- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz MasterMark #238405 üzenetére
Köszi
-
csab2
veterán
válasz MasterMark #238385 üzenetére
Arra gondoltam, hogy az nem logikus, hogy hosszan kell nyomni a letöltés gombot.
Szerintem az lenne a logikus, hogy normál nyomásra feljönne a választási lehetőség, és valamelyikre kattintva elindulna a letöltés.Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
Dewo
aktív tag
válasz MasterMark #238441 üzenetére
Ez nekem is segített.
A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.
-
g4mer
senior tag
válasz MasterMark #238464 üzenetére
Érdekes módon csak az iphoneokat érinti ennyire ez az optikai jelenség
Sic Parvis Magna
-
CrAzY88
aktív tag
válasz MasterMark #238466 üzenetére
Hagyd rá
azappleakkorisszar
Csak néhány lencsével van több benne, ergo többszörös becsillanás is létrejöhet, ellenben egy strapabíróságra kihegyezett géppel, amiben minél kevesebb van, annál jobban bírja a nyüstölést.
g4mer: ha már beleállsz valamibe, legalább előtte járj egy kicsit utána, így csak lejáratod magad a tudatlanságoddal.Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
g4mer
senior tag
válasz MasterMark #238466 üzenetére
Visszaolvastam a kommenteket, akkor ezek szerint csak iphoneoknál verik nagy dobra ezt a dolgot? Mert ha beírod, hogy lens flare problem csak iphoneokat dob fel..
Számomra ez olyan szinten lehangoló, hogy az előző huawei mate 10 prommal egyáltalán nem voltak ilyen gondok, ezzel meg nem lehet egy normális éjszakai felvételt készíteni az utcán, mert csillog rajta minden, mint a karácsonyfán.
Sic Parvis Magna
-
CharlieDrop
veterán
válasz MasterMark #238473 üzenetére
Így van, minivel eddig csak egy ilyen képet sikerült csináljak, mert a tárgyak így voltak jó helyen amiket fotóztam, a többinél mindig sikerült úgy helyezkedni, hogy ez ne okozzon problémát
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
eventus
veterán
válasz MasterMark #239092 üzenetére
Koszi, siman csak letoltesre nyomtam, nem hosszan.
heickent lejon teljes felbontasban, kompatibiliskent csak 1536x2048. Hmm?[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
telefonmágus
senior tag
válasz MasterMark #239122 üzenetére
Remélem nem úgy vesz valaki iphonet,hogy megnézi az infóban,hogy független e,ugyanis az 1perc alatt átírható
Garanciás Telenoros TMobileos vagy független iPhone-t veszek,SAMSUNG bontatlan telefonokat veszek,előfizetéses is NON-STOP
-
Monyos
aktív tag
válasz MasterMark #239122 üzenetére
Igen, beállításokban néztem és a Szolgálatói Zár mellett "Nincs sim-korlátozás" volt.
Régen még mennyivel egyszerűbb volt, amikor Telekom is szolgáltató záras telefont árult és kártyafüggetlen telefon esetén valószínűsíthető volt, hogy tényleg minden szolgáltatótól független a telefon.#239123 telefonmágus:
És egy letiltott telefon garanciális cseréje esetén a korlátozás már nem él az új készülékre?
Vagy egy darabig menne aztán az új IMEI-ről eljut az info a szolgáltatóhoz és egyik napról a másikra ezt is tiltják?
Ha ez így van akkor elég para papírok/korábbi számla nélkül vásárolni...[ Szerkesztve ]
-
hentes555
senior tag
válasz MasterMark #239146 üzenetére
Messengeren próbáltam. Elindul, de hang nincs semelyik irányban.
[ Szerkesztve ]
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
Noxy
veterán
válasz MasterMark #239181 üzenetére
A RAID nem backup hanem rendelkezésre állás.<-- (te írtad ezt is)
Mind1, nem offolom szét ezzel a topikot.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
esbii22
őstag
válasz MasterMark #239239 üzenetére
Ezt tudom, nem a rossz pozíciónálással van probléma
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
tboldi
nagyúr
válasz MasterMark #239314 üzenetére
Akkor is jobb a nyers fájl, a YT mindenhogy tömörít.
-
félisten
válasz MasterMark #239319 üzenetére
Kézzel sem akarja, és mivel újfajta a kártya beolvasni sem tudja már kamerával.
-
félisten
válasz MasterMark #239321 üzenetére
Nem tud kapcsolódni a kiszolgálóhoz.
-
félisten
válasz MasterMark #239323 üzenetére
Hát az lesz, csak gondoltam másnak is van hasonló tapasztalat
1 hete vagyok K&H-s, BAM-s kártyámmal nincs ilyen gond bezzeg.
-
bnorci71
addikt
válasz MasterMark #239370 üzenetére
már ha tud a TV Wifi-t mert nem biztos, az enyém se tud mert 12éves Lan kábelt meg lusta vagyok húzni, cserélni meg semmi értelme a maiaknak sincs jobb képe
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
veterán
válasz MasterMark #239370 üzenetére
Ahogy írták a többiek is,nem mindig megoldás a wifi,vagy a kábel.
Vannak olyan 4K HDR filmek,amik vagy beakadnak időnként,vagy rendszeresen pufferelnek.Ezek tökéletesen futnak adathordozóról a tv-re dugva.
Wifi erős (Mesh hálózat az egész házban) és 5GHz-en megy,a tv a routertől cirka 2m-re van,kábel mindenhol gigabites,csak ugye a TV (2018-as LG) lan csatija 10/100.
Embyvel is akad néhány film,ahogy Plex-szel is és a tv gyári lejátszójával is hálózaton.
Szóval nem poénból szeretnék ssd-t,2021 ide,vagy oda. -
aujjobba
addikt
válasz MasterMark #239381 üzenetére
Lehet, en csak a sajat tapasztalatot tudom mondani, ami az, hogy a TV a Plex appal 5 masodpercenkent bufferel, LAN-on is meg Wifi-n is, igaz a wifi messze van, azzal is 75-80mbps-t mertem maximum (5ghz es 2.4ghz kapcsolaton is).
Az LG topikban azt mondjak eros Wifi mellett maga a hardver el kellene, hogy vigye gond nelkul.
Most igy rajtahagytam az AppleTV-t, az gigabites madzagos kapcsolaton van, nincs is gond vele.
Mondjuk kicsit rossz szajizzel vagyok most az LG tv fele, mert alapvetoen jo az okosrendszere, de emiatt megsem tudtam kiiktatni az ATV-t a setup-bol, szoval megintcsak feleslegesen okos a TV, ha nincs rajta semmi okossag kihasznalva.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz MasterMark #239388 üzenetére
Latom az atlagot, ettol fuggetlenul a TV-n a Plex app nehany masodpercenkent bedobja a Buffering ablakot, gyanusan akkor amikor a kepen azok a peek-ek vannak (az is nehany masodpercenkent, ~5s).
Egyebkent a film 82 gigabyte -> 656 000 megabit es 3h6min -> 11 160s, tehat az atlag valoban ~58 Mbps.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz MasterMark #239387 üzenetére
Olyat szerintem szerezni se lehet. Asszem 61,4Mbit szóval ha nem is duplázza de egy jó adagot rányom.
Ettől függetlenül azért linkeltem ezt mert annó ez volt a tesztfilm pont ugyanezekkel a beállításokkal. A TV-m hardveresen tudja kezelni ezeket a beépített lejátszóval (külsővel ugye nem mert a Sony azt tiltja) és 5GHz-es WiFi-n nem volt vele gond, a 100-as lanon viszont meg-megakadt.
NAS-on ránéztem kíváncsiságból, ott így néz ki a dolog.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
kagzer
aktív tag
válasz MasterMark #239399 üzenetére
Jól sikerült
-
oliwire
őstag
válasz MasterMark #239424 üzenetére
Hol lehet ezt kikapcsolni?
szerk.: közben megtaláltam, és be volt kapcsolva, most kikapcsoltam.
[ Szerkesztve ]
-
balinlin
senior tag
válasz MasterMark #239473 üzenetére
Az ember nem csak elhagyni tudja a telefont, de egyéb, pl. egészségügyi bajba is kerülhet, amikor bizonyos adatok kiírása hasznos lehet.
Mondjuk erre az esetre ott van a medical id is, ami pont ilyesmit tud.Samsungokon be tudtam állítani ice névjegyeket, akik hívhatóak lezárt telefon esetén is, az viszont nagyon nem butaság.
-
herdsman12
őstag
válasz MasterMark #239473 üzenetére
Felesleges lenne arról vitáznunk, hogy minek, mi értelme.
Ketten is felvetettek egy kérdést, amire van, egyéb dolgokra is használható megoldás.
Biztos vagyok benne, hogy kevesen ismerik, használják ezt funkcióját a telefonnak, ezért mertem leírni.
Másik része a kérdésnek, hogy legtöbbször egy iPhone-t tudnék elhagyni, nincs a zsebemben Mac vagy iPad, de még egy PC se, sőt hosszú ideig a közelükbe se kerülök, hogy az elveszett funkciót bekapcsoljam. Ilyenkor akár hasznos is lehet bármilyen infó a képernyőn. -
Asike
csendes tag
válasz MasterMark #239557 üzenetére
Bakker ez alapból némán volt. Eszembe se jutott a kis kapcsoló. De hülyén érzem most magam. Nagyon köszi.
-
fcc
aktív tag
válasz MasterMark #239627 üzenetére
Céges telefon.
-
őstag
válasz MasterMark #239708 üzenetére
Google Maps nem fejlődött sokat utóbbi időben?
-
nord_
veterán
válasz MasterMark #239708 üzenetére
Hogyne lenne. A gyári Térképek, a Google Maps, a TomTom is ugyanolyan kiválóan tudja a közlekedési viszonyokat.
Két nagy különbség van:
1. ezekben nincsenek idegesítő reklámok;
2. Ezek egyike sem küzd ilyen alapvető problémákkal, amit a kollega említett és ami havonta mindig előkerül a topikban.Jah, és bónuszként pl. a TomTommal megkapjuk azt, amire a Waze-zel sose jön el: pontosan mutatja a helyszínt, nincs az állandó és idegesítő lemaradás... Mert a telefon tudja, csak ez a “nagyszerű” véz nem, amelyik ugyan annakidején jól indult, csak épp a fejlesztők részéről mindösszesen annyira futotta, hogy reklámokkal pakolják tele a programot érdemi fejlesztések nélkül. El kell felejteni sajnos, mint anno az iGO-t...
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
ittakary
nagyúr
válasz MasterMark #239712 üzenetére
sebességkorlátok miatt nem tudom elengedni a Wazet
Google Maps nagyon jó lenne ha ezt tudná
#239713 radi8tor
elég szar lenne ha nem tudná hol lakom, főleg hogy az az első lépése mindenkinek hogy a HOME címet beütöm[ Szerkesztve ]
-
nord_
veterán
válasz MasterMark #239712 üzenetére
Tisztában vagyok vele, mit tud a Waze - szó szerint a kezdetektől használom, használtam. De azt is tudom, hogy nincs ok rá, hogy ragaszkodjunk hozzá...
(Sokan egyedüli és legfőbb okként a traffipaxot szokták felhozni - csak épp már régóta ez sem áll, mióta a rendőrségi adatközlés hiányában nincs automatikus előrejelzés a mérési pontokra...) -
nord_
veterán
válasz MasterMark #239718 üzenetére
De, értem. Mondom, az App Store első megjelenése óta használtam ezt a navit. Ezeket a jelzéseket is ismertem, de mivel az “út szélén álló autó” és tsai számomra ezerszer irrelevánsabb infó, mint a megbízható és precíz működés, ezért eszembe se jutott azt leírni, hogy ezekkel is tisztában vagyok...
Tibee86,
dehogy fontosabb. Erre pár kollegám rájött, amikor ő volt az első, aki meglátta a rendőrautót - és kapták meg az első villantást.
—Nyilván, mindenki azt használ, amit szeretne. De azt ne sugalljuk már, hogy ez a reklámhordozó az összes közül a legjobb...
-
oliwire
őstag
válasz MasterMark #239718 üzenetére
Nekem is ez az egy funkció, ami miatt a Waze-t használom. Mutatja a rendőrbácsit-nénit. Nem hajtok gyorsan, de vannak 60-as szakaszok, aminél nem mindig 60 az a 60, inkább 70-75, és jól jön a jelzés.
-
bnorci71
addikt
válasz MasterMark #239736 üzenetére
ha nem figyelsz csak a hangra igen, de ha odafigyel az ember a térképre is és összeveti a valósággal azért nem téved el vele.
6 ismeretlen helyen voltam kedden és sose fordultam be később, vagy hamarabb[ Szerkesztve ]
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
TechN7ne
nagyúr
válasz MasterMark #239844 üzenetére
"Töltő adapterből bármilyen jó"
Ezért nem veszek használt telefont...
Mint ha pc tápos topikban beszólnának ,bármelyik jó ,mehet a Codegen is. -
HARDVERAPRÓD
Szia. Azért ez így nem igaz, h bármi jó. Gyári, vagy ami mfi certified, pl anker, de van más is, a többit én nem használnám, ahogy kábelből sem jó bármi
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! iPad-et vettem, azt hittem már a legújabb iPhone is USB-C-s. Akkor majd jövőre. Nem tudom, hogy USB-C--nél is lehetséges gyártói korlátozás, végül Apple adaptert vettem. Samsungnál állították, hogy a Samsungok csak saját gyártású adapterrel működnek.
Valami jó hálózati fénykép néző programot tudtok ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz MasterMark #239907 üzenetére
Olvassatok már vissza! Mint 3rd party gyártóra gondoltam, azt elírtam. De ezt már írtam
Nem értem a kötözködést. Mindenki olyan gagyi eszközt használ töltésre amit akar.
Az eredeti kérdésre írtam nem nem mindegy mindegy töltőt használunk.
Tessék visszább is olvasni, mindősszesen arra hívtam fel a figyelmet, hogy nem nem mindegy mit használunk!
Illetve tessék elfogadni, hogy nem mindegy mit használunk az eszközönkhöz.
Mint pl üzemanyag és üzemanyag közt is van különbség. Ezt most ahhoz tudom hasonlítani, mikor valaki megvesz fullos több milliós kocsit, és tankolod a leggyagyibb üzemanyaggal. Utána jön a sírás
Részemről lezártam. -
Froclee
őstag
válasz MasterMark #239923 üzenetére
Jaja, ez jogos.
-
balinlin
senior tag
+még a minőségbiztosításban is lehet jelentős különbség, mert az olcsó kínai vackoknál (nem Baseusra gondolok) ez gyakorlatilag nem létező fogalom.
-
bnorci71
addikt
röviden lehet azt mondani van kínai gagyi meg kínai minőségi tudnak ők bármit gyártani ha megfizeted, és van megfelelő minőségbiztosítás
ép mostani példa Lego 4-6 országból megy Dániába ott pakolják össze a dobozt komplett és nem mondod meg melyik készült Nyíregyházán melyik Kínában melyik Mexikóban.ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
col
addikt
válasz MasterMark #240045 üzenetére
Dehogynem, ha teljesen lemerül és kikapcsol, akkor hogy töltene fel különben? Tölt az, csak ilyenkor nem látszik a töltésjelző.
Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
Gaben92
őstag
válasz MasterMark #240048 üzenetére
He töltőre teszed és kikapcsolod akkor viszont kikapcsolva marad. Nem jelez semmit de tölt.
-
col
addikt
válasz MasterMark #240048 üzenetére
Érdekes, nekem más a tapasztalatom. De nem igazán foglalkoztam ezzel konkrétabban. Lehet, hogy bekapcsol valóban, majd egyszer kifigyelem.
[ Szerkesztve ]
Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
Gaben92
őstag
válasz MasterMark #240050 üzenetére
Persze. Ez csak ilyen Apple-ös dolog, hogy ha töltőre dugod akkor automatán bekapcsol (amit írtál korábban #240048-ban az mind teljesen helytálló), de ha kikapcsolod töltés közben akkor nem kapcsol vissza viszont veszi a töltést.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz MasterMark #240050 üzenetére
Persze. Rendszeresen töltöm igy
-
Gaben92
őstag
válasz MasterMark #240057 üzenetére
Azért írtam, hogy Apple dolog mert a MacBook-ok is így működnek (legalábbis a régebbiek. Újakat nem próbáltam), iPad is, stb.
-
bigdady
nagyúr
válasz MasterMark #240057 üzenetére
Nem csorog be a pl a messenger hívás a gyereknél. Az a fos kikerüli a ne zavarj módot is..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest