- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mobil flották
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz tothjozsi96 #98048 üzenetére
én válaszoltam az eredeti kérdésedre is. felesleges pénzkidobás a netezős használatra procit bővíteni.
tedd fel a plugineket amiket mondtam és vegyél bele még ramot. 4 giga ma már kínzásra alkalmas.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
tothjozsi96
addikt
válasz fattyu #98051 üzenetére
Köszi mindenkinek!!
Feltettem a pluginokat, előtte is volt Adblock, most cseréltem ezekre.
A procit csak azért kérdeztem mert anno mikor T400-am volt akkor P8400-ról váltottam T9600-ra és ott is nagyon kijött a +3mb cache többlet.
A 2520M és a 2630QM között is "ez a helyzet". -
fattyu
veterán
válasz tothjozsi96 #98052 üzenetére
a ram sokkal többet fog számítani és a procit hiába cseréled ram bővítés nélkül ugyanugy az lesz a szűk keresztmetszet. bőven elég az a 2520 netezésre. 8gb rammal.
mondom ezt úgy hogy én igen háklis vagyok a gépeim teljesítményére.
van 420am 2820qmel szerelve. jó móka? igen. erősebb lett igen? de van mögé 16gb ram is mert anélkül felesleges lenne.
viszont. merül mint a titanic, jobban melegszik többet megy a ventilátor és hangosabban. nettó böngészésre hót felesleges.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #98054 üzenetére
Csubuka W520-ról ír, abból csak dedikált GPU-s van (úgy értve, hogy ott nincs Intel-only modell, mint a T520-nál). A középső hűtő oda egyáltalán nem jó ezért, igazából a felső meg elégtelen a W520-hoz.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
csubuka
addikt
válasz darvinya #98054 üzenetére
+(#98055) Tim82: Áhhá. Oké, bocsi a kavarásért akkor. Értem már. Köszönöm szépen!
A Q2000M-el kell a másik borda akkor. Az valóban 55W-os, szemben a Q1000M 45 W-os kivitellel.
Badarságot írtam akkor vagy legalábbis a W520-nál a hűtő minden CPU-val okés, egyedül a GPU kiviteltől függ.
-
Tubi2
senior tag
Másik BIOS feltevésével elő lehet csalogatni a raidet W530-on? Illetve tud itt valaki olyan másik BIOSt feltenni?
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
JAGER 10
tag
válasz tothjozsi96 #98022 üzenetére
RAM-ot bővítsd mindenképpen!
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #98045 üzenetére
Berendeltem egyet, meglátjuk.
A nekem meglévő adapter alaposabb vizsgálat alapján szintén utángyártott lesz, az jól működik egy 65W-os táppal.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Teki1986
tag
Sziasztok!
Lenovo T500-asom van és a hétvégén előjött a hiba, miszerint olyan mintha kiment volna a háttérvilágítás a kijelzőben. Lámpával világítva lehet látni a képernyőt. A külső monitor se ment, csak miután a biosban átváltottam integrált videókártyára. Külföldi fórumokon olvastam, hogy ilyen hibánál nem oldotta meg az inverter és LCD kijelző csere, csak sajnos nem írták le a megoldást. Találkoztatok már esetleg hasonló hibával? Költséges lehet a javítása?
Köszi!
i5 2500k,Asrock Extreme 4,Ati HD6950
-
darvinya
titán
Nem nagy tétel, de kimérném előtte meg van minden érpár.
Sajna, ha mérőt és + összezárja, akkor valamelyik eszköz feladja működést a rövidzár miatt.Bár most másik.képen belenagyítva, mintha 3 PIN-es lenne.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
azbest
félisten
válasz darvinya #98065 üzenetére
Ó bakker, pont a lényeg mellett menünk el. Azt hittem a sárga végére gondolsz. S közben nem vettem észre, hogy Tim eleve rossz fajtát linkelt. Abba fizikailag nem tud bedugni kerek thinkpad tápcsatit, mert ilyen kell oda:
Vagy itt egy másik, filléres ebayes [link]
Amit ő linkelt és amit most te mutatsz, az nem thinkpad táphoz való, hanem valami generik dc csatis töltő thinkpadesre alakítása lehet.
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
válasz metal01 #98004 üzenetére
Sajnos nem oldódott meg a problémám. Annyit sikerült szűkíteni a dolgon, hogy csak akkor rebootol/kikapcsol a gép, ha az akku benne van. De úgy is, hogy akku + hálózatról megy. De ha az akkut kiveszem és csak hálózat, akkor minden OK. Csinálhat ilyet az akku? Defektes lehet? Találkozott már valaki ilyennel?
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #98070 üzenetére
& azbest: mindhárman.
Köszi, berendeltem ezt is. A másikat majd meglátjuk, mire lesz jó...
(galambokat dobálni az erkélyen)[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Korábbi W520 "fan error" szenvedésem nem ért véget még
Szétszedve, a venti házát kiszedve a hőcsöves "thermal module"-ból minden további nélkül ki lehetett szedni a rotort a helyéről.
-Normális ez így? Nem kellett volna valahogy rögzítve lennie, mint asztali PC-k ventijeinek, ilyen zéger-gyűrű szerűvel?
Mindegy is szépen kitakarítottam, minimális zsírt raktam a tengelyre. Könnyen mozog kézzel, persze ezt csak "érzésre" tudom mondani.
Továbbra is rossz, de legalább nem nyírtam ki a gépet teljesen a nagy munkában
Fan error. Jön az új venti ebayről.
-Addig is ilyen fan error-os állapotban, ha tiltva van a venti, akkor nem is igen lehet rámérni a csatira a lapon, hogy van-e ott feszültség nem?
-Vagy épp bekapcsoláskor azért kéne ott egy pár V-ot mérni eltávolított ventillátor csati esetében az alaplap "konnektorában"?
Mert ha nincs ott fesz, akkor meg az SMD bizti áthidalásának is neki kéne veselkednem. Korrekt kicseréléséhez nincs kellő eszközöm, szakszervízt nem hiszem, hogy megérne. 10-15k csak, hogy korrekt bizti legyen ott az annyira nem biznisz.
**Hét év után sem volt kiszáradva a hővezető paszta, szóval ezeket még korrekten csinálták. Asztali lapjaimnál simán kiszáradtak fele ennyi idő alatt is. Persze a csere már nem ártott neki, de nem kőkeménységű volt, ezért is voltak jó hőmérsékletek a gépben, amíg meg nem döglött a venti.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Tim82
félisten
válasz Donki Hóte #98077 üzenetére
Úgy lesz.
-
_adaml21_
őstag
Sziasztok,
Egy T470s-nél fordul elő a következő: Néha 15%-os töltöttségnél egyszerűen kikapcsol a gép.... AIDA szerint mindkét akksi elhasználódása 25% körüli (ami egy 1 éves gépnél eléggé soknak tűnik, főleg, hogy sokat dokkolva volt használva).
Még van az akksira 27 nap gari, érdemes lenne valamelyik szerviznek szólni? On-site warranty. Melyik szervizzel érdemes kezdeni, ki az, aki nem szórakozik, és megjavítja?
Köszi.
-
azbest
félisten
válasz _adaml21_ #98080 üzenetére
Milyen oprendszer? Terhelés alatt van? Hőmérséklet nem szállt el kikapcsolás előtt?
Csak azért kérdem, mert nekem pár napja túlmelegedés miatt volt pár lekapcs t430 géppel Ubunti 18.04.01 alatt. A kollégák megoptimalizálták a build rendszert, ami így még hatékonyabb és gyorsabb, s így rendesen megtekeri a 4 mag 8 szálas procimat. Ami alapból nem baj, mert legfeljebb throttlingol 100 fokot elérve. Csakhogy a buta intel power management driver is lomha, ezért néha sikerül felengednie 105 fokra, mielőtt közbe tudna lépni és akkor már a hővédelem lekapcsolja.
Lehet a legutóbbi kernel updatek is közrejátszottak, mert a turbo mód letiltása sem működött szoftverből.
A megoldás meg az lett, hogy egyrészt kiporoltam a gépet, másrészt a kernel paraméternél letiltottam a pstate-et. Így most a proci hardverből vigyáz magára a szoftveres hülyeség helyett. Alacsonyabb hőfokon jár és nem szalad túl 100 fölé sem, amikor nagy a terhelés.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ha már CPU terhelés, jelentem, megtaláltam az első játékot, ami 100%-ra terheli a W520-ban a procit: Battlefield V beta! Az első pár percben nem megy 100% alá (míg a mapot tölti és zoomol rá), aztán átadja a helyet a GPU limitnek, a CPU beáll 70% körül, és helyszíntől függően beugrál 100-ig.
720p-ben játszható, de az nem elég meglátni az ellent időben.
Csak kíváncsi voltam, elindul-e, és meglepetésemre megtette.
Ez csak azért volt érdekes, mert mondjuk a GTA V, ami elég szépen skálázódik CPU-n, 50%-ra se szokta feltolni a procit, még akkor sem, ha abszolút nullázom a grafot, hogy CPU limites legyen. -
_adaml21_
őstag
válasz Tikakukac #98082 üzenetére
OK, köszi a tippet, ez esetben az Alohánál fogok próbálkozni. Az ok, ami miatt olyan szervizt keresek, aki nem teketóriázik, hogy nem akarok 3-4 kört futni. Ha baja van, és megállapítják, cseréljék is - mivel privát gép, nem tudok 2-3-4 napokat otthon maradni szabin/home office-on.
Dell NBD garanciánál elég jó tapasztalataim voltak ilyen téren.Esetleg, egy tipp arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne megóvni az akku állapotát hosszabb távon? Ha akksiról használom, akkor mindig az 1. számú akksi fog lemerülni teljesen, majd ha az üres, akkor kezdi a 2. számúval.
Amikor dokkolón használom, akkor állítsam, be, hogy 80% feletti töltöttség esetén ne töltsön rá, illetve ne töltse fel teljesen, csak 90-95%-ra?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz _adaml21_ #98084 üzenetére
Velük kell lemeccselni, hogy mit és merre, ha mákod van akkor max 1 napra dől ki a vas.
Dellnél kicsit más, ott ez tényleg fluidabb.
Akksira tippem nincs, használni kell. Ha valami fos, az is marad. Lásd nem egy akkum van és volt 1000 ciklus felett 70%-os tartással. És a kutya nem óvta. Ismét csak az van, hogy a minőségi termék, az minőségi termék, ami dzsunka, azt meg ápolhatod te szűzlányok könnyével, úgyis elpusztul.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
_adaml21_
őstag
-
Tikakukac
titán
válasz _adaml21_ #98086 üzenetére
Sajnos nem. Legalábbis én elég sokszor nekimentem már ennek a körnek és mindig volt valami ami miatt nem jött össze. Ott nem dolgoztam még, nem ismerem a belső folyamatokat sajnos.
Telefont küldj rájuk. Aztán max megírod most hol tartanak.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
darvinya
titán
válasz Tikakukac #98085 üzenetére
Azért akkunál lehetlen pontos kapacitást megadni, és márkánál csak annyi a különbség, hogy van előterheléses teszt egyes akku elemekre és párosítva rakják össze akkucellát.
Tesztelési költség miatt drágul az akku jobb esetben, de legtöbb márka már névért kér többet.
Mostani akkuk 70%-os küszöbösek, míg régebben 90%-os volt.
Ez egyrészt érhető, mivel több akkut kell gyártani, másrészt rossz is, mivel így tervezet avulással több bevétel generálható.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Tikakukac
titán
válasz darvinya #98090 üzenetére
Ez mind nagyon érdekes lehet egy matematikusnak, egy gyártástervezésen élő embernek és mindenkinek, akit érdekel a téma mélye.
Mindenki másnak, ha úgy nézzük nekem is, az a lényeg, hogy a pénzemért, amiért x éve még megkaptam a tutit, ma egy kalap madárürüléket kapok. Hogy mennyiből mennyit és mit, azt totál mindegy. Az van, hogy 400 óvatos ciklus után fordulnak fel az akksik, mintha muszáj lenne. Sőt. Vannak olyan sajtós gépek amik lemennek 5-6 embernél, amikbe korrekciózni kell, mert már elég szépen döglik ki az akku bennük.
-
Tim82
félisten
Valaki találkozott már olyan jelenséggel, hogy T420-on a kombó eSATA/USB port nem működik? Értsd: nem ismeri fel az USB drive-okat (kipróbálva két pendrive-val).
BIOS-ban sem az USB, sem az eSATA port funkció nincsen letiltva a Security menüben. A kombó port fölött lévő USB port meg hibátlan.
-
Tim82
félisten
válasz donjohnson #98093 üzenetére
& Tikakukac: elképzelhető, akkor sajnos valószínűleg maga az aljzat, szerintem ugyanis egy vezérlőn van a fölötte lévő USB porttal, ami meg jó.
Mondjuk eSATA külső HDD-vel még nem próbáltam, lehet, hogy eSATA-ként meg oké lesz.
[ Szerkesztve ]
-
whited
addikt
Sziasztok
T440p
Szeretnék alá egy hűtőt mert alapjáraton csak böngészve 48-52fok a hdd
Cpu frissen kenve, az normális hőfokon megy.
Mit ajánlotok?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Tikakukac
titán
válasz whited #98099 üzenetére
Az, hogy 100/100 az egy dolog. Marad is az még 20 évig úgy, hogy 50 fokos. A kérdés az, hogy milyen vinyó az a vinyó. Ha egy Black széria akkor azon nincs mit csinálni az sütni fog. Ha nem az, akkor lehet agyalni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Dell Precision 7550 Tervező/GAMER Laptop 15,6" i7-10875H 32/500 Quadro T1000 4GB FHD
- HP Pavilion GAMING15-RYZEN 5-15.6"FHD,IPS-16G DDR4-256G SSD-GTX1050+Radeon Vega8-szuper Akku-Olcsón!
- Lenovo Legion gamer laptop
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs