- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
törölt tag
válasz Integra #25631 üzenetére
itt egy jó felvétel, nézd meg, és mond hogy hol volt szélárnyék?
-
Oczu
senior tag
válasz hunnylander #25642 üzenetére
Azért én nem gyászolok, ha nem haragszotok , eddig is voltak döntések és szabályok, ezután is lesznek.amik az egyik félnek mindig is sérelmesek lesznek Igen számomra is furcsa volt, hogy a tavalyi Német (?) (ha jól emlékszem, de javítsatok ki) nagydíjon a traki visszapakolta a pályára Hamit, holott ez tilos és semmi nem lett belőle. Oda-vissza.
-
tuskooo
addikt
Ilyenért áthajtásos büntetés jár versenyen, az kb 15-20 mp, a győzelmet ennyivel is elvesztette volna. A 25 mp. talán nem jogos, de mondom, a győzelmet egyébként is bukta volna. A többire: nem nagyon tud meghatni, fáj, mert épp a te McLewisod szívott nagyot, ezt megértem, viszont abban nem látom a problémát, hogy a szabályokat a szabálykönyvben meghatározott módon betartják. Ha az azzal jár, hogy elveszti a győzelmét, akkor azzal jár.
-
laci06
senior tag
válasz hunnylander #25650 üzenetére
Rendesen? Jó ha lett köztük egy méter, aztán bebújt mögé, és már bújt is ki előzni...(vagy pedig a Hamilton kocsija sokkal gyorsabban ment az egyneseben, illetve jobban is gyorsult, mert valamennyire fékeznie kellett, hogy kimit visszaengedje, de utána ezt a sebességkülönbséget valahogy mégis megforditotta, és lazán leelőzte)....
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz tuskooo #25641 üzenetére
bla bla bla blakb ennyi láttod.Persze nyerjen az akinek köze nem volt az egészhez,csak ferrárit vezet.menjééé jackoff-olni.
A studioba is megmondták h massanak a jogos büntetés +5 hely lett volna.Hol is végzett volna?[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
janeko
őstag
válasz laci06 #25646 üzenetére
A versenynek mindenesetre, meg gondolom a nézettségnek(pénznek) ugyanakkor jót fog tenni... igen jót fog tenni annak, hogy most aztán tényleg nagy izgalmak várhatóak, ugyan akkor szerintem sokan nagyot csalódtak most a fia-ba, a fanatikus ferrári szurkolok kivételével szerintem szinte mindenki
-
törölt tag
válasz Integra #25659 üzenetére
elvette a gázt, hogy maga elé engedje Kimi-t (ezzel vége a 'lendületnek'...hisz innen Kimi-é értelemszerűen nagyobb), és ebből a helyzetből már csak akkor tudott volna előnyt szerezni, ha kihasználja Kimi szélárnyékhatásának szivóerejét....de nem volt annyi ideig mögötte.
ha Flashcash engedi, feltöltöm a videóját.janeko: ez is jó, köszönöm
Flashcash: köszi
[ Szerkesztve ]
-
laci06
senior tag
válasz janeko #25657 üzenetére
ÉS?
Szerinted ott őket érdekli, hogy ki mit gondol? Annyi pénzük van, hogy megszámolni nem tudják... Ugyanakkor most mindenki mérgelődik egy kicsit, de a következő futamot úgyis meg fogja nézni, jövőre pedig már senki nem fog róla beszélni...
Ellenben ezzel a döntéssel újra elinditották nulláról a vb-ért zajló "küzdelmet", ez az ő pénztárcájuknak csak jót fog tenni...
Én is leirtam, a büntetést megérdemelte, de a mértékével lehet, hogy gond van...
Ez van, ezt kell szeretni[ Szerkesztve ]
-
borsi
tag
A szélárnyékról csak annyit, hogy Kiminek volt kb 5-10km/h(szerk.: megnéztem a videót + 5km/h volt csak inkább) előnye. Ha be is bújt mögé Hami, jó ha utol tudta érni fékpontig, szélányék ide vagy oda. Ha Kimi rendesen fékez, soha nem előzi meg. Szerintem Kimi kicsit óvatosan fékezett, nem gondolta hogy megelőzhetik...
Amúgy mivel Massa-t szeretném VB-nek az esélyesek közül(Alonso jobb lenne ) örülök a ponttábla állásának, de a döntésnek mégsem tudok. Megölik a versenyt, ki fog így előzni? Aki támad hátrányba kerül? Mert ha nem vág, akkor +2mp garantált...
Ráadásul ha azt nézem Massa 17mp-vel vezetett a kiállása előtt, és viszajött +10-en belül, marhára nem reális a 25mp egy áthajtásosnak... Itt jön képbe hogy 15-30 ig bármit kitalálhattak volna, na ezt tartom hülyeségnek.[ Szerkesztve ]
nem kérek pirosat, ha kölcsönösen elégedettek vagyunk a biznisszel elég egy köszönöm! :)
-
soulcube
aktív tag
Most látom csak, hogy mik történtek. Nos azt mondom, ez van a világbajnoki csata még kiélezettebbé vált. A büntetést közepesen szigorúnak tartom.
-
Oliverda
félisten
válasz hunnylander #25668 üzenetére
Ez a minimum. Ekkora pofátlanságot nem lenne szabad szó nélkül hagyni.
Viszont most ezek után az lenne a stílszerű hogy Monza-ban összehoznak egy tavalyihoz hasonló kettős győzelmet csattanós válaszul erre az egészre.
mod: Azt hiszem hogy legjobb esetben is max. leredukálják a büntetését annyira hogy ne harmadik hanem második legyen a végén.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
szeva000
addikt
ezt nem tervezgetni kellene,hanem már régen odb*szni az asztalra
-
Peat;)
veterán
A szabály most konkrétan hogyan szól? Mert sokan azt írják, hogy visszaengedte maga elé így eleget tett. Oké, de állítólag már nem csak így szól a szabály. Nem kellene ezt tisztázni, hogy legyen a vitának valami szilárd alapja?
Gyermetegek meg ne legyetek már, egyértelmű hogy lendületet nyert és azzal előzött. Ezzel a poén az hogy nincs is baj ha jól tudom, ha a pályán kívűl nem előzi be Kimit legalábbis ma többször lehetett látni azt ami Hamilton csinált, Alonsonál és Kiminél is az elején. Csak ők nem nyertek pozíciót a páláyn kívűl hanem "csak" utána.
[ Szerkesztve ]
-
Oczu
senior tag
Szerintem ezt többen olvastátok részlet egy fórumból:
"Szerintem meg nem igy kellet volna maga elé engedni ,mert Alonak is volt egy ilyen huzása 2005-ben Japánban . Ő is levágta a pályát és ugy előzött, aztán vissza engedte maga elé a leelőzött pliótát / neve sajnos nem jut eszembe/ és ahogy vissza engedte már avval a lendülettel megis előzte és két körrel később kapta rádion az utasítást hogy várja meg és ujra engedje el mert különbem megbüntetik, mert az előző elengedés nem volt szabályos. És Alo megvárta pedig 6 mp- el már előtte volt már ,megvárta és ujból elengedte de akkor már adott neki teret és csak 2 kanyarral arréb előzte ujra meg. Ha ez a szabály még mindig igy van akkor Hamit megfogják büntetni jogosan"
Tudja valaki, Kovával mi lett?
[ Szerkesztve ]
-
escie
őstag
válasz Oliverda #25638 üzenetére
naigen...
rem egyszeru amugy.
a Ferrarinak van a legnagyobb tabora, ok hozzak a penzt, oket kell tolni.olvasom, hogy "visszaovott" a McL.
sokminden nem lesz mar ebbol, mert a rossz dontesnel csak a bizonytalankodas rosszabb.ha volna egy csik, mint a jatekokban az energia, na ma, az en f1-nezoi energiacsikom lement olyan 25% szazalekra. nem sok kell, hogy otthagyjam a fenebe az egeszet.
ez egy vicc, amit ma csinalnak. meg unalmasabba, lefutottabba teszik ezt a ver unalmas(valljuk be) sportot. lsd., Valencia.
orditva horkoltam volna vegig, ha kicsit halkabbra veszem a tevet. igy Palik hulyesegei mozgasban tartottak az agyam.I'm back, baby!
-
soulcube
aktív tag
Viszont ennek a döntésnek, lesz egy olyan mellékhatása is, hogy így már még nagyobbra nőtt a különbség Massa és Kimi között. Ha eddig esetleg kérdéses is lett volna, most már biztos, hogy Massa az 1. számú pilóta.
-
tuskooo
addikt
És az nem tenne rosszat a sportnak, ha megint változtatnának a sorrenden? Na meg a versenybírókat is megbízhatatlannak állítanák be?
soulcube: sztem nem az a lényeg, hogy köztük mennyi van, hanem az, hogy melyiknek van reális esélye befogni Hamiltont.
[ Szerkesztve ]
-
soulcube
aktív tag
Jelenleg is megy a SportKlub-on az ismétlés. Újra lehet élni az izgalmakat.
Off
Aki szereti az IndyCar versenyeket annak ajánlom figyelmébe 21.30-tól a SportKlub-ot. A Chicagoland-i verseny lesz élőben.
Off vége[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
Azoknak, akik szerint kivételeznek a ferrarival és erősnek tartják a büntit, jusson eszükbe már, hogy 97-ben egy baleset miatt Schumachernek az egész éves pontjait elvették és diszkvalifikálták a világbajnokságból, pedig ő esett ki. Akkor miért ne lett volna elég mondjuk az, hogy köv versenyen csak leghátulról rajtolhat pl.?
-
lenox
veterán
Megvan valakinek a szabaly pontosan? Mert szelarnyekozas szerintem sem volt, de jogtalan elonyszerzes igen (ha rendesen beveszi a kanyart, akkor nem tud elozni), ugyhogy a buntetes jogossaga ezen (marmint a pontos szabalyon) mulik szerintem.
Amugy szerintem a bukoteri hosszu menetek is problemasak, bar nyilvan kulso iven vagy belso iven (levagva a kanyart) menni nem ugyanaz. En pl. biztos hoznek olyan szabalyt, hogy a leheto legrovidebb uton vissza kell jonni, nem kint jo nagy sebesseget gyujteni, es gyakorlatilag meguszni minimalis idoveszteseggel a hibat. Aki elcseszi, az fizessen erte, szepen menjen at a fuvon, vagy barmin, lassitson le ha kell.
A buntetes merteke levagasnal athajtasos, verseny vegen ez 25 sec-be konertalodik. Lehet, hogy van ahol egy athajtas csak 15 sec, de 5 az biztos keves. 5 csak annyi lenne kb. hogy visszamegy az illeto egy helyet, de az nem buntetes, csak az elonyt, amit szerzett adja vissza.
Az erkolcsi gyozelem meg Lewise semmikepp sem lehet, mert meg ha nem is szabalyba utkozoen elozott (mondom, ezt le kene hivatkozni), akkor se tisztan. Nem tiszta elozessel erkolcsi gyozelem meg nincs. -
prmcsk
addikt
Bakker, most meg ezzel a szélárnyékkal jöttök, mint indok.
Nem arról van szó már régóta az előzési hiány hivatalos indoklásában, hogy a mai aerok annyira ki vannak hegyezve, hogy két verda közvetlen közelsége nemhogy előny, inkább hátrány.
Most akkor mi van ? Haminak akkor inkább hátránya származott abból, hogy nem 20 méterről előzött ? Onnan meg nem lehet...
Egyszerűen arról volt szó, hogy hami aeróban, esőmenésben és sebességben most letolta kimit, mint a tiroli gatyát. Ha nem így van, nem hoz be kb. 6mp hátrányt pár kör alatt.
lenox Egyszerű lenne a megoldás: Nincs (visszarázó) kő és nincs aszfalt a pálya mellett, csak kavicságy. Aki kisodródik, így járt...
[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
gV
őstag
na ez ellen most fellebbezhetnek a multkori üzamanyagos esetben viszont még én is tudtam hogy nem tehették meg
-
hunnylander
őstag
válasz szeva000 #25671 üzenetére
Meg van kotve a kezuk. Peldaul, ha tuntetesbol kivonulnanak erre az evre, Mosley nem engedne vissza oket jovore. Es Bernie sem nezne jo szemmel, ha nincs verseny az elen, marpedig ahhoz kell a Meki.
Az, hogy ilyen felhaborito aljas dolog tortenhetett ma, ahhoz annak is koze lehet, hogy Mosley meg mindig a helyen van es Bernie tulsagosan szereti a penzt.
www.HunnyF1.com
-
tuskooo
addikt
válasz hunnylander #25694 üzenetére
Na sírjatok már, fogadjátok el, hogy ez van, várjuk meg a fellebbezést, ennyi.
-
soulcube
aktív tag
Ha csak egy 2 másodpercet maradt volna le és nem bújik be szélárnyékba, akkor ez most nem történt volna így. A La Source-ban vagy legkésőbb a Kemmel-ben úgyis elment volna mellette. Jobb volt a kemény keverék a Mekinek.
-
törölt tag
Igazából én azt becsülöm, hogy nem félte el a Massa-val szembeni előnyét, hanem igen is bement vívni Kimi-vel...sajnos így utólag azt kell mondani, hogy jobban járt volna ha kiüli a futamot. Valsieg a következőt ki is fogja...én amikor beszólt rádión, hogy -nem megmondtam fiuk-..vagy mit (én nem értettem, így kénytelen vagyok Palik fordítására alapozni), akkor is arra gondoltam, hogy a csapat azt mondthatta, hogy fusson be másodiknak, ne rizikózzon. ..és Hamilton erre értette az -én megmondtam-t, hogy felvállalta a harcot.
Mert megharcolt érte nem gyengén...evezhetett volna farvizen is és akkor most jobban jár.Én ezért a kockázatvállalásért tartom győztesnek, mert lehet mondani, hogy levágta meg mittomén, de a döntést már előtte meghozta, ő bizony berizikózza a pontelőnyét a győzelemért.
-
janeko
őstag
válasz #70869248 #25698 üzenetére
legalább ő bevállalta az, hogy nem csak kocsikázik, mert ha ő is csak tartogatná a helyeit akkor már tényleg elég unalmas lenne a verseny.. mert szerintem mikor a nagyok harcolnak az a jó és izgalmas, de massa nem nagyon nyomja neki, kimi meg csak ha nagyon bizonyítani akar mint ma is az elején
Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Robotporszívók
- Minden ami hőszivattyú
- Politika
- Gumi és felni topik
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest