, venném a daikineket és kész. De DroidMesternek igaza van ( valószínűleg nem olvasta és értelmezte mindenki mit szeretne mondani), mindezek ellenére amikor fizetni kellene akár 2x annyiba is tud kerülni egy daikin mint pl egy Nord. És ilyen áraknál, ebben a gazdasági helyzetben sajnos ez nem mindegy. Nem mindenki teheti meg hogy akármennyit költsön klímára, főleg ha nem egy új építésű ingatlan, ott jobban beleférhet a költségvetésbe a dolog.
Én is Daikint vennék és lehet hogy az lesz, de nézegetema panasonicot, az talán olcsóbb, de nem tudom mennyire jó és halk. Vagy marad sokkal de sokkal olcsóbban a syen és működni fog az is. Szülők idősek, a design és a wifi nem izgatja őket, csak nyáron el lehessen viselni a kánikulát.
-
Tamás9x
őstag
Ennek amugy az lesz a vege, hogy hisztizik, megvarja az áremelkedést, aztan majd dagatt mellel veri az asztalt, hogy ugye en megmondtam , csak kinai jott ki belole :D Amikor mar szinte mindenki megvette, beszereltette....
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
mexel
veterán
válasz Tamás9x #55931 üzenetére
De azért előfordul hogy valaki most akar klímát szereltetni valamilyen okból kifolyólag és nem volt olyan okos télen hogy tudja hogy most ilyen infláció lesz. Szóval aki most akar venni mert éppen így alakul és nem jövőbelátó előre gondoskodó zseni, annak ezekkel az árakkal kell szembenéznie és éppen ezért lehet hogy nem fér már bele japán klíma. Persze nem tűnik soknak hogy "csak" 50-100-al több egy klíma, de akinek 2-3 kell akkor már nagy a különbség sajnos
Egyetértek hogy csak jó minőségűt kellene venni és én látatlanban a daikinre voksolnék ahogy írják is itt, de akkor mire jó a többi gyártó... Autóból is csak Rolls-ot lenne szabad venni hiszen az a legjobb, de mégis sokan használnak daciat is.pjen: köszi! Nézem a Panákat is. halkak is?
[ Szerkesztve ]
-
zacci
aktív tag
Azert a kialakult gazdasagi helyzetet nem volt nagy kunszt megjosolni.
En pont lexarom, h egy amerikainak hazudott nevenincs kinai Fisher klimat vesz (aminek nyilvanvaloan semmi koze a nagy multra tekinto Fischer-hez, csak a hasonlo nevvel probalja megteveszteni az embereket). Ha ezt szeretne venni hat lelke rajta. Nem az en penzembol lesz, tehat pont nem erdekel. Ha nem hallgatja meg az itt kapott jotanacsokat az sem erdekel, o dolga
De, ha kozel annyiba kerul a Rolls mint a Dacia, akkor miert is a Daciat valasztanam ?
A panakat tenyleg dicserik, meg itt is
Klimat meg nem foszezonban kell venni. Ennyike -
Tony21
tag
Ha csak annyival lenne drágább a Rolls a Dákónál, mint a japán klíma a kínainál (hülye példa egyébként, mert itt fordított példát is könnyű találni, mikor a kínai csúcs bőven sokkal drágább mint az alap japán, míg az autós példánál a csúcs Dákó sosem lesz drágább az alap Rolls-nál), szerintem senki nem járna Dacia-val.
-
mexel
veterán
Sarkított példa volt nyilván. Ha a szerelő jó árat mond daikinra akkor egyértelműen azt rakjuk fel, de ha elvetemült árat akkormuszáj lesz mást választani. és ilyenkor jön a kérdés hogy mit
-
zacci
aktív tag
Raadasul O nem Daciat akar venni, hanem Daicat ! A ketto nem ua. Ez a Fisher egy ordas nagy kamu marka, amit csak azert jegyeztek be amerikaban egy offshore ceg kepeben, hogy hajazzon a Fischer cegre, ami tudtommal valoban amcsi, csak koze nincs a Fisher-hez
Ennyi erovel barmelyik markat leveheti a tesco polcrol, felesleges e miatt itt erdeklodnie[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
A fisher-el így vagyok én is. Ha nem ezt a nevet alkotta volna meg az illető talán még hinnék is neki, de ha már egy átvágós dologgal indult akkor nálam ott elvágta magát. Ettől persze lehet jó aklíma, hiszen biztos sokan használják megelégedéssel, de én nem nagyon merném megvenni.
A szerelő egyébként még Samsungot ajánlott, szerinte az utóbbi pár évben nagyon jók lettek. ( nem is olvastam a samsung klímák után, nem izgatott a dolog valahogy)A samsungokkal mi a tapasztalat? Mert igen olcsónak tűnnek és arra is 20db-t írnak így hogy gyorsan rákerestem. Illetve már a gyári oldalt is néztem, ott már más zajszint van. A netes kereskedők igencsak szeretnek jobbakat írni úgy látszik. Ők 20db-t írnak, a gyári oldal 28db-t Kis különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok! A Hisense klímákkal mik a tapasztalatok?
egy Hisense Energy SE 3,5kw neztem a lakásba, esetleg valakinek ismerős a típus? -
gabor9991
őstag
Szerintem a kínainak is megvan a maga piaca, pl [ez] törzsvásárlói kedvezménnyel 112491 forint [ez] pedig kuponnal 132080.Plusz felszerelés legyen mondjuk egy nem túl szemtelen 65000 forint.
Így még a drágább is megvan 200 alatt, a daikinhoz képest megvan a -30% amit írt windy, hogy ennyi különbség esetén érdemes lehet már kínaiban gondolkozni.
Na de ha ezeket is 280-300-ért tennék fel mint egy alap sensirát akkor már tényleg csak azt lehet mondani hogy hülye aki nem a japánt választja.
Korábban nekem is volt 17 évig egy on-off midea a mai napig működik csak megsárgult. -
Bajzath
csendes tag
válasz herdsman12 #55908 üzenetére
Idézni tudtad a kérdésem , válaszolni rá akkor persze nem ....
Két hét alatt több fórumot átböngésztem , sok üzletet , telepítőket , szerelőket felhívtam és megkérdeztem az Ő véleményüket is .
Megbízható - ár-érték arányban - jó készüléknek tartják .
A Japán klímák mellett a legkeresettebb készülékek egyike .
Az úton sem jár mindenki Japán autóval ,pedig jók és megbízhatóak.[ Szerkesztve ]
-
gollum
tag
Hol okoskodtál?
Itt:
"Áruld el mitől jobb egy MIDEA, GREE, vagy SYEN, ugyan úgy mind kínaiak és ők csinálják a FISHER-nek is."Alatta:
"Ezekről le is írtam a véleményem hogy jó lenne ilyen is nekem itthonra, de én azokat hangosnak találom ezért nem is néztem ilyet itthonra!"Mégis, mire számítasz, mi fog történni?
-
Pixibaby
csendes tag
Kedves fórumozók !
A húgomék szerelője két klímát ajánlott amit telepítene is .
Mitsubishi HR25
Daikin FTXC25 ( ez a "szőrcsögős" ? )
Nagyobbra nincs szükség a helység mérete miatt.
Melyik a jobb választás ? -
fanci
tag
Milyen heves vita alakult itt ki Japán - Kinai fronton, nyilván elmondható hogy általában a japán klíma jobb mint a kínai de talán nem kellene ezt így beskatujázni hiszen a kínai klímák közt is vannak nagyon jók és a japán klímákkal is akadnak gondok. Én pl a szomszéddal egyszerre szereltettem klímát, ugyanazzal a klímással. Ő egy Aux klímát rakatott én egy Daikint picivel drágábban.(mert az csendes és megbízható). Most irigykedve hallgatom (igazából nem is hallom olyan csendes) amint a szomszéd mutatós klímája teszi a dolgát, miközben a sírás kerülget mikor otthon bekapcsolom a daikint és hallom a kenyeres dobozra emlékeztető ormótlan dobozból feltörő halálhörgést (mint amikor Süsü a sárkány próbál tüzetokádni de nem megy neki mert náthás).
Én így jártam és valószínűleg nem vennék még egyszer daikint. Persze ettől még a daikin egy jó klíma mint ahogy a kínaiak is tudnak jó klímákat gyártani, szóval úgy gondolom hogy ezt nem lehet és nem is szabad úgy beskatujázni hogy a kínai sz@r a japán meg jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest