- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bigborisz
csendes tag
Hali!
Segítségetek kérném! Probléma leírása:
Agy autós DVD lejátszóra kötött GPS egységben kicseréltem a kártyát és feltettem rá egy új Igo8-at. El is indul és működik rendesen, csak ha kikapcsolom a készüléket és újra bekapcsolom, aztán rányomok a Navi-ra ahelyett, hogy elindulna kéri az SD kártyát! Pedig benne van. De ha ilyenkor kiveszem és visszateszem a kártyát akkor felismeri és elindul! De ez problémás mert a kesztyűtartó mögött van. Mi lehet a gond? Megoldás?
Köszönöm előre is a segítséget! -
m.jeno
senior tag
válasz gyurmagyuri #2100 üzenetére
Ez nem TMC liszensz fájl!
A primo-hoz így néz ki :Hungary-TrafficNav.tmc
Ennek a content\TMC mappában kell lennie.Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
Mawerik
tag
Segítsetek légyszi!
Hogyan tudom megváltoztatni a Primoban a vasúti átjáró ikonját?
Jelenleg olyan van, mint az "ELSŐBBSÉGADÁS KÖTELEZŐ" jelzőtábla.Várom a javaslataitokat....
Előre is köszönöm!
"Minden ember megkopaszodik, csak nem mindegyik éli meg!"
-
nzoli2
tag
válasz formasu #2093 üzenetére
De lehet nagyon is lehet!!!
Az előre tervezésnél is jól használható az elkerülendő út kiválasztása. / Pl:Hungária krt /
A primo a tervezett útvonalat szakaszokra, utakra bontja. Ha az elkerülés menüben bármelyiket kiválasztod akkor azon szakasz érintése nélkül tervez egy másik útvonalat. Sőt fel ajánlja, hogy az új útvonalat elfogadod-e vagy sem, ha nem akkor tervez másikat és így tovább ...
De miért nem próbálod ki?[ Szerkesztve ]
Üdv Zoltán
-
mataszitu
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek aki segitett a wayteq 950 bt primo magasság probléma megoldásában. Egyből működött ahogy megadtam a sys.txt-ben beállításokat.
-
formasu
tag
Köszönöm, ki fogom próbálni.
Eddig ha nem akartam arra menni, amit tervezett, simán elindultam másfelé, és mindig korrigált, újratervezett.
Egy hosszabb útnál fogom kipróbálni ezt a módszert. Például: Bp- Nassfeld, itt mindig Szlovénián keresztül akar tervezni, de én nem akarok arra menni! Megnézem, melyik az egyszerűbb: kizárni utat, vagy köztespontot megadni?A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
formasu
tag
Azt kérdezném, hogy melyik beírás a jobb, és miért, mert látszólag mindkettővel működik:
[gps]
protocol = "NMEA"
set_messages=0
port = 1
baud = 38400vagy: baud=57600
Köszi.
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
TRob1
veterán
válasz formasu #2109 üzenetére
Ha valakit érdekel az ikonos branding (480x272) újabb változata: rob_branding_1.3
Használat: Kicsomagolod a rar-ból és felülírod a régi branding.zip-et, és törlöd a save mappából a poi_visiblities.txt-t, utána a térképbeállítások menüben kiválasztod a neked kellő poi-kat.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
kkari
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy rövid kérdésem volna:
Feltettem a Primo-t egy LG LN555 készülékre. Mivel ez nem tudja a nagyobb felbontást ezért szerezni kellett egy 320x240-es data.zip-et. Működik is rendesen a program, navigál a legújabb térképpel is, de amikor szeretnék manuálisan beírni neki bármilyen országot, várost, akkor a billentyűzete nem jelenik meg és lefagy a progi. Mi lehet a gond?Köszi
-
kkari
csendes tag
Köszönöm, de akkor most melyik?
2-3 data.zip-et tettem már fel és mind rossz lenne? Akkor esteleg valakinek egy működő 320x240-es data.zip-je van? -
m.jeno
senior tag
válasz snowdog #2119 üzenetére
Mondom, hogy a lang fájl! mert abban van, a billentyűzetkiosztás, ha nem jön be egyáltalán, akkor rossssssz!
Egyébként ilyern felbontásban az NNG által kiadott Primo nem létezik, ezek mind mókolt verziók!
[ Szerkesztve ]
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
drotifuti
aktív tag
sziasztok, ojan gondom van mio p350-el h amikor navigálás után kikapcsolom a pda-t és vissza akkor a pda-n lemegy a fényerő minimumra visszaálítom utána addig jó még ujra nem kezdek navigálni utána megint ki-be kapcs után nincs fényerő...sd kártya nélkül nincs gond a sys erre vonatkozóan így néz ki
[interface]
show_exit=1
resolution_dir="320_240"
extra_settings=1
skin="ui_igo9"[rawdisplay]
screen_x=320
screen_y=240[sound]
dynamic_volume_type=1
dynamic_volume_maxspeed=100
dynamic_volume_minspeed=40
dynamic_volume_os_volume_max=255
dynamic_volume_voicemaxspeed=80
dynamic_volume_voice_volume_max=100[power]
backlight_max = 100
backlight_min = 1
backlight_reverse = 1
backlight_key_bright_BA1 ="BrightNess"
backlight_key_bright_AC1 ="ACBrightNess"
backlight_key_timeout_BA = "BatteryTimeout"
backlight_key_timeout_AC = "ACTimeout"
backlight_key_ontap_BA = "BacklightOnTap"
backlight_key_ontap_AC = "ACBacklightOnTap"
backlight_key_on_BA = "OnOff"
backlight_key_on_AC = "ExtOnOff"
backlight_methods = 1, 7
backlight_events = 1[3d]
use_all_building_textures=1
fade_distance_for_car=0
fade_distance_for_guidance_arrow=0
fade_overlap_tolerance=0
[dynamiccompressor] ;boost TTS voice
compressor=1
a0=56806
thrs=24703
ratio=8
gain=12[loading]
show_progressbar=0
[warning]
speedcam_warning=1
is_spoken=1Légy mindig különb, a másik embernél.
-
-
nzoli2
tag
GJ 2.18 800X480
[link]Üdv Zoltán
-
Jaki2000
aktív tag
http://www.gurjon.com/
Gurjon bedobta a törölközőt. Arkoko folytatja. Reméljük.
Köszönjük eddigi munkájukat.
Azt írja:
"Sokat dolgoztunk ezen a skinen, és pénzt nem kerestünk belőle. Úgy véljük, hogy munkánk eredményeként az iGO egyre népszerűbb lett..."
És hogy lesz ez után?
(Nem voltam vészmadár ugye egy hónappal ezelőtt?)[ Szerkesztve ]
Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
drotifuti
aktív tag
és vajon létezik e gja 2.18 320*240 -ben?! nem tudom, de jólenne egy ijen is...
Légy mindig különb, a másik embernél.
-
formasu
tag
A helyes baud érték beírásával felgyorsítod a kapcsolat félépítését.
(gyorsabban talál holdat)Köszi, ezt olvastam már régebben, ezért írtam át a baud = 38400-re. Van, hogy a Wayteq 950 hamar talál holdat, de van, hogy több perc is eltelik addig. Általában már elindulok, és csak utána vált át! Miután talált, már stabil. Olyan is van, hogy sárgán forognak a holdak, és nagyon soká zöldül ki, de olyan is, hogy a pirosak forognak. Valaki meg írta, hogy neki néhány sec után már holdat talál! Mi lehet a hiba nálam, amit talán nem csinálok jól?
-
sensor060
aktív tag
válasz formasu #2137 üzenetére
Helló Formasu !
Az, hogy mennyi idö kell a navigációdnak a helymeghatározáshoz, az nagyban függ attól, hogy mennyi időnként használod a navit. A műholdak úgy müködnek, hogy folyamatosan sugározzák a pontos helyzeteiket, illetve a pontos idöt. Azonban a müholdaknak máshogyan jár az órájuk, mint a földi atomóráknak, ezért ezeket össze kell fésülni. Ennek a két adatnak az összekoordinálásából lesz az UTC idö, amit használ a navi, amiből ki tudja számolni, hogy pontosan merre vagy. Ezeket a módositott UTC idöket a Földröl kapja vissza a mühold, tárolja is öket, asszem 4 órát bir igy tárolni. Ezek a számolt, pontositott UTC idök óránként frissülnek ugyan, de ha te ezen az idön kivül használod ujra a navit, akkor már rossz UTC adatokat kap, ergo meg kell várni, mig a mühold is frissiti az idöket. Mivel 24 mühold kering a Föld körül, és ebböl 8-10-et mindig lát a navi, ezért mindig lesz friss adatokkal biró mühold, de kell kis idö, mig legalább 3, vagy inkább 4 frisset talál, hogy meg tudja határozni a pontos helyzetedet. Persze itt még belejátszik a légköri zavar, árnyékolás, stb...
-s-
[ Szerkesztve ]
-
m.jeno
senior tag
válasz drotifuti #2142 üzenetére
A menüpontoknak mindegy, hogy milyen nyelven írdtak eredetileg, a lang fájlok minden nyelven ua. menüpontokat tartalmazzák, ezért, ha van egy skin váltás, akkor a lang fájlt is illik cserélni, ha történta menüben változás, ha nem cseréled, akkor egy részét a skin készítő nyelvén, angolul, franciául, vagy oroszul is láthatod éppen.
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
aswna
csendes tag
válasz drotifuti #2142 üzenetére
Szerintem az illető már használja az angol-orosz (akármi) nyelvi fájlt. Egyébként mivel a gurjon-ra épül, így elég sok felesleges munkát csinálna magának (és mindenki másnak), ha mindent átírna más nyelvre az eredeti skin-ben... Ehelyett a sok hsz. helyett miért nem próbálod ki?!
-
Jabby
őstag
Megoldható, hogy navigálás közben ne forogjon a térkép, hanem É-i tájolású legyen?
-
kisspista
senior tag
-
aswna
csendes tag
válasz kisspista #2147 üzenetére
Még egy olyan kérdés, hogy a GJA 2.18-ban mik az újítások a 2.17-hez képest?
A rar-ban benne van a changelog.
- Mentés a save könyvtárról.
- Kereszteződés méretének, átlátszóságának beállítási lehetősége.
- Tankolási emlékeztetővel kapcsolatos fejlesztés.
- Egyéb technikai javítás.Arkoko folytatni fogja akkor ezek szerint a skin gyártását?
gurjon.com-on ott a válasz. Azaz, szerintem nem, csak minimális szinten lesz karbantartva.A 2.18-as lang pack-ban minden benne van ami kell (szópárokat is beleértve)?
Különben nem sok értelme lenne. Miért nem nézed meg? -
formasu
tag
válasz sensor060 #2141 üzenetére
Köszi a kimerítő választ! Ez magyarázza azt is, hogy amikor megtalálja a holdat, elég sok ideig sárgán keringenek, mielött zöldek lennének? Én úgy gondolom, ha már sárga, akkor megtalálta! Ilyen sok idő kell neki, míg bepozícionálja magát, miután holdakat talált?
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Számítógép eladó
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest