- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz donjohnson #67747 üzenetére
Nem attól.
Francia91 Ki lehet próbálni, legfeljebb belehal
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
boost
addikt
Sziasztok, van egy 3 éves Lenovo Thinkpad T520-as céges laptopom. Typ: 4243WCZ.
Rakható bele 16GB RAM? Samsung 840EVO 500GB SSD jó bele?
Köszi. Másik kérdésem, hogy érdemes lecserélni egy mostani T540-re? Van akkora elo"relépés prociban? Elo"ny, hátrány?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #67753 üzenetére
Fő az egyszerűség
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
boost
addikt
válasz Francia91 #67754 üzenetére
Eltartott vagy 3 percig, mire kibogarásztam, hogy mit mire válaszolt. Köszi a választ egyébként. Vannak cégek, akik géptakarítással foglalkoznak, vagy simán magam is nekiugorhatok a bill. kitakarításának, és a hangszórórácsoknak? ( utóbbit talán a gyerek gyurmájával?) Benne van már 3 év dzsuva.
Ha megkérdik, hogy le szeretném-e cseréltetni új gépre, vagy maradjon ez, csak feltuningolva, ti mit javasoltok? Praktikus lenne, ha valamivel könnyebb lenne a gép.
-
veterán
T5xx-ben nem nagyon lesz könnyebb ... T440 már könnyebb (p a korábbi normális gép) ...
nekem a Tx10-es Tx20-as szériával a egyik bajom a hangszóró volt ... mert az mindig telement csuvával és undorítóan nézett ki.... (x230t-m van ott nincs ilyen gond) és úton a t431s ott sem lesz. A másik ami jobb a t30-tól a backlit (nem a keyboard az rosszabb, de a backlit nekem létfontosságú mert éjszaka is dolgozok )
-
btudos
nagyúr
Maradjon ez, megszoktad, szereted, az új gépeknél a billentyűzet is más (kiosztás és nyomáspont rosszabb, egyebül a backlit opció az előny), és az általános anyag- és összeszerelési minőség is romlott.
Ha kapsz bele RAM-ot meg SSD-t, nem lesz gondod a T520-szal sem. Lehet hogy néhány dekával könnyebb lenne a T540, de okkal, annyival kevésbé masszív.
HMM alapján egyszerűen szétszedhető a T520, könnyen kitakaríthatod magad is, szerintem nem érdemes ezért elvinni és pénzt kiadni.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
scarbantia
aktív tag
Valakinek nincs ötlete arra, hogyan lehetne a Thinklight fényerejét szabályozhatóvá tenni? Akár a kijelző fényerejétől függően. Nagyon jó lenne. Nyilván egy erősebb LED-et is tennék bele.
-
félisten
válasz scarbantia #67758 üzenetére
Tegyél bele egy UV ledet, és tedd UV-érzékennyé a billentyűfeliratokat
-
scream
veterán
válasz FoxiestFox #67759 üzenetére
Az UV-re a fehér festés már érzékeny.
-
Tikakukac
titán
válasz scarbantia #67758 üzenetére
Külön kidrótozod, poti és cső.
Mondjuk azt remélem érzed, hogy ez asztaliban megyeget, notiban már a sima kapcsolás is nagyon sok gondolatot kért, ugyanis itt helyed az nem sok van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
scarbantia
aktív tag
Nemnem, én kis lámpának is használnám. Amúgy menő az ötlet!
Tikakukac: Valami szoftveres megoldásban reménykedtem, ami összekapcsolja a háttérvilágítás és a LED tápellátását. Mondjuk potméterből egész kicsik is vannak, csak azért ha lehet ne csavarhúzóval kelljen állítani. LED-ből tuti van bele való, nagyobb fényerejű.
-
xcds
őstag
Nem is rossz ötlet. Van egy pót szalagkábelem, meg narancs világítós matricám.Lehet kipróbálom.
(#67762) scarbantia :Led háttérviágításnál biztos meg lehetne oldani.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz scarbantia #67762 üzenetére
Minden megoldható nyilván. De így fejben lepörgetve is van bőven több gond van azzal, hogy 2 drót és csókolom.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Francia91
veterán
T60-as magyar billentyűzete van-e vkinek SOS-be? Aki tud, kérem keressen privátban!
Nem a vízzel mosottal, hanem egy másik T60-as billentyűzetével vanak gondok...
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #67766 üzenetére
Mint írtam, nem azzal... Most hoztam Szegedről egy T60-ast teljes rendbetételre, a klaviatúrája is rossz. A vzzel mosott köszöni jól van
-
Dhampir
félisten
válasz scarbantia #67762 üzenetére
Vehetsz egy ilyen USB-be dugható fényforrást:
-
soldi3r
veterán
Valakinel felesleges, elado T30 elfekvoben? DOS-t futtatnek rajta, de az egyetlen aprost, 30k-ert kicsit ersonek tartom.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
félisten
-
-
soldi3r
veterán
válasz FoxiestFox #67772 üzenetére
A soros es a parhuzamos port miatt es tudom, hogy ez egy eleg massziv darab, teljesitmenyre is boven eleg.
E30 (oo=[][]=oo)
-
félisten
-
félisten
-
boost
addikt
válasz btudos #67757 üzenetére
Köszi,
utánanéztem, hogy milyen CPU lenne az új gépben: Intel Core i7-4700MQ, 2,40 GHzAzért ez benchmark szerint pont 2 és félszer akkora pontott kapott (7500), mint ami a T529-amban van(3100). Eléggé odaver. Ráadásul végre lenne benne USB3 (igaz, csak 1), de mivel elég sok VM-et külso" diszken tárolok, ez is komoly elo"relépés lenne, ha arról futtatnám o"ket.
[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
válasz Chaser #67782 üzenetére
Az van, de néztem amazonon a reviewkat, és nem volt egyöntetu" az öröm. Nem volt teljes a kompatibilitás. Pl hibernálás után nem mu"ködött, meg ilyen gondok voltak, ezért letettem róla. Nem akarok szívni. A privát gépem egy mac, onnan jött ez a filozófiám, hogy inkább tudjon kevesebbet, de azt megbízhatóan, és folyamatosan.
-
MrSealRD
veterán
válasz Chaser #67782 üzenetére
20-asnál csak az i7-es verziók kaptak...pl x220-nál is így volt.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
ivana
Ármester
30k aprón egy. Kicsit sok, bontásból éehet fogni olcsóbbat is.
[ Szerkesztve ]
-
McAdam6
aktív tag
Sziasztok !
T400 megeszi az 1.35V-os RAM-okat ?
Belepróbáltam egy Kingston KVR16LS11/8-ast, de csak csipog.. -
MrSealRD
veterán
válasz Sensei #67792 üzenetére
Kivétel...
Többiben nem volt alapból...érthetetlen...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
scarbantia
aktív tag
Ojjé emberek! Nem csalódtam a thinkpades közösségben. EZ brutál!!!
Szóval 1066FSB-s processzorok a T61-be. Belemegy akár a négymagos QX9300 is, ami néhány i7 szintjét is hozza. (4x2.53Ghz, 12MB L2 cash) Brutális szétmoddolás az egész, de akkor is elképesztő! Ahogy nézem, nem kispályáztak, naná, hogy QXGA IPS-el párosítja a dolgot. Át kéne rágni magam a fórumon, kíváncsi vagyok, hogy mennyire stabil a cucc. A plusz hőcső beillesztése is kemény, viszont ez egy jó ötlet, de mondjuk réz keményfém forrasztással lenne az igazi.
Van is egy eladó, nem is olyan sokért, EU-n belül: T61 1066FSB (ráadásul 14.1" 4:3, tehát IPS Frankenpadnak való)[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz scarbantia #67797 üzenetére
-
lakkusjj
aktív tag
A 4:3 ok, de 14'-ba nem nagyon tudsz rakni IPS-kijelzőt.
-
Tim82
félisten
Én mondjuk teljesen egyetértek RealBlackStuff-fal: "Standard T9300 or T9500 CPUs are more than good enough."
Alapvetően nem a teljesítménnyel van szerintem a gond, hanem a DDR2 drágaságával, ami kb. gazdaságtalanná teszi ezeknek a gépeknek a bővítését - csak akkor éri meg, ha ragaszkodik az ember a 4:3-hoz.
Amúgy miért is kell további mod ahhoz, hogy tudjon 8 GB RAM-ot kezelni a moddolt alaplap? (Az eBay-es hirdetés szövegében: "(please notice that you will need to flash the SPD if you want to upgrade to 8GB)".)
Az R61-emben jelen pillanatban T9300, 6 GB RAM, 120 GB SSD és SXGA+ IPS van, ez - legalábbis Linux alatt - már bőven overkill minden hétköznapi feladatra, amihez nem kell P*shop, C*D meg ilyenek. Mondjuk van nálam egy UXGA+-os, valószínűleg alaplaphibás R50p, ha szerencsém van és van a panelen EDID chip, akkor ebből UXGA+-os R61 lesz.
lakkusjj: arra gondolt, hogy a 14", 4:3 T61-ek alaplapjai az ideális alanyok a FrankenPad-projectekhez, mert azokat lehet áttenni 15" T60-házba. "Amint az közismert."
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest