- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz King Unique #39797 üzenetére
Mi van akkor, ha minden műveletet befejeztem és nem engedi leválasztani még 10perc múlva sem? Jellemzően hosszabb másolás után fordul elő, de volt már egyéb helyzetben rövidebb idő alatt is, hogy nem választotta le, pedig minden bezárult ami használhatta.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
bonifa333
aktív tag
sziasztok!
van egy samu hd 753lj vinyom.
eddig nagy baja nem volt, jó ideig nem is használtam a gépet, gyerkőc játszott rajta.
elég halk a gépem, és régebben mintha hallottam volna valami zizegő hangot, amit tudom most már
, hogy ez a vinyo volt, de nem zizgett sokáirg és elmult.
most meg bekapcsolom, lefagy a rendszer tőle, nem o volt a boot vinyo, kivettem a gépből és a rendszer hibátlanul elindult.
kattog, mint amikor nagyon teker és nagyon lassu. mi lehet?
biztonsági mentésem nincs, a hd sentinel azt irta ki, hogy a 500napos es 0%os.,szerinte csapágyas lett.
mit lehet tenni?
nem tudom mennyi es milyen fileok vannak rajta, de a filokat látja, csak lassan, nagyon lassan másol róla.
kérlek segítsetek.vettem pár hete egy ssd-t és a biosban átállítottam ahci modra a dolgokat, ez volt a változás, ami eszembe jutott.
most kulső usb3-as rackből "megy".köszönöm a segítséget
-
bonifa333
aktív tag
sziasztok!
meg egy dolog:
sata 3gb/s-os.
ha ez számít.
köszi előre is
-
King Unique
titán
-
őstag
válasz King Unique #39804 üzenetére
Kösszencs, de lehet problémák merülnek fel: az éppen akadályozó program leállítása nem ugyanaz mint ha lekapcsolom?
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
King Unique
titán
válasz SchumiBácsi #39805 üzenetére
Hiába állítod le, ha a memóriában még ideiglenesen bent marad, v fut a háttérben vmi folyamata, ami a lemezt használja. Erre való az Unlocker, nagyon jól használható ilyen problémáknál. Pl. hiába zártam be a fájlkezelőt, attól az explorer.exe használta a lemezt.
[ Szerkesztve ]
-
PapB18
tag
válasz Balathruin #39791 üzenetére
Most amikor megnéztem az írás volt sok de az is ugrál
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=PapB18&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
8th
addikt
Üdv. Garázsban van egy műhelygépem ami feltűnően belassult az utóbbi hetekben. Egy eleve lassú régen elavult gépről van szó de azért ránéztem HDS-el és a HDD csak 66/86%-os. Nemrég a kondíciója 100% volt a teljesítmény mindig is 66%-volt de az most mindegy nem szempont. Lehetséges, hogy a 40eres szalagkábel okozhatja a hibát? Mert az szépen meg van tekergetve az sem kizárt, hogy valahol meg is van törve mert eléggé úgy néz ki mint amit a kutya szájából rángatták ki. HDS azt írja nincs szükség beavatkozásra és az becsült élettartam több mint 1000 nap. Egy 40GB-os IDE vinyó tehát nem nagy veszteség csak tudni szeretném, hogy lehet-e kezdeni vele valamit vagy kuka és nézzek másik után. Kábel csere esetleg? Mondjuk az pont nincs itthon másik.
Lőttem róla pár képet de gondolván a mobilnetről fórumozókra inkább csak linkelem őket. [link] [link] [link]szerk: ja, és a kondíció random ugrál 81 és 86% között.
[ Szerkesztve ]
...
-
liksoft
nagyúr
Szia! A tápellátást mindenképp ellenőrizném. Viszont ez már öreg 7200-as drive, lassan ettől függetlenül a csere megérett. (Amúgy sem volt túl sikeres széria. Sok meghalt idő előtt. Ami nem, az mostanság kezd elmenni.)
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Z_A_P
addikt
-
8th
addikt
válasz Balathruin #39809 üzenetére
+ liksoft
Megvolt a szalagkábel csere, nem segített. Ellenben kipróbáltam a gépet egy 100/100 kölcsön vinyóval. Átmásoltam rá a rendszeremet első bekapcsoláskor már le is ment a kondíciója 99%-ra ami néhány perc elteltével tovább esett 98%-ra. A tápot azonnal száműztem a gépből. Filléres noname vacak csak az bosszant, hogy nem egyből arra gyanakodtam. Rá se fütty. Köszönöm a segítséget urak.
...
-
félisten
Sziasztok!
Van egy kb. fél éves 320GB-os WD Black laptop winyóm.
Aszali gépben ment róla egy linux rendszer új korától mostanáig.
Ez alatt elég gyakran volt vele gond, gyarapodtak rajta a hibás és gyenge szektorok, a rendszer többször fagyott miatta, és a linuxos HDSentinel egyre kisebb értéket mutatott.
74%-nál vettem ki a gépből pár napja.
Ekkor a windows-os HDSentinel-ben lévő öntesztek is elbuktak rajta olvasó fej hibával, és a WD gyári teszt progija is olvasási hibával FAILED értékkel tért vissza.Ezután nyomtam rajta egy teljes felület tesztet HDSentinel-ből, mely 11 hibás és 63 gyenge szektort mutatott a végére, melyeket "stabilizált".
Azóta 100%-os a winyó állapota, és semmi nyoma nincs a hibának e pillanatban, csak annyi, hogy jelzi a grafikon, hogy nemrég még 74%-os volt az állapot.Az a gáz, hogy tudom, hogy megint baj kesz vele, ha visszarakom rá a rendszert.
Viszont így nem tudom gariztatni.Szerintetek ilyenkor mi a teendő?
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
yankoo
tag
Sziasztok!
Mikroszaggatás-os topikban írtam egy problémát, azt tanácsolták kérdezzem meg itt hátha találkozott valaki ilyen gonddal.
Pár hozzászólással lejjebb kiegészítettem.
Annyit csináltam azóta, hogy nod32-ben kikapcsoltam a .cfg kiterjesztés figyelését, de azóta nem teszteltem.
Config kiegészítéshez még annyit fűznék, hogy :
Acer Aspire 7740G
[ Szerkesztve ]
-
Cimbee
aktív tag
Sziasztok!
WINDOWS 8.1,500gb sata3 HDD
Tegnap még 100%-os volt a merevlemezem állapota.1 nap alatt 20%-ot csökkent a kondició a HD sentinel szerint.Észrevehető a romlás mert nagyon belassult a gépem!
Mit csináljak?
Ez egy 3 hónapos garanciális DELL laptop,visszaküldjem a laptopot?
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Cimbee
-
Scofield007
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HDD-m, ami kapott egy másik elektronikát. (Az előző valami miatt behalt.) Mikor beteszem a HDD dokkolómba, akkor felpörög a HDD és megy.
A rendszer felismeri hogy valami van a dokkolóban, a Windows 7 lemezkezelő, meg a HD Sentinel is látja, viszont azt írja ki, hogy: "Ismeretlen lemez Nem inicializált". Ha inicializálni akarom, akkor azt írja: "Az eszköz nem áll készen."
Rengeteg adatom van rajta, így particionálni nem akarom.(u.i.: a particionálást sem engedi, mivel nem "látja" a Windows. Csak a lemezkezelő ill. a HDSentinel látja)
Mit tudok vele kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Scofield007 #39817 üzenetére
Ha tényleg fontosak az adatok,vidd el valamilyen adatmentő céghez.
-
Saltwater
aktív tag
válasz Scofield007 #39817 üzenetére
Sajnos nem tudsz vele kezdeni semmit. Ha a régi elektronika még megvan, akkor adatmentéssel foglalkozó szakember még lehet hogy tud segíteni. Sajnos ez nem a "csináld magad" kategória. Ha az volna, akkor minden sarkon lenne egy adatmentő.
https://hdd-adatmentes.hu
-
kemkriszt98
tag
válasz .wantííd #39781 üzenetére
Sziasztok, 2 hete úgy mentem el itthonról, hogy a gép látta mindkét hardomat. Ma úgy jöttem haza, hogy a gépem közli, nincs miről bootolni. Első ujraindítás után felismerte az elsődleges hardot és bootolt viszont a másikat még mindíg nem látja... próbáltam ki be huzogatni a stat kábelt, próbáltam másik portra dugni de eggyik sem használ... egy dolog jutott még az eszembe, hogy teljesen kicserélem a kábelt (de csak holnap) . Amíg nem voltam itthon az egyetlen szokatlan dolog, hogy nem volt fűtés így akár - fokok is lehettek a lakásban de a googleben nem találtam arra utaló nyomot, hogy ez ártana nekik.
Tudom, látatlanban nehéz de ha esetleg valakinek volna tippje annak örülnék."Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
pjen
félisten
válasz kemkriszt98 #39820 üzenetére
Lehet amíg nem volt fűtés,átnedvesedett,hagyni kéne egy napot,hogy átmelegedjen,kiszáradjon minden.
-
moonguru
őstag
Szia!
Sajnos a hideg árthat a HDD-nek főleg ha hidegen volt bekapcsolva a gép.(ha működött még akkor is sérülhetett a HDD-k energiagazdálkodása miatt.)
Nem ok nélkül írják a kezelési utasításokban hogy ha hideg a készülék és meleg helyre visszük be akár még pár órát is várni kell a bekapcsolással.
És mivel a HDD csak pormentesen zárt a páralecsapódás "kissé" leamortizálta a lemezeket.
Ui:
Vannak üvegalapú lemezekkel szerelt HDD-k is azoknak aztán valószínűleg annyi.
És persze az előttem szólónak is igaza van!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
válasz moonguru #39823 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő.
Lehetséges táphiba is, idősebb tápok nem szeretik a hosszabb áramtalanítást! (kondicserékkel megjavulhatnak)
És persze az alaplapon is lehetnek már fáradt kondik.
És természetesen ilyenkor a csatlakozok kontakthibája is jelentkezhet (legrosszabb lehetőség BGA forrasztás megszakadása a vezérlő IC-nél)
Ui:
Van lehetőség bőven...
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Tápellátási gond is lehet. Kiszáradt kondik. Ezzel az a baj, hogy zajosan indul a tápellátás. Ezek a tüskék a drive-ot akár meg is ölhetik.
A második indításra beállhatott egy egyensúly, így tudott indulni, de a 2. drive addigra akár távozhatott az örök vadászmezőkre is. Nem biztos, de "benne van a pakliban".
-
Emu
őstag
Ebben tudna valaki segíteni? Köszönöm!
-
őstag
-
Trebron09
őstag
Sziasztok!
Nos, van egy HDSentinel szerint folyamatosan romló adat WD500AAKS vinyóm, ami szinte tele van írva és van rajta pár fontos adat... kérdés hogy ezzel lehet még valamit kezdeni vagy kuka lesz? Még semmilyen programmal szoftveresen nem próbáltam javítani vagy ilyesmi.. lévén még ilyet nem csináltam meg nem tudom jelenleg hova tenni róla az adatokat. Ennyiből meg lehet mondani, hogy meddig húzza vagy nem? Kábeleket cseréltem, illetve a tápon is külön ágra tettem most ezt a merevlemezt, bár szerintem azzal nincs gond (FSP Raider550).
Ezzel lehet valamit kezdeni anélkül hogy az adataim tovább sérülnének vagy esetlegesen elvesznének vagy ne piszkáljam? (Mert most tesztek során is nőtt a Pending szektorok száma.. )
Köszi a válaszokat!*Szerk: "2015.01.04. 23:38:29,#197 Current Pending Sector Count 781 -> 789 "
[ Szerkesztve ]
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
félisten
válasz Trebron09 #39829 üzenetére
Elég valószínű, hogy hamarosan kuka.
Fontos adatokat azonnal mentsd le valahova, mert bármikor előfordulhat, hogy épp a fontos file alatti szektor romlik el.
Nekem is hasonló hibával küzd a winyóm, egy HDSentinel felület frissítés lenullázta a hibás és gyenge szoktorok számát, és felment 100%-ra, mintha új lenne, de amint elkezdtem használni újra lerohadt az egész, és be sem bootolt róla a gép, pedig az OS install közben még jó volt.
Minél tovább vársz a mentéssel, annál valószínűbb, hogy valami fontos file-t elveszítesz.
Aztán, ha véletlenül nem adja be a kulcsot a winyó véglegesen, akkor sem árt a mentés, de fontos adatot ilyen állapotú winyóra nem bíznék már.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
artiny
őstag
helotok
a kulso hdd-m valamiert most RAW fajrendszerbe kerult, es hasznalat elott formazni akarja
A hdd n fontos anyagok vannak....letezik olyan program amivel attudnam konvertalni raw >> ntfs be,mit tudnatok ajanlani? ez adatvesztessel jar? -
liksoft
nagyúr
És minek a formázás ami ír a lemezre? Ja, hogy nincs fizikai hozzáférése a programnak a lemezhez? Akkor jogosultságot kell hozzá beállítani, nem belerondítani a mentendőbe. Még ha "relatív kevés" adatvesztést is okoz. Persze ha máshogy formázza az ember mint régen volt, akkor viszont már óriási "katyvasz" lesz belőle.....
-
StSanya
senior tag
válasz artiny #39833 üzenetére
Ezzel az ingyenes MiniTool Partition Recovery-vel is ránézhetsz, nekem segített már ilyen elveszett partíciós esetekben.
Vagy a TestDisk, Hirens CD-n is megtalálható.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
jolti05
őstag
Sziasztok.
EZ azt jelenti, hogy kampó a vinyóm?
Eme gyönyörű kép fogadott ma reggel. 0 napot jósol neki a HDSentinel.Köszi a választ!
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
válasz jolti05 #39837 üzenetére
Sokat olvasgattam róla és arra jutottam, talán egy firmware frissítés segíthet.
Amit nem értek, hogy miután írtam, lehúztam a gépről a merevlemezt, majd nemrég, amikor frissíteni akartam a firmware-t, újra rádugtam a gépre és a kondíció újra 100%.. Mindenesetre ráraktam a Seagate által kiadott frissítést.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Wyll
őstag
Úgy tűnik, hogy UEFI Windows 7 esetén az egy rejtett rendszerpartíció.
Itt olvasd el az utolsó 5. pontot!Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
sz_abel
csendes tag
Sziasztok!
A címben írja, hogy nem adatmentés a topic témája, ennek ellenére bátorkodom belinkelni a problémám leírását, mert elég érdekes a jelenség, hátha valaki már találkozott hasonló esettel és tudja a megoldást, esetleg tanácsokat tud adni, amiért igen hálás lennék.
-
jolti05
őstag
Én pedig bátorkodom megjegyezni, hogy egyszer 0%-os a vinyóm kondíciója, pár óra múlva pedig 100%, úgyhogy , de majd máshol érdeklődöm
-
Czimby
addikt
válasz jolti05 #39842 üzenetére
A frissités után lett 100%-nem?
A frissités törli a felpörgési hibát, mivel az nem volt valós, és egyben orvosolja azt, hogy többet ne forduljon elő.
Nekem is ez volt 0% frissités utan meg 100%, gondolom P67 vagy Sb850 lapod van...
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
jolti05
őstag
válasz Czimby #39843 üzenetére
Nemnem.
Lehúztam a vinyót, hogy addig se pörögjön, majd frissítés előtt visszadugtam, de már indításkor újra 100%-os lett. Aztán új firmware, utána is 100%, majd ma reggel felébredt (magától, ahogy az új alaplap vásárlása óta teszi) a gép és újra 0% lett. Majd kikapcsoltam a gépet és úgy 4 óra múlva megint 100% és a S.M.A.R.T.ban jele sincs a hibának.
Z97-em van!
-
jolti05
őstag
válasz Mezga Aladár #39845 üzenetére
Köszönöm megteszem, bár.. vagy 1 éve ezt a verziót használom és az Intel Smart programja is ugyanúgy szól, mint a HD Sentinel, úgyhogy tartok tőle, hogy ez nem lesz hosszam tartó megoldás.
-
Clickbait
aktív tag
válasz Ghost84 #39050 üzenetére
Sziasztok!
Van egy viszonylag már régi (tudom, cserélve lesz ) Samsung Spinpoint 501LJ SATA2 16MB 500 gigás HHDm.
A probléma az vele, hogy alapjáraton fura hangot ad ki, kicsit zörög kicsit hangos, ezért is lesz cserélve.
Viszont a gondom az, hogy ha mozhatom az egeremet, az amúgy is hallható fura zúgásnál vagy ilyen csiszoló nem is tudom de nagyon magas hangnál kicsit hangosabban zúg valami.
Az a valami szerintem a HDDm.. ez lehetséges egyébként?Utánaolvastam, a legtöbbeknek egy integrált hangkari probléma (AC 97), viszont teljesen eltávolitottam a hansgzórókat, a hang egyértelműen a gépből jön.
A probléma csak teljes bebootolás után jelentkezik.
Szóval lehetséges, hogy a HDD igy reagál az egérmozgásokra?
You got clickbaited.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Elénézést ha baromságot kérdezek, de SSD-nél is kell írás olvasás tesztet csinálni megvétel után?
-
mobbo
senior tag
nemtom ki emlékszik a korábbi hozzászólásomra, volt egy wd5000aaks a gépben ami nem volt hajlandó rendesen működni, nem lehetett partícionálni, mindenféle hibát dobott, badblocks, b-tree number errors, 5 másodpercenként parkoltatta a fejet, megállt, stb., se osx se linux alatt nem tudtam stabilan partícionálni, használni (telepítések leálltak íráshibákkal, mountolás hibákkal, stb.)
kivettem a gépből, beraktam egy usb-s dokkba, azóta bármivel tesztelem, formázom, stresstest, readwrite teszt, stb., és nincs hiba, nincs badblocks, semmi
mi a túró lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok