- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiger.
nagyúr
válasz tothferenc #9889 üzenetére
De, hogy ha az androidossal ráraktam mindent, akkor elvileg már iphonon is mennie kell nem? Bár igaz az emojit, ha jól tudom a sima mifitt nem tudja kezelni. Na mind1 még úgy sem most lesz xs-em.
[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
DaDa
senior tag
válasz cappa72 #9888 üzenetére
Na pont ezt mondtam minap az asszonynak. Rá kéne rakni a blökire mert a miénk olyan cikk cakkban halad, hogy nekem fáj nézni. Tutira háromszoros utat ver ránk mint Ludas Matyi.
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
D4rkm4n
őstag
Nagyon sokan abba a hibába estek, hogy az általam leírtak mélyebb értelmezése nélkül ragadtak billentyűzetet. Ahogy már más elsütötte az autós hasonlatot, úgy én is szeretnék rávilágítani arra, hogy ha egy Opel Corsa-d van, akkor is elvárod, hogy 20 km-en 20 km-t tegyen meg. Nem 18-at, mondván, hogy a Corsa olcsóbb, mint egy X5-ös BMW.
Csak mert az itt jelenlévők közül sokan pusztán az alkalmazások figyelmeztetései miatt vették meg, még nem jelenti azt, hogy az óra tényleg csak erre való. Vajon ha épp pontosan mérne aktivitások közepette, de nem mindig jelezné, ha érkezne értesítés, akkor is ilyen nagy lenne a szátok?
Egyébként elárulom, hogy egy Amazefit BIP-et már vissza kellett küldenem a gyártónak, mert 30 km-en 80%-ot vesztett az akku a töltöttségéből, míg a barátnőmé csak 20%-ot. Tehát higgyétek el, hogy van okom az eszköz bírálatára, pláne úgy, hogy korábban ilyen problémák nem voltak vele (pontatlan távolságmérés).
Plusz azt is vegyétek figyelembe, hogy ha valami gyakorlatilag nem alkalmas egy bizonyos használatra, akkor a vásárló megtévesztése (a.k.a. szabálysértés, vagy bűncselekmény) az ellenkezőjét állítani. Kíváncsi vagyok mennyit adnának el egy olyan eszközből, aminél leírnák, hogy "túrázás során itt-ott még a megtett távolságot is méri".
[ Szerkesztve ]
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
kirusz1
őstag
Hello.túrázáshoz tudnátok programot ajánlani amin meglehet nézni hogy merre jártam.most nem kimondottan a biphez.nem próbáltam még ilyen programokat.köszi előre is
-
-
gyemipapa
senior tag
válasz D4rkm4n #9903 üzenetére
Ez így azért enyhe csúsztatás, hogy a vásárló megtévesztése...
Csuklós vérnyomásmérőt is árulnak még patikákban is, pedig köztudott, hogy nem olyan pontos és megbízható, mint egy felkaros. Az is a vásárlók megtévesztése?
Nem véletlen, hogy a rendelőkben, kórházakban felkarost használnak, nem csuklóst.
Corsa példa: tehát a te értelmezésed szerint a Corsa tudjon annyit, mint egy X5-ös BMW
Ahogy az óra alvásfigyelő funkciójától sem várható el, hogy pontosságban felvegye a versenyt az alvásközpontokban használt több tízmilliós berendezésekkel.
Vagy pl. a Windows-al is előfordulnak gondok, fagyás, biztonsági rések stb, folyamatosan frissítgetik, próbáld meg visszakérni emiatt az árát (feltételezve, hogy jogtisztát használsz.).Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
D4rkm4n
őstag
válasz gyemipapa #9908 üzenetére
"tehát a te értelmezésed szerint a Corsa tudjon annyit, mint egy X5-ös BMW"
No, ez a valódi csúsztatás. Azt írtam, hogy a Corsa és az X5-ös is alkalmas legyen arra, hogy megtegye a 20 km-t. Nyilván azért fizet az ember többet egy X5-ös esetén, mert nem mindegy, hogy milyen kényelemben és biztonságban teszed meg azt a 20 km-t. Viszont a Corsától is elvárod, hogy megtegye, még akkor is, ha nyolcadannyit fizetsz érte, mint a másikért. Az alapvető funkciónak maradéktalanul meg kell, hogy feleljen.
Nyilván nem tud egy BIP annyit, mint mondjuk egy Fenix, éppen ezért nem is kerül annyiba, ellenben az alapvető célnak igen is meg kell(ene) felelnie: tudjad trackelni a tevékenységet, amit végzel. Oké, hogy pl. a heart rate-et nem méri 100%-ban, vagy akár az alvást, elfogadható. Na de az, hogy a megtett táv felénél jelzés nélkül leálljon, az nem oké.
Az autós példánál maradva, téged is felvágna agyilag, ha veretnéd le Pestről az M7-esen a Balatonra, és mondjuk Fehérvár környékén azt mondaná az autód, hogy no, akkor ennyi volt, ő leáll. Pedig ugye azért vetted, hogy célba érj vele. Még ha olcsó autó, akkor is.
-
gyemipapa
senior tag
válasz D4rkm4n #9909 üzenetére
Nos, ha már leragadtunk a Corsánál: igen, elvben ez alapvető elvárás, hogy a 20 km annyi legyen, de ez annyira alap, mint hogy a BIP pontosan mutassa az időt, ez pedig teljesül.
A többi extrában vannak a különbségek autóé és óramárkáknál.
Egyébként a Corsa: nem, nem egyetlen tipus sem 100% pontos sem a sebességmérője, sem a km számlálója alapján, ez is köztudott. Mindegyik csal valamennyit.A vérnyomásmérős példára nem reagáltál, nyilván nem véletlenül. :-)
Ahogy a Windowsos példára sem.
(pontatlanság, illetve vásárlók megtévesztése)Az autó félúton leáll felvetés is sántít, egy dolog, ha pl. a klíma, motoros ablakemelő, kürt stb elromlik, de ettől még célba érek, vagy az egész autó leáll.
Az óra esetében sem arról van szó, hogy megállna a működése, csak a sok közül az egyik funkciója nem az elvárásodnak megfelelően működik.[ Szerkesztve ]
Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
bl4ze
veterán
Ki használ itt EMUI (Huawei) alatt Bip-et?
Nálam egy idő után kilövi a MiFit-et, és sajnos ezzel együtt az aktuális hőfok eltűnik.
Akku kezelésnél be van jelölve a "MiFit", az app "lakattal" zárolt / védett, ennek ellenére a futó programok közül rendre eltűnik a MiFit, és a hőfok meg elvándorol. Már sok mindent próbáltam, semmi.Hónapokig jó volt, most pár hete jött elő és szét+% az ideg amiért ezt csinálja....
Akinél EMUI alatt fut és hibátlan, mondja már meg a MiFit/telefon beállításait Thx
.:. bl4ze .:.
-
D4rkm4n
őstag
válasz gyemipapa #9910 üzenetére
Azért nem reagáltam a két példára, mert ferdítesz mindegyikkel. Egy autónál nem az a lényeg, hogy működjön az elektromos ablakemelő, vagy a klíma. Egy autót azért veszel, hogy A-ból B-be gyorsan eljuss.
Ha az idő mérésére alkalmas eszközt szerettem volna venni, akkor vettem volna egy hétköznapi karórát. De ugye nekem arra kellett a karóra, hogy ne telefonon fusson a tracker, és némi infóm legyen a heart rate-ről. Mivel nem akartam "igazi" okosórát venni, mivel a legtöbb funkcióját nem használtam volna ki, így döntöttem a BIP-nél. Mert ez egy FITNESZ óra.
Egyébként ha elromlik a klíma az autódban, elviszed szervizbe, mert azért fizettél a kasszánál, hogy egy olyan autód legyen, amiben van működő klíma. Ergo ha a BIP több embernél nem méri a távolságot, akkor az azt jelenti, hogy ratyi a konstrukció. (Abba most ne menjünk bele, hogy a firmwire frissítés lehet az oka, jó eséllyel.)
-
jan herz
tag
válasz kirusz1 #9904 üzenetére
Én a Locust használom, de egyszerűsége és jól használhatósága miatt szeretem a WindyMaps-t, illetve:
Kipróbáltam ezt is, nekem annyira nem jött be, de egész jó[ Szerkesztve ]
-
gyemipapa
senior tag
válasz D4rkm4n #9912 üzenetére
Na jó, úgy látom, reménytelen... feladom... akkor vegyél magadnak olyat, ami árban, tudásban és pontosságban is megfelel... ennyi...
A vérnyomásmérő és Windows példát pedig tudatosan kerülöd.
Pedig ugye ahogy említetted, a vásárlók megtévesztése...Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
bl4ze
veterán
Urak, Mi Bandage (Premium) használ valaki MiFit nélkül?
Úgy nézem már MiFit nélkül is megy. Igaz az, szépen működik?
Értesítések, időjárás ?
MiFit-ben órát le kell választani, vagy mi az eljárás ha csak MiBandage-t akarok használni mindenre?
(Hívás, értesítés, időjárás stb.)Köszi !
-
kirusz1
őstag
Köszi mindenkinek 😀
-
batai15
félisten
Sziasztok jelenleg androidon használom a bipet. Ha váltanék iosre mennyire lenne fél karú a bip ?
Notifyvel használom örület mennyire sok rétü lett a tudása. -
wayne1
senior tag
Hali. Mate 10 Pro készülékkel használom az órát és a két legutóbbi frissítés után a MiFit lett a legnagyobb fogyasztású alkalmazás a telefonon. Valami iszonyat módon szívja az aksit. Ha leszedek valahonnan egy régebbi változatot simán fel tudom telepíteni ehelyett?
-
SamiCsillag
senior tag
Sziasztok!
Pár napja frissült a telefonom (Honor V9) Pitére, azóta a MiFit(!!!!!!!!!!) folyamatosan ki akarja kapcsolni a bluetooth-t! Illetve, ha elveszíti a jelet, csak nagyon nehezen csatlakozik vissza. Más is tapasztalt ilyet? Vagy egyéni? -
PACSA75
őstag
válasz SamiCsillag #9926 üzenetére
Én Oneplus 6T-t használok, minden megy tökéletesen, nem veszti el a kapcsolatot, tehát ez valószínűleg telefonfüggő. Próbálj rakérdezni a Honor V9 topikban, talán van még valakinek bipje.
-
gzbotii
nagyúr
MiBandage appal (alap verzió) is teljes értékűen használható az óra, MiFit nélkül?
Utóbbi időben duplán kapok meg minden értesítést, egyszer idézőjelbe téve, ahol az első karakter egy kérdőjel lesz mindig, aztán másodjára hibátlanul.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
bl4ze
veterán
Köszi, közben el is kezdtem használni : eddig tetszik.
Számlap cserét Gadgetbride app-pal szoktam, arra jó az tökéletesenÚgy néz ki sikerült minden beállítanom, MiFit le is lett gyalulva, és láss csodát 100%-ban kint van az aktuális hőfok.
Viszont lenne egy kérdésem a Mi Bandage használókhoz: az időjárás részben azt veszem észre, hogy nem frissít helyet, helyzetet a legutolsó poziciót használja folyamatosan. Értsd : tegnap este installáltam, akkor pozicionálta a helyet (lakásunk) és ma egész nap mozogtam Budapesten, és még mindig az előző esti hely időjárását "használta"
A "helymeghatározásnál" úgy tudok csak manuálisan frissíteni, ha a térképen a kék "diszk" "mentés" ikonra kattintok, akkor 1-2 próbálkozás után új/aktuális helyre vált. Magától nem frissül, nem követi a helyzetet a Mi Bandage? Ergo ha utazok, úton vagyok mindig a legutolsó hely időjárását fogja mutatni?
Nálam a "Google" térkép üres, fehér egyébként és a többi gomb nem is él, hiába nyomom meg.Erre valaki ?
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz Sinkapeter #9874 üzenetére
Én mindenképpen valami szilikon szíjat szeretnék, ami azért kényelmes is. Akkor nézek valamint Alin.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Tiger.
nagyúr
Miért nem enged a mifit kijelentkezni?
Modolt van fent.Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
gzbotii
nagyúr
válasz Sinkapeter #9934 üzenetére
Esetleg az is szóba jöhet, képet tudsz róla linkelni, kíváncsi vagyok, hogy néz ki vele
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Sinkapeter
tag
válasz gzbotii #9935 üzenetére
Én ezt a fajtát rendeltem, de most, hogy le akartam fényképezni, és fényben közelről ránéztem, inkább lehet, hogy mégsem ajánlanám jó szívvel, mert nagyon megkopott ezalatt a pár hónap alatt. Ráadásul mintha fényesebb is lenne a festés, mint az elején volt, de ez csak akkor tűnt fel, amikor rákerestem az eredeti képre.
-
törölt tag
válasz gyemipapa #9910 üzenetére
"de ez annyira alap, mint hogy a BIP pontosan mutassa az időt, ez pedig teljesül."
Nem! Azt egy 1000 Ft-os semennyire sem okos óra is tudja. Ez az óra trackelést is ígér de azt sem tudja megbízhatóan.
"Egyébként a Corsa: nem, nem egyetlen tipus sem 100% pontos sem a sebességmérője, sem a km számlálója alapján, ez is köztudott. Mindegyik csal valamennyit."
Ahogy ez minden más autóra is igaz. Ugyanis a hivatalos előírás az, hogy kevesebbet nem mutathat, mint amennyivel megy. Viszont a váltó gumiméterek 1-2%-al eltérhetnek, ezért minden gyártó felül lövi valamivel, amennyit mutat a sebességmérő.
Egyébként eleve sokszorosan hibás a hasonlatod,bmég akkor sem lenne igazad, ha semmit sem mutatna a Corsa sebességmérője. Ugyanis ezen óra esetében van 4-5 alapfunkció, amiből már ott tartunk, hogy csak az idő mutatása a megbízható (a notification-ökkel is akadnak gondok).
"A vérnyomásmérős példára nem reagáltál, nyilván nem véletlenül. :-)"
A vérnyomásmérő jó hasonlat a pulzusmérőre, de csak elvileg. A csuklós pulzusmérő megbízhatatlansága ia köztudott, a jobb márkáknál is, pontos pulzusmérést csak pántos pulzusmérővel lehet elérni. Azonban egyrészt elsősorban nem erről a funkcióról volt szó, másrészt vannak olyan órák, amelyek mérnek is valamit, nem csak dísznek van rajta a mérő, még ha pontatlanok is. Kb. ez igaz a csuklópántos vérnyomás mérőre is. Ha random számot írna ki, esetleg megmérné a testhőmérsélletet és abból becsülne, az felelne meg a bip pulzusmérésének. Vagy ha a Corsa számlálná a km-eket de nem indulna el a garázsból...
"Az autó félúton leáll felvetés is sántít, egy dolog, ha pl. a klíma, motoros ablakemelő, kürt stb elromlik, de ettől még célba érek, vagy az egész autó leáll.
Az óra esetében sem arról van szó, hogy megállna a működése, csak a sok közül az egyik funkciója nem az elvárásodnak megfelelően működik."Egyáltalán nem sántít. Azt felejted el, hogy ez nem egy egyszerű óra, ennek az eszköznek a trackelés is egy alapfunkciója.
-
törölt tag
válasz #32839680 #9915 üzenetére
Nem, nem az idő mutatása ezen óránál az egyetlen alapfunkció. Ha az lenne, akkor az 1000 Ft-os kínai karórákkal kellene összevetni. Ennél sokkal többet ígért. Nyilván úgy kellene hozzáállni szerinted, hogy ígér egy rakás funkciót, és talán egy közülük működik is, és légy vele boldog.
Szerk.:
Ha a Bip által ígért funkciók nem működnek, akkor buta döntés lenne Stratost venni, hiszen mi garantálja, hogy a Stratosnál ez másképp van? Akkor már érdemesebb a gyártót kerülni, amely egyszer már olyat adott el, ami nem felel meg az általa leírt funkcionalitásnak.[ Szerkesztve ]
-
gyemipapa
senior tag
válasz #73495296 #9938 üzenetére
Higgadjál már le, és töröld le a habot a szád széléről, ez nem vérre megy. :-)
Senki nem tartott pisztolyt a fejedhez, hogy BIP-et vegyél.
Lehetett eleget olvasni róla pro és kontra, azoktől, akik már használják, mielőtt dönthettél volna, hogy megvedd.
Ez a fórum is elég rég óta él.[ Szerkesztve ]
Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
gzbotii
nagyúr
válasz Sinkapeter #9937 üzenetére
Igazából azért is szeretnék szilikon szíjat, mert én tusolas, alvás közben is viselem. Szerintem egy fém szíj az nem viselne olyan jól.
-
törölt tag
válasz gyemipapa #9940 üzenetére
A probléma az, hogy ezen fórumon sem hangoznak el ezek a problémák, mert a többség hozzád hasonlóan gondolkodik, ha vesz valamit, és kiderül, hogy nem nyújtja azt, amit ígért. Elkezdni magának megmagyarázni. Arról meg mondjuk egyikünknek sem lehet fogalma, hogy egyik napról a másikra működésképtelenné válik az egyik alapfunkció. Mint írtam, az én megoldásom erre az lesz, hogy amennyiben a következő firmware frissítésnél nem lesz ilyen, vagy más, a trackelést ellehetetlenítő hoba, akkor többé nem engedem, hogy frissítse.
Egyébként én teljesen higgadt vagyok, már rég beletörődtem, hogy ez ilyen. Te vagy az, aki csúsztatással is véded a védhetetlenz.
[ Szerkesztve ]
-
gyemipapa
senior tag
válasz #73495296 #9943 üzenetére
Ez a topic legalább egy éve létezik, és bőven volt negatív kritika is, mérlegelhetted volna.
Nekem, és sokunknak ennyiért megérte az óra, a hibáival együtt is.
Ha neked nem, miért nem adtál már rég túl rajta?
Én amúgy legalább fél éve nem frissítettem a fw-t, mert elégedett voltam vele.
Mondjuk én nem sportolok, az időjárás, értesítések, alvásfigyelő, lépésszámláló nekem megfelelően működik, és ennyi pénzért nekem bőven megérte, többet nem várok tőle. Az üzemidő meg mindent ver.
És gondolkozz el rajta, hogy ha a többségünknek ennyiért megfelel, talán te vagy, aki túl kritikus, és túl nagy elvárásai vannak. Tudod, a sok hülye, akik az autópályán szembe jönnek veled. :-)Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
Sherpa 28
újonc
Jó napot!
Műszaki probléma megoldására várok válaszokat nekem nem sikerült megoldani.Olyan számlapot gondoltam a mi analóg és digitális .A digitális időzónát pl. Japán időt mutat .Fordítva sikerült ha az analóg mutat más időt.
-
PACSA75
őstag
Nem kell ezt ilyen kritikusan felfogni. Nagyon egyszerű a képlet: ennek a kütyünek vannak hibái, aki ezzel együtt tud élni (mint én és még néhányan), az megtartja, aki pedig utálja vagy ennél jobbat szeretne (mint te és még páran), az adja el és vegyen egy másik típust vagy márkát. Ez hogy itt oldalakon át rinyálsz, nem old meg semmit, sőt az óra sem lesz jobb tőle.
U. I.: természetesen el kell mondani a termék hibáit, senki sem mondta hogy ne tedd, de egyszer elég és lapozzunk.
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
Szerintem ha bármelyik hibára rákeresel a topik keresővel, rengeteg találatot fog adni, mert mindegyik nagyon sokszor elhangzott már. Arról meg, hogy valaki jobbára write only üzemmódban működik a topikban, nem a topik tehet...
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Pencil USB-C Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- Apple Pencil 2nd Gen., Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- Apple DUPLA C töltőkábel eredeti , 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 14 Pro Leather Case bőr tok - Midnight, Umber
- Csere-Beszámítás! Paidashu 10600MAH , 22.5W Gyorstöltő powerbank!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest