- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
őstag
Én azt nem értem hogy egy 3.5 éves midea és egy 2 éves mdv miután elromlott miért nem garanciális a javítás miközben mindkettőre 5 év a garancia?
Ha meg 2 évesen nincs hozzá alkatrész 2 héten belül akkor le lehet szereltetni és el lehet vitetni és az árát visszakérni.
Nem gondolom hogy egy 2 vagy 3.5 éves klíma amire amúgy még érvényes garancia van ha elromlik akkor azt nálam lerendeznénk annyival hogy így jártam nincs alkatrész és kész. -
Nagya21
addikt
válasz TeeJay #56389 üzenetére
HAli!
Oké értem én, de sztem mivel a japók nem csinálnak olyan száraz levegőt, lehet nekik több idő kell
Az előző On-Off Aeg(hisense) klimám is kb ennyi ideig szárított, ott sem volt probléma a 2-perc, soha nem volt büdös(11év alatt).
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Jenne
őstag
válasz gabor9991 #56402 üzenetére
Szia!
MDV klíma alapgarancia az 1 év! [link]
Itt ennél a klímánál nem volt kérve a kiterjesztett extra garancia, de grátiszból a telepítő adott még hozzá egy évet mert - mint már írtam is - már rögtön az elején a telepítéskor szívás volt vele.
Egyébként csak halkan jegyzem meg, hogy néhány klímás cég (nem a legalja hanem jó referenciákkal rendelkezők és sok éves múltra visszatekintő) itt Pécs környékén ki sem jön ilyen klímákra. Többen még a Mideára sem, ha meghibásodik és javítani kellene. És nem büszkeségből vagy lenézik ezeket a "márkás" klímákat, hanem tapasztalatból, mert nulla az alkatrész utánpótlás, nincs semmi gyártói támogatás.. . Megkérdezik milyen klíma, mielőtt rákérdeznének a hibára, --- bocs de mi ezeket nem javítjuk. Bosch, C & H, Cascade, Daewoo, Orion, Vivax...
Azért merem ezt itt leírni, mert mielőtt nálunk telepítettek, 8 klímás céggel beszéltem és mindenütt szóba került ez is, amikor kérdeztem milyen klímákat javasolnak vagy mondtam hogy én egy koreai LG-t szeretnék,A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Csápájev
őstag
Sziasztok,két fontos kérdésem lenne hozzátok.
"Profi klímásaim" úgy tették vissza a külső egységet,hogy a levágott kondenzvíz elvezető csövet nem cserélték,nem toldották (ház szigetelés volt) és most szépen csöpög az alattunk lakóra. [kép]
Tehát a feladat az lenne,hogy ezt megtoldjam a lehető legegyszerűbben.
Mit javasolnátok?. Ha lehet valami konkrét kéne az Obiból.
Vettem egy ilyet , természetesen pont akkora,mint a cső, szóval mehetek vissza.
PVC cső gondolom alkalmatlan erre,mert lekonyul.
Álmodozom egy olyan csőről,ami vékony és csak ráhúzom! Esetleg flexibilis és mindenféle ragasztó nélkül szépen rajta marad. Van ilyen?
A másik,hogy hallottam már kondenzvíz párologtató tálcáról, de nem sokat lehet találni a neten.
Ez egy létező, jó megoldás lehet? -
donbig
tag
válasz gabor9991 #56402 üzenetére
+1
[link] bár biztos volt már linkelve.
Én is úgy értelmezem, az nem lehet kifogás, hogy nincs alkatrész a garanciális időszak alatt. Ha mégsem tudják biztosítani, akkor esetleg lehet egyezkedni, de durva lenne egy az egyben benyelni a kárt. Kíváncsi vagyok klímaszerelői oldalról hogy néz ez ki, gondolom ő veszi fel a kapcsolatot az importőrrel, ha olyan alkatrész kell, ami nem áll rendelkezésre, valóban előfordul-e 2-3 éves klímáknál, hogy nem biztosított az alkatrész utánpótlás.
#56409 [link] nézz körül vannak idomok, toldók, de én is valami flexibilis, keményebb csövet néznék, bár nem tudom mennyire akarod megtoldani.[ Szerkesztve ]
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
Naturalist
tag
válasz TeeJay #56389 üzenetére
Hali! Nálunk Gree Comfortot szereltek fel és lenne pár kérdésem az optimális használatáról.
1, Sokat jelent-e hogy merre áll a légterelő, hűtéskor felfelé állítsuk a légterelőt?
2, Ahogy olvasom hűtés után javaslod a fél-egy óra sima ventilátor mód használatát, hogy a nedvesség leszáradjon? (a kézikönyvben leírt mód csak 2 percig szárít)
3, A Cold-plasma generátorról mit érdemes tudni, legyen állandóan bekapcsolva? -
mexel
veterán
A fentebb írtak alapján nem biztos hogy mégis kínai lesz. A HITACHI RAC DODAI RAK-25REF / RAC-25WEF és a HITACHI RAC DODAI RAK-35REF / RAC-35WEF
milyen választás alapból, egy kínaihoz képes vagy pl egy daikinhez képest?
Igaz hogy a kínai Haierhez képest több mint 200e-el drágább összesen, kérdés megéri-e.
Az érdekes hogy a gyári adatoknál a hűtésnél 2db-el hangosabb mint fűtésnél. 22db és 20db. Valóságban ez mennyire lesz halk vajon?
Szervizelés, alkatrészellátás milyen a hitachi-nál?[ Szerkesztve ]
-
rmihaly
tag
válasz Naturalist #56417 üzenetére
Szia!
1. Hideg levegő nehezebb, mint a meleg, mindenkép lejut a padlóig. Nem kellemes, ha hideg levegőt direktbe rád megy. Először úgy tűnik, mintha igen, de nem :)
Tehát hűtésnél célszerű a vízszintes kifújás (így fejmagaság felett kicsivel elmegy a hideg levegő jó része a szoba másik végébe, nem fújja rád)
2. Le lehet szárítani, de ha folyamat megy a klíma az a legjobb (kisebb teljesítményen kell mennie. Ha elérte beállótott hőmérsékletet akkor ha már nem tud leszabályozni a kompresszor leáll. A venti meg megy tovább, folyamatosan, nem kapcsolja le, tehát le is szárít nem kell külön kapcsolgatni)
3. COLD PLAZMA generátort nekem mindig bekapcsolja. Nem tudom, hogy használ e bármit, nem zavar hogy megy (bár nagyon halk ütemes pattogása van, amit néha hallok). -
rmihaly
tag
Szia!
A 22dB jó. Halk. 25-27dB suttogás, ezt már hallani, és halk tv-nél is meghallható (bár nem zavaró szint).
31dB az már hangos.
Ezek 20dB háttérzajos helységben igazak.Olyan helyen ahol 35dB a háttérzaj, a 31dB -t meg se hallod (pl varosban főút mellett nekem 46dB volt csukott ablaknál mikor zörgött a busz..., amikor jött egy két rezós motoros, az 60-70dB volt /régi nyilászáróval/)
-
donbig
tag
Sztem a 3 év is karbantartáshoz kötött.Ahol nincs extra garancia, ott is évi karbantartáshoz kötik. A Gree- nél kiemelik, hogy a 10 évbe beletartozik a 3 év alap jótállás is, sztem itt lehet valahol a lényeg. Lehet, hogy hülye példa, és teljesen más szabályok vonatkoznak rá, de az autót sem 3 év után visszük először kötelező szervizre, amikor már mondjuk az olajcsere hiánya visszafordíthatatlan folyamatokat indít el. Oké, hogy itt a karbantartás az gyakorlatilag tisztítás, de ahogy poli27 írja, alap lehet a kibújásra.
Hmmm.... A Fujitsunál nem írják, hogy az alapgarancia feltétele lenne a karbantartás, csak a kiterjesztettnél említik, ott viszont úgy, hogy az évi minimális, az üzembe helyező által előírt karbantartást bizonyítani kell..[ Szerkesztve ]
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
mexel
veterán
Közben a szerelő előállt a Nord Yuma ötletével, ő azt javasolja folyamatosan. Ott az a bajom hogy alsó fokozaton is 27db -t írnak ( ez fura mert 270m3/h-s a légszállítás.)
Azt mondja több százatfelraktak és nincs gondjuk vele. Szerinte alsó fokozaton nagyon halk is. Hát nem tudom. Az is olcsó klíma nagyon, kb 180-al olcsóbb lenne mint a Hitachi. Kérdés a Nord-hoz lesz-e alkatrész egy idő után.[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
Szia!
Nekem erre a kérdésemre a telepítő klímások (ügyvezető ig. is itt volt és Ő mondta) ) azt válaszolták, hogy a hivatalos Mo.-i kereskedő/forgalmazó kötelessége törvényileg az alkatrész utánpótlás az előírt alap jótállási idő alatt, ez ingyenes a felhasználónak ha alkatrészt kell cserélni, akkor ha számlával igazolt éves 1 vagy 2 karbantartást elvégezteti.
2021. január elsejétől:
10.000 - 100.000 Ft között 1 év kötelező jótállás
100.000 - 250.000 Ft között 2 év kötelező jótállás
250.000 Ft felett 3 év kötelező jótállásAkkor is jár a kötelező jótállási idő alatt a forgalmazó általi ingyenes alkatrész ellátás, az adott éveken belül ha nem volt ilyen számlával igazolt karbantartás, de ekkor a javítási költséget minden vonzatával együtt a felhasználó fizeti annak a klímás cégnek aki a javítást elvégzi!
Kiterjesztett garancia csak akkor érvényesíthető, ha előtte megvolt ez a számlával is igazolt 1-2-3 éves karbantartás, különben bukta.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
válasz gabor9991 #56407 üzenetére
Szia!
A 2021. január 1 előtt vásárolt klímákra az értéküktől függetlenül csak 1 év kötelező jótállás volt. Kiterjesztett garanciát forgalmazó akkor csak +1 évet adott rá. Így jött ki az a 2 év a MDV-re.
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
Szia!
Nem is annyira a Mideákkal van a gond, hanem azzal (szerintem) hogy ez az MDV egy sok évvel ezelőtt már kifutott Midea klíma újbóli gyártása, valahogy ahogy sikerülnek és lejön a régi és már nem igazán karbantartott/megkopott gyártó sorról, de még eladható más néven aki megveszi...Ez olyan mint például a Syen klíma ami a Gree régi több éve kifutott terméke újra eladásra más néven.
Annyit tudok erről az MDV-ről, hogy még véletlenül sem passzolt hozzá ami kellett volna alkatrész, mert próbálkoztak Midea cuccokkal...hátha szerencse. A régebbi Mideáké sem.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
-
TeeJay
félisten
Mondom én jövő karácsonyra lesz is klímád
AUX-ot is nézd meg meg a Fisher-t is és máris hónapokig fogsz még agyalni melyiket vedd.
Hitachi jó gép de már írtam neked hűtésre nem kell nagy tudás, olcsót vegyél mert tapasztalat hogy 60+ embereknél alig poros a klíma 1év takarítások között hiszen alig pár napot járatják majd. Télen sem fognak fűteni vele mert ahhoz tolni kell neki a hőfokot meg a ventilátort és "jaj sokat fogyaszt" úgyhogy teljesen felesleges drága gépet rakatnod.Nord meg főleg Gree gyártmány, még meg sem vetted a klímát de már alkatrész kérdésen gondolkozol Mondtam neked azt az évi pár nap üzemet 15évig bírni fogja. Gondolj bele nekem 3. szezont nyomja a Daikin Sensira (2020 március közepén rakták fel) és áprilisban már hűtök, októberben meg még hűtök. Most is úgy megy hogy napok óta nem volt kikapcsolva csak mikor jött a vihar és felhőszakadás akkor szellőztettünk és addig nem ment mert nem volt rá szükség. Én 2hét alatt több üzemidőt pakolok a klímába mint rokonod 10év alatt fog
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
A Syen esetében tévedsz a Muse pl Gree ComfortX egy az egyben, még a belső is azonos csak Syen néven almárkaként kevesebb garanciával adják picit olcsóbban. Ma már nem éri meg régi szériát gyártani tök feleslegesen hiszen R32-es gép jön EU-ba, még az irányító is azonos szinte, 1-2 funkcióban lehet eltérés. Ha más lenne akkor két gyártósor kellene meg több alkatrész, inkább ugyanazt gyártják le maximum pár funkció kimarad.
Takarítottam Gree Nord Polar Syen gépeket, mindegyik könnyen szétszedhető és jól meg vannak csinálva. Alig van eltérés köztük.De ha jól emlékszem nem újkeletű a dolog hogy tök ugyanazt eladják más márkanéven esetleg teljesítményszinten. Tipikusan 2,5 vs. 3,5kW gépeknél volt az hogy azonos volt mindkettő csak a 2,5kW-os gépet vezérléssel limitálták de emiatt nem érte meg külön gyártósort csinálni hogy 1kW-al kisebb teljesítményt tudjon.
-
mexel
veterán
válasz TeeJay #56428 üzenetére
Nekem van klímám, csak nem használom. Nagyon ritkán kapcsolom be, nem nagyon bírom ( autóban is mértékkel, csak pályán szinte).
Ahogy már írtam, attól hogy idősek még nem h@lyék és nem is sóherek. Nem a "jaj sokat fogyaszt" kategória ahogy hiszed. Gázzal fűtenek és nem spórolnak vele, ha meleg kell akkor legyen meleg. És felvilágosultak is.
De attól nem hiszem hogy éjjel nappal menne a klíma. Csak szeretném jól átgondolni mi legyen, ár/érték arányban megkeresni a lehető legjobbat.
Hogy miért gondolkodom az alkatrészen? Hiszen a topik témája éppen az, hogy azért se vegyen senki kínait ( csak Daikint szabad tudom) mert pár év múlva nem lesz alkatrész. Akkor talán mégsem baj ha ezt is figyelembe veszem.
Mivel a daikin már 300 felett van, egy japán van ott ahol válogathatok, a fentebb írt Hitachi Dodai.
De a szerelő folyamatosan a Nord Yuma-t ajánlja. ( igen, tudom hogy Gree gyártmány)
De ahonnan venni kell nincs más csak Haier, Samsung, C&N vagy mi, Nord és Hitachi, és Daikin - de az nincs raktáron és szeptemberre ígérik. ( klima.hu)
Onnan kellene választani valamit. Haierről lebeszélt a szerelő, Samsungot is ajánlott, de arról itt is vegyesek a vélemények. Maradt a Hitachi és Nord. Árban majdnem 1,5x-ös az eltérés kb. Ha máshol veszem a klímárt akkor a gari macerásabb lesz. Máshonnan csak igen jó áron vennék, ha lenne. Nem pár ezer különbségért. ( ajánlották itt többször is a kontaktor vagy milyen oldalt, kérdés a gari ott hogyan menne) -
TeeJay
félisten
Továbbra is túl parázod az egészet...
Legolcsóbb Whirlpool nekik és kész. A "használom a klímát" nálam azt jelenti hogy megy egyhuzamban 2 hétig amíg végig 30fok vagy felette van napközben kint...
Vegyed a Haier-t úgyis már a szerelésen spórolsz mert 50ezres szaki megy ki.
Vedd tőle azt amit azonnal tud hozni és legolcsóbb, hidd el az is overkill lesz 80+ éves rokonodnak. Alkatrész témát meg szintén túl izgultad. Az azoknak kell mint pl nekem aki 1év alatt annyit járatom a gépet mint te 15év alatt fogod, nálam többet kap a gép esélyes hogy később x év múlva valami elromlik és kell cserélni benne cuccot.
Takarítottam már 21éves R22-es on/off Genex gépet meg 19éves on/off Whirlpool-t is és mai napig úgy hűtenek mint az álom. Gondolom nem meglepő hogy évente alig pár hétig használták úgy persze hogy 20év meg sem kottyan nekiSzokták mondani klímások hogy az a legdrágább klíma ami fent van a falon és sosem vagy alig használod mert akkor nem is volt rá szükséged. Amúgy meg használd 26 fokon plafonra irányítva enyhe ventilátorral és nem lesz bajod, ha túl meleg van tedd 25-re és így tovább...
Sokan kezelni se tudják a klímát aztán lefekvés előtt bedurrantja 20fokra és csodálkozik hogy megfázik[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz TeeJay #56433 üzenetére
Igazad ven ebben, olyan mint az autó. Nem mindegy hogy napi 300km-t tolom vagy hétvégi túra max A másodikban még 20 évesen sem lesz 50e km A klímával is ez lehet.
Ha bekapcsolom az enyém akkor felfelé tolom és minimum ventivel, de igazán nem szeretem már annyira. Régen mindig toltam én is, de most 27 fokra szoktam nyomni ha éppen megy. Mondjuk nyáron nem is vagyok ott ahol a klíma van, majd a nyári helyemre is szerelni kell hamarosanzacci: az már nagyon régi, nem éri meg a fel le szerelést sem
-
-
BalonkaBátya
újonc
Sziasztok!
Az járható út lenne,hogy egy daikin perfera ftxm35r és a hozzátartozó kültéri, valamint egy ftxm20r kifűtsön kb 35nm-t. Lehet ezt így dualban alkalmazni? Lehetőség van elhelyezni a kültérit egy ideális helyen ahonnét mindkettő beltéri a 3m csővel odaérjen ahova kell. Lehet két külömbőző teljesítményű beltéri, kivitelezhető ez? Van már egy mono ebből,teljesen elégedett vagyok vele. Most viszont felmerűlt ez az ötlet. Egyik a hálót (25nm), másik az ebédlőt(10nm) fűtené.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BalonkaBátya #56437 üzenetére
Dual/vagy multi kültéri és hozzávaló beltérik kellenek, pl. Daikin 2MXM50N/FTXM25R + FTXM25R Perfera (5 kW), az árát szerintem nem akarod tudni.
Olcsóbban megúszod, ha veszel még egyet. -
törölt tag
Sziasztok!
Ha már Perfera: egy ideje már agyalok rajta, hogy egy FTXM35R + RXM35R Perferát beszerezzünk a társasházi lakásunk 38nm-es nappalijának hűtés-fűtésére; ez most kb mindenestül 800k hivatalosan idehaza (ennél többet már tényleg nem fizetnék), de szeretnék előtte még kérdezni, nehogy utólag derüljön ki, hogy benéztem:
- társasházi lakásról van szó, a kültéri egy sarokba lenne telepítve (beltéri a kültéri mögött a falon), onnan már csak egy méter a szomszéd fala, fontos hogy csendes legyen a kültéri és beltéri is; jó erre a Perfera?
- kb hány fokog lehet ezzel érdemben kifűteni a 38nm-t télen (gáz elvileg lesz, szóval nem klímával lenne megoldva a -25, csak érdekel a határa)?
- van esetleg jobb választás ami esetleg halkabb és jobban teljesít (és nem drágább)? Az értelmes app meg a márka megfogott, de néztem még Mitsubishi MSZ-EF35VGK W-t meg Fujitsu ASYG12KGTB/AOYG12KGCA-t, nem tudom hogy ezek jobbak lennének e halkságban és fűtésben
- tv fölött lenne a klíma, okozhat ez bajt? Plafonra fújnánk a hideget, odafigyelnénk, de azért mégisElőre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
feco70
senior tag
válasz #96066816 #56439 üzenetére
Bár nem ismerem a Perferat, de azt akartam venni, jól utána néztem, szerintem nagyon jó gép. A Mitshu azzal megint nem nyúlsz mellé az biztos.
A kgca azzal szemezek én is, úgy hogy van két Fujitsum, Fűtésre az egyik legjobb a 12ltca, csak ugye a régi gázzal van még. Mindkét Fujitsum halk az biztos, a Másik a KMCC[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
van egy mitschubishi klímám, a tavasszal szerelték.
beltéri és a kültéri közt 4-5 méter van, be van kapcsolva több mint 1 órája, de még semmi kondenzvíz nem jött ki a vezetéken, viszont belül hüvibb lett (tehát működik), ez mennyire normális
a fal 2 oldalára installált egy másik helyen kb. azonnal elkezdte csepegtetni.[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
polonic
félisten
válasz concret_hp #56445 üzenetére
Ha nem annyira párás a levegő bent, akkor nagyon kevés kondenzvíz keletkezik és az lassan folyik ki.
A kisebb mitsu beszerelésekor nekem nagyon lassan indult meg, szinte nem is folyt semmi.
Most meg csepeg elég rendesen.Van megfelelő lejtése a csőnek?
Tedd rá a kezed a beltéri hőcserélőjére. Ha érzed, hogy nedves, akkor majd jönnie kell valamikor a víznek.
-
concret_hp
addikt
válasz polonic #56446 üzenetére
hát nem tudom mennyi lenne az elégséges, de igen, én is erre gondoltam, hogy vajon lejt-e eléggé... 2cm-t lejt kb. 4 méteren, nem tudom az elég-e (arra mondjuk tuti, hogy legalább visszafele nem folyik )? igen nem annyira atom párás a levegő, meg ilyen épphogy be van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
"Zoli"
csendes újonc
válasz concret_hp #56448 üzenetére
Vegyél lejjebb a hőfokon, úgy hamarabb kicsapódik a pára, nekem is micsuk vannak, van amikor több óra mire valami kifolyik.
Ma reggel 9 től megy az emeleten, most néztem meg kint még semmi víz nem folyt ki.[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz concret_hp #56448 üzenetére
Mondjuk az lehet kevés. Bár végülis lejt az is.
Milyen csövet raktak be a víznek? Ilyen recéset? Mert akkor ilyen minimális lejtésnél belül a recékben meg tud állni a víz.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest