- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iOS alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Szirtimorc #19587 üzenetére
Nyugodtan le lehet kapkodni az Eszközkezelőből minden HDD-t és egyebet, magát az eszközt, valamint a drivereket is.
Ez egy szükséges művelet volt már az XP-korszakban is, amikor adatátviteli hibák érzékelése miatt a HDD UDMA-fokozata alacsonyabb sebességre kapcsolt, vagy akár rögtön PIO-módba állt.
Ilyenkor a Microsoft által is javasolt megoldás a driver eltávolítása. Csak az újratelepedés során képes visszaállni a maximális UDMA-sebesség. Legalábbis, amíg nem keletkeznek újabb hibák, aminek persze nem árt megtalálni a hardveres okát is, ha ez rendszeressé válik.
A bootfolyamatban ez nem jelent problémát, pedig az XP-ben egyáltalán nem volt benne a szükséges SATA-driver, mégis valahogy megoldotta, driver cache-ből, vagy nem tudni, de elindult.
Elképzelhető, az sem mindegy, hogy Windows AHCI drivert használom, vagy az Intel drivert, de jelenleg nem tudnám ráfogni egyikre sem, hogy biztosan az okozta volna a kétszeri hibát.
-
válasz
Szirtimorc #19589 üzenetére
Bocsi, telefonról írtam és átváltott....
-
válasz
Szirtimorc #19587 üzenetére
Adata, vagy kingston ssd-t ajánlatok 20k-ig? Olyan 120 giga körülire gondolok.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Szirtimorc #19584 üzenetére
Nekem is volt már ilyen, Intelnél.
Eszközkezelőben eltávolítottam a drivert, reboot, újratelepíti magát, ismét reboot, már jó is lett.
Pár hónap múlva hasonlóan jártam, de azért ez nem csak úgy magától van, piszkáltam a gépen ezt-azt, amiatt is történhetett.
-
válasz
Szirtimorc #19579 üzenetére
Egyelőre a 4K másodlagos jelentőségű, az ATA Cheksum | Indicator tulajdonságnál az Indicator Invalid...[link]
Hard Disk Sentinel-el is nézd meg ezt a 2 értéket hátha csak az SSDOK jelöl valamit rosszul, de ha ott is "szabálytalan" értékről tájékoztat, akkor az alapból gond.UI: Az is lehet, hogy a Samsung mókolt valamit az M.2 meghajtókon ezzel az indicator-al, mert a Checksum meg rendben van...
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Szirtimorc #19512 üzenetére
Van tippetek erre a bűn rossz 4K értékre?
-
Bodor
veterán
válasz
Szirtimorc #19512 üzenetére
Miért? Mit vártál?
( Bár nem a témához tartozik, de elbírna ez a lap 2 GB RAM-nál többet is
)
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Szirtimorc #15064 üzenetére
Bocs, MALEV-nak szántam
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Szirtimorc #5070 üzenetére
Ja értem, ehhez neked nem SSDOK kell, hanem HDSentinel.
-
peu407
senior tag
válasz
Szirtimorc #5062 üzenetére
Operációs rendszer XP vagy Win7? Mert az XP-nél ez normális.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Szirtimorc #5064 üzenetére
Ha másik gépben lesz, akkor miért kérdés, hogy mit ír SSDOK ebben a gépben?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Szirtimorc #5062 üzenetére
HDSentinel 4.40 mit mond rá?
-
Anubis_9
addikt
válasz
Szirtimorc #4642 üzenetére
Nem, de kipróbálok.
-
syler123
veterán
válasz
Szirtimorc #4469 üzenetére
Nem nincs rajta, újra lett particionálva.
De most az ssd-re sem enged írni, képet akartam mutatni, amit telefonnal fotóztam, hogy mit ír ki az ubuntu live cd.
Amikor hoznám létre a képet, vagy mappát, akkor kiírja, hogy lemezszerkezet sérült, vagy nem megfelelő. Windows 7 alatt, szóval ezek szerint az ssd-nek is problémája van.
Kattogás szerűséget hallani, eddig azt hittem a hdd, annak van ilyen hangja, de most a sata kábel le van húzva róla és így is hallom, mintha a táp lenne. Végtelen ciklusban megy 4 kerregés, hdd hang szerű, és ez ismétlődik.Nah csak felmásolta:
-
válasz
Szirtimorc #4207 üzenetére
Az NVidia a piac legrosszabb chipset-jét gyártotta mindig is. Ha feltelepítetted a chipset driver all in one bazi nagy csomagot, akkor az a gond(amit lehet még megfejelni azzal, ha W7 alá Vista chipset-et húznak fel, mert nagyon sok deszkához csak Vista-s NForce chipset van az alaplap gyártó honlapján)
Szóval ha netalántán ebben a cipőben jársz, akkor marad a reinstall, mert a chipset-et levakarni nem lehet, végleges károkat okoznak. Az topik összefoglalójában van telepítési segédlet, aszerint járj el.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Szirtimorc #4207 üzenetére
oprendszer: Win7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest