- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Most így hirtelen ezt találtam: "The only way to have back-light on your x220 is to install a x230 keyboard, which is possible.". Szóval ha nem volt, akkor is megoldható. Állítólag.
---
Nemtom volt-e már, de: [link]. Ha kisdobosbecsszó esküszöl hogy fél szemedre süket vagy, akkor még mindig lehet frissíteni ingyen Win10-re. Ha esetleg most venne vki régebbi gépet és upgradelne...
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Dr. Akula #87901 üzenetére
Igen, ha nagyon muszáj, minden megoldható. Csak épp gyárilag nem volt opció és emlékeim szerint kell hozzá némi, a whitelist-mentesítésnél komolyabb BIOS hack + nem fog 100%-osan úgy működni a billentyűzet, ahogy kellene neki.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Tikakukac #87900 üzenetére
Csak a billre értettem a US kiosztást.
Amúgy ez sem lenne elvetendő alapvetően, de a számla és a gyorsaság nem igazán adott. Persze tudom, van alfánál is, csak nem ilyen és persze drágábban.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
Lenovo r500-ban 1280x800 felbontású kijelző helyett működhet szerintetek egy samsung ltn154bt05 1440x900 kijelző?
Nem gyári kijelzője a gépnek,csak épp a kezembe akadt egy hibátlan példány egy dell-ből és gondolkozok,hogy beszerelem úgyse nagyon van értéke ennek a kijelzőnek. -
MrSealRD
veterán
Tanulságos történet következik: eBay-ről rendeltem egy lábkészletet X220-hoz mert a hülye kilógós aksinak a gumi tappancsai hiányoznak. Voltam olyan balga, hogy azt feltételeztem a gép nagyobb lába megegyezik az aksin lévő lábbakkal. Nos, ez méretében igaz. Kialakításában viszont egyáltalán nem. Ezen a képen látható 3 pár láb. Nos én sikeresen rendeltem, egy szettet a gépre, de pont az a láb ami hiányzott, vagyis a középső pár a képről, na az pont nincs benne.
Szóval az a kérdésem, hogy van-e esetleg valakinek elfekvőben ez a pár láb a fiók mélyén? Már nincs időm újabb ebay rendelésre...mert jövő héten adom át a gépet.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
félisten
Ezt láttátok? Fincsi. 51nb's X320/X330
Egyedül az kár, hogy külön mod csomagot nem lehet rendelni, csak egész gépet."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
newmoonlight
senior tag
-
newmoonlight
senior tag
válasz Tikakukac #87916 üzenetére
430 dodó (kb. 120 eFt) sok EZÉRT? Ha ennyiért most valaki letenné elém, hálából még le is sz pnám.
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Tikakukac
titán
válasz newmoonlight #87917 üzenetére
Sok. Ennyiből hoztam 1-1db E7440-et 2 év NBD garral, FHD IPS/VA panellel, 256/8GB konfigban, billzet swap 6k ráfizu, ergo majdnem egy csupasz ilyenből kapsz egy újabb teligaris egyből belakható gépsast.
Na igen, erre még jön a tréfa meg egyéb móka, ez mire összehozod vastagon 200k felett lesz. Ott meg már nem kicsit durva dolgokat lehet venni.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
sss
őstag
válasz newmoonlight #87917 üzenetére
Ram/hdd nélkül, + shipping (nem kevés) + áfa (nem kevés) + vám...
-
newmoonlight
senior tag
válasz Tikakukac #87918 üzenetére
Na várjálvárjálvárjál... Nem az van, hogy üres kézzel beballagok valahová és 430 dodóért hozzámvágnak egy komplett ilyen gépet?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Tikakukac
titán
válasz newmoonlight #87921 üzenetére
Olvasd csak el, bőven nem
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
newmoonlight
senior tag
Upssssz, most nézem, tényleg van itt valami Atlanti-óceán szerű izé... Pedig úgy beleéltem magam...
-
newmoonlight
senior tag
válasz Tikakukac #87922 üzenetére
Te összebeszéltél (#87919) sss-sel? Nagyon-nagyon-nagyon gonosz emberek vagytok...
-
Tikakukac
titán
válasz newmoonlight #87924 üzenetére
Gyűjtőknek és tényleg igazi fanoknak jó így is. Nekem van jobb helye is annak a pénznek
-
newmoonlight
senior tag
válasz Tikakukac #87925 üzenetére
Akkor maradunk az "A"-tervnél... Szépen várunk még 1-2 évet, hogy amortizálódjanak még egy kicsit a P50-esek, aztán 2018-ban, a hardveraprón lecsapunk rájuk. Jeah!
-
KFORboy
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék kérni egy kis technikai segítséget.
4-5 évig sikerült foltoznom, ügyeskednem egy Win 7-en a T500-amon de végül is eljött az ideje, hogy újrahúzzam.Melyik az a driver vagy driver kombó amivel a váltató kártyát megoldhatom a korábbi; Tálca jobb lenn Ati ikon-> jobb klikk -> váltás Ati vagy Intel integráltra ?
Nemigazán bukkanok rá és kereső sincs segítségemre (és/vagy én vagyok béna)
Illetve volt egy nem direkt ThinkPad dedikált program megoldás az SSD TRIM funkciójának aktiválására, ha ezt is elárulnátok
Előre is köszönöm !
Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
félisten
válasz Tikakukac #87918 üzenetére
No igen, egy VA paneles Dell-ért odalennék én is.
Ez a mod csak amolyan kuriózum. Ha sok pénzem lenne, már csak a birtoklás vágya miatt is rendelnék egyet. Bár ugyanígy vagyok a sima X230-asokkal is.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Tim82
félisten
válasz KFORboy #87927 üzenetére
Switchable graphics driver + Power Manager (+ BIOS-ban OS select-re legyen állítva a videókártya beállítás, de az valószínűleg úgy van nálad).
Ha ezek fent vannak, a Power Manager ikonjára jobb egérgombbal kattintva tudsz váltani. Energiatakarékos -> Intel, Performance -> ATI.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
dreizwanzig
tag
sziasztok!
A touchpadon a recés cucc az csak matrica lenne? Nekem kezd már kicsit lekopni és az ebayen találtam hozzá matricát. Ér az valamit? Ha igen, akkor hogyan kell leszedni a régit?
LINK -
Tikakukac
titán
válasz dreizwanzig #87931 üzenetére
Igen az matrica.
-
Kbali
nagyúr
válasz dreizwanzig #87931 üzenetére
Anno West kolléga is hirdetett ilyesmit, esetleg keresd meg.
-
nagyúr
Szerintetek melyik az a 13,3"-os FHD panel amit bele fabrikáltak az X220/30-ba és milyen átalakítás kellhet még hozzá?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Tim82
félisten
válasz fi:zi'k #87934 üzenetére
Ha jól rémlik, az 51nb-s modderek Dell XPS 13-ból való panelt szeretnek ilyenekhez használni (+ valamilyen DIY eDP-LVDS átalakítót).
-
nagyúr
Hmm, köszi. Most ez annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy lehet bepróbálkozok vele és akkor nem kell most direktben IPS verziót vadásznom. Műszerész ismerős úgy is van, majd boldogítom vele.
Ami viszont necces lehet, az magának a panelnak a fedlapban való elhelyezése, mivel a gép 305 x 206,5, a 13,3-as panelek meg szintén 300 mm körüli szélességűek.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Tikakukac
titán
válasz fi:zi'k #87938 üzenetére
Na ácsiácsiácsi
Még mielőtt nekiálltok azért tudasd vele mire készülsz. Itt műanyagozni kell majd, alu-kompozit fedlapba kell majd új befogatót csinálni, belül komplett keretet, újra kell elektronikázni az egészet, új csatikkal, meg kell oldani a bezel patentozást stb stb. ja, meg megvenni a vélhetőleg XPS-Zen panelt.
A műszerész az egyik részét kiszenvedi, de keresned kell egy olyat is, aki ilyen precízen fog majd üvegszálazni is vagy beadni egyedi gyártásba kint Csepelen, 15k-s óradíjjal+tervezés.
Szóval akkor ugorj bele ha legalább kettő darab patika x220 árát bele tudod ölni zsír új IPS-el, esetleg egy rommá pakolt x230-ét vagy ügyesebben egy eleve FHD IPS X250-et raklap garival. Nem véletlen nem ugorgatok bele én sem ilyenekbe, pedig elektronika és műanyagos ismeret is megvan. Soha az életben nem éri meg a sz*pást, még ha tökéletes lesz a végeredmény sem. Demónak jó, ha valaki épp munkanélküli és van pénze meg tudása na akkor igen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Tikakukac #87939 üzenetére
Akkor nem is olyan drága már az 500 dolláros ár.
Ha így leírni nem is tudtam volna, de azért azzal nagyjából tisztában vagyok, hogy kvázi az egész fedlapot újjá kell építeni, mindennel ami benne van. Igyekszem majd alaposan körbejárni a témát, aztán legfeljebb használom a fostos TN-t és talán később kertek egy belevaló IPS-t.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Shatterstar
aktív tag
Sziasztok!
Rendeltem eBay-ről egy T520-at Win10 oprendszerrel amit a kicsomagolás után 5 perccel már le is töröltem, majd helyette feldobtam rá a jó öreg Win7-et. Igen ám,de miután végeztem a telepítéssel sehogy sem tudtam rácsatlakozni a wifire, mert nyomát sem találtam ilyen opciónak a rendszerben. Különös, mert korábban akárhány TP-t újratelepítettem mindig automatikusan zajlott ez a folyamat és nekem csak a hálózat típusát kellett megadnom. Mielőtt menesztettem volna az eladó által feltett Win10-et, kipróbáltam a gépet és hibátlanul működött rajta a wifi. Ötletem sincs mi lehet a baj és remélem tudtok ez ügyben segíteni
Why are you wearing that stupid man suit?
-
Tikakukac
titán
válasz fi:zi'k #87940 üzenetére
25k egy IPS. Ezért nem értem miért kéne 100k+ szinten beletolni egy ilyen projektbe ami első másodpercben 80k buktás lesz.
Nyilván a srác jó helyen van és a legfontosabb: 1 darabnál húzós ez, minél több annál olcsóbb.
Shatterstar: Driver? Eszközkezelőben ott van?
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
válasz Shatterstar #87941 üzenetére
Driver fent van? Illetve fn+F5-nél nincs lekapcsolva a wifi?
-
Tikakukac
titán
válasz fi:zi'k #87944 üzenetére
Ha másnem akkor veszel TN-t és bele egy friss panelt. Vagy gyárit. De épp most írt kollega, hogy Smarték cseréltek benne IPS-t az gyárilag az volt csak foltos meg pixeles lett 2 év után, erre 7-8 hónapra rá megint kukás. Nem értem.
-
Tim82
félisten
válasz Shatterstar #87941 üzenetére
Hardveres kapcsolót a gépen nem állítottad el véletlenül?
-
Shatterstar
aktív tag
válasz metal01 #87943 üzenetére
Korábban mindig system update-tel csináltam, szóval pontosan melyik drivert kell leszednem? Amúgy az fn+F5 kombóra sem reagál.
Tim82: Úgy érted a gép bal oldalán lévő kis kapcsoló? Mert az be van kapcsolva,de így se mutat semmi hajlandóságot.
Tikakukac: Lőttem egy képet az eszközkezelőről és hát finoman szólva nem túl bizalomgerjesztő állapotok vannak már ami a wifit illeti...
-
Tikakukac
titán
válasz Shatterstar #87947 üzenetére
Sysupdate után is ennyi cucc marad még így? Az kemény.
Hát neked szerintem kell kb. minden.
-
metal01
őstag
válasz Shatterstar #87947 üzenetére
Hálókarik nincsenek telepítve. Itt lesz a bibi. Plusz a Hotkey cucc is kell. Amiatt nincs fn+F5. Azaz, ahogy Tikakukac írta, kb. minden kell az SU-ból Vannak olyanok, amiket nem ajánl fel, pl. FPR, Airbag Protection, stb. Ezek hasznosak tudnak lenni. Külön kell leszedni őket.
(Nekem) felesleges cuccokat nem szoktam telepíteni, mint pl.:
- SHAREit
- Lenovo Mobile Broadband Activation
- Message Center Plus
- Password Manager
- Lenovo Screen Reading Optimizer for Windows 7
- ThinkVantage Access Connections -
Shatterstar
aktív tag
válasz metal01 #87949 üzenetére
Javíts ki ha tévedek,de a system update-es telepítgetéshez eddig nem kellett folyamatos internetkapcsolat? Mert ha megy offline is akkor uccu neki én felteszem
Tikakukac: Neeem, még fel sem tettem a system-et. Ha utána sem lesz javulás akkor tényleg elkezdek aggódni...
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Formula-1
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest