Hirdetés
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Mobil flották
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- Ismét összefogott az Xplora és a HMD
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Takemoto
csendes tag
A hozzászólásaid alapján a google segítségével elindultam és valóban a Jupiter 8 - 11 - 12 (LSM) M39 menetűek, az Industar pedig M39x1 és ide elvileg elég az a gyűrű, amit linkeltél.
Kutakodásom során kiderült, hogy a Fotga M39-M4/3 (mk1-es) adapterem 1mm-el rövidebb bázistávolságú és emiatt az objektívek (20m-re állítva a fókuszgyűrűt) hamarabb elérik a végtelent. Ki is próbáltam és valóban így van.
A Jupiter 12 hiába (LSM) M39-es, túlságosan mélyre nyúlik az utolsó lencsetag és nem megy fel az E-M10-esre. Majd megpróbálom az M42-es adapteren M39-M42 gyűrűvel. Igaz végtelenem nem lesz, de hátha jó lesz makróra

Köszi Matska és faki_!
-
Takemoto
csendes tag
Nem bajonet az tuti, menetesek. A rekesz kézzel állítós az obikon. Az kimaradt, hogy az Industar az egy cirill betűs Zenit-c-ről van. A másik váz pedig(amin volt a jupiter 8) az egy cirill betűs Zorkij 4
-
Takemoto
csendes tag
Helló mindenkinek!
Hétvégén kaptam 4db obit. Jupiter 8-11-12 és Industar 50, mind m39-es és piros "Pi" betűs, ha jól néztem. A Jupiter 8-ra és 11-re jó az adapterem(m39-m4/3), de a másik kettőnek más a bázistávolsága. Tudna nekem valaki segíteni, hogy milyen kell hozzájuk? A gépem: Olympus E-M10
Előre is köszi a segítséget!

Üdv.: T
-
Takemoto
csendes tag
válasz
Benji21th
üzenetére
Helló!
Nekem van egy PK bajonettes Auto Revuenon 50/1,4-es obim és a hozzá vett adapter semmit nem ugraszt be. Adapteren és arról levéve beugranak a lamellák a helyükre. Szerintem be vannak ragadva az objektíved lamellái. Nekem ilyen jelenséget produkál egy 50mm-es Zeiss, akadozik. Koszosak a lamellái, tisztítani kellene.
Üdv.: Takemoto
-
Takemoto
csendes tag
Helló!
Mi a véleményetek a Pentax bajonettes Auto Revuenon 50mm 1.4-es obiról? Válaszokat előre is köszi!
-
Takemoto
csendes tag
válasz
estikornel
üzenetére
Csao!
Az M/A (manuális/automata blende beugrasztás) kapcsolóval ellátott obik használhatók peremes és perem nélküli adaptereken egyaránt.
Az a bizonyos perem a menet belső végén található:
Igen, a 44 utáni szám a verziószám. Remélem tudtam segíteni.
Nekem is van egy eladó példány, ha érdekel dobj egy PÜ-t
Üdv.: Takemoto
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Az Intel korábbi vezére szerint a kvantumforradalom gyorsan elsöpri a GPU-kat
- Autós topik
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Windows 10
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi