- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
kirillhun
csendes tag
nagyon izgatja a fantáziám ez a sebességfüggő hangerő beállitása
Szóval bemásoltam ezt a configot a sys.txt primo 1.1 be :
[sound]
dynamic_volume_type=1
dynamic_volume_maxspeed=100 <<<<itt lesz maximális a hangerő ,azaz 100km/h nál?
dynamic_volume_minspeed=40 <<<< itt a minimum hangerő,aza 40 km/h nál??
dynamic_volume_os_volume_max=255 <<<<ez mi?
dynamic_volume_voicemaxspeed=80 <<<<<és ez ?
dynamic_volume_voice_volume_max=100 <<<<<<<<<< ezt se tudom?Ha feltételezem ,hogy 100kmh nál maximum hangerővel szól,illetve 40 kmhnál minimum hangerővel ,akkor a kettő között mi történik?vagy tulajdonképpen 2 fokozat van ??egy hangos és egy halk?
valaki felvilágositana a sötétségből?
-
Digger
senior tag
Azért a proc sem biztos a Rubinban!
A nálunk futó reklámokban mindenütt azt írják, hogy Samsung S3C2416.
Ha meg rákeresel a hátulján szereplő modell számra, (GPS50VT) akkor azt látod, hogy ebben a modellben S3C2451 proc van!Itt látható a Leader adatlap.
Ha már szétszedted, meg kéne bizonyosodni a procról és a TMC chipről is!Mint a fenti linken látható, készül ebből olyan változat, amiben TV vevő is van. Az antenna helye is megvan a bekapcsoló gombbal átellenben.
Sokan állítják, hogy a Rubin vas megegyezik a NavGear gt-50t-3d-el.
Ha a modellszámot nézzük, akkor tényleg! De ha megnézted a Youtube videót róla, akkor lehet látni, hogy azon az USB és az SD lyuk között van egy AV bemenet. A Rubin házon látszik is a kigyengített helye! Ha még belenézel, légyszi megnézni, hogy a nyákon látszik ennek a csatinak nyoma? Esetleg nem lehetne egy hw. mod? Jó lenne az asszonynak egy tolatókamera monitor!
Apropó!
Nem lehet BT-n keresztül, valami kamerát csatolni hozzá? Ha jól tudom létezik olyan navi ami tudja ezt! Gondolom a BT kamera, meg sw. kellene hozzá! -
gabor4444
csendes tag
Lehet, hogy nem ide kellene írni, de megpróbálom:
Még egy előző skin-ben (gja defunk v2.16) benne volt a Gurjon vezetés képernyőn az alábbi menüpont:Uticél megjelenítése
Autópályagíj átkapcsoló megjelenítéseEz nekem nagyon jó volt, de az újabbakban már nincs.
Tudna valaki abban segíteni, hogy az újabb skinekben ezt hogyan lehetne visszahozni?
Előre is köszi szépen!
-
Jaki2000
aktív tag
OFF!
Úgy gondolom a gépek buherálása nem kifejezetten primo specifikus. Javaslom nyissatok másik topicot.
De ide sorolnám a lézeres, és a hosszan tartó TMC vitát is
Köszi!Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
m.jeno
senior tag
Közben én is írtama Trafik-Nav-nak és ezt a levelet kaprtam:
Igazatok volt, de a honlapjukjon a mai napig nem cserélték az adatokat. erről ennyit, részemről a TMC itt lezárva.
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
Jaki2000
aktív tag
Valóban a TCM is a primo része, csak amikor több oldalon keresztül arról vitatkoztok, hogy hol lehet fogni, melyik adó sugározza, vagy sem, meg külső, vagy belső, annak már köze sincs a primóhoz. Persze egy két hsz elmenne, de nézzetek vissza: egy ideje a hsz-ek nagy része mindenről szól, csak nem a primóról. Nem beszélve a hsz szerkesztőben lévő off gombról, melyet témán kívül sem használ senki.
Ha tele van offolva topik nem lehet visszaolvasni. Így sem nagyon szoktak.
Igaz, hogy nem vagyok nagyon aktív mostanában, de szívesen ránézek az új infókra. És nem érdekel a rubin belseje, meg a neo, meg a... Ezek más témák.
Ez azért PRIMO fórum, hogy a primoval kapcsolatos dolgokat tárgyaljuk meg.
OFF! Én szóltam! Most kussolok!Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
kisspista
senior tag
A Primo nem jól kezeli / abszolút nem veszi figyelembe a TMC-adásban leírtakat. Már közel 1,5 órája tesztelem, de egy baleset miatt lezárt útvonalra simán rávezet annak ellenére, hogy a lezárást figyelembe vette a tervezéskor! Ki hogy van ezzel, mert ez eléggé zavaró lehet!
[ Szerkesztve ]
-
drotifuti
aktív tag
válasz kisspista #3262 üzenetére
off pl: Németo. nagyon kifort dolog ez már abban a pillanatban ahogy megtörténik a baj már közlik is az infot, van egy kamionos cimbim van egy kamionos progija azzonal jelzi a bajt, de az azthiszem nem tmc hanem talán műholdra lövik az infot??? de szokta mutatni a térképen (PC-n futó progi)"stauf.."
[ Szerkesztve ]
Légy mindig különb, a másik embernél.
-
Jaki2000
aktív tag
válasz drotifuti #3263 üzenetére
A TMC az RDS (Radio Data System) egyik adatcsomagja. Az RDS kis mennyiségű digitális információ elküldésére szolgál hagyományos FM-rádiós adások alatt. Ezek jelenítik meg a csatorna nevét, a szám címét, és egyéb infokat. Ezt fogja a GPS TMC vevője is. Már ha van TMC adás. Bővebben az RDS-ről: http://hu.wikipedia.org/wiki/RDS.
Van pl az EON üzemmód, mely automatikusan áthangolja ideiglenesen arra az állomásra a készüléket, ahol közlekedési infó mondanak be. Ezek a funkciók, a TCM-mel együtt már régóta tökéletesen működnek nyugaton. Tehát nem meglepő, ha azonnal jelzi a GPS az eksönt. Mi ebben is jól le vagyunk maradva. Évtizedekkel.Látod! az off topic gombtól ilyen szép szürke lesz. Visszaolvasáskor tudja az olvtárs, hogy off és átugorja.
Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
snowdog
veterán
válasz Keresztapper #3265 üzenetére
Mintha lenne.
-
snowdog
veterán
válasz Jaki2000 #3264 üzenetére
Technikailag már itthon is rendben működik. Az nincs leszabályozva, hogy az adott infó hogyan jut el abba a központba, ahol az adatokat szerkesztik, és adásba küldik.
Az a fő probléma, hogy ki legyen HITELES információ forrás. Ha a mentők, tűzoltók, stb. menteni mennek, akkor nekik nyilván nem az lesz az első dolguk, hogy a TMC adatokkal bíbelődjenek, bármit bárhova jelentgessenek. Márpedig egy balesethez nyilván ők érnek oda elsőnek. Ezt követően jöhetnek számba a további adatszolgáltatók, úgy mint magánszemélyek, taxi vezetők, stb. Itt rögtön felmerül a hitelesség kérdése. Ha bárki, bármikor, bármit bejelenthet, akkor a TMC is olyan lesz mint a netről letölthető speedcam adatbázis. Vagyis egy használhatatlan zagyvaság. Ezt kell valahogyan megoldani. És ez már nem technika, hanem kúltúra kérdése. Na itt van óriási elmaradásunk a Lajtán túllal szemben.
[ Szerkesztve ]
-
jagada
addikt
Meg tudja valaki mondani melyik az a file amelyik a poi ikonokat tartalmazza? Le szeretném cserélni olyanra, amelyik egyedi ikonokat rendel pl a benzinkutakhoz, amivel könnyen be lehet azonosítani, a logó alapján, esetleg egy link jól jönne!!!!
Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition
-
TRob1
veterán
válasz kisspista #3269 üzenetére
Köszi
Színes Ikonos Rob Primo Branding 480x272
Színes Ikonos Rob Primo Branding 320x240
Színes Ikonos Rob Primo Branding 800x480Olvass txt-t!
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Megjelent 2 Új gurjon dafunk skin! Szerintem nagyon tutik lettek.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz rolmillion #3272 üzenetére
Én már régóta dafunk-ot használok, nekem valahogy ez jön be a legjobban (ha van, akkor a csl módosította verziót, ha nincs csl, akkor a sima gja dafunkot)
¤ R'n'R ¤
-
Hokika
tag
üdv all!
egy full alap iGO primo v1.1-hez le tudná nekem írni valaki hogy sys.txt. mit tartalmaz?
MAGYAR ÉGEN MAGYAR ISTEN, motorosnak párja nincsen!
-
bybay
csendes tag
Sziasztok, ezt nem igazán tudtam más témába besorolni de a Navon N660-hoz létezik külső TMC-vevő csak mini usb,fülhallgató bemenet van rajta?
[ Szerkesztve ]
-
zsoca67
tag
Ha a GJA_220_PL_mod4 skin-t használom, a skin mappába másolva a 2.20-as skineket, működni fognak, vagy vissza kell állítani az eredeti állapotot?
-
m.jeno
senior tag
Eddigi olvasmányaim szerint a Navon 660 nincs előkészítve TMC-re, csak a 650-eshez láttam TMC vevőt, de ha Te úgy vetted, hogy létezik hozzá, akkor keresd ott ahol mondták.
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
rolmillion
csendes tag
Útvonallal is mentem az új Dafunk skinnel, de a következő manőver távolságát hektikusan mindíg más színnel írja ki, bármi is van beállítva. A piros a végén van mikor közel vagyok a manőverhez, gondolom ez a kanyar veszélyre hívja fel a figyelmet, de ha messze vagyok a manővertől akkor néha zöld, néha batna, és néha fekete a távolság. Ez hiba, vagy Dafunk szeret színezni?
-
TRob1
veterán
válasz rolmillion #3281 üzenetére
Még nem próbáltam élesben, nem tudom, de dafunk szeret színezni, az tuti
A színbeállítások alján rányomtál a resetre?¤ R'n'R ¤
-
kisspista
senior tag
OFF lesz, de nem szürkítem ki, mert mindenki számára hasznos lehet!
Ma gondolkodtam a Speedcam témáról, és arra a következtetésre jutottam, hogy a FIX trafikon kívül, az esetleges mobil mérések helyszínének nem sok értelme van, ha nem tudjuk biztosra, hogy van-e mérés?!
Köztudott, hogy a rendőrség honlapján (www.police.hu) közzé van téve az aktuális, minden napra tervezett sebesség ellenőrzés helyszíne és időpontja. Ha ezt összegyűjtenénk egy adatbázisba, akkor egy adott időpontban tervezett utazáskor, a megfelelő napra kivetített ellenőrzések helyszíne - pontos időponttal - AKTUÁLIS és VALÓS lenne. Ennek úgy gondolom van értelme, persze tudom, hogy sok munka és utánajárás, de mivel adott az információ, feldolgozható, majd egy .kmz vagy .kml kiterjesztéssel máris a Primo-val közösíthető lenne!
Természetesen a vasúti átjárók és egyéb helyek maradnának .txt fájlban, csak a mérési helyek lennének másként......Nem tudom, kinek mi a véleménye erről, szeretném ha megosztanátok itt a közösben! Legfőképpen Plajos véleményét várom! Köszi!
-
plajos
aktív tag
válasz kisspista #3283 üzenetére
Két baj van az elgondolásoddal:
- a police.hu-n megjelenő csak ez előzetes lista amely nem pontos. Budapesten kb. 80 %-ban betartják, vidéken 50 % alatti ez a szám.
- egy ilyen listával az iGO nem tud mit kezdeni. Ja és van egy harmadik is, havonta egy országos listát összeállítani és közreadni nem kis munka lenne. -
Hokika
tag
global_cfg-t nem találja és nem akar elindulni a program... hol keressem?
-
kisspista
senior tag
Köszönöm válaszod!
Csak abból kifolyólag gondoltam, hogy létezik Truck verziókból egy adatbázis .kml fájl, ami Magyarországon az összes, szabad hozzáférésű WIFI elérhetőség pontos koordinátákkal meg van jelölve, s ez egy jó megoldás, ha valaki kirándulni megy....
Privátban lehet elkezdek foglalkozni a megye szintű teszteléssel, s próbálok tapasztalatot szerezni az elgondolásról.... -
Hokika
tag
még egy kérdés...
nem találja a térképeket pedig a contetn-be csináltam map könyvtárat és belepakoltam őketMAGYAR ÉGEN MAGYAR ISTEN, motorosnak párja nincsen!
-
Hokika
tag
ugyan ezt raktam egy másik gépre és semmi gond nem volt ott... full eu
betöltő képernyőn jelenik meg az ablak, hogy térkép nem található és kilép
-
-
Hokika
tag
nem lehet hogy z a gond hogy pna-ra van a liszensz? amire meg próbálom felrakni az egy wayteq x850 pda
-
Hokika
tag
[folders]
app="ResidentFlash/iGO Primo v1.1/iGO.exe"sys.txt-nek ennyi a tartalma
iGO.exe ott van ahol fent látod és a content is ott van ahol az exe
-
Csokiii
aktív tag
Hali
tudom nem teljesen ide tarozik de ez hátha tudtok segíteni(Android/mobil)
az lenne a probéma hogy amit adtak a samsung galaxi spicámhoz kártyát(igo8-al) arról lekellet törölni az eredetit és leszedtem egyet a netről csak ugye a térképeket nem tudom használni (azt írja inaktív tartalom)de az igo betölt rendesen csak ugye térkép nélkül nagy feketeség
előre is köszi -
Hokika
tag
hiányzott a basemap-em köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Peugeot, Citroën topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- iPad topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- DIGI kábel TV
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- További aktív témák...
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs