-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
Szerintem is jobbak a külső ellenállással nehezített változatok (mármint célizom szempontjából), de azt mondtad, azt nem csíped. A súlypont áthelyezést kilőttük, úgy csinálod, egy megoldás az aszimmetrikus terhelés. Ezeknek nagyon nagy előnyük, hogy a törzs sokkal nagyobb terhelést kap, hátrányuk, hogy itt valóban kevésbé tudsz a célizomra koncentrálni. Mindenesetre a további nehezítésre még vannak lehetőségek, lassabban csinálod, kevesebb pihenőt tartasz, függőmérleg stb, csak a kreativitás szab gátat.
-
Woodslave
félisten
válasz Zomb€€ #50878 üzenetére
haha
Ijk: haha
amúgy aki nem írja az edzéseit az buzi Igaz én is a papír toll párosban hiszek. Legalább ha megtalálom a 3 évvel ezelőtti naplómat, ahol ugyanilyen súllyal csináltam a gyakikat, akkor talán van egy magyarázatom miért ugyanúgy nézek ki
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
muveszur
addikt
válasz Coccolino_O #50904 üzenetére
Nem lesz idő strandra járni sajnos. Bár tavaly ott dolgoztam egész nyáron
-
Arcképgyáros
Rendeltem lenmagolaj kapszulát, mindegy.. ehhez kapcsolódóan lenne a kérdésem, hogy edzésnapokon ajánlott vagy általánosságban, minden nap érdemes szedni?
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz N.Ferry #50919 üzenetére
Ez kivitelezhető izomgyarapodás mellett, egy testkompozíciós étrend kell csak.
---------------------------------------------
Tegnap csináltam T-Y-I emelést, ajánlom mindenkinek. Én felfüggesztéses cuccal csináltam most, de ferde padon kézisúlyzóval is végezhető. A T az egy döntött törzsű oldalemelés, az Y az Y emelés, az I meg egy előre emelés, de nem vízszintig, hanem teljesen a fej fölé. Mind a 3 emelés változatból egy ismétlés egymás után számít egynek, jó kis levezetője lehet egy hát programnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Woodslave
félisten
válasz kolosanyi #50918 üzenetére
viszlát
egyébként semmiből nem áll felírni a gyakit, meg szettet, ismétlésszámot, súlyt, mostanában felírom a saját súlyomat is.
és bár a kényszerített progresszióban nem hiszek (legalábbis izomépítés címén) de azért valamiféle progressziót érdemes betenni. Egyik széria nagyobb súly stb. De mint mondtam, nekem tényleg azért kell, mert nem emlékszem mindenre hogy mennyivel csináltam.
-
kolosanyi
veterán
válasz Woodslave #50923 üzenetére
Én is írtam egy ideig, de ellustultam.
Lehet megint elkezdem, ha lesz hozzá kedvem. A progresszió kell persze, nem véletlenül mondom, hogy érdemes lemenni 5 ismétlésekig, illetve fel egészen 20-ig vagy mégtovább. Persze ezt tervezetten (2 hetes ciklusokban mondjuk).[ Szerkesztve ]
-
Zomb€€
őstag
Szerintem felírni valahova hogy miből mennyit nyomtál annyira buzis, mint kesztyűt használni
"Egyszer fent...egyszer fent!"
-
Ijk
nagyúr
Nem vágom mi értelme írni a súlyokat. Úgyis az számít hogy milyen terhelést kap az izom.
Ha egyik héten szabályosan dolgozom 25 kilóval, másik héten meg szabálytalanul 30-al, akkor a papír szerint fejlődtem, valójában meg szart sem ért az edzésem./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Woodslave
félisten
pontosan ezért írtam hogy nem hiszek a kényszerített progresszióban. De attól függetlenül, ha megnézem a múlt heti naplót, ahol van x súly, akkor tudom hogy meg kell próbálnom x+1 kilóval. Ennyi
Amúgy este edzés, annyira várom, hogy lassan Vörös Zoli magasságba "süllyedek" és ódákat írok az edzéshez. Nem tudom mi van (
unalmas xar életem) de minden edzés örömünnep"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Shadowbull
addikt
En mindig irom, mert nem birom megjegyezni. En altalaban belovom a maximalis ismetlesszamot egy gyakorlatnal (mondjuk legyen a guggolasnal 12) es adott terhelesnel az utolso gyakorlatban igyekszem eddig elmenni. Hetente probalok minimum eggyel tobb ismetlest kipreselni, aztan ha elertem a 12-t, akkor emelek a sulyon.
Kedden peldaul 96-ba (80+rud) guggoltam 11-et, jovo heten megprobalom a 12-ot, ha osszejon akkor kovetkezo heten emelek 5 kilot.Aztan ha elerek egy platot amit nem birok attorni, akkor valtoztatok valamit, gyakorlaton vagy ismetlesszamon.
Most meg folyamatosan fejlodom, igaz lassan.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
bandus
veterán
szerintem nem rossz dolog, ha másért nem, mert tök frankó grafikonokat lehet rajzolni belőle, amit jó nézegetni, ha mondjuk van már pár évnyi adatod ettől eltekintve amikor elkezdtem írni ezeket, sosem tartott 3 edzésnél tovább a lelkesedés, talán egy ilyen app segíthet ezen.
Dani82:
ha már a csilibe jársz te is: hány kilós rudak vannak a fekvenyomó padoknál? valahogy nem tudom elhinni, hogy ezek 20 kilósak legyenek.[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Woodslave
félisten
válasz Shadowbull #50938 üzenetére
nekem ezzel egyedül a teljesítménykényszer a bajom és azzal nem tudok mit kezdeni. Tehát a 12-ik ismétlést akkor is megcsinálom, ha már nem olyan mint a korábbiak.
-
Shadowbull
addikt
válasz Woodslave #50942 üzenetére
altalaban bukasig vagy bukas kozelebe megyek, nem szoktam tovabbi ismetleseket "bennehagyni' az utolso sorozatban.
Nyilvan nem egyenletes a fejlodes, fekvenyomasban peldaul 3 hete 9-et nyomtam, ket hete 10-et, mult heten megint csak 9-et, most kiment a 12, jovo heten emelek.Persze nem altatom magam hogy mindent tok szabalyosan csinalok az utolso sorozatban, de ott nem is az a lenyeg szvsz.
A bemelegito sorozatokban figyelek a szabalyossagra, meg neha csinalok a csucs utan vetkozo sorozatot is, hogy a leheto legjobban szetbombazzam az adott izmot. De alapvetoen keves gyakorlatot csinalok, es keves sorozatot. Nem vagyok hive a 4-5 fele gyakorlatnak, szemely szerint ertelmetlennek talalom.
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz Shadowbull #50943 üzenetére
persze, inkább arra gondolok, hogyha tudom hogy "fejlődnöm kell" akkor nem arra figyelek egy adott sorozatban, hogy az izmot edzem, hanem hogy meg tudjam csinálni az adott ismétlésszámot. Erre bejött nekem a fordított (azaz az első munkasorozat a legnehezebb, aztán ha nem érem el a kívánt ismétlést, akkor lejjebb veszek a súlyból, az utolsó szett meg egy állandóan kisebb súly, ahol az ismétlésekre még jobban tudok figyelni.)
én most volumen hívő lettem, 4-5 gyaki legalább van, hátnál még több is. Inkább csinálok 2 gyakiból 3-3 munkasorozatot, mint 1-ből 5-öt. Átlagban lehet nem sokkal több a tényleges munkasorozat, csak több gyaki
[ Szerkesztve ]
-
KisDoc
csendes tag
Kreatin feltöltés/szintentartás hány gramm legyen (76kg testsúly)?
Csak azért kérdezem mert a szintentartásnál mindenhol mást olvasok. Legtöbb helyen azt írják, hogy elegendő 3-5g. Máshol meg a feltöltés adag fele kb. 10-15g, ami elég nagy különbség. -
Ijk
nagyúr
válasz bandus #50939 üzenetére
Szerintem meg arra jók hogy elszomorítsa magát az ember. Grafikon akkor szép ha van meredeksége, ami meg is lesz fél-egy évig, aztán egy platót kapsz.
Mondjuk én szinte ugyanazokkal a súlyokkal edzek évek óta (nem is fejlődtem), viszont mindig találok egy izomcsoportot amit hónapok alatt feljebb tudok hozni, tehát van valami lassú kúszás az ideális testkompozíció felé./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Shadowbull
addikt
válasz Woodslave #50944 üzenetére
szerintem mindenkinek meg kell talalni a modszert, ami nala mukodik hosszu tavon.
En nem szeretek egybol nagy sullyal kezdeni, mert felek a serulestol. Guggolas peldaul ugy nez ki nalam hogy ruddal 20, aztan 20,40,60 kiloval 12, es az utolso sorozatban kerul fel 80 kilo a rudra es tulajdonkeppen az a munkasorozat.
Nekem ez a metodus valt be, igy van idom bemelegedni, az idegrendszernek rakeszulni a terhelesre. Nem mernek egybol a legnagyobbal inditani.
Ezert nem is merek peldaul egyismetleses maxot nezni, nekem tobbet er az hogy nem baxom szet magam ha nem muszaj.
-
Woodslave
félisten
válasz Shadowbull #50947 üzenetére
értelemszerűen bemelegítés utáni sorozat Én a bemelegítés utáni sorozatokat tekintem munkasorozatnak
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Call of Duty: Black Ops 6
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Futás, futópályák
- Bitcoin topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok