Új hozzászólás Aktív témák
-
Hipermang
csendes tag
Nem értem miért nem fut hivatalosan?
-
m.jeno
senior tag
válasz Hipermang #3653 üzenetére
Ha nem érted, akkor menjél be az elő boltba és vegyél rá hivatalosan, ha megvetted és a számlát beszkeneled, akkor nagyon szívesen elmondjuk, hogy a megvett anyagot, hogyan telepítsd fel a C320-ra.
[ Szerkesztve ]
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
snowdog
veterán
válasz Hipermang #3653 üzenetére
Nem értem miért nem fut hivatalosan?
Elmondom, hogy miért nem futhat rajta legálisan iGO. Mert feltételezem gyárilag nem volt a gépen. Ha meg volt, akkor az egy MioMap lehetett. De akkor azt meg nem tudod lecserélni legális iGO-ra.
Idézek egy értékelésből:
"...MioMap v3 néven fut a készülékben elhelyezett navigációs program, amely mint tudjuk "iGO".... Viszont zavaró a térképalapanyagok kora! Mert ez nem friss! Magyarország 2006.10 (2007.03.20) de a környező országok is 2007.01 állapotúak és mint tudjuk ebből a régióból van jóval frissebb! Az eddig általam tesztelt "noname" PNA készülékek mind-mind frissebb térképekkel kerültek szállításra. Valamint nekem zavaró, hogy a miomap-ban Andrea nincs!"Na most, mivel ez egy PNA (Op.rendszer: Microsoft Windows CE 5.0 Core), ezért erre utólag már legálisan nem lehet telepíteni. Ha megnézed a hivatalos iGO támogató oldalt [link] akkor láthatod, hogy a hivatalosan támogatott eszközök között nincs Mio gép. Utólag csak az iGO SD-s változatát lehet telepíteni, e azt CSAK PDA készülékekre, neked meg PNA-d van. Hát ezért nem futhat rajta hivatalosan. Gondolom így már érthető.
Ha mégis találsz a neten olyan írásokat, ami arról szól, hogy ilyen gépen iGO-t használnak, akkor az csakis azért lehet, mert talán korábban a Mio még megvásárolta a license jogot az NNG-től, és GYÁRILAG feltette a PNA-ra. De utólag már nem tehető fel, mert PNA-hoz nem kapható telepítős változat. Vagy illegálisan, érts alatta warez módon feltették az iGO-t. És akkor a történet végére értünk, mert a warez telepítéshez itt nem kapsz támogatást.
Ha legális navi programot szeretnél tenni PNA-ra, akkor javasolom a Sygic használatát.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Azért ilyen tanácsot ne nagyon adjál, mert a szavadon foghatnak, és nagy bajba kerülhetsz (virtuálisan). Értem én hogy viccelni próbáltál, de félreérthető.
Mert mi van ha bemegy egy boltba, vesz egy SD-s iGO-t, és ide szkenneli a számlát.
Milyen tanácsot fogsz neki adni, hogyan telepítse fel egy PNA-ra?Ugyanis hiába mondja meg a boltban, hogy milyen gépen akar iGO-t használni, a boltok legalább felében simán rásóznak egy SD-s változatot. Vagy azért, mert az eladónak gőze sincs róla, mi az a Mio C320, vagy azért mert egyszerűen csak elakarják adni az SD verziót.
u.i. most hogy kiegészítettem a hozzászólásomat látom, hogy abban igazad van, Primo-t nem tud külön venni, csak iGO8-at. De azért így is félreérhető lehet a viccelődés, ezért próbáltam pontosítani, mert nem mindenki ássa bele a témába annyira magát, mint mi. És nem biztos hogy ismeri ezeket a verzió különbségeket.
Hipermang
Lehet hogy nem tudod, de a Primo is iGO, ezért beszéltem végig iGO-ról. A lényegen ez nem változtat. A Primo-ra is minden igaz, amit leírtam. Sőt, Primo-t még SD-n sem lehet kapni, tehát fokozattan igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Balumackó
csendes tag
PLajos!
Isten-Császár vagy!Bocs! Nem akarlak körbenyaldosni, de nem tudtam megállni, hogy hálámnak hangot ne adjak!
Már épp gondolkodtam, hogy format Primo, majd install Igo8 a hiányzó trafi figyelmeztetések miatt!Ave Caesar!
-
Hipermang
csendes tag
Köszönöm snowdog ez nagyon korrekt válasz volt. Az az igazság, hogy egy idős házaspártól kaptam tegnap a Mio c320-as gépet, akiknek megtetszett Eszter utcanév bemondása, nekik ez nagyon megkönnyítette volna a navigálást. Nekem egyébként CNS ZEN van, és ugye ott fut a primo. Én meg lazán megigértem, hogy felteszem nekik is a Primot a gépükre.
-
snowdog
veterán
válasz Hipermang #3660 üzenetére
Megértelek, és fel is tudod tenni, de ehhez itt nem kaphatsz támogatást, mert tíltja a szabályzat. Ezt meg kell értened. Mert ha jól tudom elsőnek fel kell törnöd a Mio rendszerét, majd egy tört Primo-t kelle feltenned. De konkrétumot én sem tudok, mert nincs ilyen gépem, csak olvasom a netet.
Ne add fel, keresgélj tovább (máshol).
[ Szerkesztve ]
-
KZ_3D
tag
PLajos,
A GJA_220_PL_mod4a skint használom Wayteq 950BT-n.
Navteq térképpel szimuláció esetén bemondja a balra-jobbra kanyarodást tiltó táblákat, de a többi figyelmeztető táblát nem (pl. vasút, iskola, stb.). A figyelmeztető táblák megjelennek a térképen, az audio mappa is frissítve lett, a figyelmeztető beállításokban be van minden kapcsolva (kép+hang).
Lehetséges, hogy ez csak élesben (nem szimulációval) működik ?
-
Sam105
csendes tag
Sziasztok!
Lett egy újabb gondom az ATD-318-al. Valamiért nem akar bekapcsolni. Csak a zöld led világít és aztán elalszik. USBről szintén semmi, csak világít mintha töltene, de lemerülve sem lehet, mert tegnap fullra fel lett töltve. (A pc-n se tudom megnyitni hogy akár bármit módosítsak a flash meghajtóján).
Mit tudok tenni?
Mindenképp szerviz? -
snowdog
veterán
Normálisan leírni, mi a baj, ezt tudod tenni. Elég zavaros a leírásod. Ahhoz hogy bekapcsold nem kell töltőn lenni a gépnek. Ha nincs töltőn, akkor gondolom a ledek sem világítanak. Ez minden normális gépnél így van. Ha meg nem tudod bekapcsolni, akkor miért próbálod PC-vel párosítani?
Akkor mikor is nem tudod bekapcsolni?
[ Szerkesztve ]
-
Sam105
csendes tag
válasz snowdog #3667 üzenetére
Tehát, megpróbálom kicsit érthetőbben akkor, bocsi.
Tehát normál esetben (nincs se usb-n se szivargyújtón), megnyomom a bekapcsoló gombot, de csak a zöld led világít kb. 5 secig majd elalszik és se kép se hang.
PC-vel azért próbáltam összekapcsolni, mert arról is kap áramot, hogy esetleg úgy elindul-e de ugyan az. (USB-ről töltöttem az első 8 órát, másoktól kérdeztem azt mondták ők is csinálták így). Illetve usb-n még pirosan villog a led, hogy tölt, de az aksi első 8 órás töltése után nem volt használva.
Remélem így érthető -
Sam105
csendes tag
-
kisspista
senior tag
Megjelent a GJA v2.23 skin!
--gja v.2.23
1. Adaptation to the version 8.5.11.161797.
2. Fixed GJA fast menu aligment when route progress bar is activated.
3. Fixed hebrew text aligment in the road blocking menues.
4. Fixed route recalculation info aligment when route progress bar is activated.
5. Changed 2D/3D button functionality to prevent map mode conflict.
Now always: tap - 2D/3D switching, long tap - overview mode.
6. Extended POI searching button in the GJA fast menu (when Capture is disabled):
tap - Show Places Around Cursor
long tap - Custom Search Around Here
7. Next Street name moved down during Route Recalculation Info presentation.
8. Added possibility to display current time on the Quick Menu button.[ Szerkesztve ]
-
felora:)
tag
sziasztok! igo primonál a meglehet-e oldani, hogy a software az sd kártyán a térképek pedig a gps-en legyenek? a sys.txt-ben lehet-e valamilyen bejegyzést csinálni, hogy hol keresse? Mio C720-as készülék.
-
kisspista
senior tag
válasz kockazatos #3677 üzenetére
Innen szerezhető be a GJA v2.23:
[link] -
TUBOBORG
csendes tag
ATD 318 navin primot szeretnék használni!
A szoftverrel a leírtak alapján jártam el, de valami nem stimmel!
A pogit kicsomagoltam, a TFAT könyvtárat és kártyát (SD) átneveztem SDMMC-re.
Ebben van egy mobilenavigator könyvtár, egy shell ini és egy system exe.
A mobilenavigator könyvtárban az exe-t már mobilenavigator.exe nek hívták eredetileg is!.
Mégsem indul el! Akinek sikerült már, legyen jó és segítsen! -
kisspista
senior tag
válasz kockazatos #3681 üzenetére
Passz, én nem tapasztaltam ilyesmit. Amúgy az újításokat észrevetted benne?
-
-
kissdl
csendes tag
Olyan kérdésem volna,hogy létezik-e -ha igen hol lelhető föl- a sys.txt fájl beállításairól, opcióiról magyarnyelvű magyarázat.
Pl.:
[debug]
show_oneway=0,1 - 1 esetén vezetés módban egy pici kis nyíllal jelöli az egyirányú utcák haladási irányát.show_residentonly=0,1 - 1 esetén alapban lilával mutatja a forgalom elől elzárt utakat (sétálóutcák, metróépítés)
show_gps_pos=0,1 - 1 esetén egy picike pöttyel mutatja a valós helyzetünket a térképen. Ennek akkor van értelme, ha egyébként az útontartás be van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
''Tévedni emberi dolog, de roppant kínos...''
-
Hipermang
csendes tag
Köszi a privit snowdog!
-
rolmillion
csendes tag
Egy kis érdekesség a térképekkel kapcsolatban. Ma 320 km távon mapchangereztem. Mindhárom térképnél a táv azonos volt 1-2 km eltéréssel, de az idők igen szóródtak. TA volt a legtöbb, 20 perccel kevesebb a TM, és még 20 perccel kevesebb a NQ. Persze a valós érkezésem, (óra szerint 100 km, városban óra 60km/h-val), tehát nem száguldozva a NQ-től is 10 perccel hamarabb volt. A NQ- nál nem sok a -10 perc, de a TA-nál a - 50 perc azért már húzós eltérés. És ez a 320 km nem is olyan nagy táv, mi lenne akkor ha mondjuk Görögo-ba terveznék egy nyaralást, 1 nappal többet számolna?
-
kisspista
senior tag
válasz rolmillion #3687 üzenetére
Ez relatív kérdéskör. Épp azért, mert egyes térképekkel kapcsolatosan a szoftver beleszámol esetleges "állásokat", pl. ha közlekedési lámpához ér, akkor nem az akadálytalan áthaladást tervezi, hanem rászámol 1-1,5 percet. Ezzel sokat lehet spórolni vagy bukni.
Másik ütközőpont az időszámításban: a GPS-vételi sebesség és az autó haladási sebességének kapcsolata. Szokták mondani, hogy a GPS-sebességnél nincs pontosabb, ez így igaz, de csak akkor, ha pontosan, a legnagyobb vételi sebességre van állítva az átviteli sebesség. Az autó km órája és a GPS-jelvételezés arányában esedékes km mutató között is nagy különbség lehet!Én a térképek között a GYORS útvonal tervezésnél azt vettem észre, hogy mindegyiknek más a teóriája, és más irányba navigál.... Ez nem rossz, sőt sokszor még hasznos is lehet!
-
rolmillion
csendes tag
válasz kisspista #3688 üzenetére
Az óra szerint 100 km/h GPS szerint 92-93 km/h, tehát a 100 a traffipax szerinti 90.
Én zöld-del terveztetek, de az is kicsit hektikus. Néha a főúton visz +500-1000m és +1 perc a kerülőm, néha meg bevisz a mellékutakba -10méterért. Nem értem ha 10 méter spórolásért mellékutat választ, akkor az 500-1000 méternél miért marad a főúton? Ez Primo vagy térkép függő? Teljesen logikátlan. -
rolmillion
csendes tag
Még egy érdekesség. Ugyanarra az útra most itthon terveztettem mindhárom térképpel, (nem közlekedek), és most a TM a legkevesebb, +30 perc a TA és +60 a NQ. Ezek szerint a NQ a közlekedési szokásokat is számolja?
-
Armahun
addikt
válasz kisspista #3641 üzenetére
Az frankó.
De honnan lehet beszerezni, mert se a gyártó, se az igo oldalán nem találtam erre lehetőséget.
Kicsit átbaszva érzem magam, mivel úgy vélem én azt kifizette.[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
TRob1
veterán
Megjelentek a legújabb TM térképek, meg lehet vásárolni.
(Nem, nekem nincsenek meg)¤ R'n'R ¤
-
m.jeno
senior tag
A TA is megjelentette a Q3-as sorozatát.
Legfrissebb Mo térkép: Hungary_83_TA_2010.09_101119.fblJobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
snowdog
veterán
válasz Armahun #3691 üzenetére
1. Elmész az NNG hivatalos frissítő oldalára, beregisztrálsz, majd meglátogatod a letöltéseket [link]
2. Letöltöd a TOOLBOX legújabb verzióját.
3. Feltelepíted a PC-re, majd elindítod.
4. A PC hez csatlakoztatsz egy eredeti iGO programot (kártyaolvasóval, PDA-val, PNA-val, telefonnal, vagy amid van).
5. Amihez jogod van frissíted. Itt megtalálod az üzemanyag poi-t.Ha ezek után is úgy érzed átb@tak, akkor az csak a tájékozatlanságod miatt van.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz felora:) #3678 üzenetére
sziasztok! igo primonál a meglehet-e oldani, hogy a software az sd kártyán a térképek pedig a gps-en legyenek? a sys.txt-ben lehet-e valamilyen bejegyzést csinálni, hogy hol keresse? Mio C720-as készülék.
Ennek semmi értelme nem lenne. Ugyanis a térképállomány összeségében GB nagyságrendű, a program meg csak MB nagyságrendű. Fordítva még lenne értelme, hogy takarékoskodj a gépben található tároló kapacitással.
Egyébként meglehet oldani, a sys.txt-ben kell az útvonalakat megadni. De a konkrétumokra nem emlékszem, ha rákeresel biztosan megtalálod.
TUBOBORG
ATD 318 navin primot szeretnék használni!
A szoftverrel a leírtak alapján jártam el, de valami nem stimmel!
A pogit kicsomagoltam, a TFAT könyvtárat és kártyát (SD) átneveztem SDMMC-re.
Ebben van egy mobilenavigator könyvtár, egy shell ini és egy system exe.
A mobilenavigator könyvtárban az exe-t már mobilenavigator.exe nek hívták eredetileg is!.
Mégsem indul el! Akinek sikerült már, legyen jó és segítsen!Ha az SD-t átnevezted, akkor a géped nem fogja felismerni. A sys.txt-ben kell azt a nevet megadni, amin a gép látja az SD meghajtót.
[ Szerkesztve ]
-
gyurmagyuri
csendes tag
Sziasztok!
Tudna vki több infót a NMEA/SiRF-napló funkcióról?
Mire jó?
Melyik progival lehet kezelni?THX
-
Armahun
addikt
válasz snowdog #3695 üzenetére
Nem a térképfrissítéssel van a gond, azt frissítette a negyedik negyedévire. (az üzemanyag nem nekem kellett)
Hanem azzal, hogy vettem egy készüléket primo-val, amiről mindenhol azt lehet olvasni, hogy tts esztivel. De és csak mohabá kellemes hangját élvezhetem.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
snowdog
veterán
válasz Armahun #3698 üzenetére
Bocs, félreértettem.
gyurmagyuri
Kétféle rögzítés lézetik:
1. útvonalrögzítés,
2. NMEA rögzítésAz első esetben a programmal, és csakis azzal tudod ismét bejárni a rögzített utat.
A második esetben a szabványos NMEA adatok felhasználásával rengeteg lehetőséged van, hiszen az NMEA tartalmazza a dátumot, időt, magasságot és természetesen a koordinátákat. Ezt az NMEA adathalmazt nagyon sok alkalmazással olyanra alakíthatod, amilyenre akarok. Pl. GoogleEarth segítségével is megnézheted a megtett utat, ha az NMEA adatokat a megfelelő formátumra konvertálod. A neten keress rá az NMEA szóra, és meglátod mire jó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1195G7 16/512 FHD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest