- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batyulda
tag
Hi. Hogy tudnám megmenteni yamaha eph 100 fülesemet? Kábele makulátlan,ma viszont hasznalatnal rögtön éreztem halkabb, közép nincs,csak kis mély és magas a baloldali hangszoron.
-
Norbi88hun
csendes tag
Egész nap pneumatikus gép zörög mellettem meg diesel befecskendezők 1600bar on. annyira nem vészes, de pl rádiót már idegesítően kéne üvöltetni, hogy halljam is.. ezért kéne valami olyan füles ami legalább annyi külső zajt megfog mint egy gagyibb munkavédelmi fülvédő, bluetooth os (kábellel beakadhatok) , és ha lehet max 15000ft de inkább 10. Nem is a hangerő lenne a fontos inkább hogy a külső zajokat kiszűrje és szépen szóljon. Kényelem is másodlagos. Fülvédőnél csak jobb lehet
-
Norbi88hun
csendes tag
bocsi azt hiszem ezt törölhetitek. fülhallgatóból nem hiszem, hogy van ennyire zárt. Megpróbálom a fejhallgatós topic ot.
-
törölt tag
válasz Norbi88hun #66102 üzenetére
Szerintem fülhallgatóból sokkal zártabbakat tudnak csinálni, mint fejhallgatóból. A hifi fejeseket nem látják el olyan vaskos zajszigetelő réteggel, mint egy munkavédelmi fejest.
A BT miatt trükkös azért, de mondjuk és tudnék javasolni egy olyat, hogy Sony SBH20, és erre veszed rá a munkavédelmi fejest. Megfelelő illesztékkel szerintem így már eléggé tűrhetően tudnak szigetelni. Igazából vannak komolyabbak is, például amit a hallójáratodba "öntenek", de azok jellemzően sokkal több pénzbe kerülnek. Illetve köztes megoldás, hogy veszel egy normál IEM-et, és készíttetsz rá ilyen fülformába illeszkedő egyedi illesztéket (ebben Tulku tud segíteni, hogy hol csinálják). -
Tulku
veterán
válasz #16820480 #66104 üzenetére
Én dolgoztam egy gázturbina alatt...a 4-5 cm-es acéllemez ellenére elképzelhető a hangerő...én is azt a dolgot eszeltem ki, hogy egy viszonylag jól izoláló füles ATH ck9x asszem és ipari fülvédő rá...ott már lehetett zenét hallgatni...
CIEM és fülvédő lenne a legprofibb megoldás, de az jóval túllép a kereten...tegnap buszon az Angie után betettem a CIEM-et és megszűnt a külvilág...minden csendes lett, sokkal kisebb hangerővel tudtam hallgatni zenéimet...de persze ez drága mulatság, tízezres kategóriában még a kagylók sincsenek meg sajnos, nem hogy a passzív alkatrészek és az armatúrák...
Fejhallgatóval én nem is próbálkoznék...csak füles, fejvédő együttesen tud ilyen csillapítást...
Batyulda: Keresd a macskát (Darvinya)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mondjuk olyan helyen talán egy aktív zajszűrős fejes még működne, de abból sem 15 ezerbe kerülnek azok, amik tényleg tudnak is csillapítani valamit.
De mondjuk most vettem 22-ért egy Sony aktív zajszűrős BT IEM-et, az már talán működhet, de szerintem azért nem lenne jó, mert a BT vevője mindenképpen kilóg ugye a munkavédelmi fülvédő alól, és úgy nem ugyanazt a zajszintet csatolja vissza a zajszűréshez a fülesbe, amit a füled érzékel.
[ Szerkesztve ]
-
Verner
csendes tag
Piston 3-hoz milyen gumiharangot tudtok ajánlani a jobb szigetelés érdekében? Vagy esetleg memóriahabosat?
Samsung Galaxy S20
-
syl5
őstag
Sziasztok,
Vezeték nélküli fülhallgatót szeretnék súlyzós edzéshez.
Nagyon maximum 15e-et szánnék rá. Ebből szeretném a legtöbbet kihozni.Ami számít nekem
- szép hangzás (edm)
- megfelelő szigetelés, környezeti hangok kizárása
- minél hosszabb üzemidő
- tartósságMit ajánlanátok?
Köszi,
s. -
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Vezeték nélküli (bluetooth) fülhallgatót keresek munkába járáshoz (vonat + séta). Jellemzően a vonaton filmet nézek, podcastokat hallgatok, séta közben pedig zene (mindenféle) és telefonálás (iPhone - szükségem van a három gombra: telefon fel/le, hangerő +/-).
Első körben a JBL Reflect Mini BT-t néztem (~25k), de elég sok negatív hozzászólás van a tartósságát illetően (4-5 hónap) és elég drága (túl van a lélektani határon ~20k).
Van esetleg tapasztalatotok a TaoTronics TT-BH07 fülessel kapcsolatban? Ez olcsóbb kategória (~10k), de elég jókat írnak róla. Itthonról vagy max. a német amazonról szeretnék vásárolni.
(Esetleg még néztem Media Marktba a Philips SHB5250 fülhallgatót, de mintha valahol olvastam volna, hogy nem nagyon lehet vele telefonálni ~19k)
Van esetleg ebben az árkategóriában valami best buy?
Köszi
Üdv![ Szerkesztve ]
-
addikt
megérkezett a QCY QY19
van egy pici driver flex, szóval figyelni kell a behelyezésnél, de ettől eltekintve őszintén le a kalappalkidolgozás 9,5/10
anyaghasználat 8/10 műanyag, de nem az a törős gagyesztáni, ellenben a kábel nem rugta még ki magát teljesen
user manual 10/10 képekkel angol nyelven, tökéletes helyesírással
csomagolás 8/10 elég egyszerű, de designos karton doboz
kiegészítők 9/10 (összesen 3 pár double flange és két pár sima harang jár, mind puha. plusz 3 pár "fültámasztó" meg egy kábelösszefogó)
hang: még járatom, de nem tűnik rossznak ám, meg vagyok lepődve pozitívan
és működik az iPhone vezérlés rajta[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
adj egy esélyt a kínaiaknak is, meglepő dolgokat tudnak csinálni
QCY QY19
QCY QY12
Macaw T800
Macaw T1000
Mpow MB26 Mageto
Meizu EP51“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
earbud stílusú fülhallgatót keresek. nagy igényeim nincsenek, szeretném ha lehetőleg szépen szólna de az ár elsődleges tényező, 3-5k-nál többet nem szívesen adnék ki érte, maximum egy kevéssel, ha nagyon indokolt. a tönkrement akg k315-öm helyett keresnék valami pótlást. anno néztem a sennheisereket, azoknak a hangképe nekem nem tetszett, sok benne a mély, a k315-ét szerettem, azt kiegyensúlyozottnak éreztem, kicsit kiemelve az éneket és a középtartományt.
ha lehetséges, és belefér, jó lenne mikrofonnal ellátott, headsetként használható darabot találni.
mivel nagyon szűk a piac, ezért már elkezdtem a kínai márkák iránt is nézelődni, ezt találtam, amit más már vett, és elégedett vele [link]
tudtok tanácsolni, ajánlani valamit? a linkelt példányt tudjátok véleményezni?
-
celf
őstag
Trinity Audio Atlas iem-ról hallott/olvasott már valaki? Elvileg egy hybrid iem. jók az ilyenek, mi a tapasztalat
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Megtört a piston kettesem vezetéke és szeretnék egy másik headset fülest ami hasonló tulajdonságokkal bír. Y kialakítású legyen, utálom az aszimmetrikus kialakítást. Szerintetek megéri megjavíttatni vagy vegyek egy piston 3-t?
Mi a véleményetek? Esetleg más gyártó hasonló árkategóriában?
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
addikt
nem fogsz benne csalódni, csak eredetit vegyél.
opcionálisan az aliexpress-es 11.11 akcióban Bosshifi B3 28$ alatt jó vétel lehet. nagyjából 10$-ral több, mint a Piston Hybrid, de szerintem annyival bőven jobb. Bár szokni kell a barna/arany színét, az fix.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Batyulda
tag
Soundmagic e50 vs vsonic an16 vs piston hybrid vs sony xb50? Mély nem baj ha több van benne, de reszletes mid,es sima nem visito magas kéne jo térrel.
[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
találkozón volt, ez az iem, vicze1 gyűjteményét gazdagítja, ha jól emlékszem ez melyik is volt ez?
[ Szerkesztve ]
-
Batyulda
tag
Soundmagic e50 vs vsonic an16 vs piston hybrid vs sony xb50? Mély nem baj ha több van benne, de reszletes mid,es sima nem visito magas kéne jo térrel.
-
vicze
félisten
-
Met
nagyúr
válasz DeFranco #66115 üzenetére
Én Sennheiser MX 375-öt vettem, tapasztalat.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Batyulda
tag
Xiaomi piston hybrid fülest mennyire hamisitják kicsi kinaiak?
[ Szerkesztve ]
-
theuprising
tag
Sziasztok!
Mélykiemelt "agybadugós" fülest keresek. A readme-ben olvastam erről: - RHA MA750(i) (DD, mélykiemelt, fül feletti kábel, sima/mikrofonos). Vélemények - tapasztalatok?
Ezelőtt egy SoundMagic E10-em volt, majd utána egy Razer Hammerhead Pro 2. Sajnos a Razer most tönkrement, és keresek egy legalább ilyen jó fülest (mélykiemeltet, ez fontos).
90%-ban epic zenét hallgatok (játékzenék, filmzenék, trailer zenék, Two Steps from Hell és soksoksok ilyesmi stílus), a többi 10% pedig vegyes (de leginkább Scooter és '80-as évek zenéi, amolyan GTA Vice City stílusban).Meghallgatnék más verziót is ebben az árfekvésben, jó lenne ha nem lenne fül feletti (egyszerűen csak szokatlan).
Köszi!
-
félisten
Sziasztok.
Füleskábel cseréjére kit ajánlotok? -
aelod
veterán
válasz f4lcon #66122 üzenetére
Megvettem a hybridet. A füldugaszai nagyon szarok. Az összes kiesik a fülemből. Már ott voltam, hogy visszacsinálom az üzletet a gennybe annyira felkúrtam magam. Nem tetszik ez a kialakítás. Aztán a piston kettes füldugaszát tettem bele. Azzal a helyén marad. Hangja az jó, bejön. És így nem esik ki a fülemből végre.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
zsocy
őstag
válasz FoxiestFox #66135 üzenetére
Darvinyát keresd meg.
-
félisten
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
A kínai fülesek között van olyan, ami nem hallójáratos (tehát normál earbud) és ajánlott? Szétnéztem az ismertebb márkáknál, de mintha mindenki csak in-earben utazna. Köszi!
-
Blizzardking
őstag
Sziasztok, Vsonic Vsd1 helyére keresek utódot (macskám kinyuvasztotta). Alapvetően meg voltam vele elégedve. A telóm képességei miatt maradnék a 9-15000 Ft-os ársávban. Esetleg akik többfélét is kipróbáltak, illetve találkozókon személyes tapasztalatot szereztek, tudnának mondani pár szót az alábbiak hangképéről?
- Vsd2
- Vsd3
- Soundmagic E10
- Soundmagic E30
- Soundmagic PL50Illetve (mivel mindegyik ajánlott) valami kis mankót tudnátok adni? Vsd1-hez képest?
Köszönet!"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Tigerclaw
nagyúr
Vezeték nélküli fülhallgatót keresnék főleg futáshoz, intenzívebb mozgáshoz, de lehetőleg jó hangminőséggel és megfelelő hangerővel..már amennyire telik egy BT-s fülestől.
A lényeg, hogy szűrje, tompítsa valamennyire a külső hangokat passzívan, de ne legyen túlságosan izoláló. A zenét halljam, ne a pulzusomat.
Jó lenne legalább olyan IP védelem, hogy az esőt bírja.
Az üzemideje azért legalább 6 óra legyen...nem akarom naponta tölteni.
Inkább legyen semleges, mint valami túlzó tompa basszus.
Nagyon fontos hogy kényelmes legyen, vagyis nem zavarjon, ne vonja el a figyelmemet mozgás közben.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
monti0222w
addikt
válasz Blizzardking #66141 üzenetére
Szia a SoundMagic,-tőle inkább az E50-t ajánlanám, V karakterű, kellemes hangzású füles, árban is a megadott körül van.
-
kemcso
Ármester
válasz Blizzardking #66141 üzenetére
Vsd1-hez képest sztem a Vsd3s hasonló, kicsit több méllyel. Vagy az E30, szinten hasonló hangképpel. Az e10-ben, vsd3-ban több a mély.
-
Blizzardking
őstag
válasz monti0222w #66143 üzenetére
Monti, Kemcso, köszönöm szépen
Ahogy olvasom, a Vsonic-ok hajlamosak csiripelni a magas tartományokban, illetve azért a Soundmagic-hez húz a szívem, mert azt még nem próbáltam, simán kiváncsi vagyok rá. Már a Vsd1 megvételekor is sokat gondolkodtam melyik legyen. (És szerintem nem döntöttem rosszul, ha nem érte volna baleset, eszembe sem jutott volna vásárolni). Alin lesz egyébként akció Vsd3s-re, 11 rugóért elég ütős ajánlat.
Soundmagic téren én is nézegettem az E30-at, E10-et, és most Monti javaslatára az E50-et is. Az egyetlen aggályom, hogy ezek a jobbak 45-50 Ohmosak, vagy mégtöbb, és fogalmam sincs mennyire hajtaná ki a telóm (Lenovo K920)."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Herczi
senior tag
Nem emlékeztek tavaly black Fridaykor az Mp4nation-on kívül akciózott még valaki?
-
csucsbicep
nagyúr
Hali!
Súlyzós edzéshez keresek elsősorban fülest, amit egy Lumia 640-es telefonról használnék. Illetve néha filmezés, zene hallgatás utazás közben. Árban 10-15K körül, de ha olcsóbb az sem baj. Legyen kényelmes. Hangzás terén nincs különösebb igényem.
A vezeték nélküliek elmaradnak a kábeles megoldásoktól ezen a téren? Mert az cél lenne, hogy ne kelljen állandóan a kábel helyezgetésével szórakoznom sport közben. -
törölt tag
válasz csucsbicep #66148 üzenetére
Elmaradnak valamennyire, de mondjuk ha éppen 150 kilóval fekvenyomsz, akkor nem biztos, hogy hallani fogod azt a különbséget
Én edzéshez egy SBH20-at használok, ez ilyen gallérra csíptetős dolog, szerintem nincs útban edzőtermi dolgoknál. De múltkor olyat is csináltam, hogy a saját kábelére csíptettem rá, és csak lógott a fülemből.
-
Erik.1995
újonc
Sziasztok! Beats Mixr fejhallgató megéri használtan 35.000 Ft-ért?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest