- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Remélem nem bánjátok, hogy megnyitom a Mass Effect 3 topikját. Már régóta tudjuk, hogy a játék trilógiának készül, de a mai napon ezt a BioWare hivatalosan is bejelentette. Legalábbis az egyik technikai designerük, Christina Norman szólta el magát a Twitter-en. Ugyanis nemrég egy érdekes megjegyzést olvashattunk a blogjában:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vinyard#
aktív tag
válasz CPT.Pirk #7796 üzenetére
Szerintem a Destroy a legérzelemdúsabb, a Synthesis a legpotensebb, a Control viszont a leghatásosabb.
Shep túlélése számomra is rejtély. IT nincs, úgyhogy lövésem sincs, hogy és miért élte túl. EDI elvileg azért hiányzik mert a szintetikusok kinyúvadtak...ahogy a geth-ek is. -
KubanitoS
veterán
Nem néztem meg a videókat, mentéseim sincsenek (mint utólag kiderült ) és a végéért nem szeretném még egyszer végigvinni a harmadik részt.
Természetesen a spoileres kommenteket is kihagytam.
Nagyon röviden azt mondjátok meg: megérte várni?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Ryder62
őstag
válasz Vinyard# #7802 üzenetére
SPOILER
Én inkább így értelmeztem: a Control a happy end, itt szinte mindent megjavítanak, a Synthesis is jó bár itt ugye egybeolvadunk a gépekkel, a Destroy viszont a legrosszabb hisz a flottát hosszú útra kényszerítjük sokan ki is nyuvadnak pl EDI.
De az abszolút legrosszabb az a 4. új befejezés.
Szvsz az EC helyre rakta a dolgokat, sok kérdésre választ kaptunk.
[ Szerkesztve ]
-
Vinyard#
aktív tag
válasz KubanitoS #7803 üzenetére
Attól függ mit vártál. Ha azt vártad, igazolódjon az IT, vagy legyen teljesen új koncepcióra épülő befejezés, akkor egyértelműen nem érte meg.
Ha ilyen elvárásod nem volt, akkor szerintem igen, nagyjából. Most van egy korrekt befejezésünk, amitől nem fogsz ugyan elélvezni, de szerintem úgy sem állsz fel majd az újrajátszás után, hogy kapja be a Bioware, meg hogy értelmetlen volt beleölni annyi órát.
-
Vinyard#
aktív tag
válasz Ryder62 #7805 üzenetére
SPOILER!
Igen, ha az összes befejezést láttad akkor utólag talán lehet azt mondani, hogy az a legrosszabb döntés (a zseniális új befejezést most ne számítsuk bele ), de szvsz Shepard személyiségével, meg az értékekkel amit képvisel az megy a szembe a legkevésbé. A Controlban gyakorlatilag félisten lesz, úgy alakítja a galaxis képét, ahogy akarja. Ilyen hatalomra ő szerintem sosem vágyott, szükségmegoldás volt, mert nem akarta kinyírni a szintetikusokat, vagy csorbítani a fajok autonómiáját. A Synthesis meg azért megy szembe a személyiségével szerintem, mert egymaga dönt az élet, mint olyan alapvető átalakításáról, a fajok közötti egyediség, határok elmosásáról, satöbbiről. Szóval a Destroy ending az, amit mindig is akart, kivétel ugyebár a szintetikusok halála...bár ha mondjuk úgy játszottál, hogy nem békítetted ki a quarianokat meg a geth-et, akkor még sziszegve bár, de szerintem ez is belefér.És a 4. befejezésről annyit, hogy:
Szerintem nem mindenkinek esett le, hogy az nem egy easter egg, nem csak a legeslegvégén, a kölök lelövésével lehet elővarázsolni. Korábban is elő lehet hívni , egy válaszadási opcióhoz van kötve, és Shepard szép kis (bár meglehetősen klisés) szöveget rittyent a döntése indoklásaként a szabadságról, meg ilyenekről. Szóval ezek alapján ítéljétek meg, mert ez a befejezés nem annyi, hogy belelősz, aztán "so be it". MOndjuk az érdekes, hogy miért torzult el Kaszás szerűvé a hangja.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tiv83us #7800 üzenetére
rosszabbra számítottam, ez kellemes meglepetésként ért. ha eleve így kaptuk volna, nem igazán lenne panaszom. mondjuk nem tudtam mire számítsak, mert bár az IT-t cáfolták, de lehet direkt tereltek, hogy majd még is az lesz... de mégsem. avagy tudtam, hogy az IT-nek nem sok köze lesz hozzá, de így gőzöm se volt mi is lehet majd belőle. úgy tűnik, hogy egyre inkább érik a Mass Effect 1-2-3 megvásárlása.
buy ALL the games, with ALL the DLCs.
[ Szerkesztve ]
-
konesz
csendes tag
Valaki meg tudja mondani, hogy akkor most ezek után az első résznek mi értelme is van?
Mert, egyrészt amiket ott meg tudunk az ebben a ciklusban nem úgy történik (pl. reléhálózat lekapcsolása, vagy fellegvár megtámadása), másrészt mi értelme van Sovereign-t hátrahagyni, hogy majd ő kinyitja a kaput, ha a fellegvárban lakik a Reaper boss?Második részben pedig nyilván elkezdik előbb begyűjteni az embereket, hogy reaper formában éljünk tovább, amit később a harmadik részben folytatnak is. De sajnos azt se tudjuk meg, hogy miért olyan sürgős nekik, miközben a 3.részben csak azután viszik a Fellegvárat a Földhöz (amire a sugárral teleportálják fel az embereket), miután megtudjuk a Cerberus bázison, hogy a Fellegvár a catalyst ....
-
tiv83us
veterán
SPOILER
A lenyeg, hogy igy vagy ugy, a negybol harom befejezesbol mindenkepp ujraepulnek a Mass Relay-ek, a Citdael es senki nem ragad a Sol-ban es hal ehen.
Nekem a control tetszett a legjobban, meg foleg az, hogy vegre magyarazatot kapunk a Reaperek mivoltara es arra, hogy ki a fene ez a budos kolke
Always Outnumbered, Never Outgunned
-
Max_218
tag
SPOILER !!!!!!
Nekem a Destroy tetszik a legjobban ,főleg mikor mégse rakják fel a nevét Shepard.-nak.meg úgy az egész befejezés , végignéztem mindet kicsit a Szintézises és a Controll -ending is jó ,igykellett volna alapból befejezni ,nemmondom hogy maradéktalanul elégedett vagyok (bennemmaradt ez az egész WTF dolog . )de ,ezmár egy fokkal elfogadhatóbb volt. Egy dolog bánt ,hogy TIM-el nemküzdhettem meg ,pedig annyira jól megcsinálták az ARTBOOK-ban. Egész játék alatt erre vártam ,véletlen fellapoztam mikor telepitettem.
Sztori DLC- várható szerintetek? kicsit jólenne ha tovább vinné az endinget ,nemegy játéknál voltmár ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Chabe89
addikt
válasz #19617792 #7810 üzenetére
Normális könyvesboltokban hozzá lehet jutni a könyvekhez. A 4. könyvnek nem tudom hogy ki jött e már a javított kiadása. ME1-et dobozosan max ilyen MEGAGAMES-es csomagolásban lehet kapni kemény 990FT (én ennyiért vettem, aztán nyomtattam rá normális borítót ) a többi részt meg nagyjából lehet kapni még mindenhol még a sarki fűszeresbe is. Azt nem tudom, hogy traktorgumi, kisvödör meg homokozólapát jár e valamelyikhez, érdeklődj a boltokban. Viccet félre téve ilyen extragigaszuperpakk még amiben minden benne van még nem létezik.
Max_218: Hát egy Omega DLC-vel kiszúrhatnák még a szemünket mert a legutóbbi képregénynek a végén ott volt, hogy folytatás a mass effet 3-ban.
EarL 007: Jah igen most jutott eszembe, hogy még képregények is vannak.
[ Szerkesztve ]
-
-
GypsFulvus2
őstag
válasz mrhitoshi #7812 üzenetére
Itt még akad, ha kellene valakinek, bár relatíve drágán.
Igyekeztem elekrülni a spoilereket, de ha jól látom, az összbenyomás az EC-ről a többségeteknél pozitív. Jól látom, érdemes betölteni egy régebbi mentést?
[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz GypsFulvus2 #7821 üzenetére
Igen.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
leviske
veterán
Kérem szépen, így kellett vlna ezt először is! Számomra minden kérdőjel letudva, BW iránti bizalom visszaállítva.
-
tiv83us
veterán
válasz mrhitoshi #7827 üzenetére
A lenyeg, hogy a Mass Relay-ek ujra epulnek es johet a Mass Effect 4!
A menteseinknek megfelolen folytatodna a jatek, ha Destroy, akkor se Geth-ek, se Reaperek nem leteznek, ha a szintezist, akkor az eddigi lakosok harmoniaban elnek a egymassal, a Reaperekkel, az azokba beharvestelt (szep magyaros kifejezessel) eletekkel...stb. Ha pedig control-t, akkor Shepard tovabb el a Reaperek atyjakent es a (valoszinuleg) a galaxis vedelmere fogja hasznalni oket. Csak vad feltetelezesek, de igy tundam elkepzelni. De meg egyszer; a lenyeg, hogy a ME univerzum nem pusztult el, nem kovettunk el genocide-ot (ha csak nem a negyedik opciot valasztottuk, illetve a destroy-t), Mass Relay-ek vannak, senki nem pusztul ehen, a kis kek gyerekek johetnek, Tali epitheti a hazat...stb.
Szoval koszi BioWare, megcsinaltad, a lehetetlent, engem visszanyertel, ugyhogy a legkozelebbi DLC felolem penzert is johet, en tovabbra is hu maradokps: tudom nem tokeletes, mindenbe bele lehet kotni, pl ott repked egy frigatt (a Normandy) Harbinger orra elott es az le sem szarja...stb, de semmi sem lehet tokeletes. Szamomra megmentettek a ME3-at
[ Szerkesztve ]
Always Outnumbered, Never Outgunned
-
pohár
félisten
válasz tiv83us #7829 üzenetére
azt nem értem, hogy Shep ha a controlt választja, akkor miért nem tud szólni az embereknek, hogy hé gyerekek, nem haltam meg, itt vagyok bent a nagy fehérségben, ne sírjatok
meg Garrus nincs ott az egyik rész végén, miért nem? azt hiszem pont a destroy-nál, ő is szintetikus lenne?
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Vinyard#
aktív tag
spoiler!
Szerintem tud ő szólni. A túléléséről/haláláról bármelyik véget is választjuk (nah jó, kivétel a 4.) egyértelmű infójuk nincs a túlélőknek. A Citadelen nem találnak ugyebár senkit (Andersonon, meg TIM-en kívül), és egy ME univerzumban meg azért nem kell egy ilyen eltűnés után egyből a halálra gondolni...szóval ebből szerintem nem indulhattak ki (akkor már pont a Citadel felrobbanásával járó Destroy endingnél kéne valószínűsíteni a halálát szerintem). A Control endingnél, meg a Synthesis endingnél is igazából a Kaszásoktól nyert infók alapján következtethetnek csak a halálára...előbbi esetben meg ugyebár tudjuk, kivel egyenlő az összes Kaszás.
Máskülönben ha jól figyelitek, van egy olyan "festmény", amin geth-ek vannak, a háttérben kék fény, egy Kaszás, előtte meg a fény miatt egy sziluett látható....pont ugyanúgy, mint amikor Shepard becammogott a képbe, miközben első Kaszás szavait dörmögte. Szóval az az alak akár Shepard is lehet, ami azt jelenti, hogy ha teljesen fizikai alakot nem is tud ölteni, talán valami "mást" igen.Amúgy egy kis baki: A sérült csapattársad jó hamar meggyógyult, akiért az evakuálást kérted Jokertől. Csupa vér, alig áll a lábán, nem sokkal később meg már épen-egészségesen blattyog ki a Normandy zsilipajtaján.
-
vitaro
senior tag
Na csak a végére értem én is. Ha alapból így csinálták volna, sokkal kisebb lett volna a felháborodás. A legdurvább lyukakat betömték, de ez az egész organikus-szintetikus alapfelállás, miszerint utóbbi mindig fellázad az alkotója ellen, és emiatt kell a jónépet Reaper formában konzerválni, szerintem roppant nagy marhaság.
Azt nem értettem, hogy miért kellett a CHQ megtámadásától újra végigjátszani, csak onnantól voltak újdonságok, hogy megrohamoztuk a sugarat. Ez csalódásként ért, abban reménykedtem, hogy a londoni misszió közben már lesz egy-két új jelenet az ME2-es csapattagok vagy rachni harcosok főszereplésével. Nem, semmi.
Az az igazság, hogy a Bioware ezzel nálam nem küszöbölte ki a csorbát. Tény, a végén csiszoltak, de mint azt már korábban leírtam, a játék több sebből vérzik, amiket nem lehet egykönnyen orvosolni. Továbbra is összecsapottnak érzem, jóformán untam ezt az utolsó két pályát, amin az előbb végigverekedtem magam. Ilyen pedig az előző részekkel egyszer sem fordult elő, holott mindkettőt több mint ötször játszottam végig. Persze lehet csak velem van a baj.The Arcana is the means by which all is revealed.
-
Vinyard#
aktív tag
válasz tiv83us #7829 üzenetére
SPOILER!
Nem a DLC érdemeit akarom csorbítani, mert valóban jó volt látni ezeket, de amiket írsz, azok közül azt eddig is tudtuk, hogy nem hal senki éhen, hogy lesznek újra relék, hogy nem pusztul el a ME univerzum...Ezeket max. vizuális formában tette helyre a DLC, mert verbálisan már volt szó róla, vagy a játékban, vagy a készítők mondták.
-
Spectrum
aktív tag
Egy random emberke szösszenetét megosztanám veletek:
"Tartsátok észben, hogy az átlagos IQ nagyjából 90. Figyelembe véve, hogy már az 50-et ér, ha le tudod írni helyesen a nevedet, ez nem sok. Ebből arra lehet következtetni, hogy statisztikailag az emberek fele akikkel találkozunk, ez alá esik. Ezért nem mindenkinek fontos a logika vagy a belső következetesség. Ez nem sértés, hanem egyszerű tény."
-
Vinyard#
aktív tag
válasz Spectrum #7834 üzenetére
Spanyol viaszt nem találta fel véletlenül ez a random emberke? Ha a társadalomban olyan fontos lenne a racionális gondolkozás, az ipar által gyártott termékek jelentős része eladhatatlan volna. Ezek az emberek ha az életükben nem logikusak, nyilván egy alapvetően szórakoztató produktumtól sem fogják ugyanezt elvárni.
És egyébként ez hogy jött ide? A ME 3 nem ezért lett olyan, amilyen. Szvsz az extended cut féle befejezést sem az agyafúrt, és kikezdhetetlen logikája miatt szereti aki szereti (mivel az alapkoncepció majdnem biztosan baromság, így ez eléggé meglepő is lenne)
-
Spectrum
aktív tag
válasz Vinyard# #7835 üzenetére
Vannak akik már attól maguk alá pisilnek, hogy egy játékban lehet lőni és zombik vannak. Több nem is kell, teljesen elégedettek vele. A ME sorozat ennél sokkal többről szólt, a gond pedig, hogy ők nem fogják zokon venni, ha a számukra érdektelen részek (logika és belső következetesség) csorbát szenvednek. Ez így elfogadható, csak nem kéne kapásból leszólni azokat, akik az eddigi minőség alapján most is ezt várták. Mert az biztos, hogy ilyen lyukak nem voltak az első két részben és a harmadik végéig sem.
SPOILER
Az EC olyan izzadságszagú, hogy az kilométerekről érződik. A legnagyobb lyukakat látványosan és kétségbeesve próbálják betömni, miközben sikerül újat csinálni helyette. Kicsit inzultálva érzem magam, hogy ennyire hülyének nézi bioware a játékosokat. "Nesze bmeg, látod, nincs teleport, megkérdezheted amit akartál és azért menekül joker mert azt mondták neki!"
Biztos, hogy értik EAware-nél a problémát, nem hülyék ülnek ott. De ha egy olyan dolgot adnak nekünk, ami lényegében ugyanaz, mint ami eddig is már megvolt, csak kibővítve, akkor számítani kell rá, hogy akik eddig panaszkodtak a logikátlanság és következetlenség miatt, azoknak ezután is ugyanaz lesz a problémájuk.
Ami jó az EC-ben, hogy epilógust raktak a játékhoz. De ennek alapból benne kellett volna lennie, ahogy minden komolyabb történetnek van epilógusa. Nem is értem, hogy miért hagyták ki először. Ha ezzel együtt adják ki, akkor jó eséllyel nincs felzúdulás, de a jelenlegi helyzetben sokkal kevesebbet értek el vele.
-
GeneraL_XTX
veterán
Most vittem végig, gyerekek ez TÖKÉLETES lett. Számomra mindent megmagyaráz, még most sem térek magamhoz, végre az ME játékokhoz méltó befejezést kaptam.
Csak kár, hogy ilyen formában. Kedves BioWare mi a faxért nem lehetett ezt így kiadni alapjáraton?????
És ami legfontosabb, hogy újra van jövője az univerzumnak, hisz van epilógus, így simán jöhet a folytatás is.
Köszönöm BioWare, ajánlom hogy jöjjön a folytatés a nextgen-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #7837 üzenetére
A multi mód vitte el az időt és némi pénzt a befejezéstől.EA fejlesztés közben szólt, hogy tegyétek már bele a multit.
És a játékosok cumizták meg a dolgot. Sajnos mi is a f@sz rossz végén vagyunk.Bár lehet ,hogy én tévedek.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz GeneraL_XTX #7837 üzenetére
Tökéletes nem lett, ahhoz teljes újraírás kellett volna, de sok minden javult. Azért maradtak még kérdések:
-valakinek talán spoiler-
Pl. mi lett Bailyvel meg a citadella többi lakójával? Az legalább egyértelmű lett, hogy nem pusztul el a citadella (meg állítólag vannak rajta pajzsos óvóhelyek), de eléggé megsérül a szerkezet. Amúgy meg hogy vitték oda a citadellát?Mikor került vissza a legénység a hajóra? Elég kemény harc volt ott lent ahhoz, hogy csak úgy leszállni ne legyen annyira egyszerű, mindegy h. kis kodiakkal, vagy a fregattal mennek le, mindkettő nagy veszélyben lett volna.
Nem tudni biztosra a destroy végén, hogy mi lett az "egyéb" szintetikusokkal, mivel Shep levegőt vesz, de az elmondottak szerint neki is meg kellett volna halnia, végleg.
Majd ma lesz időm, akkor végigjátszom az utolsó mentéstől, hátha akkor bejön még valami válasz a kérdéseimre.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Spectrum
aktív tag
Pedig ez mekkora poén volt még pár hónapja. Most meg véresen komoly..
-
GeneraL_XTX
veterán
Viszont az nem tiszta, hogy akkor most van egy 4. befejezés is? Ha igen, akkor azt hogy lehet előhozni?
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
válasz GeneraL_XTX #7842 üzenetére
SPOILER
Rálősz a kiskölyökre és az begurul.(#7828) Vinyard#: Ezt a dolgot én se értettem a destroy végén, de felteszem van vele tervük, ha már ennyire beleerőltették. Nem vitatom, hogy azt illett volna megmagyarázni és elég dühítő lesz, ha a 4. részben pedig nulla utalás vagy következmény sem indokolja meg.
[ Szerkesztve ]
-
vitaro
senior tag
válasz GeneraL_XTX #7842 üzenetére
Meg kell kínálni némi ólommal Caspert. Ahogy visszakaptam az irányítást, első dolgom volt "Elmész anyádba!" felkiáltással fejbedurrantanom a kisköcsögöt, nem számítottam rá, hogy ez lesz az utolsó cselekedetem...
The Arcana is the means by which all is revealed.
-
oriic
HÁZIGAZDA
AZért az milyen már hogy:
SPOILER
Diavetítéskor mutatnak egy Quariant maszk nélkül, de ahhoz már lusták voltak, hogy az elesettek névsoránál Talinak megmodellezzék az arcát.
Live-Die-Respawn
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz GeneraL_XTX #7840 üzenetére
Akkor téged nem érdekelnek a kérdéseimre a válaszok? Nem merültek fel ezek nálad?
-sp-
Pl. hogyan vitték oda a földhöz az univerzum legnagyobb építményét? Mert ez nem a "küld fény post! - reccs, betört az ablak" esete.orichalcos: az a kép a Quarianok bolygóján készülhetett, Tali mondja is, hogy idő kell, mire az immunrendszerük megszokja a helyet. Ergó ha más világra mennek, vagy hajóra, oda kell a ruha és a maszk.
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz CPT.Pirk #7849 üzenetére
Bármit be lehet magyarázni ebbe a befejezésbe is sajnos. Sokkal jobb lett tényleg mint az alapbefejezés, de még mindig vannak lyukak a történetben. Ok nem azt mondom hogy magyarázzanak meg mindent szájbarágósan, kell az is hogy gondolkodjon az ember hogy mi lehetett ezek után, no de nem ennyire.
Live-Die-Respawn
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest