- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz sesomaru1989 #70197 üzenetére
Szivas zaj csokkento ahogy Boldi irja. Igazabol a hangtompitason kivul semmi egyeb szerepe nincs.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz sesomaru1989 #70201 üzenetére
Japan autoknal sokszor igy van megoldva. Nem erdemes veszodni vele, nem is eloiras a csereje.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz sesomaru1989 #70199 üzenetére
egyben kell cserélni, e pl az accordnál is 6 év / 120e km a periódus, tehát túl gyakran nem kell hozzányúlni
-
sesomaru1989
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz sesomaru1989 #70205 üzenetére
A meleg levego nem jo, attol az is jobb ha ducktape-el leragasztod.
#nincsbennetarcsi
-
tboldi
nagyúr
válasz sesomaru1989 #70205 üzenetére
Helyzetjelzőt kapcsolva világít a mirror felirat.
-
lazac_
tag
válasz sesomaru1989 #70208 üzenetére
Citynél spóroltak, csak a helye van meg az izzónak. FB jazz csoportban azt olvastam, hogy forrasztva van valamilyen rizsszem, van ,aki ledet rakott oda, kifűzött egy T4.2-t a foglalatából, meg lecsípett a kivezetésből. Másnak meg úgy szétesett a kapcsoló, hogy nem tudta összerakni...
-
flegga92
senior tag
válasz sesomaru1989 #70208 üzenetére
Ránézésre ugyan az mint a 7G Civicben, csak ott van tükör fűtés is, és amiatt roncsolásmentesen nem lehet szétszedni, de ez sima liba, csak nem kell nyomogatni közben, hogy szét ne essen a gombsor mert szívás összerakni. Egy baj van, hogy forrasztva van. Kiszedés után szét kell pattintani és egy ilyen izzót kell a helyére forrasztani. Én Bárdiban nem kaptam, hanem elektronikai boltban. Van az izzón egy kis sapka azt át kell tenni attól lesz színes. Ilyen belülről.
[ Szerkesztve ]
-
ilyen_85
senior tag
Sziasztok,
Egy pár hónapja túrom a netet, használtautó.hu-t, autót szeretnék venni. Már mindent is néztem, Suzuki Swift-től indultam, majd Honda Jazz. Már nagyon úgy voltam, hogy egy 2012 körül Jazz lesz a befutó (4 mft-ig nézek autókat), de szétnéztem a márkán belül és találtam 2.2 -es dizel Accordokat.
A vicc, hogy a 2012-es Jazz drágább mint egy executive felszereltségű 2011-es 2.2-es Accord kombi, ezért úgy voltam vele, hogy az mégis talán férfiasabb, Accordot veszek.
Elkezdtem hát ezeknek utána olvasni (itt fórumon), de egy kicsit elbizonytalanodtam. Irtátok páran, hogy 1-2 év alatt milliós nagyságrendben költöttek az Accordra. Volt aki elég komolynak tűnő hiba listát rakott össze...
Ezért most kicsit elvesztettem a fonalat, pedig márúgy voltam, hogy jövő hétvégén 2 kinézett Accordot elmegyek szerelővel átnézetni és ha olyan megveszem.
Accord 1
Accord 2Tehát a kérdésim:
- ti vennétek 8. gen Accord Tourer-t?
- Vagy sokba kerül a fenntartásuk?
- Megbizhatóak ezek egyáltalán?
- Mernétek belőle automatát venni?Azért néztem a kombikat, mert vidéki vagyok és néha elkéne vinni pár dolgot a-ból b-be, mondjuk egy fűnyirót, fűkaszát, ilyesmiket. Ehhez pedig úgy gondolom jobb lenne egy kombi.
Vagy jobban járnék egy benzines Civic-el? Azt néztem, hogy ott is van felhajtható, dönthető hátsó üléssor, tehát ha kell abba is betudnék rakni akár nagyobb dolgokat is.
Civikből 2009-2011-es példányokat néztem 1.4, 1.8-as motorral. Találtam pár automatát ezekből is. A Civiknél még nem néztem utána ezeknek a megbizhatóságának, de már úgy vagyok vele, hogy ettől is el fog menni a kedvem. Az Accordnál is ez volt, hogy mikor elkezdtem utána olvasni már nem tűnt olyan jó ötletnek.
Civic 1
Civic 2
Civic 3
Civic 4
Civic 5Egy kettőt belinkeltem azok közül amiket kinéztem (Civiknél még csak a felszereltség, külső, ár alapján) van esetleg olyan autó amire azt mondjátok, hogy na azt gyorsan felejtsem el?
Köszi a segitséget!
-
NoLF
veterán
válasz ilyen_85 #70212 üzenetére
azért jazzről urgani accordra szerintem elég merész vállalás, eldöntötted már, mire is van szükséged?
kérdés, mire kell leginkább, és mennyit szánsz a fenntartására, elég egyértelmű, hogy a jazz utóbbi tekintetében nagyságrendekkel jobb. nem hiába olcsóbb az accord...
én jazzel költöztettem embereket angliában sokszor, szinte nincs olyan, ami ne férne bele, egy fűnyíró és fűkasza meg se kottyan neki, az 100%. ha nem pályázol sokat, és a szög egyszerű benzines szívómotor elegendő (én magamat is azzal költöztettem haza angliából...) én mindenképp azt nézném, minden költsége sokkal kedvezőbb szvsz. nincs kettőstömegű, turbó, egy olajcsere-fékcsere is sztem feleannyi mint az accordnál.
civicről nincs tapasztalatom, azon kívül, hoyg az 1,4nek semmi értelme.[ Szerkesztve ]
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
félisten
-
ilyen_85
senior tag
Igen, tisztában vagyok vele, hogy két külön világ. Azért kezdtem el Jazz helyett mást nézni, mert a Jazzeket nagyon drágának érzem. Ahhoz képest, hogy milyen a felszereltsége és ára, még márkán belül is találni jobb ár-érték arányút.
Illetve, eddig aki megtudta, hogy Jazz-t szeretnék venni, szó szerint kiröhögött, gondolom nem tudnak elképzelni egy kis autóban...
Egyébként vidéken élek, ha "leugrok" a boltba az is 30km csak oda, ezért gondoltam, hogy akár a dizel is opció lehet.
De én is úgy érzem, hogy ésszerűbb lenne egy jól pakolható kisebb autó. A Civick-et azért néztem, mert ott is van magic seat, ezért ha ledöntöm az üléseket, szerintem az is elég lenne nekem.
Az 1.4-es Civiket azért néztem, mert (papiron) keveset fogyaszt, de kicsit lomhának tűnik (13s gyorsulás... nem szoktam gyorsulni, de soknak tűnik). Az 1.8-as vajon jobb lenne?
-
zolynet
veterán
Tény hogy a Jazz az egy "igénytelenebb" autó és olcsóbban fenntartható. Ezeknél a 8g dízel accordoknál már gondolni kell arra hogy mi van ha becsörög a lánc vagy kell egy kuplung+kettős tömegű csere és akkor gyorsan kiszalad a pénztárcából fél milla.
Jó lenne jobban specifikálni a felhasználás jellegét.Life is too short to stay stock!
-
NoLF
veterán
válasz ilyen_85 #70215 üzenetére
és az ismerősök fizetik az accord fenntartási költségeit, vagy te? én 190cm és ~100 kiló vagyok, életben nem foglalkoztam azzal, hogy ki szerint milyen autó kellene nekem...
jaz, 5,5-6 körül eszik, annál annyival jobb az accord? ha lebontod a fenntartási költségeit, kizártnak tartom, hogy az accord jobb lenne/100km.
persze azt veszel amit akarsz, ezek csak az én nézőpontjaim, én már csak ilyen logikus gondolkodású vagyok (bár nem, mert akkor egy autóm sem lenne, nemhogy 2... )
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
ilyen_85
senior tag
válasz zolynet #70218 üzenetére
Gondolkoztam, hogy vajon mennyi lenne. Azt számoltam, hogy olyan 8-9 ezer km körül lehet amire kéne, persze ehhez hozzátartozik, hogy ha lenne autó, akkor valószínűleg többet mozdulnék ki.NoLF, először azért is néztem Jazz-t, mert ésszerűbb, ebben teljesen igazad van.
Kicsipampam köszönöm mindjárt meg is nézem, csak most is kinn vagyok a semmi közepén vonaton és nincs értelmezhető letöltési sebesség.
-
Biqci
aktív tag
Csak úgy nagy vonalakban az Accordra vonatkozó kérdésekre reagálnék. Nekem volt 8gen d>zel automata kombim. Persze, nem mindegy kihasználod-e a dízel mivoltát, mert pl. télen 15km után kezd csak bemelegedni. De... 19xk km-rel vettem és talán 23xk km-rel adtam el, már nem emlékszem pontosan, meg merem kockáztatni, hogy soha ennyire kényelmes és megbízható kocsim addig nem volt. Ez idő alatt csak izzókat, egyszer akkut és ablaktörlő lapátot kellett cserélni. Hozzá kell tennem, hogy végig márkaszervizbe lett minden munka rajta végezve. Talán 3 nap alatt eladtam, pedig itt tombolt a dízel rettegés. Szóval értelmezhető felhasználás mellett ezt csak ajánlani tudom
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Biqci
aktív tag
válasz zolynet #70216 üzenetére
Automata váltónál nincs ilyen gond, ezek az olajos Aisin váltók pedig megbízhatóak, persze, ha volt olaj cserélve. De ezt le lehet ellenőrizni egy jó hátterük autónál. Csörög a lánc? Az azért ritka, azt el kell kerülni mert fél milla km benne van. Vagy annyira olcsón megvenni, hogy beleférjenaz esetleges karbantartás...
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
ilyen_85
senior tag
válasz Kicsipampam #70221 üzenetére
Ezt a videót már láttam egyébként A Jazz nálam sem az első volt amit kerestem, az előtt X3-ast néztem utána akadtam rá erre a videóra és kezdtem el Hondákat is nézni, a többit már mondtam.
Ezt már nem válaszként szánom, hanem mindenkinek. A Jazz és az Accord között nincs semmi ajánlható?
1.8-as Civic-eket néztem még, mert azok már értelmes teljesitményűnek néztek ki és, ami nekem fontos lenne, hogy van belőlük automata.
Pl:
Civic 1.8 ls -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Na immár ilyen 4M+ körül is néztem (Dániában mondjuk, szóval ez azért nem olyan magas ár, jóval efölött is vannak Jazz-ek) egy Jazz-et. Kissé szomorkás vagyok, mert a minden faja bemondásra, helyben kiderlt, hogy kicsit meg van nyomódva az autó 3 helyen...
De a legütősebb az a 40k km hézag a "végig vezetett szervízkönyvben"
Illetve a "sssssssss" súrlódás szerű hang 50-60km/h felett előlről. Talán kerékcsapágy lehet? Az eladó letagadta, azt mondta szélhang... nem hiszem, más Jazzekben nem hallottam ilyet...
-
sifu91
aktív tag
Segítsetek Pls!!
Azt valaki tudja Ufó 1.8-nál mennyire pontos a megtehető km számláló?
Tegnap 2km maradt benne, és majdnem nem volt benzinkút.Ad astra per aspera.
-
ilyen_85
senior tag
Üdv!
Még mindig keresek (és szerintem fogok is még egy ideig), de nem tervezlek állandóan zaklatni titeket, csak felmerült egy kérdés...
Van valami gond az 1.6 -os dizel civikekkel úgy általában?
Érdekes, hogy 2010-2011-es 1.8-as benzineseket hirdetnek kb 3 mFt környékén, ehhez képest 1.6-os dizelből hasonló áron 2013-as példányok is vannak, sőt találtam 2015-öset is.
A linkelt autó elméletileg magyar, vezetett szervizkönyvvel.
Gondolom ebben is van kettős tömegű lendkerék, van esetleg más ok ami miatt ilyen alacsony az áruk?
-
félisten
Reggel megtankoltam a Cityt, ha jönne valamikor havazás akkor ő lesz úton
32 litert tankoltam bele, de úgy, hogy nem világított még a szegénység jelző. Eléggé fura nem?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #70246 üzenetére
Teljesen oke, 42-es tankja van annak is nem? A tartalek meg 5-7 liter ha jol emlekszem de 10 liternel kevesebb biztosan.
#nincsbennetarcsi
-
félisten
-
zolynet
veterán
válasz BigBlackDog #70240 üzenetére
Megvolt a bejáratás, a felújítás óta 3000km-nél járok.
Nagyon bántva sem volt azóta sem. Patent lett a gépezet.#70243 m3tr0: köszi, mehet a karika, írj rám
Life is too short to stay stock!
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #70248 üzenetére
A Citynél is az első ülések alatt van a tank? Mert ha igen, az odavezető qrva hosszú csőben is elfér úgy 4-5 liter.
Amúgy a Jazz pilácsa 7,9 liternél villan fel a kezelési útmutató szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest