- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #39705 üzenetére
Egyáltalán volt 3D?
Mert Xtremetuning emlékezetem szerint nincs oda érte.
Én ma megyek pestre de legközelebb csak vsz. nov 10-én. -
törölt tag
válasz
Tulujus #39686 üzenetére
Ha már tisztában vagy azzal a dolgokkal amit irtál, akkor tisztában lehetsz azzal is hogy nem azért ajánlottam a készülékeket hogy kifosszalak, és mennyei Valhallát ígérjek cserébe. Hanem a céljaidra ujonnan kapható készülékekkel megoldva ez a legolcsóbb megoldás. Szóba jöhet természetesen használt erősitő+hangfalszett is. Nemcsak hogy nincs ellene kifogás: nagyon ajánlott, főleg kispénzű embereknek,pl. nekem is jelenleg használt dolgaim vannak.
Mégis honan veszed hogy egy házimozi képtelen boldogulni a hangkártyákkal?? Természetesen az általad felvetett készülékek valóban nem tudnak (ezért sem ajánljuk ezeket). De az AV receiverekkel -az általam ajánlottakal is- már más a leányzó fekvése. Sokan (köztük én is,több helyen) rákötöttük és a házimozi tökéletesen együttmüködik a ráküldött hanggal és dekódolja az összes formátumot.Lényeg hogy digitálisan kell összekötni,és kódolás nélkül(RAW,bitstream,Passtrough,és minden, ami bármilyen módon kódolt az ne PCM,ez általában a default beállitás szokott lenni) kell továbbitani az erősitőbe. A többit az erősitő elvégzi.
Genius: erre csak a szgépet tudod rákötni úgy-hogy 5.1-ben szóljon,mert arra való,többit mindent csak sztereóban. Ennek az a következménye hogy a tévédenn ha digitális adást fogsz,akkor csak a fejhallgatókimenet sztereó jelét tudod ráküldeni.
És ne vedd bántásnak vagy kioktatásnak a válaszom: egyszerüen ez a helyzet. -
törölt tag
válasz
muzsikpeti #39676 üzenetére
Majd egyszer én is elugrok (igaz,vasárnap járok pesten de teljesen más ügyben.
-
törölt tag
válasz
muzsikpeti #39648 üzenetére
Hát még én,megtörtént a cégnél egy dolgozó jön nekem dicsekedve, hogy van neki új full hádé,ledtévééé,3d 300ééé vette részletre de mikor megkérdem tőle tudod-e melyik kifejezés mit jelent csak néz hogy őőőő,honnan tudnááá?
-
törölt tag
válasz
muzsikpeti #39645 üzenetére
És a legnagyob szám: leedtévéééé..
-
törölt tag
válasz
Tulujus #39625 üzenetére
A felsoroltak közül egyik sem alkalmas nemhogy két,de még egy normális(értsd: 5.1 vagy bármilyen térhangzást tudó és/vagy digitális) csatlakozó külső eszköz fogadására.
HDMI-vel a tévére csak küldeni tudsz. Tévéről csak akkor tudsz jelet kivinni,ha a másik eszköz,a kábel és a tévé is HDMI 1.4a formátumú és akor is csak sztereó jel vihető ki.
Külső vinyót nemgen kötnek Házimozira ,de DNLA-val meg lehetne osztani,de nem a te árkategóriádban leledzenek ezek a kszülékek.
Javaslatom: pénzmag gyüjögetáse és legkissebb megcélozható (120 ezer): Onkyo HT-S 5405 vagy Denon 1311 XT, legolcsóbb esetleg: Onkyo HT-s 3405. -
törölt tag
válasz
muzsikpeti #39611 üzenetére
tényleg jó képek! Gratulálok hozzá. Profi gépre és készítőre vall.
-
törölt tag
Részekben tudok válaszolni:
-Sarok helyett az északkeleti fal közepére nem lehet rakni a tévét?
-215 már magas de ha áthelyezed akkor mehet állványra (akár sztem falira is) 1.5-1.8 magasra.
Közép mehet a tv fölé is,ha van polcod.
-Hátsókhoz ebben a kategóriában elég a másfeles is.
-a cm. értékeket kell beírni: ezt minden erősitő tudja. elméletileg kb. 30 cm-ként lehet léptetni.
Mi az ijedtség oka? Semmi okod nem kell legyen. Bedugod és kész. Ugyanarra a körre menjen ha lehet. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Termi16 #39496 üzenetére
Csak hogy tiszában legyél/legyen bárki vele hogy nem csak az erősitő kerül 300 ezerbe,hanem a teljes rendszer 5.0-val.
A hozzászólásodból ez nem volt sztem kivehető. Ha igen sorry érte!
Látom szerkesztetted. Én az új árát értettem: pl. Onkyo 508+ JBL Es vagy Polk TSI hangfalak. -
-
törölt tag
válasz
Gál István #39491 üzenetére
Olyan erősitőt válassz ,amely un. bontható végfokkal van: tehát van pre out és Main in csatlakozója. Így a Main in-be bedugva az erősitő pre out-jából és élvezheted.
-
törölt tag
válasz
Gál István #39470 üzenetére
Gratulálok!
-
törölt tag
válasz
eviktor #39383 üzenetére
A samu és LG azért nem versenytársak egy belépő AV receiver+hangfalszettel szemben,mert:
-se a hangszóró méreténél,se felépitésüknél fogva nem képesek a közép és mélyhangok élethű megszólaltatására, mélyhangot már csak azért isem tudnak jól megszólaltatni mert együtt erősődik a közép és magashangokkal,egymás rovására,
-mélydobozuk kicsi, nem méretezett, passziv, 12-15 nm.re elég esetleg, nagyobb helyiségben elvesznek,nem "elegek",(fő ok,hogy miért nem találod bemutatótermekben),
-egy vagy még egyetlen készülékkel sem bővithetők,
-ár-értékarányukban nagyobb mértékben a dizájn és a kompakt méretezés adja a hangsúlyt,
-ha egy rész elromlik,legyen akár egy hangfal,vagy a lejátszórész,és ha nem javitható, az egész szerkezet leértékelődik és dobható a kukába.
Infinity és Tannoy szerintem tulárazottak,mint pl.a B&W, és nem annyira ismertek. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
szonti #39344 üzenetére
Semmi baj,irtam hogy sokkal jobb mint brmelyik egybeszett,ezzel minden fórumtag egyetért velem együtt. Igengyakorlatilag nincs szignifikáns különbség ebben a kategóriában, A Mission MV jó választás hozzájuk,ha ebben a kategóriában kellene választanom,magamnak is ezt venném.Én több Onkyoval,és Denon1610-el hallottam jónek,Onkyóval remekül együtmüködtek,Pioval szerintem gyengén szerepelt(de ez szubjektív,másnak Pióval tetszett jobban). Ebben a kategóriában nem nagyon ütközik ki a Hd hang különbsége,de legalább felismeri és együttmüködik mindenfajta lejátszóval,formátummal. És szerintem neked ez a lényeg.
-
törölt tag
válasz
Johnny Cage #39339 üzenetére
Igy van. Ebben hasonlitanak például a legolcsóbb plazmateleviziókra. Azokban sincs semmi featur,de szép képeket alkotnak és ez a lényeg, hogyotthoni felhasználásra bőven jók.Én is egy alap Onkyo tx-ds 494-el kezdtem és az akkori Jamo-val remekelt.
Bocsi hogy félreértettelek! -
törölt tag
válasz
Johnny Cage #39336 üzenetére
Igen,szerintem is Low-end kategória. De ezt itt a topicban nem szoktuk senki orra alá dörgölni.. mindenki annyit költ házimozira amennyit tud vagy szán,lényeg hogy jó irányban indult el,nem pl. 1000 wattos eldzsit vesz. Használtan mondjuk jobb készülékeket kapna ebből az összegből.Az igaz hogy jelenleg nincs választék ebben a keretben.
-
törölt tag
válasz
szonti #39333 üzenetére
Manapság Dolby Digitalt és DTS.-t minden erősitő tud.Ezt az 1,sz. hsz. is tartalmazza. És a Sony által leírtakat az összes többi erősitő is tudni fogja,kivéve dolby pro logic,mert helyette van a jóval fejlettebb dolby pro logic II(gyanitom a sony is,csak vmelyik tulbuzgó marketinges beillesztette) illetve dual monó.de azt sztem senki nem használja.
A teljesitménnyel sztem ne foglalkozz, 20-25 nm.re bőven megfelel még a leggyengébb (pioneer) teljesítménye is. De azért leirom hogy mérik(IEC szerint):egy hangfalat rákötnek,annak mérik a paramétereit,és az öszes többit leföldelik. Azért ezt adják,mert előfordulhat -igen ritkán- hogy csak egyetlen hangdobozra jut csak hang,deaz teljes erőből. Tehát a Sony,és a többi se sem fog soha leadni 5x100 Wattot,de 40-60-at biztosan leadnak. Ha házimozi szettet választasz tuti nem fog baj származni,még a legkisebb ajánlott (JBL SCS sorozat vagy Onkyo szatelit hangfalak) szett is meg fog felelni.
Remélem segitett amit írtam. -
törölt tag
válasz
Locutus #39271 üzenetére
Mennyi a kereted?
Vezeték nélküli hangfalakkal ha jól tudom elég vegyes tapasztalatok vannak,boltban se igen ajánlják..
Olyant vegyél aminek optikai bemenete ésHDMI bemenete van, vagy pedig 1.4 HDMI képes.
.Az Oplay r1-et HDMI-n bekötöd az erősitőbe,onnan ugyabncsak HDMI-n bekötöd a G30-ba, És ha 1.4 verziós(3d-vel jelölik legtöbbször) akkor a G30 2. HDMI bementére kell dugnod,onnan visszafelé kapsz sztereó jelet ha a tévét akarod erősiteni.
Ha a tévé adását nem akarod erősiteni akkor elég egy optikai bemenetes erősítő,így a Hd hangokról le kell mondanod csak DD és DTS hangot fogsz tudni hallgatni. Ez olcsóbb de csak akkor járható út ha nem mkv-t hanem csak divx-et gyűjtögetsz.
Első körben ajánlom: Onkyo HT-S5405. Ha többet tudsz rászánni akkor minőségileg feljebbb tudsz lépni(ma itt pl 140-ből is kihoztunk 5.0-át) ha kevesebb akkor használt erősitő,ill hangdobozok jöhetnek számitásba. -
törölt tag
válasz
Caldera1 #39278 üzenetére
Ja igen,így kérdezed? igen,minél kisebb az első szám,annál mélyebb frekvenciát tud leadni. Az emberi hallásküszöb kb 20 -16-20 ezer Hz. Igen,le tudja adni és még mélyebbet is. Igy ami 25 Hz-et ad la,az 5 Hz-el mélyebbre megy le,mint ami 30 Hz-ig megy.
Általánosságban elmondhatjuk hogy minél nagyobb a membrán,annál kisebb frekvenciákat,ezáltal mélyebb hangokat lehet belőle kicsikarni, Minél nagyobb a kisebbik Wattszám annál nagyobb teljesítménnyel üzemel és jobban beteriti a helyiséget, és minél nagyobb a nagyobbik Wattszám,annál jobban és erősebben képes leadni egy hirtelen nagy durranást/robbanást.
Bocsi,megpróbáltam érthetően leírni. -
törölt tag
válasz
Caldera1 #39263 üzenetére
Megpróbálok:
Az első szám a kisebb Hz,a legalacsonyabb ami kiadható frekvencia,ez jobban mérvadó a másik meg a legmagasabb,ennél jobban nem terhelhető a mélyláda,és ennek csak elméleti szerepe van. még a kis szateliteknél se kell 120-130 fölé vinni a felső határt. Wattoknál az első a szinuszos,,ez számít,másik az a csúcs.amit max kiadhat pillanatnyilag (ez nem PMPO,ez a teljesítményleadás megtörténhet!).
A súlynak is nagy szerepe van, a megépítettség milyenségét jelzi.
Itt most árakat nem nézve az a vélemény tükröződik bennem hogy a proson megy a legmélyebbre a legnagyobb teljesítménnyel bír,de viszont az a legkönnyebb is.(De attól még nem komolytalan) így ez tünik a legkedvezőbb befektetésnek. A streamaudióban össze lehet vetni a hangját a Polkokkal. Sajna nem halottam még Proson mélynyomót,így nem tudok viszonyítani. -
törölt tag
válasz
#09634560 #39252 üzenetére
Tehát hogy értsd: a crosssover alattiakat ráengedi a hangszóróra és azok fognak a mélynyomóból megszólalni. Tehát ha mondjuk a poti 80-ason van, akkor az elméleti legkissebbtől a 80Hzig levő tartomány fog megszólalni a mélynyomón.Többit elszeparálja tőle. Ezt állithatod feljeb is,akkor magasabak is megszólalnak,és lejjebb is,és a többit a HM erősitőn is beállitva rá kell engedned a frontokra,vagy rákötni a front hangszórókimenetét, pl. sztereóerősitőről van üzemelve a hangrendszered és sorba van velük kötve a mélynyomó a hangszórókivezetéseken. Természetesen még digitálisan sincsenek olyan alkatrészek,amelyek 80-on teljes hanggal kiezérlődnek és 81-en pedig végtelen ellenálásba ütköznek, igy teljesen kioltódnak.
A hangszórókimeneten -ha be van kötve- a felette levő frekvenciák mennek ki. Tehát tekinsd úgy,mint egy állitható aktív hangváltót -mivelhogy az is.
-
törölt tag
válasz
Bomber23 #39230 üzenetére
Ha nekem kellene dönteni: nem rossz a 5405, de ha úgyis hangfaltuningra fog szorulni, és az Onkyo régi dobozait esélytelen eladni,legalábbis jó áronm,akkor legyen 309 de inkább 508 és pár hónapig elleszek sztereón.Mindkettő elfut Proson Event vagy Libra (a márka tetszés és a késöbbi esetleges bővitési lehetőség függvénye) vagy Polk TSI frontokkal,és késöbb kipótolom. 130-ba belefér a 309/Event 5.0 szett is,ha az a 10 hozátétel nem akadály. Forrás: streamaudio.hu
Természetesen hackeeee javaslata se rossz: 15 nm szobaméret vagy akörül jó az 5405 is.
Ja nekem 22 nm. a szobám... -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
wolf88 #39192 üzenetére
Semmi baj.
Nos,az a helyzet amit sejtettem/ünk: 160 Watt névleges fogyasztással soha nem fog leadni 1000 wattot és 86 dB/W érzékenységgel és max.6 centis hangdobozoktól semmiféle dübörgést ne várj.
Hackeeee: ha még meg is emeli a dB értékeket, csak az erösitési szint megy fel,se dübörgés, nem lesz, se dinamika nem nő meg,szvsz. 86 dB/W az kevés,(pioneer és Sony szokott lenni álló,esetleg satellitek vannak,pl.JBL SCS178). Ha 89 dB/W-ra emeled,(Mission MV) akkor azonos erősités (hangeröszabályozó azonos szintre emelése) mellet duplájára emelkedik a hangerő.. -
törölt tag
válasz
szonti #39208 üzenetére
Jó irányba indultál.
Ami még leveszi a HD-t a Denonon kívül:
Onkyo308
Sony STR DH520
Pioneerek:520 biztos leveszi, 421-nél van ahol Passtrough,van ahol HD-támogatást irnak,ami nem megy HDMI nélkül,így levenném a listáról,max próbával győződnék meg róla...
Ha kel mvmi,kérdez még nyugodtan.
A videokártyádnak vagy a géped HDMI-jének is támogatnia kell. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #39156 üzenetére
Abban én is benne lennék.. De még meglátom,melyik nap dolgozom akkor.
-
törölt tag
válasz
sting2 #39136 üzenetére
Gratulálok!
Mik a sub beállitásai? Be van kapcsolva a láda? esetleg cseréld ki a vezetékét,hátha.. Emeld meg a sub jelszintjét az erősitőn és vmi mélydús részt rakj be.
Ha nem vagy tisztában hogy kell és hova kell bekötni,beállitani,akor leszedem a manualt és elmagyarázom,ha kell(nem bántás,nem nézlek madárnak). -
törölt tag
válasz
hackeeeee #39101 üzenetére
Igen akkor kell,ha több csatornt küldesz..
Ilyen beállitással szerintem PCM (kikódolt, pulzuskód-modulált jel) sztereó jel megy ki.. De nem teljesen értek hozzá. Oda RAW vagy bitstream kimenetnek kell lennie, hogy kódolatlan eredeti jelfolyam menjen ki.
Ezzel a beállitással, amit mutattál, Dac-ra vagy sztereó erősitőre küldenék jelet. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #39086 üzenetére
Szerintem igen, mondjuk a Scartot nehéz lehet bekötni, és a HDMI--vel és az optikai kimenetel is gondok lehetnek,de nem tudom milyen tévét vettél. mert pl az uj Samuk hátul is "oldalkivezetésesek"
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #39082 üzenetére
Plazma topicban szoktak egyfajtát ajánlani,VESA,igy szinte mindegyikkkel szabványos,ott is érdeklődhetsz.
Közben megtaláltam:Harmantrade. -
törölt tag
válasz
Caldera1 #39021 üzenetére
Igen normális jelenség,nemcsak az Onkyónál,és azért is melegedik a videoszekció mert pl. HDMI van bedugva, és az OSD miatt is.Az miatt,hogy ráteszed a töbit,lecsökken az élettartama.Ez már nem Hifi, 50-100 wattal... És nem belépő mint az előző Onkyód lehetett,nálam a Tx-Ds494 sem melegedett.
-
törölt tag
válasz
KatonaT #38992 üzenetére
Az a helyzet,, hogy a VSX 420 mindössze HDMI Passtrougth ami azt jelenti hogy a HDMI-ről semmit nem szed le,hanem csak továbbitja a jelet mindennemű változtatás nélkül a megjelenítő felé Így ha csak HDMi van bedugva,nem is fog soha megszólalni a pio,csak ha optikai vagy koax csatlakozóval csatlakoztatsz.
Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Vicces képek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- EAFC 25
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest