Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BaLee

addikt

válasz Nite #8277 üzenetére

Nekem ~3 hónapja van meg a G122-es Mazda 3-as (olyan mint amit néztél). Rövidebbre vannak hangolva a fokozatok emiatt 6-osban is elmegy 50km/h-val városban, nem sikít a visszakapcsolásért, viszont autópálya tempónál 6-osban kicsit jobban forog (130-nál 3000 körül van). A fogyasztás szerintem baráti. Jártuk vele többször a Szhely - Budapest távot, nálam 6.3-6.5 között volt a fogyasztás, pedig haladtunk rendesen (110/130-at tartva szerintem nem lehetetlen 6 alá bevinni) próbálgattam a határait. Pillanatnyi fogyasztást nem tudok mondani sajnos. Illetve amit észrevettem, hogy nem csal a fogyasztásmérő, tényleg annyi mint amit kiír, a Focusban 0.3-0.5 közötti különbség is elő szokott fordulni.

Hasonlítás képpen egy 1.6 Ti-VCT benzines Focus van még a családban, az csak 5 sebességes, de legjobb esetben is 1 literrel többet eszik autópályán, ha nyomja neki az ember (150 körül) akkor van az 1.5 is. Országúti temponál takarékos az is.

Hengerlekapcsolást tudja a Mazda és csinálja is, a kijelzőn jelzi de kb. semmit nem hallasz/veszel észre belőle. Illetve a start-stopja is kiváló, a hybrid akksi indítja, nem akkor indul amikor amikor sebességbe teszed, hanem amikor már engeded fel a kuplungot.

Amiket linkeltél azok jó áron vannak. Az osztrák/német importot lehet kerülném ha sokáig meg akarod tartani a kocsit, ott sóznak rendesen ill. hó is van.

Új hozzászólás Aktív témák