- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- November 19-én elindul Kínából a Vivo X200 és X200 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 11 - népalma
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz _adaml21_ #98080 üzenetére
Milyen oprendszer? Terhelés alatt van? Hőmérséklet nem szállt el kikapcsolás előtt?
Csak azért kérdem, mert nekem pár napja túlmelegedés miatt volt pár lekapcs t430 géppel Ubunti 18.04.01 alatt. A kollégák megoptimalizálták a build rendszert, ami így még hatékonyabb és gyorsabb, s így rendesen megtekeri a 4 mag 8 szálas procimat. Ami alapból nem baj, mert legfeljebb throttlingol 100 fokot elérve. Csakhogy a buta intel power management driver is lomha, ezért néha sikerül felengednie 105 fokra, mielőtt közbe tudna lépni és akkor már a hővédelem lekapcsolja.
Lehet a legutóbbi kernel updatek is közrejátszottak, mert a turbo mód letiltása sem működött szoftverből.
A megoldás meg az lett, hogy egyrészt kiporoltam a gépet, másrészt a kernel paraméternél letiltottam a pstate-et. Így most a proci hardverből vigyáz magára a szoftveres hülyeség helyett. Alacsonyabb hőfokon jár és nem szalad túl 100 fölé sem, amikor nagy a terhelés.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezetékes FEJhallgatók
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Metal topik
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest