- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- iPhone topik
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Ahogy érzed. Viszont egy fanduct semiképp sem lenne akkor haszontalan a procihűtőhöz.
Egyébként én sem csináltam még ilyet, csak próbáltam tervezgetni. Viszont mostmár nincs szükségem efféle tervekre, mivel hátfali 12-es ventire fújó hőcsöves hűtőm szépen teszi a dolgát, elöl is megy 5V-on egy 12-es, és ez így áramlástanilag elég jó mindegyik egységnek. A huzat pont ideális, a zaj is minimális, és a vinyó és ram is hűsöl. A vga-s csövet egyébként még lehet hogy én is berakom. Az szegényke kicsit kilóg a rendszerből viszont ott alapból lyukas a házam. -
BlacKSouL
addikt
[link]
Itt van egy topik szívás vs. fújás ügyben, van aki szerint csak fújva jók, van aki szerint nem, de aki kipróbálta nem talált különbséget a kettő közt. Szerintem max hangosabb egy kicsit, de ha az adott mennyiségű levegőt a bordán szívja keresztül, akkor mindenképpen hűtenie kell a bordát, márpedig mivel nem a borda alján van a venti amúgy sem, mire a fújó állásos venti esetén a levegő(amit a házbeli melegből szív) leér a bordatalphoz, addigra már fel is melegedett a borda tetején, tehát a talphoz már a meleg levegő jut. Viszont szívó állásban, úgy ahogy leírtam a kinti levegő frissen jut a borda teljes oldalsó felületére, tehát a talpához is, és a venti meg átszippantja rajta. Kis ügyeskedéssel lehet szűkíteni a nyílást, tehát a borda oldalának az alsó 3/4-ére tenni a csövet, a venti alatti 1/4 részt pedig letakarni. Így végülis egy csőrendszer keletkezne, amin elég gyorsacskán áramlana keresztül a levegő, tehát szerintem nem hűtené kevésbé a procit.
Az valóban kísérletet kíván viszont, hogy szívóban mennyivel lenne hangosabb a venti által keltett zaj. A másik topikban felmerült ''beépített csövek rezonanciája'' pedig eleve ki lett küszöbölve azzal, hogy kartont vettem alapul.
Szerk: Ja igen, ha a ventit nem a bordára rakod, hanem az oldallapra erősíted, persze ehez már lyukasztgatni kell az oldallapot(amúgy is) és a bordáról egy csövet erősíitesz úgy, hogy felrakott oldallapnál pnt a procihoz nyomódjon, akkor a szívó állás miatt a borda és a venti közt keletkező zaj is csökkenthető.
Így már viszont annyi cső van a gépben, hogy a csatornázási művek is megirigyelhhetnéViszont olcsó. Csak idő és kézügyesség, nomeg tervezés szükséges.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Ha minél egyszerűbb home-made megoldás kellene, és plusz ventit se rakhatok be sajnos, akkor a következőt csinálnám:
A procihűtőn megfordítanám a ventit hogy a ház oldala felé kifelé fújjon, és gyártanék pl kartonból egy csövet, amit a ház oldalán kiböknék, hogy ott fújja ki a meleget. A hűtő hátlap felöli részéhez szintén tennék egy csövet, hogy hátulról irányítottan kapja a hideget a borda, a befelé nyitott oldalán pedig lekanyarítanék egy csövet a NB-tetejéig(vagyis a táp felé mutató oldaláig) a NB tetejét(vagyis a szemböli oldalát) letakarnám, hogy mindenképpen áramoljon keresztül rajta huzatosan a levegő, amit a procihűtő szívna fel, persze innen sajnos melegebbet. A VGA-hoz pedig szintén vezetnék egy oldallapról felkanyrított csövet, ami az oldallapra lenne erősítve, és ha fel van rakva, akkor pont a ventiig érne, így az is kintről kapna levegőt. Így akkor nem kéne plusz venti, kis kézügyességgel néhány dm2 kartonból ki lehet hozni szerintem.
[Szerkesztve] -
Hapcis
tag
Ha csak alaplap+proci+vga van akkor én arra törekednék hogy olyan bordákat raknák rá melegedő helyekre amik lehetővé teszik, hogy 1 db (12cm) ventivel tudjam őket hűteni mind megfelelően. vagyis a leghidegebbet kezdeném el hűteni elsőnek.
Mondjuk egy példa: az alaplapi csipszet bordánál szívja be a levegőt ---> cső--->vga-->cső-->cpu--->cső-->venti-->szabadba
de azt is lehet, hogy mind a három helyről külön külön szívja el a levegőt.. de fújhatja is..
ez talán jobb is..-
Vázlatosan így..
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HP notebook topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Gitáros topic
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Óra topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- Tápegység BAZÁR, Többféle méretben, kedvező árakkal
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RW (593930)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest