- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt9696
csendes tag
Sziasztok nem bootol a gépem
HDD-m Maxtor Seagate STM380215ASVettem egy Gigabyte h81m s1 alaplapot egy i3 4150-es proci mellé 4gb kingston 1333mhz-es rammal. Már vagy hatodjára rakom fel újra a windowst mert nem bootol be. A telepités végén mikor ki adja az üdvözöljük feliratott akkor kéne jöjjön az asztal de nekem megjelenik a leállítás és onnan mikor bekacsolom megint csak egy szürke villogó kurzor (mint a parancssorban) jelenik meg és onnan indul újra megint. Már régóta ez megy és nem tudok vele mit kezdeni. Nem tudnátok megmondani mi lehet a baja?
[ Szerkesztve ]
Üdv.: Zsolt
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Igen, a drive lehet ludas. Viszont szinte bármi más is. Valami támpont kéne, amivel a drive tesztelését végzed.
Esetleg HDSentinel, vagy más SMART értékelő program! Műszaki adatok nélkül ez olyan, mintha valaki panaszkodna, hogy nem megy az autó. Ugyan miért?
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Eduardo89
aktív tag
válasz Mezga Aladár #39356 üzenetére
Rendben!
Köszönöm az infót!http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
Khaal
őstag
Ismerős segített a fontos adatok visszahozásában, így volt lehetőségem kicsit próbálgatni a dolgokat:
Adott egy WD30EURX 1db 3TB-s GPT partícióval e-satán működik tökéletesen. Átraktam az új külső házba, rádugtam usb-n (kettő gépre is, 3.0 és 2.0 portkora is) a lemezt látja (2.74TB), de nem látja a partíciót, windows azt kéri inicializáljam. Ha ezután visszadugom satara (mindegy hogy belső, vagy külső tokkal esata) ott megy minden gond nélkül.
Kipróbáltam hogy rádugom USB-n, GPT-vel inicializálom, létrehozom a 3TB-s partíciót, ezután működik USB-n (mindkettő gépen, 2.0 és 3.0 portokon is). VISZONT ha ezután átdugom sata portra (belső vagy külső mindegy) akkor ugyanaz a probléma mint korábban, a lemezt látja, a partíciót nem.
Mi lehet ennek az oka és hogyan lehetne elhárítani a problémát?
A gépen 64bit win7 van, friss driverekkel, GA-970A-UD3 alaplap.
Az USB2.0-ás gép pedig egy Thinkpad X200 (win764bit), de próbáltam egy HP 6910p-n is, ugyanaz a jelenség.
A külső tok egy Fantec DB-ALU3e-6G, friss modell sata3 támogatással.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz -secret- #39358 üzenetére
HA a gép biosában a "Hot Plug" engedélyezve van ezen portra és megfelelő dokkoló van rádugva akkor nyugodtan. Amióta ilyen lapom van és hdd bedugókeretem azóta a hurcolászós hddm ugyanolyan kényelmes mint egy pendrive... (sose kapcsolom ki a gépet emiatt)
De ezek nélkül könnyen galyra mehetnek..
[ Szerkesztve ]
-
Eduardo89
aktív tag
válasz Mezga Aladár #39356 üzenetére
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
Eduardo89
aktív tag
válasz Mezga Aladár #39363 üzenetére
Bizony ès Wdvel ilyet még nem tapasztaltam soha pedig volt és van is jópár darab.
Gyári hiba lehet vagy a nem megfelelő csomagolás miatt?
En az utóbbira tippelnèk... sima bubis borítékban levèlkènt jöt... :/http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
liksoft
nagyúr
Nézd meg a szektorméretet. USB-n 4kB lesz, míg eSATA esetében 512 byte. Érdekelne az USB illesztő áramkör. A HDSentinellel meg tudod nézni, az jelzi a különbséget. Kérlek, a Sentinel programmal küldj riportot a fejlesztőnek USB és SATA esetén is, mert ezt a hibát vadássza a fejlesztő! Ez nem csak a Te gondod, de tudsz segíteni a program fejlesztésében.
-
Khaal
őstag
válasz liksoft #39365 üzenetére
Ez szuper, azért vettem a tokot mert a régi nem támogatta a 2TB-nél nagyobb hdd-ket USB-n. Ez ráadásul nagybetűkkel hirdeti a dobozán hogy 6G / SATAIII / UASP, és gyárilag van belőle 3-4TB-s HDD-vel készre szerelt is.
Mit lehet ezzel kezdeni? Mert most vagy particionálom rendesen és akkor csak e-satával megy, vagy particionálom USB-re kötve és akkor ha jól gondolom csak ebben a tokban használva lesz olvasható a lemez (persze csak USB-n, e-satának búcsút mondhatok).
-
Eduardo89
aktív tag
válasz Mezga Aladár #39370 üzenetére
Igen 2,5"-ös Blue.
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
Eduardo89
aktív tag
válasz Mezga Aladár #39372 üzenetére
Magánszemélytől vettem, de cseréli
-
hobbiletolto
tag
Üdv.
Eladtam egy winyót. HDS szerint 100/100 volt. 2 számítógépben is próbáltam, mindkettőn ezt írta. Eladás előtt futtattam a "lemez teszt - lemez felületének újrainicializálása" beépített HDS tesztet.
Semmi hibát nem észlelt, képernyőmentés csináltam.
Windows 8.1et telepítettem rá gond nélkül.Az új tulaj azonban most olyan képeket küldött nekem (+9óra üzemidő) melyen 100/9 az állapota és 3229 gyenge illetve hibás szektor található rajta.
Telepítés után "disk boot failure insert system disk and press enter" hibát kap.Ez mitől lehet? Természetesen visszavásárlást kér. Én nyugodt szívvel kínáltam eladásra hibátlan állapotban.
Posta vitte, de alaposan csomagoltam.Valaki találkozott hasonlóval?
A képeket tudom mellékelni ha szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz hobbiletolto #39374 üzenetére
Szerintem a baj az lehet, hogy a Posta vitte vagy f*s tápra kötötte rá.
3. opció pedig szándékos tönkretétel.
Képek jöhetnek.[ Szerkesztve ]
-
hobbiletolto
tag
válasz Balathruin #39375 üzenetére
-
Czimby
addikt
válasz hobbiletolto #39376 üzenetére
Szerintem a posta pecsételte meg a sorsát...
Mivel odaírtad, hogy posta a vevő terhére felelősségére ez így az ő sara.
Ha jófej akarsz lenni akkor felezhetitek a kárt.Sajnos vinyót postázni nagy bátorság.
Aliexpressen voltak WD 2.5 külső vinyók fél áron mint nálunk, csak sajnos mire ideértek mind elhalt, pedig smart szerint újak voltak. De a bad sectorok csak gyarapodtak rajtuk.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
liksoft
nagyúr
válasz hobbiletolto #39376 üzenetére
Jó lenne tudni a vevő számítógépének összeállítását és korát. A gyenge szektorok zajos tápellátásra utalnak elsősorban, utána jöhet a szállítás. Az is érdekes lehet, miért volt szüksége drive-ra. Hiszen ahogy nézem, ez az egy van a gépben. Lehet, hogy az is elhalt szépen lassan? Mert akkor ez már gyanús.
-
hobbiletolto
tag
válasz liksoft #39378 üzenetére
Érdeklődtem efelől, de természetesen érdemi választ nem kaptam. (Az ő gépe jó, a postára ne fogjam, stb)
aláírása alapján:
Amd phenom x4 965 BE 4x3700, Gigabyte radeon oc hd 6870 1gb 256bit, 2x2gb + 2x1gb = 6gb ram ddr3, 250gb sata2 Maxtor, Gigabyte ga-ma-770-ds3, Gigabyte powerock 450wHozzáteszem 12napja regisztrált felhasználó, pozitívan értékelte az üzletet, majd utána jött a problémával.
Közben kaptam egy olyan infót, mely szerint ha volt egy azonos winyója mint amit tőlem vett, átrakva az elektronikát a szériaszám amit a HDS mutat "átkerül". Tehát a HDSben ugyan annak a winyónak látszik a jelzése, de a régi sérült winyó hibáit kiírva. Ez játszik? Vagy nem az elektronikában tárolja a szériaszám infót?
Bár sajnálom a vevőt, nem tudok jótékonykodni. A winyo nálam jó volt, foglalkoztam vele, hogy ha hibája van kiderüljön. Nem volt.
Hirdetek több hddt, amelyiknek hibája van, feltüntettem.
Nem tudok mit tenni.Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz hobbiletolto #39379 üzenetére
Én csak HDD-vel foglalkozom, így a leírtak sokat nem mondanak. Viszont létezik, hogy 3.4GH-es változat 125W fogyasztású, tehát tuning esetén többet fogyaszt? Ehhez jön 6GB RAM, "pici" VGA. Tőled vett egy olyan drive-ot ami a tápellátásra nagyon érzékeny, és ezt az egészet meghajtja 450-es táppal. Hangsúlyozom, ez nem az én terepem, de furcsállom.
A SMART és gyári adatok a felületen vannak, nem a panelban.
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Az alábbi helyzet ismételten fennáll.
Azóta volt már tápcsere, SATA kábelcsere, más Sata vezérlőbe is áttettem a merevlemezt. A merevlemezt visszaküldtem ellenőrzése. De nem igazán változott a helyzet.
Ugyanazt produkálja, mint eddig... 4-5 napig 100%-nak mutatja a HDD Sentinel és semmiféle probléma sincs vele, aztán "csak úgy" elkezd csökkenni, majd gondol egyet és visszaáll 100%-ra és megint elkezd csökkenni, de ilyenkor már a Windows is nehézkesen vagy egyáltalán nem indul el. Ilyenkor már csak Windows újratelepítéssel (merevlemez formázás is) tudom működésre bírni ismét pár napra.
Baromira zavaró, hogy szinte semmit sem tudok kezdeni a gépemmel...
Alaplapi hiba lenne vagy teljesen kuka a merevlemez? Mert nem cserélik ki, lévén semmi baja, hiába van rá még 4,5 év garancia...
Az előző SATA3-as merevlemez is ilyeneket produkált, de ott még azt gondoltam, hogy mindenképp a HDD lesz a ludas, mert az még érdekes hangokat is prezentált, de ez nem... Ahelyett vettem ezt, de el nem hiszem, hogy 2-ből 2 WD Black merevlemez ilyen mértékben "hibás".[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
StSanya
senior tag
Alaplapodon nem az a hibás SATA vezérlő lehet vajon?
Ha másik gépben a HDD gyári tesztprogija lefut hiba nélkül, akkor nem hiszem, hogy azzal lenne gond. Akkor marad az alaplap, táp, kábelezés.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
TBT
addikt
válasz StSanya #39383 üzenetére
Persze látom van belőle B3.1 revízió is, szóval nincs kizárva, hogy a B3.00-ás alaplapok is nem-e problémásak.
[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
Arcképgyáros
-
Khaal
őstag
válasz liksoft #39365 üzenetére
Nem tudom erre gondoltál-e, de a szektoronkénti bájtok száma USB és E-Sata esetén is "4096 [Advanced Format]".
Riportokat elküldtem, az usb chip típusát hogyan tudnám kideríteni?
Egyébként meg írok majd egy emailt a külső tok gyártójának is, hátha tudnak rá mondani valamit.
-
Ueda
senior tag
Ez egy ilyen kompatibilitás probléma. Pontos okát nem tudom. Nekem is Fantec HDD Sneaker (ASM1053) nem viszi a 3 TB-os lemezt GPT partícióval (satán nem ismeri fel). Egy másik rack I-TEC márkával "nincs gondom" (ASM2105), de a biztonság kedvéért a gépen, satával hoztam létre a partíciót és úgy dugtam be az I-TEC rack-be, és így működik. Sajnos nincs kedvem alaposabban kivesézni a dolgot, mert pöppet sok munkával járna. Pl. kiváncsiságból beírtam mindig az fsutil fsinfo ntfsinfo parancsot (rendszergazda módban), hogy kilistázzam az értékeket és mindig más volt, stb. Akkor az operációs rendszer sem "teljesen" mindegy, mert a Win 8 kezeli natívan a 4Kn formátumot [link:advanced format], stb.
[ Szerkesztve ]
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
3szli
tag
Üdv mindenkinek!
Egy olyan problémán van h a gépemen a merevlemez gyakran a semmitől föl pörög a vinnyogó százra most telepíttetem 0-ról tehát a vírust kiáznám és nem tudom mi és mért csinálja a gépem egy Dell Inspiron 7520 laptop ja és win 8 van rajta ...
előre is kösz a segitséget -
Cimbee
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Újra raktam az op rendszert és a 2 meghajtóból csak az egyiket látja a sajátgép,pont azt amelyikre a rendszert telepítettem (win7 ultimate)
A másik lemezt viszont nem látja.de az eszközkezelő viszont felismeri,sőt naprakésznek érézkeli.Mit tegyek,hogy lássam a sajátgépben?
Előre is köszönöm a segítséget
Cimbee
-
Czimby
addikt
válasz Blazkowicz #39392 üzenetére
Új kábellel csinálj teljes felület tesztet és kiderül maradhat-e.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
jayjay
tag
Sziasztok!
Vettem 2db külső 4tb vinyót, amiben WD green 4tb-os vinyók vannak. Kiszerelve őket bekötve a win 7 64bit-es rendszerem formázni akarja, de csak 465GB lehetséges, ráadásul az egyiket le is formáztam 465gb-ra siettségemben. Mit kellene csinálnom, hogy lássa a rendszer az egészet?
HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
-
ignisz
senior tag
Szép napot! Előre is elnézést, ha béna a kérdésem. HDD vásárlás előtt állok,elképzelésem is van. A kérdésem: mit jelentenek a megnevezésben a blue, green ?
-
nagyúr
válasz ignisz #39395 üzenetére
blue:
Solid performance and reliability for everyday computing.általános, kiegyensulyozott
green:
Cool, quiet operation with massive capacity.lassu, de halk és keveset fogyaszt
black:
Maximum performance for power computing.gyors, de hangos és sokat fogyaszt
red:
Designed and tested for RAID environments.mint a green csak RAID környezetbe
purple:
Built for personal, home office or
small business surveillance
systems using up to 32 cameras.mint a kamerákhoz RAID környezetbe is
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Arcképgyáros
Jelenlegi vinyóm amit kb 1 hét múlva eladok, tegnap előttig 100/100-as volt, tegnap 87/100 ma meg 86/100, ezen javítani nem lehet?
-
Czimby
addikt
válasz Blazkowicz #39399 üzenetére
A samsungnak van egy hutil nevezetű alkalmazása, amivel ugymond resetelni tudod a vinyót, az is elvégzi a felület ellenőrzést de a hdsentinel is jo erre.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...