- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Caldera1 #39049 üzenetére
Talán hihetetlennek fogod találni, de a jó állványok rezgéscsillapító tulajdonsággal is rendelkeznek. Rendkívül fontos, hogy a rajta lévő készülékek ne zavarhassák egymást és a környezet se hasson rájuk.
Ehhez képest a "torony", valóságos rémálom egy vájtfülű számára. -
BBéci
legenda
válasz
Johnny Cage #39018 üzenetére
A DTS-HD MA nem tömörítetlen!
-
-
BBéci
legenda
válasz
hackeeeee #38956 üzenetére
Ezt így nem helyes összehasonlítani, hogy melyik vezet jobban.
A valóban jó minőségű optikai kábelek métere 10000 Ft, de azoknak a hangminőségét simán tudja egy feleannyiba kerülő koax. Mint említettem, az elektromos jel fénnyé majd visszaalakítása, mindenképpen minőségromlást eredményez.
Azt elismerem, hogy 10 méteres, vagy annál nagyobb kábelhossz esetén csakis optikai jöhet számításba. -
BBéci
legenda
válasz
Steve014 #38907 üzenetére
Neeee!
A DVD-játszó hangját vidd SPDIF-en az erősítőbe, a képet és a hangot (DVD-játszóból) HDMI-n a tévébe!
Ha nem akarod bekapcsolni az erősítőt, akkor a tévé hangszóróin fog szólni a filmek hangja.
A tévét is kösd optikaival az erősítőhöz, az adások és a külső merevlemezről lejátszott filmek hangjának továbbításához. -
BBéci
legenda
válasz
Kamikaze240 #38899 üzenetére
Szubbasszus hangszóróhoz képest kicsit magas a 39 Hz. Viszont a 17 centis mérethez paszol, de abból az is kiderül, hogy nem a legjobb választás.
-
BBéci
legenda
válasz
Kamikaze240 #38893 üzenetére
-
-
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #38874 üzenetére
Valóban úgy pontos, ahogy leírtad, én viszont elfelejtettem hozzátenni, hogy 5.1 PCM hangot szerettél volna.
Azok a lejátszók, amiken analóg sztereó kimenet van, azokban nincs DAC?
A nálam lévő 5 készülék mindegyikén van olyan, tehát rendelkeznek D/A konverterrel.(#38875) erdoke
A Bose kivétel, bár Ők is gyártanak aktívszubos rendszereket, írtam egy olyanról bemutató cikket. -
BBéci
legenda
válasz
Sanyaman #38872 üzenetére
Nagyon ritka az olyan AV erősítő, aminek lenne aktív szubkimenete. A normális (nem bögre) házimozi rendszerekben a mélyláda saját táppal és esősítővel rendelkezik, nem véletlenül.
Azoknak a pléh vagy műanyag csöveknek a képességeit a legolcsóbb házimozi receiver is messze túlszárnyalja, tehát bármelyiket megveheted. -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #38866 üzenetére
Én is az erősítőre írtam, hogy valóban nincs benne DTS dekóder, ezt kisilabizáltam a kezelési könyvéből.
Viszont Te szerettél volna a DVD-játszóból, SPDIF-en PCM hangot kicsiholni, ami azért nem lehetséges, mert az nem képes a DTS adatfolyamot arra átalakítani, csak analóg sztereót tud kiadni.
Azokat a DVD és BD-lejátszókat nevezzük dekóderesnek, amelyek rendelkeznek 5.1/7.1 analóg kimenettel.(#38865) drmsp
Nem csak analóg kábeltévé létezik, digitálisnak lehet és van 5,1 hangja. -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #38848 üzenetére
Igen, ezt olvastam ki a kezelésijéből is. A dekóder nélküli lejátszók, a bitstream adatfolyamon kívül legfeljebb analóg sztereó hangot adnak ki.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #38844 üzenetére
Nem kell tippelni, az eredeti kérdésben szerepel az erősítő és a DVD-játszó típusa. Ezekből következik, hogy HD hangokról szó sem lehet, viszont DTS dekóder valóban nincs a receiverben, de DD-t (gondolom Dolby Digital akart lenni) is szeretne PCM-re konvertálni.
Viszont optikai kimenet nincs is a lejátszón, csak koaxiális.
Remélem megtudjuk az okokat! -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #38839 üzenetére
Annyit még árulj el, miért kellene a PCM-re alakítás? A szokásos módszer valamiért nem felel meg?
-
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #38765 üzenetére
Még nem volt hozzá szerencsém, de többektől hallottam hasonló véleményt, mint a Tiéd.
(#38767) LucifeI2
A jelenség egyértelműen a kábel hibája, valami jobbat és sajnos drágábbat kell venned. Lehetőleg valamelyik ismert, neves gyártó terméke legyen, azokból még a legolcsóbbak is elfogadható minőségűek. -
BBéci
legenda
válasz
hansolo1106 #38730 üzenetére
Te is abban a tévhitben vagy, mint a kezdők többsége.
A drága rendszer nem azért kerül sokba, mert hangos, hanem a hangminősége miatt. Az olcsó, gagyi is szólhat bántóan hangosan, viszont iszonyú szarul.
Sőt, éppen a jobb készülékekre, rendszerekre igaz, hogy halkan is szépen, tisztán, valósághűen, dinamikusan szólnak. -
BBéci
legenda
válasz
Johnny Cage #38717 üzenetére
Kicsi, kevés.
(#38720) jos3ph
Akiket a Jamo mélyládák érdekelnek, azok el is hiszik a 800 wattot. Meg is érdemlik.(#38723) hansolo1106
Mielőtt meggondolatlan kijelentéseket teszel és megveszel valami vackot, hallgass meg 1-2 valódi házimozit! -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #38434 üzenetére
Majd kiszedem az ágykeretből a memóriahabos matracokat, de 20 centi vastagok, kicsit furcsa lesz a nappaliban.
A filcre Pityu válaszolt. Hagyd úgy, ahogy van!(#38430) KatonaT
Ne foglalkozz az ohmokkal, inkább olvasd el az első hozzászólást!
Hangminősége miatt érdemes lecserélni a JVC-t.(#38437) L4D1K
A Jamo Studio 180 nem falbontó, hanem tüzelőnek való ócskaság, ahhoz semmilyen erősítőt nem érdemes venni, sem használtat, sem újat. Még 20000 forintért sem. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #38356 üzenetére
Azt mi a csudának cserélgetnéd, forgatnád?
Tápkábelről (230 V) volt szó. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #38352 üzenetére
Inkább hallgatod az esetlegesen rosszabb minőségű állásban???
-
BBéci
legenda
válasz
Mr Paris #38309 üzenetére
Magam részéről soha nem használom a polcsugárzó elnevezést, ami az angol bookshelf szolgai fordítása, ám értelmezését tekintve, messze áll a valóságtól. A kisméretű hangdobozok, állványon képesek kifutni magukat, polcra téve közel sem szólnak olyan szinten.
Ezért állványos hangdoboznak nevezzük őket.
Amennyiben végképp nincs más elhelyezési lehetőség, a polc és a dobozok közé valami extra rezgéscsillapítás, elcsatolás szükséges. Az sem tesz jót a hangzásnak, hogy a magassugárzó 140 centire kerül a padlótól, 50-re a füleidtől.robi-k
Autóhifiben nem ritka a plexi doboz, Bose is készített hasonlót, valamelyik házimozi szettjéhez. -
-
BBéci
legenda
válasz
jos3ph #38242 üzenetére
A hangdobozra egyszerre, egy időben csakis egy (bikábelezés esetén kettő) kábel lehet csatlakoztatva. Amit felvázoltál, tiltott kategóriába tartozik.
Vagy átdugdosod a két erősítő között a kábeleket, vagy olyan elosztót használsz, amibe mindkét erősítő csatlakozik és egy-egy madzag megy a hangdobozokba.
Nekem a frontok sztereó erősítővel történő meghajtása tetszik, amit Sirfer fórumtársunk nagy megelégedéssel használ. Az AV receiver front előfok kimenetéről kap jelet a sztereó gép, zenehallgatásnál csak ez utóbbi működik, ahhoz csatlakozik a CD-játszó.
Ez csak azonos márkájú készülékekkel ad egységes hangképet. -
BBéci
legenda
válasz
jos3ph #37716 üzenetére
Nézz körül az avx-en, rengeteg erősítőt szoktak kínálni!
A szobád csupasz falai olyan brutális visszaverődéseket okoznak, hogy még beszélgetni sem lehet kellemes benne. Onnan tudom, hogy egy ideig az én nappalim is rettentően visszhangzott.
Az erősítők teljesítmény adatai csak tájékoztató jellegűnek tekintendők és a 75 vs. 90 W közötti különbség elenyésző.
-
BBéci
legenda
válasz
jos3ph #37697 üzenetére
Összehajtogathatod a kábel végét, nem rossz ötlet.
Már elsőre furcsának tartottam, hogy az említett Denon annyival jobbnak bizonyult a Marantznál, mint ahogy írtad. Már sejtem, mi okozhatja a nagy különbséget. A Marantzod beteg, a melegedés kihatással van a hangjára, illetve valami hiba okozza mindkét jelenséget. Forrósodik és vacak a hangja.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Levin01 #37624 üzenetére
Nem tudok mást ajánlani, menj el a boltba és hallgasd meg!
Ebben a topikban, nem meglepő módon, a házimozi erősítőre épülő rendszereket szeretjük és tartjuk jónak. Az általad linkelthez hasonló Samsung cuccra írta valaki 1-2 napja, hogy pénzkidobás kategóriába tartozik. De ha Neked tetszik, megfelel, akkor nincs és nem is lehet ellenvetésünk. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #37451 üzenetére
3D-t is tud? Mert pár hónapja a CineMasterek mindegyik változata képes rá.
Megnéztem pár filmet és trailert a nagyobbikkal, eszméletlen jó.
Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Hardcore café
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Vicces képek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- EAFC 25
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eladó Harman Kardon 2.1 BDS270 házimozi rendszer
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest