Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
Aktív témák
-
Pala
veterán
úgy értem logikus gondolkodás útján egy szintig megy...de a valszám mélyvízébe sose vetettem vele magam, pedig biztosan érdekes

Mi anno ilyen kártyalapokkal való számolgatós feladatokat oldottunk meg kombinatorika fedőnév alatt, azokat szerettem.
meg ugyanígy golyók, számjegyek sorbarendezgetése, különböző kritériumok mellett. -
jakobkacsa
senior tag
na alljon meg a menet, sorokrol van szo
a (-1)^n sorozat nem konvergens, de abszolut konvergens (ugye az egyhez tart), a (-1)^n alaku tagokbol allo sorra pedig forditva: ez konvergens, de nem abszolut konvergens (ugye vegtelenszer adnad ossze az 1-et, ami nem veges)
te most valojaban mondtal egy az enyemnel sokkal egyszerubb peldat (ez a legegyszerubb Leibniz-tipusu sor) az eredeti kerdesedre
Leibniz-sorokra ugye az igaz, hogyha a sort alkoto sorozat a 0-hoz tart, akkor konvergens a sor (de nem feltetlenul abszolut konvergens, mint lattuk a fenti ket peldaban)
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- BMW topik
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- Fujifilm X
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4619, 100% Akksi
- ASUS ROG Zephyrus G14 Ryzen 9 / RTX 4070 / 32GB / 1 TB SSD 2K 165Hz PRÉMIUM
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest